Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt nem gondolhatod komolyan! Hol érdekel az engem, hogy ki, mit állított be arra a számra, mielőtt a szolgáltató a rendelkezésemre bocsátotta volna? Ha előzőleg vmi ügyfélszolgálatos szám volt, akkor használjak hívástiltót, vagy esetleg oldjam is meg a telefonálók problémáit? Plusz majd addig nem leszek elérhető azoknak, akik engem hívnának? Pont ugyanannnyit fizettem, mint egy új számért. Akkor miért is nem várhatom el azt, mint ha egy új számot vásároltam volna? Mi az, hogy akkor ingyen lecserélik? Megvettem, közzétettem. Innentől az nekem érték. A számcsere nem megoldás!
-
asdf_
veterán
válasz
üzenetére
Bemesz a bankba, megkotod a szerzodest, meg leadod a kartyaorre hasznalt telefonszamot. Onnantol kezdve a bank tok jogosan az altalad megadott szamra kuldi a kartyaor sms-eket. Ha a juzer hulye es nem iratja at ezt az uj szamara, akkor tovabbra is arra a szamra jon, amit anno megadott. A mobilszolgaltatodnak mocskosul semmi koze ahhoz, hogy milyen es kitol szarmazo sms-ek erkeznek egy adott hivoszamu kartyara, jon, befogadja, tovabbitja a telefonra, ennyi a dolga (megis honnan dontene el, hogy a te kartyaor sms-eid jonnek ra, vagy a szam elozo tulajdonosae?
). Amugy ilyen esetben, ha egy nagyforgalmu elozo juzer (pl. pizzeria/kurva/narkodiler) telefonszamat orokolted meg, es horribilis mennyisegu nem neked szant hivas erkezik a telefonra es ezek nem szuntethetoek meg (ellentetben a mas nevere szolo kartyaor sms-ekkel), akkor a szolgaltato dijmentes szamcseret szokott felajanlani es alkalmazni. -
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Nekem "fura" ez a hozzáállás. Ha úgy kezded, hogy "itt valami kurva nagy baj van", akkor sztem érzed a szitu súlyát. Egy ilyenre bennem (és sztem nem csak bennem) felmerül néhány, egymásból következő gondolat.
- Akinek az adatait látom, az tud erről?
- Ha tudna, akkor mit szólna hozzá?
- Én mit szólnék ahhoz, ha tőlem függetlenül, egy idegen jutna az én adataimhoz?
- Felhasználhatóak lennének az ott szereplő adataim úgy, hogy az rám nézve negatív hatású lehet?
- Ha én láthatom más adatait, akkor tőlem függetlenül előfordulhat, hogy más is láthatja az enyémet?Sztem elég egyértelműek a válaszok. Ha ezek után arra az álláspontra jutsz, hogy "nem akarsz szarakodni ezzel", akkor erre a "fura" nagyon enyhe kifejezés.
asdf_:
Sztem adatbiztonsági szempontból ez sem teljesen kerek. Az egy dolog, hogy mit állítottak be egy SIM -re és hogy hülye volt az előző tulaj, hogy rajta hagyta. De nekem miért kéne ilyen SMS -eket kapnom? Az jelenleg az én számom és én nem állítottam be rajta ilyet. Ha a szolgáltató ezt nem tudja megoldani, akkor ne engedje újra forgalomba a leadott számokat! -
válasz
polonic
üzenetére
Van. Többször futottam már bele, hogy elírtam a felhasználónevemet, de amit elírtam az is létezett, tehát más fiókja volt. A pannonline meg simán beengedett a másik fiókba, a saját (ez esetben hibás) jelszavammal. Mintha időnként csak azt nézné a rendszerük, hogy a felhasználónév létezik-e és van-e olyan jelszó, amit beírok.

-
polonic
félisten
És ha én nem akarok szarakodni ezzel?
Amúgy is megy majd céges flottába ez a szám.
-
asdf_
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Screenshot, pdf-be kinyomtat meg hasonlok, aztan pedig az aszf-ben/weboldalon van egy adatvedelmi felelos, neki mehet email rola

@x1port: ha hulye az otp-s ugyfel es ha mas elofizetesre valt, am a vasarlos sms-einek telefonszamat nem iratja at a bankjanal, azert nem a telenor a hulye (raadasul mar velhetoen jogi kapcsolatban sem all az ex ugyfellel, ergo valoszinuen nem tudja telefonon felhivni, mert nem tudja a szamat, a levelezos ut meg eleg luzer de foleg lassu lenne. Annyiban jogos egyedul az eszreveteled, hogy annyi jozan paraszti esszel azert kellene rendelkeznie egy ugyfelszolgalatosnak, hogy ezt a fentit elmondja, es azt tanacsolja neked, hogy az SMS-ben talalhato informaciok kisereteben az OTP-vel lepj kapcsolatba, mert az o ugyfeluk a hunyo a tortenetben.)
-
x1port
addikt
válasz
apaszka
üzenetére
Nem olyan rég a szüleimnek vettem egy praktikum kártyát.
Nagynehezen beregisztráltam ( holott van egy számlás előfizum is ,gondoltam így könnyebben megy majd , hát nem ).
Regisztráció után minden happy erre mondják anyámék hogy jönnek valami sms-ek.
Megnéztem , egy valós személy OTP bankja.
Amikor fizettett valahol anyámék kapták az sms-t
Telenor ügyf.szolg-on értetlenkedtek.
OTP-t hívtam ők megoldották a problémát.Szóval adatvédelemből ( is ) elégtelen.
-
apaszka
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Ments le mindent,és utána mehet a telenor csesztetése! A kisebben fiamnak volt a száma ilyen amit utána kicseréltek!
Egy fővárosi ügyvédnőé volt előtte! Ne tudd meg hány hívást kapott???? A suliban színte folyamatosan csörgött a telefonja

A telenyomor,meg először értetlenül állt az ügy előtt,de aztán kis asztalra csapás után megoldódott minden!
Persze nemrég el is ment már innen a gyerek! Trés lett!
-
törölt tag
-
polonic
félisten
Itt valami kurvanagy hiba van.
Lett egy előfizetésem itt. Belépve a mytelenorra a telefonszámmal, aztán megnézve az elektronikus szerződéseket. Ott látszik egy dokumentum. Megnyitom és ez egy Lakossági kártyás "Expressz" Egyedi előfizetői szerződés. Amit én nem is kértem. De a legjobb, hogy teljesen más személy adatai szerepelnek benne. Neve, címe, személyi igazolvány száma.
-
x1port
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Jaja. Tegnap asszony telefonján is elindult.
-
darvinya
titán
-
-
R a y
senior tag
Telenor Facebookon ezt kommunikalja:
"Telenor Hungary Szia Péter, Ügyfeleink számára díjmentesen elérhetővé tettük az LTE hálózatot, ezáltal sikeresen fel is csatlakozott telefonod a 4G hálózatra "
Link a posthoz: https://www.facebook.com/telenorhungary/posts/10153069937116125 -
Landsmann
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Majd a GVH belecsap a lecsóba, mert szegény piroskát kihagyták a játékból. Majd őt is be kell venni, meg alapos büntit szórnak ki a két szolgáltatóra.
-
zseko
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Mi lesz még itt...

Remélem 2.5e-ért 5GB net

-
-
-
khorvat
senior tag
-
DeathBat666
aktív tag
Sziasztok! Lehet volt mar ez a kerdes,
de rakerestem es nem talaltam ra
valaszt, szoval az lenne a kerdesem,
hogy van egy klasszik 2 os
elofizetesem 2 ev huseggel, de
telefont szeretnek valtani, es meg
van 2 honap a husegbol, szoval hogy
valthatok telefont ugyanezzel az
elofizetessel, mondjuk megint 2 ev
huseggel? Ha igen, akkor nincs
semmilyen +koltseg? Elore is
koszonom! -
mzsombor
tag
válasz
üzenetére
Természetesen a netcsomagod által megengedett maximális sebességet tudod csak mérni az adatkeret elfogyása után is. Tehát az eseteben 7,2Mbps-t. A lassítás alóli felmentés csak arra vonatkozik, hogy nem korlátozzák a sebességed úgy, mint a többi forgalmad a havi keret elfogyása után.
-
polonic
félisten
-
zseko
veterán
Mi környékünkön még mindig nem kapcsolták be a 4G-t

-
törölt tag
válasz
mzsombor
üzenetére
Mármint milyen lassítás nem vonatkozik rá? Mert nálam bizony visszalassul kicsivel a csomagom plafonja fölé (7,5Mb/s). Ugyanebben a telóban volt már 150 Mb/s csomagos kártya is. Azzal mértem 80Mb/s -t is a Speedtest -tel. Tehát, ha a teló tud többet, az adott helyen mértem már többet és a Speedtestet nem befolyásolja a lassítás, akkor miért csak 7,5Mb/s -t mérek?
-
gabormgp
senior tag
Nincs LTE elofizetesem,csak 3g.
Most meg automatice LTE-t ir.. -
Krigi34
tag
Egy cikket belinkeltem a két T mai közösüléséről a Telenornak a FB oldalára (ott akit érdekel elolvashatja, mint hülyeséget kérdez). Itt a válasz:
Szia, Ügyfeleink számára elérhetővé tettük a 4G hálózat elérését a hálózatmegosztás révén.
Úgyhogy innentől mindenki nyogodjon le a ...

-
törölt tag
válasz
x1port
üzenetére
Hogy Te milyen negatívan nézed a világot! Ha valami rossz, akkor mé rossz? Ezt még értem. De most végre megy az LTE -d, ami jó. Most meg jön a mé jó? Ez azé jó, me jó! Lenne a csomagod szerint LTE -d? Nem. De van. Örüjjé vazze! Ha úgy hozza a sors, hogy eléd térdel egy 10 -es bringa, akkor nem kérdezősködni kell, hogy miért, meg hogy meddig, hanem élvezni a lehetőséget, amíg tart!
-
club1
veterán
-
ntomka
nagyúr
Felment nekem is most LTE-re (DPI 200MB), de manuálisan kellett hálót választanom. Ekkor 2 telenort is láttam amiből az egyik LTE volt. Újra keresve a hálókat már csak egyet láttam és automata módban is felment rá.
Be vagyok már lassítva elméletileg, de ezt mértem:

Gondolom ez a tarifacsomag szerinti maximum. Ha igen, én még mindig arra gyanakszom, hogy valamit elrontottak odabent, de Isten tartsa meg a jó szokásukat.

-
-
x1port
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
-
-
polonic
félisten
válasz
szabogabor10
üzenetére
Hogy tudod megnézni iphone-on?
-
-
polonic
félisten
válasz
szabogabor10
üzenetére
Ez tényleg meglepő döntés. A Telekomnak elég jó a 800 mhz-es 4g lefedettsége. Eléggé előkészületi állapotban volta náluk a hálózat. A frekvenciatender után, ahogy aláírták a szerződést, másnap élesítették a 800 mhz-es hálózatot.
-
x1port
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
-
-
x1port
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Valószínű,hogy már Telekomos hálózaton vagyunk.
Ezért használható.
Gondolom mindenkit ráengedtek,hogy az hogy bírja.Vszeg ez az egész egy tesztüzem.
-
goop
őstag
Nekem (meg gondolom még sokaknak) épp elég lenne a 800 Mhz vidéki frekvencia bekapcsolása, mivel az eddigi E helyett remélhetőleg 4G lesz majd. (sokat utazok, itthon nem érdekes 1. van wifi, 2. itthon hasít az LTE, mivel már próbából megrendeltem pár hónapja az LTE-s csomagot [Vidéki megyeszékhely])
Ráadásul olvasatomban ez akkor a sávok jobb kihasználása miatt, a 800Mhz-n is elméletileg 150Mbit/s lesz.
-
válasz
dptrsk
üzenetére
"Hazánkban mindeddig példa nélküli kooperációval, közös használatban üzemeltethet a Magyar Telekom és a Telenor Magyarország a tavalyi frekvenciapályázaton elnyert 800 MHz-es blokkokra épülő mobilhálózatot."
Én ebből nem ezt vettem ki.
n@p@lm: a megállapodás csak a vidéki, 800 MHz-es LTE hálóra érvényes, a városi 1800/2600-asra nem.
#30512 igen, olvastam már itt másoktól is ezt.
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
Mellesleg a Telenor webshopban is vannak furcsaságok, a MyTelenorról nem is beszélve...
-
n@p@lm
addikt
hahaha.
tehát azok a telenorosok akik meglepődve tapasztalják a 4g kapcsolat meglétét, a telekom hálózatát használják
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy átadják azokat a blokkokat egymásnak, amitől folyamatos lesz a sáv?
-
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz
szabogabor10
üzenetére
Nézz be a topikjába, másra is akad panasz bőven. Itt mindenki a saját tapasztalata alapján itélkezik, én is ezt teszem.
x1port: Már csak a poén kedvéért bízom benne, hogy téged hamar ledobnak a 4G-ről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
x1port
addikt
válasz
szabogabor10
üzenetére
Persze hogy belátták.
Gondolj bele ..ezzel a lépéssel konkrétan elismerték ,hogy szar az egész amit csinálnak és inkább szövetséget kötöttek a jobbal.
Ez szakmailag a legalja nekik.Kérdés az ,hogy ez a dolog mikortól él és hogy így marad -e a 4G vagy szabályozni fogják majd ugyanúgy ahogy eddig a csomagokban.
(#30506) Tibee86 : Csak bízz. Én meg remélem ,hogy valamelyik Moderátornak feltűnik a rosszindulatod és a személyeskedésed.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szabogabor10
üzenetére
Akkor hát ezért a 4G hirtelen mindenkinél. Gondolom időbe telik mire az egész országban átkapcsolják, illetve a kapcsolás után lehet rá esély, hogy a tarifacsomagok által nem engedélyezett 4G kapcsolatok is visszaállnak 3G-re.
-
válasz
x1port
üzenetére
Szerintem sokkal jobban megéri igy a Telenornak, minthogy rakás új tornyot építeni. Egyszerűen belátták, hogy nem tudnák teljesíteni egyedül az év végéig tett lefedettségi vállalásukat.
Tibee86: azért, mert te nem kaptál meg néhány SMS-t, még nem jelenti azt, hogy az egész háló szar... Telenornál tómegesen panaszkodnak a hálóra, Telekomnál közel se.
-
csernak75
senior tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Akkor most gyün a 4g Putnokra is?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire PULSE RADEON RX 9070 XT 16GB
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Samsung Galaxy S24 - Titanium Black - 8/256GB
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Amugy ilyen esetben, ha egy nagyforgalmu elozo juzer (pl. pizzeria/kurva/narkodiler) telefonszamat orokolted meg, es horribilis mennyisegu nem neked szant hivas erkezik a telefonra es ezek nem szuntethetoek meg (ellentetben a mas nevere szolo kartyaor sms-ekkel), akkor a szolgaltato dijmentes szamcseret szokott felajanlani es alkalmazni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)