Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
Köszi. Az jutott még eszembe, hogy itt a környéken nem is nagyon láttam tornyot, ami van a városban, az asszem telekomos. A cellavadász oldalon a legközelebbi telenoros adó a köv. településen van, na, attól sikerült messzebb költöznünk, ez megmagyarázza a jelenséget.
Kivinni a kertbe nem tudom, mert oda nem ér el semelyik UTP kábelem.
Mindegy, a jövő héten amúgy is intézni akartam a vezetékesre váltást, addig már kibírjuk valahogy.
(Amúgy az is egy tragikomédiába illő történet, hogy végül miért kötöttünk ki a telenoros home mobilnetnél, és a telekom hogyan kezelte a "költözést"...)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
NeoPampalini #71996 üzenetére
Vályog nagyon árnyékol, nézd meg ha az udvaron jó, akkor a ház falai árnyékolják, nekem volt olyan, hogy udvaron fullos térerő, vályogházban pedig nem lehetett telefonálni, igaz ez 15 éve volt kb, de szerintem nem javult a helyzet.
-
azbest
félisten
válasz
NeoPampalini #71996 üzenetére
Másik cellában más szomszédok lehetnek, akik szintén ezt a cellát használják. Megpróbálhatod 3g-re állítani a felületen, lehet az nem olyan leterhelt
A térerőt a főoldalon mutatja,
Valamint magán az eszközön jobbra felül annyi pálcika világít, mint ezen a felületen rajzolja.
Nekem ehhez ilyen értékeket ír az eszközinfónál:
RSRQ -5.0dB
RSRP -78dBm
SINR 7dBJa és a vályog falnál gyakori, hogy csirkedrót hálót tettek a vályogra, hogy tapadjon valamire a vakolat. Szóval, ha nem arra néz az ablak, akkor tudja blokkolni.
-
NeoPampalini
senior tag
Valaki járatos Hipernet Home témában?
Nemrég költöztünk, alig 1 km-re az előző helytől, ahol simán 100 Mbit letöltés ment, de az új helyen valami borzalom a net. Oké, az előző tégla, ez meg vályog, de bárhova teszem a modemet a házban (ablakba, polc aljára/közepére/tetejére, macska füle mögé), pocsék.
Napközben még csak-csak (ilyen 20-30 Mbit), de este 8 után szinte betárcsázós sebesség van, érzetre még a Speedtest 2Mbit-je sem érzékelhető. Modem mind felületről, mint hardveresen újraindítva, sokszor, de nem segít.
Eddig a vastag falakra gyanakodtam, de mindeközben a telekomos mobilom 4G-n simán megy, gyors, semmi lassulás.Huawei eszközön a legfrissebb rendszer, beállításokban nem történt semmi változás; jelenlegi, kb. 2 perces értékek:
Eszköz neve B525s-23a
Sorozatszám x
IMEI x
IMSI x
Saját szám Ismeretlen
Hardververzió WL1B520FM
Szoftververzió 81.191.11.02.77
Web UI verzió 81.100.31.02.77
Konfigurációs fájl verzió B525s-23aCUST-B00C77
LAN MAC-cím x
WAN IP cím x
CELL_ID x
RSRQ -9.0dB
RSRP -96dBm
SINR 15dB
PLMN 21601Ebből le lehet valamit szűrni?
(Nemsoká lecserélem optikai netre, de addig is örülnék, ha normálisan menne...) -
Somatom
veterán
Ha a szolgáltató vette a fáradtságot és bár teljesen fölöslegesen, de mégis szolgáltatói korlátozást rakatott a készülékre, akkor arra is vegye a fáradtságot, hogy megfelelően tudja tájékoztatni a vásárlókat a feloldás módjáról. Mi ezen a bonyolult? Kell, hogy legyen egy adatbázis az így forgalmazott készülékekről. Na, oda kell beírni minden egyes típus feloldási metódusát. Az ÜFSZ megkérdezi a vásárlótól, hogy milyen készülékről van szó, bepötyögi a gépbe és tádáááám....
-
PBA
aktív tag
Így van. Azóta végigolvastam. Továbbra is ugyanazt gondolom. Fikázod a szolgáltatót, minden szar szerinted, még egy számlareklamációt se intézhetnek el adott esetben, nyomik, stb. Szerinted a másik kettő simán SMS-ben függetlenít, stb, pedig nem így van. Nincs azzal baj, ha az ember nyilvánosan hülyét csinál magából, majd mindenki levonja a következtetést.
Én pedig szépen maradok továbbra is Telenoros.
A helyesírásról ne is beszéljünk, az végképp rengeteget elárul, hogy mennyire igényes valaki önmagával és az odahányt hozzászólásaival kapcsolatban. De a fikázódás, az nagyon megy, ugye...
-
PBA
aktív tag
válasz
szaboi6512 #71898 üzenetére
Nincs is min meglepődni. Bevezették hivatalosan, elérhető hivatalosan? NEM. tesztelés alatt áll? IGEN. Reklamálhatsz emiatt? NEM.
-
válasz
simpley #71978 üzenetére
Köszönöm a választ
Azt megpróbáltam, kellene valami kód hozzá, amit szerintem én nem adtam meg sehol, mert neten rendeltem a kártyát. Próbáltam SMS azonosítással, de ott meg olyan SMS-t kaptam vissza, hogy "Az ön telefonszámához nem található függőben lévő autentikáció".
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
Kb. egy hete csak 720p a Sport1 a böngészős MyTV-ben, miközben a többi meg rendesen maradt 1080p. Más is tapasztalja a hibát?
Jó lenne mielőbb javítani. Mennek a fontos kézilabda meccsek, közeleg a Super Bowl, meg hasonlók.
Van itt valaki hivatalosan a Telenor-tól? Hol lehet az ilyen problémákat jelezni nekik úgy, hogy foglalkozzanak is vele?
Köszi!
Szerk.: Két perc alatt válaszoltak Messenger-en. Az igen!
Remélem, mihamarabb javítják is.
-
Sziasztok!
Van egy számlás előfizetésem, amihez tartozik Mytelenor fiók is. Van a nevemen egy feltöltős kártya is. Van lehetőség, hogy a feltöltőkártyás számot az előfizetéses Mytelenor fiókhoz hozzáadjam, hogy ott tudjam ellenőrizni az érvényességet, illetve az egyenleget?
Köszönöm a segítséget
-
BPéter1984
tag
válasz
simpley #71974 üzenetére
Persze tudom ez a saját döntésem .
Nagy az esély hogy váltok de ezt a flottás dolgot nemhiszem hogy bevállalom.
Ahogy olvasom az Astoria zárva lesz tavaszig szóval az kiesett , a maradék kettőből meg az árkád esik hozzám közelebb , azért budára nem autózom át a várost.
Köszönöm -
simpley
őstag
válasz
BPéter1984 #71971 üzenetére
A te döntésed, hogy váltasz-e.
Én merem ajánlani, és ha teheted akkor vagy az Astóriai, Allee vagy Árkád üzletbe menj! -
TODI1111
veterán
válasz
Cyberbeni #71965 üzenetére
Elég nehéz elképzelni ebben a túnyómoan internetes világban, de van még hogy kell sms-t küldeni.
A feleségem pedagógus (utazótanár is egyben) több iskolában is tanít és gyakran sms-ben kap értesítést amire sms-ben kell válaszolnia. Én épületvillamosságszerelő vagyok és gyakran előfordul, hogy az ügyfél arra kér, hogy bizonyos információkat sms-ben küldjek el neki. Tehát van, hogy kell. -
Cyberbeni
addikt
Az előző hónapokban a net fogyasztást meg lehet valahol nézni? Az appban csak az adott hónapra szerepel, hogy mennyi van még.
-
BPéter1984
tag
Az Iphone X még nem dual sim-es teló. A számom jó lenne ha maradna igen , mindenki ezt tudja és már elég régi számom. Még 30-as úgyhogy ha most is váltok akkor mindhárom szolgáltatót megjárja
-
bul07
nagyúr
válasz
BPéter1984 #71967 üzenetére
Kis ügyintézéssel(telefon, email) és egy kis beugróval ha olyan flotta
Bár írtad hogy számodhoz ragaszkodsz akkor ez bonyolítja a dolgot hogy olyan flottát kellene keresni ahol számod biztonságba vanOlvasd el az összefoglalót ott, és nyugodtan kérdez is ha érdekkel a dolog
Amúgy gondolom a Iphone X nem doual telefon, így két sim kártya nem megoldás
Amúgy kérdez körbe hogy nincs e valaki a környezetedbe aki jó flottába van, és hogy nem e tud bevinni
-
simpley
őstag
válasz
BPéter1984 #71964 üzenetére
A Telenornál sem hülyébbek ezt elhiheted..
Egyébként az ilyen előrecsomagolt telókkal csak a baj szokott lenni...
UP: a flotta az egy jó dolog mert sokkal jobb ajánlatok szoktak lenni mint publikus csomagoknál viszont óriási negatívum hogy mindent a flottakezelőn keresztül intézhetsz -
bul07
nagyúr
Na ezt kipróbálom köszönöm
De ha ez tényleg így megy akkor az ügyintéző miért nem tudta? (Nem várok választ erre mert mindenki tudja hogy a Telenor ilyen segítséget nem ad az ügyintézőknek)
(#71964) BPéter1984
Gondolom a flottás fórumba már jártál itt, és nem valami publikus csomagot nézel
-
Cyberbeni
addikt
válasz
TODI1111 #71952 üzenetére
Az túlzás hogy kell sms-t küldeni, telefonálni sem kell. Én csak azért szoktam telefonálni, mert a 100GB net mellé adnak annyi percet, amennyi nekem bőven elég, de egyébként a legtöbb embert tudnám neten keresztül is hívni. És SMS helyett is van millió más szolgáltatás, amivel neten keresztül ingyen tudsz üzenetet küldeni.
-
BPéter1984
tag
Jelenleg még a vodánál vagyok , most voltam (01.15. ) benn náluk hogy függetlenítést kérjek. Iphone X készülékem van , leírták az IMEI számot kértek egy email címet és személyigazolványt , kb 1,5 nap múlva jött az email benne a függetlenítés menetével. Kb ennyi volt most , minden gond nélkül sikerült. Viszont mint írom pár napja kacsintgatok a telenor felé , ezért is csináltattam meg a függetlenítést.
-
bul07
nagyúr
válasz
sfdrakex #71959 üzenetére
Azt is a Telenor csomagolja ő felelősségük
És a függetlenítés is ha az ügyfél kéri, az nem kifogás hogy gagyi telefon, akkor ne áruljanak Navon telefonokat ha nem tudják megoldani könnyen a függetlenítést, ez is a Telenor döntéseÉdesapámnak még ez is elég nehéz megtanulnia majd 70-évesen, sose volt egy műszaki zseni
-
bul07
nagyúr
válasz
4Grider #71956 üzenetére
Hát pár éve nekem vodánál e-mailbe küldték a kódot a tőlük kapott mifi routerhoz, ha ehhez tudnak e-mailbe küldeni akkor telefonhoz is
Felhívtam őket adatok megadása és e-mailbe jött a link
Itt írtam le pontosan képekkel illusztrálva(#71957) TODI1111
Simán lehet, de egy elve feltöltős doual telefont miért kell lekódolni, pitiáner dolog, főleg ha más szolgáltató már nem is teszi csak nagyon ritkán
De majd beviszem én addig nem engedek míg ell nem küldik szervizbe
De hogy az ügyintéző is hazugnak nézi az öcsémet és nem hiszi el hogy úgy volt megpróbálva ahogy kell -
TODI1111
veterán
Én decemberben függetlenítettem egy HTC készüléket. Annak idején a fiamnak vettem és decemberben az egyik kollégája átvette tőle aki telekomos. Bementem a boltba jeleztem, hogy lejárt a hűség és szeretném függetleníteni. A készülék sem volt nálam elég volt, hogy tudtam az imei számot. Szemályi igazolvány kellet csak és kb. öt perc volt, hogy meglegyen a kód. A fiam átadta a készüléket a kollégájának és a kód beírása után azóta is használja a készüléket. Szerintem a készülékeddel lehet gond.
-
bul07
nagyúr
válasz
#72445440 #71916 üzenetére
Ja persze
Hogy nincs benne sim arra írtam hogy beletettem a telekomost és arra írta hogy nincs benne, és kódot se kér, még gyári visszaállítást is csináltam hátha úgy de úgy se, vagy fél óráig cserélgettem a sim-ket, minden sim foglaltba próbáltam de sehogyAha be kell küldenie szervizbe
Öcsém járt ma megint náluk, ugye nekem 25km
Nem hitték el hogy volt mindenhogy próbálva, nem vették át szerízbeHogy pontosan mit mondtak nem tudom mert csak telefonon beszéltem még az öcsémmel
Na majd én is beviszem és addig nem engedek míg át nem veszik szervizre
De ilyen piti szívatás méltó erre a cégre, másik kettő már tud telefonon is függetleníteni, de ez a nyomi meg nem
És ez csak egy egyszerű függetlenítést és nem megy, mi lenne ha számla reklamáció lenne, bele se merek gondolni
-
TODI1111
veterán
válasz
Cyberbeni #71949 üzenetére
Blue+M tarifacsomagjaim vannak. Amikor hosszabítok akkor általában készüléket is veszek. Készülék vásárlásakor az előfizetés is drágább. például itt meg tudod nézni a különbséget.
[link]
Aztán pedig hozzájön például ha a beszélgetés nem korlátlan akkor a többletet pluszba fizeted. A mai világban is kell még sms-t küldeni az is plussz költség. tehát nem pontosan a tarifacsomag árára kell számolni.viszont ha minden tarifacsomagomat egyel magasabbra teszem akkor meg már az alap több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest