Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
24-én fejlesztik a Kazincbarcikai nagy bázist is amelyen az elsők között indult el az országos 4G. (hipernet 84)
Kíváncsi vagyok milyen változás lesz rajta. A bázisnak helyt adó lakóépületbe fut be az AH városi betáp optikája. Hátha futja majd egy AAU-ra.
-
Trooper82
senior tag
Tapasztaltatok esetleg hívásminőség romlást budapest környékén az elmúlt 2 napban? Igazság szerint új telefonom van samsung a52s5g, volte bekapcsolva, de elég szaggatós a dolog néha. Próbálom kiszűrni, hogy telefon gond van vagy telenoros probléma...
-
Landsmann
addikt
Ha van itt debreceni, és ideje adná, rá tudna kérdezni, hogy a képviseleten, vagy a Fórumban van-e készleten Xiaomi Redmi Note 10 5G? Egyiket sem érem el telefonon. Mert ha nincs, nem autóznák fölöslegesen 160 km-t.
-
4Grider
félisten
Telenoros megoldás a VoLTE roaming hiányára:
"Az Egyesült Államokbeli partnerünk az AT&T 2022. 02. 22-én leállítja 2G és 3G hálózatát. Amennyiben az USA-ban tartózkodik, vagy oda utazást tervez és a fenti dátum után hálózati problémát tapasztal, kérjük indítsa újra készülékét. Abban az esetben, ha továbbra is fennáll a hálózati probléma kérjük, hogy készüléke hálózatválasztás menüpontjában az automatikus hálózatválasztást kikapcsolva válassza ki a T-Mobile USA hálózatát. Hazaérkezése után kérjük, hogy manuálisan állítsa vissza a hálózatot Telenorra." -
4Grider
félisten
válasz
cccsaba01
üzenetére
Melyik modell? Mert bár leírják az oldalukon, hogy függőek a telefonjaik, elég sok közülük független. Meg azt is leírják hogy ha függő, akkor 180 napig csak a kártyás kedvezmény visszafizetésével függetleníthetőek, de a topik Telenoros moderátora azt írja, hogy ettől függetlenül függetlenítik azonnal és ingyen ha mégis függő.
-
-
4Grider
félisten
válasz
cccsaba01
üzenetére
10 éve legalább DuoS Samsungokat használok, de soha nem függött az egyik slot működése a másiktól. Max. az egyik nem tudta a 4G/5G-t csak a másik, ha mindkettő benn volt. De ha csak az egyik, akkor az visz mindent, slottól függetlenül.
Vagy ez függő telefon, azért kérded? Próbáld ki, semeddig sem tart... -
cccsaba01
csendes tag
Üdv
A dual simes telefonok a telenoral hogy működnek?
Azt mondták a helyi irodában hogy a független sim 2 csak akkor működik ha a sim 1 slotban benne van a telenoros kártya?
Ez igaz, jól mondta? -
szabonagyur
félisten
Na nem tudom mit csináltak a környéken de B3-n reggel-este megvan a lefele 107Mbit, felfele ugyan csak 12 Mbit most, de alakul ez

-
Az előfordulhat már pár napja látom a 11-be, ha hívást indítok nem vált le 5G-ről, hanem marad rajta? Ma ránéztem nem csak carplay írja, hanem a telefon kijelzője is. iPhone 13Pm telefon.
-
simpley
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Yettel App
már korábban itthagytam a listát a változásokról
-
Landsmann
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Én is ezen a módszeren gondolkodom. Listaárból kártyásan lejön 21 rugó. Ezt még a csere programmal egy 20-assal lehet csökkenteni. Csak a bolti eljutás gázos. Ahol lenne a közelemben, oda csak hétfőn jutok el. 1 db van készleten. Ha ott nincs, akkor másfélszer akkora távolságra a megyeszékhelyen tudom megnézni. Ott biztos lenne, csak éppen sehol nem veszik fel a telefont. Potyán meg 160 km-t nem autókáznék ilyen üzemanyag ár mellett.
-
arnyekxxx
veterán
Ha valaki ilyen minimálköltségvetéses konstrukcióban gondolkozik annak hasznos lehet: Becseréltem a gyerek régi telefonját a 4G-s csereprogramban egy áruházikártyáscsomagos ZTE A31-re. A készülék hálózatfüggő és a Telenor helyi boltjában nem tudták azonnal megadni a függetlenítő kódot, vagy pár napon belül jelentkeznek a kóddal vagy be kell küldeni szervizbe. A doboza ott volt arról olvasta a csaj az adatokat, számlát nem kértek.
-
polonic
félisten
Üdv,
Rendeltem Telenortól egy készüléket kártyás csomagban. Végig tudtam vinni a rendelést és szombati szállítást választottam ki.
Viszont kb 1 óra múlva azt írja a weboldal, hogy nincs készlet, csak értesítőt lehet kérni.Ez azt jelenti, hogy nekem jutott. Tehát valós időben követi a webshop oldala a készletet?
És a szombati szállítás is valós lehet?
-
natë
nagyúr
Sziasztok, online vásárlás és elállás esetén csak a Telenor boltban adható le a készülék? Nem nagyon tudok mostanában beugrani..
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann
üzenetére
Majd kiderül bő fél év múlva. Én azért pesszimistább vagyok ebből a szempontból is, nem egy kínai telefon van, ami adott szolgáltatónál tudja használni a VoLTE-t, de nem tudja felépíteni a VoWiFi-t. Azért a nevesebb telefongyártók modelljeivel is előfordul, hogy időnként adott szolgáltatónál nem épül fel a VoWiFi, aztán egyszer csak megjavul...
-
eddie17
addikt
Rendeltem a Telenortól egy B628-265 LTE router-t. Nem rég Telenorra váltottam az otthoni netemet és kíváncsi vagyok a régi router helyett mennyire fogja turbozni a netet.
Így is jobb és stabilatt mint a Voda, világvége létére terheletlen időszakban 40/10, B3-as cellán fixen. Esti időszakban ez sajnos leesik 3-5/10-re. Most azt remélem, hogy elkezdi használni a B3+B20 cellákat és stabilan gyorsabb netet kapok. A mostani router nem tud ilyet, mert csak Cat4-es. Ez pedig Cat12 lesz. Egyszer már próbálkoztam Cat16-os routerrel de Voda hálózaton, az vacak volt.
-
4Grider
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Miért, mit írtam? Azt írtam, hogy van az egyiknek 10 MHz, a másiknak is, az össze van dobva egy csomó helyen, és hol az egyik, hol a másik tolja a saját cellájáról kiszolgálva a másik előfizetőit is. De a másik előfizetőinek ilyenkor nem tud CA-t is biztosítani, hiszen csak a B20-al vannak összebútorozva.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok.
Előfordul hogy nem tudok hívást fogadni telenor hálózaton.
Volte és wifi volt bekapcsolva.
Szóval 4g hívhatóság probléma
Sim adatforgalom nem volt bekapcsolva ! Ez is gond lehet?
Korábban nem emlékszem a telefon milyen funkciói lehettek bekapcsolva.
Készülék vagy szolgáltatói gond lehet? -
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
Vidéken mai napig sok helyen sima B20 only 4G van mint pl szüleim falujában is, hiába van fent a hegyen a torony, 2100-on megy 3G meg 800-on 4G Telekom által
Ha ki lesz lőve a 3G kíváncsi vagyok fognak-e 4G-t beújítani és legalább CA összejöjjön, vagy netán másik alsóbb frekvenciára 4G-t pattintani még hogy osztódjon a teher -
viktorhu
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Mert wifiről valószínűleg a telekomos hálózaton belül van. Ott sem kéne, hogy megengedjék a titkosítatlan protokollt, de hálózaton belül el szokták fogadni, hálózaton kívülről már nem. Szóval tényleg a beállítás lesz a probléma.
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem célravezetőbb abból kiindulni, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy 4G meg 5G meg volte. Akkor fognak elterjedni az 5G készülékek, ha eltűnnek a forgalomból a csak 4G képes telefonok, és az olcsóbb szegmensben is az 5G képesek veszik át a helyüket. Ha a 700 MHz-et 5G-re használják, akkor az sokkal kevesebb felhasználóhoz jut el, mint ha 4G-re terítik.
-
asdf_
veterán
Ha jól van beállítva, akkor engednie kéne. 587-es port, meg hitelesítés bekapcsolva felhasználónévvel meg jelszóval. Sima smtp-n 25-ös porton természetesen nem fog menni.
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom.
t-online e-mail címem van, telefonon ha mobilneten(telenor) vagyok, akkor nem küldi el az e-mailt. Hibaüzenetet ad, amit csatolok. Ha wifin vagyok akkor működik és ugyanazt az e-mailt el is küldi egyből.
Fogadással nincs gondom.
2-3 hónapja ilyen, minden beállítást kipróbáltam. Telefon gyári email alkalmazását használom.
Mi lehet a megoldás? Gmailem van, de ez is kell.
Köszönöm
[kép] -
törölt tag
Ennek azért sajnos az egyik oka, hogy a mai belső antennás készülékek gyengébb vételi tulajdonságokkal rendelkeznek. Másik oldala, hogy új tornyokat a magyar szabályozás miatt egy katasztrófa mire telepíteni lehet. A harmadik vetülete, hogy valós frekvencia bővítések évek óta elmaradtak. A B20 Only 5 éve még jó volt. Emlékszem, mikor volt az országos hírverés, hogy mekkora 4G lefedettség lett, csak a mondat második része maradt le, hogy mennyire nem időtálló módon.
-
asdf_
veterán
válasz
üzenetére
Vidéken már most csomó helyen csapnivaló a 4G.
Ha még csak a 4G lenne csapnivaló. Hazafele autóval Pest megyében(!!!) perceket(!) megyek olyan területen, ahol térerő sincs. Se az ON se az OFF kártyámmal. Pedig az ember azt gondolná, hogy kb. a világ végére, vagy nagyon érdekes domborzati viszonyok közé kell menni ahhoz, hogy két darab x-et lásson fent a sarokban...
-
törölt tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Pont az lenne a lényeg, hogy 5G felé kell nyitni és csökkenteni a 4G hálózat terhelését. Vidéken már most csomó helyen csapnivaló a 4G. Amíg nincs lefedettség, egy csomó ember nem fog 5G-s készüléket venni vagy akinek van, nem tudja használni a képességet. Ami sokkal nagyobb hiba viszont, hogy a VOLTE roaming változatlanul együk szolgáltatónál sem téma, holott jönnek az egész világon a 3G lekapcsolások már idéntől. Most is izgalmas volt olaszban, amikor a telefon leváltott 5G-ről 2re, mert a 3G már le volt kapcsolva. Kb így roamingban, mintha a kukából beszéltem volna és volt, hogy alig kapcsolódtak a hívások. A netre meg ment az 5G roaming. A Telenoros kártya megint órák után tudott csak teljesen roaming hálózatra menni. 4G kb 3 óra múlva volt csak rajta.
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Az egy nagyon kis része a telefonpiacnak (darabra, nem összegben), akik sorban állnak a divattelefonokért. A mi flottánkban még egy darab sincsen céges oldalon. Volt akinek tavaly cseréltettünk sim kártyát, mert nem ment fel 4G-re a sok év után vett új telefonja. Két iPhone-osról tudok, az egyikük akkor cserél telefont, amikor összetöri a régit, de nem a legújabb típust veszi, a másik talán cserélgeti aktuálisra, neki a maszek SIM kártyája már 5G telefonban lehet, de ő nem tudná megmondani, hogy hány g van a mobiljában, csak hogy szép a kijelzője.
-
csikan
csendes tag
Átvétel ma az s22 ultrát a Telenortól. A készülék független, Telekom kártyával kezdtem használni.
-
esbii22
őstag
Sziasztok! Kaptam egy céges számot ami 30-as. Ezt szeretném használni eSIM-ként iPhone 11-es még Telenor függő készülékben. Csak a fizikai SIM-en van lock vagy az eSIM-en is ? Ha az eSIM-en nincs akkor nem kellene a függetlenítéssel vesződni. Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, ha arról van szó függetlenítem a telefont csak még van hűségem(novemberig), bár már vagy 15 éve Telenoros vagyok.
-
4Grider
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Dehogy. Tavaly többször volt 5G-s telefonok piacán hiány. Szifonnál, Samsungnál is. Ez nem azt jelzi, hogy nem veszik az ilyen készülékeket az emberek. A mi flottánkban 10% körül van az 5G képes készülékek aránya és itt csóróság van (egy előfizetésre nem jut bruttó 2500 Ft össz havidíj)...
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Gondolom figyelik az 5G készülékek arányát. Ha egy darab van egy cellán, nem éri meg bekapcsolni, mert azzal a költséggel több ügyfelet is ki tudnak szolgálni másképpen.
Szerk: ez az egész 5G kérdés nem is mozgatja meg a piacot. Az emberek addig használják a mobilt, amíg össze nem törik, már nem válnak úgy elavulttá 2 év alatt, mint ahogy az 10 éve volt. Az olyan piacokon lesz hamar nagy 5G lefedettség, ahol az emberek viszonylag gyorsan cserélik a készülékeket (legújabb iphone például), így hamar kivezetődnek az elavultabb darabok. Ha most valaki olcsón keres új mobilt, akkor még valószínűleg még mindig nem 5G képeset fog venni, és amit most vesz, még évekig ki fogja szolgálni.
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért a hálózatfejlesztések csak igen kis hányadában kapcsol be a Telenor 5G cellákat is. Szóval ha így halad, még nagyon sok év lesz az, míg legalább a nagyvárosokat lefedik.
-
-
törölt tag
Kijött az új OpenSignal elemzés. Magyarországi mobilnet sikeresen tovább csúszott lentebb, egészen a dicsőséges 35ik helyen vagyunk. Igaz Afrikában még szarabb a hálózat. Az átlagsebesség 31 megabit, míg máshol az EU-ban már sokkal több. Azok az országok jöttek feljebb, akik tényleg építik ki az 5G hálózatot. Szlovéniában a pár ezres határmenti Lendva településen is van már 5G lefedettség. Olaszban is építik. Újra találkoztam olyan helyekkel, ahol egyik hétről a másikra van már 5G és nem dss.
-
csecso22
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm a választ
-
gabor9991
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megpróbálom, köszönöm.
-
-
tomp
félisten
Na ez okozza a Samsung VoLTE hibát.
Ezt nem tudja lekezelni az Exynos.
Amúgy ha 5G kapcsolat közben indítunk VoLTE hívást akkor eldobja az NR bandot és marad a 4G, viszont nem épít fel CA-t. Ergo ilyenkor Samsungon is hibátlannak kell lennie. -
gabor9991
addikt
My Telenor alkalmazás néhány napja csak addig jut el, hogy az elsődleges számot ki tudom választani de onnan tovább nem tudok lépni.
Töröltem, telepítettem újra, a probléma megmaradt.
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
-
csecso22
tag
Hali
A Telenorba a 4g routereket is lehet ingyen függetleniteni? -
.Macc.
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm szépen, remélem így lesz!
-
TiMoN
senior tag
Ma megrendeltem Telenortól a S22ultrat, mivel nincs fekete ezért burgundiba, mind1 mert úgy is tokba kerül, de! fel voltam iratkozva az értesitőre, így észervettem miután le tettem a telefont, hogy van fekete is készleten, hivtam a 2000000 van rendelés számom jeleztem, hogy cseréljék ki feketére ha van rá mód! Azt mondta az ügyintéző, hogy nem garantálja, de végülis lehetésges. 2 óra mulva nem volt már készleten fekete. Szóval érdekesen alakulnak a keszletek. Most kiváncsi leszek mit fogok kapni, de szerintem nem fognak foglalkozni a szinnel nekem. Végülis mind1, de egy próbát azért megért.
Csütörtökön fog megérkezni, a meglepetés csomag
Mindenesetre aki hivott csajszi nagyon segitőkész volt, minden tiszteletem az övéké, hogy ennyi türelmük van a sok emberhez.
-
-
.Macc.
csendes tag
Sziasztok!
Elindítottam online a Samsung Ultra 22 -es megrendelését (meglévő előfizetéssel), de még a fizetés előtt megszakítottam a folyamatot. Később ismét beléptem, de már nem engedi, hogy véghez vigyem a vásárlást. ÜFSZ-tal próbálkoztam, nem voltak segítőkészek.
Járt más is így esetleg, van erre valamilyen trükk, hogy meg tudjam rendelni?
Köszönöm a segítséget4 -
ESP23
senior tag
Köszönöm a választ mindenkinek!
Nem nekem kell, egy ismerősöm kért meg hogy járjak utánna.
Ha mégsem független, majd visszaküldi. -
-
4Grider
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Visszafizeted neki a kötbért, ha mégis olyat kap, ami függő?
-
ESP23
senior tag
Sziasztok!
A Telenor által forgalmazott iPhone-ok e-Sim foglalata is el van látva SIM Lock-kal?
Mert azt olvastam itt is hogy a 13-as széria már nem, de a Telenor nekem azt mondta hogy zárolva vannak azok is.
-
Marcell1578
csendes tag
válasz
Marcell1578
üzenetére
LE2111_11.C.44_1440_202201182116 ami fent van.
5G opció van a beállításokba illetve inteligens 5G is de hiába kapcsolom be őket marad a 4g. -
tomp
félisten
válasz
Marcell1578
üzenetére
Gondolom C44 van fent. Csinálj gyári visszaállítást és menni fog.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Zsír. Akkor lassan aktuális lesz. Más kérdés,hogy akkor már érdemes megvárni az új szifont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest