Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Az előfizetésemen aktív a hívásértesítés, ami eddig csak nem elérhető esetre küldte az SMS-t. Egy ideje valahogy bekapcsolódott foglaltság esetére is. Próbálom kikapcsolni, erre a képen látható üzenet fogad. Flottás előfizetés, Xiaomi telefon, ha ez számít valamit. Ezt a flottakezelővel ki lehet kapcsoltatni, vagy most már alapból ilyen mindenkinél a hívásértesítés?
-
-
törölt tag
válasz
bociusz #85608 üzenetére
Ez így erős kijelentés. Csomó helyen hiányos vagy gyengén kiépített a Telenor 5G, pl Siófokon is. Zamárdiban meg se csinálták, mert sok a kőkorszaki technikájú torony a déli parton. Zamárdi felé, ha megvan a 20 megabit, lehet tapsolni. Színvonalban sikerült lecsúszni a Vodafone mellé. Telekom ugyanit 160-180 4G és 250 kültéri 5G. Legjobban a Balatonnál a Telekom építette ki a hálózatot, a Vodafone meg 99% dss, azt nem tekintem 5G-nek.
-
pitiless
senior tag
válasz
Littoral #85644 üzenetére
Nekem a Mi 11 Lite 5G nem jelzi külön, hogy mihez tartozik a VoWifi és a VoLTE, csak az ikon kerül ki. OnePlus telefonon kártyánként jelöli. Viszont pár hete a Domino kártyákra is engedélyezték a VoWifit.
Ez a OnePlus (egy előfizetéses Telekom, 1 Domino kártya):
Ez a Xiaomi (egy Domino, egy Telenoros feltöltő kártya)
-
Littoral
aktív tag
válasz
TeeJay #85643 üzenetére
Eger melletti falu - Eger viszonylat.
Egy hete frissítettem a telefonomat a lehető legújabb szoftverre. Utána közvetlenül minden megjelent az állapotsorban: VoWifi (az el is tűnt hamar), 4G. Egy hétig királyul ment a 4G kijelzés és az ehhez kapcsolódó forgalmazás, majd ma reggelre az Eger melletti faluban lévő főhadiszállásomon már nem csatlakozott fel a telefon semmiféle mobilnetre: 2/3/4 G-re.
Bejöttem Egerbe munkavégzés céljából, itt megjelent a VoLTE négyzet, de adatforgalom alig volt (vagyis hát alig van még most is).
A készülék Xiaomi Note 8T, és még mielőtt valaki megjegyzést tenne rá, külön, előre szólok, hogy az ugyanebben a készülékben lévő Domino kártya kb. 1912 óta (nem emlékszem, nagyon régóta, gondolom, mióta megjelent itt a 4G) folyamatosan kijelzi a 4G jelölőt az állapotsorban. Tehát nyilván nem a készülék hibája ez.
Valahol meg is könnyíti nekem az áprilisban lejáró hűség körüli döntést ez a vergődés (be nem futó hívások, stb.). -
TeeJay
félisten
válasz
bociusz #85642 üzenetére
Nagy eltérés gyanítom nincs a 700 vs. 900MHz hálózaton így lehet a 900MHz 10MHz 4G-vel még jobban is jár vidék mint 700MHz-en 10MHz blokkal járt volna.
Baromi kíváncsi leszek Eger melletti faluban szüleimnél lesz-e valami fejlődés
B20 van csak az is Telekom tornyon meg B1-en van 3G ami ugye majd megszűnik de hogy mi lesz helyére egy völgyben fekvő falu lefedésére (torony a hegy tetején van és a falu 70%-a rálát) azt nem tudom de kíváncsi vagyok. -
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #85641 üzenetére
Az lehetett a stratégiai megfontolás, hogy mivel csak fele annyi 700 MHz-es sávot tudtak megszerezni az eggyel korábbi aukción, ezért 900 MHz-ből többet bezsebeltek. Minden bizonnyal nem GSM-re akarják ellőni a drágán szerzett 15 MHz sávot - az alacsonyabb frekvenciák ára többszöröse a magasabbakénak. Ha nyáron lekapcsolják itt a 3G-t, akkor egy 5 MHz GSM + 10 MHz LTE a legvalószínűbb forgatókönyv.
Vidéken valószínűleg DSS 5G épül majd, legalábbis Nyugat-Európában így oldották meg az operátorok. Szűkös a kapacitás a nagyobb hatótávolságú alacsony frekvenciákon (7-8-900 MHz), ezért minél hatékonyabb spektrumfelhasználásra lesz szükség. Annyit érdemes még tudni, hogy 900/1800-on egyelőre a hazai jogszabályok nem teszik lehetővé az 5G/NR szolgáltatás nyújtását, de ezt 1-2 éven belül orvosolni fogják.
-
TeeJay
félisten
válasz
bociusz #85640 üzenetére
Aha így már értem.
Felénk 1 piros torony megjelent B28-al majd ha járok arra körbe sétálom és akkor jobban kiderül hol lehet pontosan.
A fene akkor marad a CA mentes telefonnal B3 20MHz és amennyit az tud
B7 és B1 kétlem hogy mostanában jön majd a panel telepre mert 4 tornyot is bővíteniük kellene és külvárosi rész vagyunk tuti nem elsők között jönnek ideB8 900MHz-ről tudsz valamit?
Fura hogy áprilistól T és V is csökkenti a sávját Telenor meg 11,8-ról 15-re bővíti
5MHz lesz GSM-re 10meg 4G-re?B20 800MHz marad a T-vel közös használat 10+10MHz
B28 700MHz 5MHz 4G lesz és nuku 5G
B1 2100MHz 15MHz 4G
B7 2600MHz 20MHz 4G?N78 meg 100MHz 5G városokban, vidéken mire tesznek 5G-t?
-
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #85639 üzenetére
Nem lesz bővítés, mert szűkül a sáv. Április 9-től a mostani 30 helyett már csak 20 MHz-ük lesz 1800-on, azt pedig pont kitölti a 4G (egy cella max 20 MHz széles lehet). Arra a maradék 2-3 hónapra már nem fogják azt használni, helyette a még meglévő 1800-as GSM-ek lekapcsolása valószínű.
A Balatonon a teljes 30 MHz 4G-re van allokálva intraband CA-val (20+10 MHz), itt is a kiegészítő 10 MHz-es cellákat (EARFCN 1704) le kell, hogy kapcsolják áprilisig.Valószínűleg át is lesz rendezve az 1800 kiosztása a szolgáltatók között (ahogy az korábban 900-on és 2100-on is megtörtént), hogy egységesek legyenek a blokkok, mert jelen állás szerint áprilistól a Telenor 20 MHz-ét a Digi "kettészeli", így 5+15 MHz-re tagolódik. Egy ilyen átrendezés, pedig több fázisú, nem egy éjszaka alatt zajlik le. Valószínűleg ennek az előszele, hogy szűk egy hete az egész országban 0,2 MHz-el odébb igazították a B3 LTE cellákat (EARFCN 1848->1850, emiatt lettek Cellmapperen bordó színűek a területek). Még 11 hét és kiderül.
-
MDanny
senior tag
Érdekes ez a VoWiFi dolog, engedélyeztem a telefonomon a telenoros kártyámnál és megnéztem az IMS infót. Adathálózat típusa pár másodperc erejéig IWLAN volt, majd visszaállt LTE-re. A VoWiFi visszajelző nem jelent meg, abban az időben sem a VoLTE, sem a VoWiFi nem volt elérhető. Azóta nem tudtam reprodukálni a jelenséget.
Nagyon örülnék neki, ha elérhető lenne itt is, valószínűleg vissza is jönnék a fő előfizetésemmel.
-
bociusz
aktív tag
válasz
4Grider #85630 üzenetére
Áprilisban még nem lesz 3G leállás, a 2G/4G lesz újrarendezve a csökkenő 1800-as spektrum miatt (aminek az előszeleként az elmúlt hetekben már jó pár GSM1800-as cella le lett kapcsolva).
2022. júniusát kommunikálja kezdési időpontként a Telenor, az őszi HTE konferencián elhangzottak alapján akkor is elsőként a 900 MHz-es 3G-vel kezdenek."A 3G kivezetése szakaszosan fog történni, elsőként nem lakott területeken, majd olyan kisebb településeken, ahol a 3G használata is csekélyebb. Az érintett ügyfeleinket minden esetben direktben értesítjük a technológiaváltásról és az ezzel kapcsolatos lehetőségeikről. Az ügyféltájékoztatás részeként az első értesítés 3 hónappal az adott területen a 3G kivezetése előtt történik, majd a kivezetést megelőző napokban ismételt értesítést küldünk az érintett ügyfeleknek."
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider #85627 üzenetére
Tudom, hogy nincs. De azért kértem, próbálja ki, mert ha ez be van kapcsolva, akkor onnantól nem hívható a SIM. Olyan, mintha félig csatlakozna, hiszen mobilhálózatról már levált a készülék, de ugye támogatottság híjján meg nincs hova csatlakozni. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez Telenor bug, vagy készülék. Redmi 9-nél Vodafone-os SIM esetén semmi problémát nem okoz. Ott sincs VoWIFI, beállítás ellenére mégis működik rendesen a mobilhálózaton.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #85628 üzenetére
Sajnos tudom, azért kérdeztem a VoWiFi-t bekapcsoltatni akaró hozzászólótól.
Nekünk nagyon kellene, mert az áruházaink falának szendvicspanel szerkezete nem, vagy alig teszi lehetővé a beltéri telefonálást. A Telenor által megbízott alvállalkozó által hozott csak 3G-t (2100 MHz-en) tudó pikocellák használhatósága pedig kérdéses lesz az áprilisi 3G leállítást követően. Már most azt vettük észre, hogy a Telenor olyan paraméterezéssel játszadozik, ami levágja a telefonokat a 3G-ről, így az utcáról bejövő telefonok inkább a harmatgyengénél is gyengébb 2G-vel küzdenek, mint hogy ezekre a pikocellákra álljanak 3G-re. Ha teljesen leszakadnak a telefonok 2G-ről, csak akkor sikerül a pikocellára állniuk. Szóval nagyon kellene a VoWiFi, hogy legalább azok tudjanak rossz/nulla térerő mellett telefonálni, akik wifin lógnak. -
-
Landsmann
addikt
válasz
TeeJay #85625 üzenetére
Gondolom úgy van mint a többi Xiaominál. Beállítások/Sim kártyák és mobilhálózatok Itt kiválasztod a SIm kártyát (ha kettő van). Lejjebb gurítod és keress olyat, hogy Híváskezdeményezés WIFI használatával. Bekapcsolod, majd alatta beállítod, hogy a wifi hálózat legyen az elsőbbségi. AZtán repülő mód, majd vissza és próbáld meg felhívni az adott SIM-et. Kicsöng, vagy sem?
Ha nincs ott a VoWIFI beállítás, a tárcsázóba beírt *#*#869434#*#* kóddal tudod oda varázsolni. -
TeeJay
félisten
válasz
Landsmann #85622 üzenetére
Igazából így hogy láttam mindenhol van VoLTE már nem izgat, ha mobilneten vagyok úgyis látszik a városban, ha meg itthon wifin akkor meg akkor látszikha lehúzom a felső sávot de nem fogom naponta nézni.
Egymás közt flotta miatt ingyen beszélünk, felhívtam páromat neki ugyanúgy Redmi Note 9S van, írja híváskor hogy HD hang és tökéletes a minősége és közben a mobilnet is megy szépen.Eddig párszor írtam ügyfélszolgálatra és kérésre sem kapcsolták be soha, örülök hogy végre rájöttek vagon telefont lehetne engedni VoLTE-re.
Gondolom ez a 3G lekapcsolás előszele és 900MHz-en marad a 2G vész esetén 1800-ra meg csak B3 4G net lesz fullra -
Landsmann
addikt
válasz
TeeJay #85597 üzenetére
Ha szeretnéd, hogy mindig kint legyen a VoLTE felirat, akkor az Értesítés és állapotsor beállításnál a képernyőkivágás beállításon kell változtatni. Bár nem biztos, hogy fog sikerülni. Redmi 9-en alapból ilyen elrendezés volt, képernyőkivágás beállítással el tudtam érni, hogy a felső állapotsor teljes egészében kihasználható volt:
Itt még a SIM1 Telenoros volt. Aztán mikor jött a MIUI12.5, átvariálták. Éppen ez a képernyőkivágás beállítás tűnt el, így most már nem lehet beállítani hogy a felső állapotsor végig meglegyen. Az alábbi képen a SIM1 Telekomos, ott és a SIm2 Vodafone-os kártyán nincs VoLTE kijelzés akkor sem, ha az van, az értesítési sávot lehúzva sem. Ez még nem is zavarna, de az igen, hogy az adatforgalmi sebesség kijelzése átkerült bal oldalra. Ha lehúzom az értesítési sávot, akkor viassza kerül jobb oldalra. Sajnois Fejlesztői beállításban sincs olyan, hogy jó legyen.
-
bopeti98
őstag
válasz
szabonagyur #85613 üzenetére
ÁSZF (7. melléklet) csak annyit ír, hogy a Speedtest nem csökkenti az adatkeretet. A szervert nem részletezi.
-
bociusz
aktív tag
válasz
burgatshow #85599 üzenetére
Jövő csütörtökre a "Dunakeszi Kutyakiképző Központ" került fel a listára, az a 1798-as lesz.
A 632 a Telekom B20-as tornya, oda a Telenor nem települt ki, ezért fejlesztés se várható rajta. -
darvinya
titán
válasz
Viktor0610 #85605 üzenetére
Mégis mit kellene tennem?
Benne van a garantált 0/0kbps-ba a gprs sebesség?
Újabban, sz@rnak mindenre, s kezdem unni, hogy engem hülyéznek le.
Pláne, mikor technikus felhív, s lebasz miért mertem bejelenteni, hogy ezzel, azzal hiba van.
Majd kész lesz valamikor, addig ne ba…tassam.aprokaroka87
Nem fogom mindig ezzel szórakozni.
Megy 3G? -Megy, akkor minek kapcsolgassam.
Csak, hát … -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
darvinya #85604 üzenetére
Ahol én lakom, nemrég volt egy olyan bug, vagy feature, hogy a 4G hálózaton a sebesség lényegében valami 4-700kbit/sec lett, semmi nem segített, átraktam 3G-re ott minden oké volt.
Aztán amikor talán 3 óra múlva vissza kapcsoltam 4G-re már minden a régi volt.
Ez nem tartós dolog volt, simán lehet hogy nem is hiba volt, hanem valamit konfiguráltak.Egyébként meg ha tartós a probléma, akkor az már gyanús hogy tényleg hiba.
-
-
darvinya
titán
válasz
Viktor0610 #85602 üzenetére
Persze, mindenkit megszólítgatok, hogy működik az internet.
Bejelenteni, na, de mit, mikor gprs sebesség van 21.sz.-ban.donjohnson
Minek indítsam újra, mikor hálózat leváltással van normál sebesség. -
bkiky01
senior tag
Keszthelyen merre van 5g? Ma végre letesztelhetem..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest