Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r3dsnake
nagyúr
Holnap utazok EU-s országba. Van valami teendőm, amit be kell kapcsolnom az online felületen, vagy működni fog a netem automatikusan? Köszi!
-
Sziasztok,
Gyanítom, hogy nem fogjátok tudni, de hátha.
Lesz még a kínálatban Mate 20? -
tomp
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
snooze
üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy ez inkorrektség, vagy csak a szokásos Telenor-féle balfékség. Egyszerűen nevetségesek a folyamataik, a különböző területek közötti együttműködés pedig az alja, így simán el tudom képzelni, hogy még eszükbe sem jutott a fejlesztőt értesíteni az rtl kivételéről. Vagy csak natúr a fejlesztő balkáni mentalitású.
Cserébe még mindig jó munkahelynek számítanak, kevesen hagyják ott őket, kivéve egy területet...
Én már automatikusan legalább 3 havi küzdésre és legalább 5 különféle szerződéstervezetre számítok, amikor 24 havonta megújítom velük a flottánk szerződését... -
snooze
veterán
Ez jött ma smsbe..itt a dátumokkal nagyon bajba van a tisztelt szolgáltató..62913-ba teljesen más dátum van..khmm..
"Tisztelt Ügyfelünk! 2019. szeptember 17-étöl a MyTV korlàtlan és dijmentes adatforgalma az RTL MOST appokban és a http://www.rtlmost.hu weboldalon keresztül fogyaszthatò tartalmakra a promòciò lezàrultàval nem vonatkozik. Üdv, Telenor" -
tomp
félisten
Fejlődni fejlődött a rengeteg bugfixel de még mindig vannak hibák. A 4G->3G fallback infók szerint hardveres gond. A hardver tervezési "hiba" miatt olykor produkál ilyen hibát. Ennek az előfordulását csak csökkenteni lehet de így is jelen van a hiba.
2 opcióval lehet csak megszüntetni: ZTE hálózat csere vagy VoLTE.
Utóbbi olcsóbb.
VoLTE-n 1x fordult elő az elején, hogy hiába volt VoLTE a hálózat mégis fallbacket adott és 3G-re lementem csörgés előtt. Ez nem ZTE hiba miatt volt hanem maga a VoLTE rendszer adatbázisában volt egy kritikus hiba. Konkrétan fatal error.
VoLTE miatt előforduló sebesség drasztikus visszaesése viszont ZTE bug. Nem kis meló ennek a javítása... -
PBA
aktív tag
Sajnos a ZTE nem feltétlenül volt anno jó döntés. Nyilván occó volt, a kis kínaiak pilot projektként nyomultak vele, de sok gyermekbetegsége van (volt?). Nem tudom, azóta fejlődött-e a ZTE hálózati részlege, nyilván igen. De ettől a bázisok HW-e nem fejlődik, max szoftveres patch-ek vannak. A HW limitációkat (és hibákat) nem feltétlenül lehet így javítani.
A hálózatmenedzsment például nem erőssége a ZTE-nek...
-
tomp
félisten
válasz
yellowmonste
üzenetére
Ahogyan Viktor0610 is írta 1 időben azonos helyszínen történtek a mérések.
iPhone-on mindig magasabb volt a jitter és a ping. A sebesség pedig a fordítottja volt. iPhone-on mindig kevesebb volt.
Lehet, hogy az Apple Edition patch 1.0 van csak a hálózaton amiben vannak hibák. De erről inkább az Apple tehet...
Nyáron Tihanyban egyik pillanatban 80-90Mbitet mértem aztán hirtelen 0-t és inkább a hálózat átrakott 3G-re. Repülő mód be-ki után se 4G-re mentem vissza hanem 3G-re.
10-15perc elteltével kerültem vissza 4G-re.
Jó pár napja most már fix LTE Only-n van a telefon. Engem már nem tud a hálózat ledobni 3G-re.
-
totopad
senior tag
Halihó! IOS alatt Wallet-ből akarnék egyenleget feltölteni, de ahogy rányomog az egyenlegfeltöltésre az app összeomlik, minden más megy. Újratelepités is megvolt. Másnál is jelentkezik a hiba, vagy nálam van valami?!
-
nyisziati
veterán
"Általánosságban elmondható, hogy ciklikusan vannak jó szolgáltatások, aztán jönnek az "újak", amik sokkal rosszabbak."
Ez nagyon így van. Csak a fejlesztések is ilyenek. Néha meglódul, aztán lecseng. Miközben egyre több szolgáltatás terheli a hálózatot.
Régen azért konstansan ők voltak a legjobbak. A '90-es években meg a 2000-esekben mindenképp. -
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Legalább a Messengeren dögös vagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PistiSan
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Az én számon is nagyon régi lehet, ugyan én csak 3-4 éve használom, de rendszeresen kerestek eleinte bankoktól, behajtó cégektől, hozzam el a gyereket az óviból, iskolából, politikai dolgokkal, stb. Újonnan kötött előfizetés, újrahasznosított számmal mint kiderült. Fura mert azóta kötöttem 2 másikat is a meglévő mellé, azokkal soha nem volt gond.
-
Somatom
veterán
Nekem mondod? A mostani számomat egy karácsonyi akcióban vásárolt 2110 -es Nokiával kaptam. De, már eőtte is Pannonos voltam, egy 1011 -es Nokiával (ez volt a Pannon első forgalmazott telója). Ez a szám később üzleti csomagba került, majd onnan feltöltősbe. Azt nem vittem flottába. Szóval, én sem tegnap óta vagyok Telenoros.

-
Prien
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Kb. 20 éve vagyok a Telenornál, a számom még mindig ugyanaz, mint anno, (igaz, flottába kellett menekülni a lehúzások elől) , de a net mindig a Telenortól jött nekem...sokmindent megéltem a 400 Ft-os korlátlan wap-tól az adatmegosztó kártyáig.
Általánosságban elmondható, hogy ciklikusan vannak jó szolgáltatások, aztán jönnek az "újak", amik sokkal rosszabbak.
-
-
Prien
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hogyne használnám, legjobb dolog (volt) az utóbbi pár évben.
-
-
válasz
yellowmonste
üzenetére
Ha jól sejtem az értékeket azonos körülmények között és időben mérte, különben nincs sok értelme az összevetésnek.
-
yellowmonste
csendes tag
-
azbest
félisten
válasz
Somatom
üzenetére
Vagy ott a hipernet home. 2.5 éve, amikor kötöttem, akkor 100GB nappali + 100GB éjszakai + hbo go + második sim lehetőség + ingyen b525 router is benne volt a 2 év hűségesben, együttesen (a net áfacsökkentés után) jelenleg 5826 ft.
Jelenleg a hipernet home+ csomagból a középső 6290 ft, amiért 60 nappal + 60GB éjjel és ingyen router kapható 2 évre. (a kisebb 4990 30+30GB, a nagyobb 150+150GB 7590-ért). Plusz sim nem kérhető hozzá, tévés / filmes opció nincs felár nélkül benne.
Igaz, a 2 év hűséges árkedvezményt is pont az nmhh tiltotta be a verseny jegyében. Az áremelést ez hozta, a kieső ingyen vagy kedvezményes extrákat meg a cég vezette ki.
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tehetek én arról, hogy az utóbbi időben a Telenornak ez volt az egyetlen igazán ütős ajánlata?
-
-
zsida.kornel
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Hellodata a legjobb, azt csinálok rajta amit akarok, volt hogy elnyomtam 250 gigát, de kutyát sem érdekli, még annyit sem szóltak hogy nem kéne. Nagy kár hogy megszűnt. Na meg Telekomos nettel szemben itt a torrent sincs letiltva. Tulajdonképpen azért kötöttem, mert itt nincs más csak 15-ös ADSL, de nem bántam meg az biztos
Falusiak nem nagyon nyomják így nem terhelt a hálózat, házon bellül 130-140 megabit le, 20-30 fel, pedig vannak vagy méteres kőfalak.
Nagyon nem várom hogy szóljanak hogy na akor most kéne csomagot váltani, remélem még pár évig nem következik be. -
marsu.
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
-
tomp
félisten
válasz
yellowmonste
üzenetére
Megfigyeléseim alapján iPhone esetében könnyebben hasal el a hálózat miközben ugyan ott mellette egy nem iPhone-al tökéletes minden.
Jitter is az esetek 99%-ban iPhone-on magas. Androidon max 4ms miközben Apple telefonon 40-50ms.
Szerintem a ZTE nem a legjobban kezeli az Apple sajátos "szabványát". -
marsu.
senior tag
Sziasztok!
Online meg tudom nézni, hogy a telenor rendszerében milyen szem.ig. számom van megadva, vagy ez csak üzletben tudják nekem megnézni, esetleg módosítani?
Köszi! -
nyisziati
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Erről beszélek. A tisztességes kapitalizmus korában 10 % alatt volt a nettó profit. És kiváló minőségű terméket kaptál érte.
Most meg...
Dolgoztam az Auchanban, ott 20-25% körül volt a nettó profit (osztályonként változott). Az is szép pénz napi 10 milliós forgalom mellett.
Ez az 50% már elég durva.
A csúcs meg az Apple a 70-75%-ával.És aztán csodálkoznak, hogy az Usá-ban is háborognak az emberek az árak láttán.
Meg hogy egyes helyeken a vezetők bére egy sima melósénak kb. a száz(!)szorosa.
Ez már nem kapitalizmus, hanem Ali baba meg a kitudjahány rabló. -
azbest
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerencsére erre vannak a gazdasági elemzések, ahol látszik, hogy mik a számok. [link]
Például, hogy 170 milliárd bevételből 57 ment osztalékra, majd a maradék profit 31 milliárd lett adózás után. Azért az 50% körüli profitot sok iparágban megirigyelnék.
-
snooze
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
"Persze csökkenhetne gyorsabban a díjazás, lehetne gyorsabb a fejlesztés, csak ha a befektetők nem kapják meg a fizetésüket, kiveszik a pénzüket, és még ennyi fejlesztés se lesz."
Szépen leirtad,pont ettöl félnek,ezért tesznek a digi alá,mert ö bizonyitotta,hogy más területen tud olcsobb lenni..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
nyisziati
üzenetére
Az árak pedig csökkentek, publikus tarifák ára ment le, közben nőtt a szolgáltatás tartalmuk. Gyorsul a net. Persze csökkenhetne gyorsabban a díjazás, lehetne gyorsabb a fejlesztés, csak ha a befektetők nem kapják meg a fizetésüket, kiveszik a pénzüket, és még ennyi fejlesztés se lesz.
-
nyisziati
veterán
Gyerekek.
Aki nem látja a tendenciát, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan lett a tisztességes haszonnal dolgozó, jóminőségű terméket előállító kapitalizmusból egy minden hájjal megkent, kínai gagyit áruló és azt extraprofittal eladó gengszterklub, az igen naív.Itt is tettenérhető ez. Hányszor volt már arról szó, hogy kartelleznek. Be is bizonyították, hogy a tarifák és a feltételek igen csekély mértékben különböznek. Plusz ott van az 50%-os fejlesztés. Tízmilliárdokat spóroltak vele fejenként.
De nem, ez nem elég, a csomagok árai nem mentek lejjebb, és a szolgáltatás sem lett jobb.
Magyarul eltették a megspórolt zsetont és nem a fejlesztésbe tolták be, legalább egy részét.Nem véletlenül félnek a Digitől, mert az tényleg versenyt hozna, valamiért a tulaj ott nem megy bele a kartellbe.
Nem vagyok Digis, de kívánom, hogy ahogy a Telekom árait letörte és a Flipre kényszerítette, úgy itt is megtörténjen ez. Mert a fentebbiekből egyértelműen következik, hogy LEHET OLCSÓBBAN ADNI.
Vagyis ami most zajlik, az igazából lehúzás. -
atoszmester
tag
válasz
atoszmester
üzenetére
Időközben magától megjavult a MyTV, most működik az AppleTV-n keresztül.
-
válasz
nyisziati
üzenetére
Azért szeretem, mikor erről megy a diskurzus, mert fogalmatok sincs a fejlesztésre elköltött pénzről, ahogy arról sem, miért volt annyi, vagy milyen egyéb kiadások voltak, ezer meg kettő más körülmény, stb...
Ismertek egy számot, egy jóóó nagy számot, aztán abból megszakértitek, hogy lehetett volna többet költeni fejlesztésre.
Mintha ez ilyen egyszerű lenne.
-
nyisziati
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
NEM természetes, hogy egy rendszer, aminek eleve csak az 50%-át fejlesztették, lehasal egy előre kalkulált szolgáltatás bevezetésekor. És utána is sok helyen csak a töredékét hozza a reklámozott sávszélnek.
Főleg, hogy BŐVEN lett volna zseton a fejlesztésre.
Inkább nem kéne védeni a mohóságot. Mert ez már egyre messzebb van a tisztes nyereségtől. -
4Grider
félisten
válasz
nyisziati
üzenetére
A mért sebességek gondolom azért alacsonyabbak, mert nem vagy egyedül a cellában, sőt ezen a hálózaton lóg a legtöbb flat csomag az országban. Természetesen lehet gyúrni 100 Mbps feletti sebességekre, de annak ára van, hiszen minden egyes újabb aggregált frekvencia cellánként és havonta néhány újabb tízezres bevétel az állam bácsinak. És nem csak ezért nem kapkodja el egyik szolgáltató sem az újabb frekvenciák aggregálását, a CA ui. maximum 1-2 kilométerenkénti tornyokat feltételez. Ez vidéken elég nehezen megoldható, hiszen CA-hoz már illik az optikai felhordás is, meg persze újabb 2000 torony felhúzása nem két fillér...
-
nyisziati
veterán
válasz
sfdrakex
üzenetére
Az a gond, hogy évről-évre csökken a fejlesztés mértéke és nő a kivitt pénz.
Eklatáns példa a Telekommal való 4G megosztás. És ahelyett, hogy jobb lett volna a rendszer, alaposan letérdelt, amikor indult a voLTE.
A mért sebességek meg rendszeresen jóval alacsonyabbak, mint amit a technológia biztosítana. -
snooze
veterán
válasz
yellowmonste
üzenetére
-
vpanangin
senior tag
válasz
atoszmester
üzenetére
Személy szerint csak holnap este tudok ránézni, mert akkor érek haza. De beírom, hogy nálam mi a helyzet.
-
chizuru
csendes tag
válasz
atoszmester
üzenetére
Megoldast nem tudom, de nekunk sem mukodik, ugyanezt csinalja (szinten Apple TV), ugyhogy nem egyedni a problema.
-
atoszmester
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnél kérni. MyTV előfizetésünk van, 2 db Apple TV-nk és ezeken keresztül nézzük a TV-t immár több mint 3 éve. Nagyon elégedettek voltunk idáig, de 2 napja ha megnyitom az alkalmazást, mintha be akarna lépni és visszaugrik. Azt hittük a karbantartás miatt van, de ma reggel se jó. Android-os telefonomon működik a MyTV, sőt a Samsung TV-re feltelepített alkalmazással is, csak AppleTV-n keresztül nem. Elvileg nincsen újabb frissítés hozzá, adatmennyiségem is van bőven, szóval nem értem mi a gond.
Másnál működik rendesen az AppleTV?
-
snooze
veterán
-
tomp
félisten
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez jött ma a határozatban..
"2019. szeptember 12-től a kapcsolódó promóciónkat lezártuk. Érintett időponttól a MyTV korlátlan és díjmentes adatforgalma az RTL MOST! appokban és a http://www.rtlmost.hu weboldalon keresztül fogyasztható tartalmakra nem vonatkozik." -
snooze
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Na egyik sem jött,illetve nagynehezen megkaptam a határozatot a panaszrol,abba emlitették meg..
-
szaboi6512
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem jött.
-
-
snooze
veterán
Csak szolok,hogy az rtlmost már számolja az adatforgalmat,erröl a változásrol tud valaki valamit?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Kártya működik, erről megy a net.
Másik slotban sem jön sms, míg a másik kártyára igen.
Tehát nem telefon hiba! -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor telefon bug esélye forog kockan....
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Már volt szó tóla. Működik a kártya más készülékben.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Flottás, kell hozzá kód, amit a flottakezelő ad.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Apple iPhone 17 Pro 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)