- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gicz
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi időben a következőket tapasztalom hívásban iPhone XS-en: beszélek valakivel, és egyszercsak egy súgó hang ami elhalkul, kb 5 másodpercig tart, közben nem hallom a másikat. Utána helyrejön. mostanában szinte minden hívásnál többször előfordul. Találkoztatok már ilyennel? Érdemes bejelenteni? Készülékhiba lehet vagy szolgáltatói?
Illetve Telenornál külön aktiváltatni kell a számomra a VoLTE-t? úgy tűnik nem LTE-n történnek a hívások, pedig a menüben be van kapcsolva.
-
-
nelopj
csendes tag
Hllo
Ha valaki tud kérem segítsen!
Ilyet még nem láttam!
Egyszer csak eltűnt a térerő bv6000-ről
Vagyis a telekom-on van,de a telenort nem fogadja el
Látja a kártyát , mind kettőt
Mind kettő foglalatot ki próbáltam
Másik telóba működik
Valakinek nincs ötlete?
előre is köszi
Hello
-
Bailey
senior tag
válasz
sfdrakex #70859 üzenetére
Nem tudom, hogy kezeli. Mivel nekem a telenoros ügyintéző azt mondta, hogy csak a CIB esetében van ez a gond, és a több napos jóváírás, felhívtam a CIB-et, hogy bejelentesem a hibát. Ők azt mondták, nem tudnak hibáról az ő oldalukról, ennek azonnal meg kellene jelenni az egyenlegen. Mondtam, hogy ebben az esetben rendezzék ők le a Telenorral, hogy kinél van a hiba, és ki ad fals információkat. Korábban Vodafone számot töltöttem már fel a CIB alkalmazásból, ott rögtön rá is töltődött az egyenleg. Mindenesetre, a telenoros ügyintéző látta a rendszerben, hogy sikeres volt a számra a feltöltés, de várjam ki a 3 munkanapot, és utána hívjam őket, és majd a háttércsoport feltölti az összeget.
-
Bailey
senior tag
Ha valaki CIB mobilalkalmazásban szeretne kártyás egyenleget tölteni, csak akkor tegye, ha nem sürgős a feltöltés. Délelőtt töltöttem egy telefonszámra, de még azóta sem érkezett meg az összeg. A Telenornár délelőtt azt mondták, csak a CIB-nél van ilyen hiba. Látta az ügyintéző a feltöltést, de nem íródik jóvá, mert egyeztetés alatt a státusza. És azt mondta, egyébként is 3 munkanapjuk van, hogy megjelenjen az összeg az egyenlegen, ami így 2019-ben egy rossz vicc kategória. A CIB-nél azt mondták, az ő részükről elment az utalás, már el is lett könyvelve a számlán, és tudnak róla, hogy a Telenor esetében néha napok alatt íródik jóvá az összeg, de ez a Telenor hibája nem az övék.
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610 #70846 üzenetére
-
makoss
veterán
Üdv!
Ez a HelloChat korlátlan Social Mediát + 1GB - 2000ft nem lehetne beállítani úgy, hogy addig míg az 1GB elfogy?
830 Mb-nál járt mikor újított -
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610 #70841 üzenetére
-
4Grider
nagyúr
válasz
vpanangin #70840 üzenetére
Az azért érdekes, mert auto módban a 4G routerek net apn-t állítanak be. De annak nem szabadna működnie hangcélú simmel. Aztán lehet, hogy ezen a routeren volt valami firmware, ami már tudja, hogy ha az egyik nem megy, akkor próbálkozzon a másikkal. (De nem ez a jellemző.)
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610 #70841 üzenetére
Én is így gondolom. Csináltam printscreen-t, át kell konvertáljam fénykép formátumra. Utána tudom csak feltölteni. Dolgozom rajta.
Meg is van:
-
-
-
Kenderice
senior tag
válasz
Viktor0610 #70837 üzenetére
Akkor adatkártyával gondolom sehogysem működne, mivel hogy annál "net" az APN.
Vagy azt is lehetne "online" APN-nel használni? -
-
vpanangin
senior tag
Ami biztos, mert most próbáltam:
Telenor Kártyás csomag, rajta aktiválva a karácsonyi 3 nap korlátlan net akció, a kártya egy Huawei B535 routerben. Digi kártyám egy Huawei P Smart telefonban. Tökéletesen tudok Digi VoWIFI hívást bonyolítani a Telenoros mobilnet felhasználásával.
Peace!
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok!Telenornál vásárolt Huawei p20 dual sim mindkét foglalata független?vagy mindkettő telenoros?köszönöm
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Hátha van itt valaki, aki vágja a témát.
Havernak varázsoltam mobilnetet a hétvégi házába, ahol más lehetőség nincs.
A router egy tplink MR6400-as, a net IQpro-s, korlátlan.
A router beállításai:
Profil name: Telenor
PDP Type: IPv4
APN type: Static
APN: net
Authentication type: CHAP.
Megy is szépen, de van egy gondom.
A telefonomban van egy Digimobil kártya és minden WIFI hálózatra csatlakozva működik a VoWIFI, kivéve itt a havernál.
A roterben VPN résznél mindhárom opció, PPTP Passthrough, L2TP Passthrough, IPSec Passthrough engedélyezve van, mégsem működik a VoWIFI.
Véleményem szerint ezek jó beállítások lennének a VoWIFI-hez.
Beállítottam DDNS-t is, hogy elérjem a routert távolról, az is működik, úgyhogy nem NAT-olt IP címet oszt ki a hálózat neki..
Létezik, hogy a telenor a mobilhálózatán tiltja valahogy a VoWIFI-hez szükséges csatornákat, vagy a routerben kellene mégis átvariálni valamelyik beállítást?
Köszönöm. -
tomp
félisten
válasz
Kolondrum #70824 üzenetére
A kódra lehet gyorsbeállítási ikont létrehozni amit ki tudsz tenni a wifi, bt, auto.képernyőforgatás...stb ikonok mellé. Én hálózatváltásnál csak ezt használom.
1220 továbbra se megy VoLTE-n de ha visszavált a telefon 3G/2G-re akkor az úgy oké. Nálam hívás végén kb 2mp elteltével már vissza is megy 4G VoLTE-re. -
Minden nap megnézem a *#*#4636#*#*-al mi a helyzet, mára már kialakult ez a végleges állapot: [kép] Ikon sarokban van első perc óta, illetve a *129#-re ma már a ZMSS2-t dobja. Mint érdekesség.
1220-ra a VoLTE-t eldobja és ha lerakom egy ideig úgy is marad. Amúgy van, hogy gyorsan tárcsáz a telefon és van a másik vége, hogy pl anyummal darabosan épül fel a vonal.
-
-
Somatom
veterán
Bocsi, most nincs módom utánajárni. Tudja vki, hogy Lichtenstein az 1 -es, vagy 2 -es roaming zóna?
-
tomp
félisten
válasz
TeeJay #70817 üzenetére
A VoLTE hiába adatkapcsolaton megy de mobilnettől független! Nem kell hozzá.
Ha aktiválják és a telefonon is bekapcsolod a megfelelő művelettel akkor mindaddig VoLTE-n fog menni a hívás amíg elégséges a 4G térerő. Ha már nem megfelelő a telefon számára, átmész 3G-re.
VoLTE a nagyobb sávszél miatt jobb hangminőséget eredményez. -
TeeJay
félisten
Telenor szakik kellene nekem 2 apró infó
Karácsonyra kap anyum egy Redmi Note 8T telefont, a mostani telefonjában nagyobb SIM van így tiszta sor hogy mennünk kell be Telenor üzletbe és Nano SIM-et intéznielső kérdésem lenne hogy anyumnak nincs mobilnet az előfizetésében de így is lehet VoLTE-t aktiválni ha a telefon úgyis tudja vagy csak mobilnet előfizetéshez lehet?
második kérdés ha aktiválják és telefonon is megy és a ház ablakából rálát a telenor toronyra akkor LTE-n menne neki végig a telefon és sokkal jobb minőségben tudna telefonálni mint 3G-nél?
-
4Grider
nagyúr
válasz
doriath #70814 üzenetére
Az egyik (agglomerációs városban lévő) telephelyünkön használhatatlan vpn-re, egy másik - Budapesttől távolabb lévő városban - pedig ez az egyetlen netkapcsolata a telephelyünknek.
A mobilnet tehát abszolút hely- és időpontfüggően használható telephelyek netkapcsolatához. Mi elsősorban backup netként használunk mobilnetet. -
-
-
gabor9991
őstag
válasz
Viktor0610 #70811 üzenetére
Próbáltam mindkettővel.
Sőt mivel ez egy flottás SIM vettem a teszkóban egy sima telenoros simet azzal se jó. -
-
-
gabor9991
őstag
-
eddie17
addikt
válasz
Viktor0610 #70797 üzenetére
Szia Viktor!
Találkoztál már olyannal, hogy egy wifi kamerát nem lehet elérni mobilnetről?
Csak és kizárólag a Telenor mobilenttel nem megy (Telekom, Voda rendben van ugyanabban a telefonban) amit én és a párom használunk. Flottás de a mi nevünkön van.
Lehet valami korlátozás rajta? De az is érdekes, hogy a céges flottás Telenor mobilnettel megy.
Esetleg más találkozott már ilyennel? Ha wifi-re csatlakozom (bárhol) akkor elérem a kamera képét. -
4Grider
nagyúr
válasz
doriath #70800 üzenetére
Ki kell deríteni, hogy mitől "szar a szolgáltatás". A vpn 1-2 Mbps-on is működtethető stabilan, ha stabil a vezetékes net. Ha pedig nem stabil, ki kell javíttatni, ha szakadozik/packet loss-os a net, akkor ütni kell a szolgáltatót, hogy javítsa ki. Nem váltani esetleg egy bizonytalanabb szolgáltatásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen notebookot vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tippmix
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest