- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
lipido #112808 üzenetére
ez a te beállításod, igen.
de ha az N78 jelszintje átlép egy holtpontot, akkor a yettel N78-ra erőlteti 4g/5g módban az otthonnetet.
ezt úgy lehet felülírni, hogy 5g only-ba teszed mindkét routert.
akkor mindkét router N78-ra kényszerül 4g alapsáv nélkül és akkor lesz korrekt a mérés.
így hogy a tp-link-nél ott volt a B3 alapsáv, ami 80-100 mbit/sec-et rádob letöltésben, ezáltal nem volt egyenlő helyzetben a 2 router. a tp-linknek előnye volt. -
-
csaszi75
senior tag
válasz
lipido #112590 üzenetére
De ilyeneket 30ezer körül tudsz fenni a FB Marketplace-n... a tesztre az is elegendő lett volna.
Majd oszd meg a tapasztalatod, de az a véleményem, hogy a tplink mobilban gyenge.. instabil. Csakis azokon a helyeken hibázik kevesebbet, ahol nagyon jó a térerő és van kapacitás. Kicsit távolabb van elvérzik. -
donjohnson
addikt
válasz
lipido #112592 üzenetére
a tp-link továbbra sem mobil-ipari gyártó, aki tapasztalatot tudna hozzátenni a megvásárolt és routerbe szerelt 4g-5g chipset-hez. ők más részen dominálnak a router szoftverében.
ok, majd írd le a tapasztalataid, de szerintem lassabb lesz a speedtest vele. -
Krystal_s
addikt
válasz
lipido #106482 üzenetére
De itt megy, ha magától csatlakozik arra 20+3+1, 20+3, 20+1 is, csak a Script nem állítja be.
Most megint erre váltott át, amikor visszaállítottam AUTO-ra. Még ez is jobb lenne a B8-nál, de nem fogja megtartani... esete egyiket ledobja, reggel pedig vissza B8-ra.
4G frekvencia 9485
4G csatlakoztatott sáv 5.0MHz@AC700(B28) + 20.0MHz@1800(B3)
4G jelerősség -93 dBm
4G ECIO/SINR 14.8 dBLandsmann: Én nem írtam olyat, hogy a a cellaazonosító az 1,3,8,20.
Ezt írtam: "a cellaazonosító alapján elvileg ahhoz tartozik, az első 4 számjegy ua, mint a többinek (1,3,8,20). A távolabbi tornyok azonosítói teljesen mások."
A cellaazonosító szám 7 jegyű, ami ua, mint az 1,3,8,20 azonosítóinak az első 4 számjegye.
B28 - 1432097
B3 - 1432077
B20 - 1432070 és 1432072
stb. -
Krystal_s
addikt
válasz
lipido #106463 üzenetére
2 féle Scriptet próbáltam 2 féle módon, könyvjelzős és Console....
Furcsa, hogy sok embernél jól működik, de itt az sem.
Tegnap éjjel miután este 11-kor lecsatlakozott B8-ra (0-5 sebesség), a ZTE menüben egyesével ránéztem a többi sávra. Mindegyik elérhető volt és használható, visszaállítottam MIND-re, akkor csatlakozott B28+B3-ra.
Azon volt reggelig. Pár napja nagyon erőszakos a 28 a stabilabb 20 helyett arra csatlakozik.
Reggel a szokásos módon átváltott magától B3+B8-ra. Apám szólt sokszor lassú volt a net, a letöltés ingadozott, ami még nappal nem is érdekes, de a feltöltés végig csak 0-1 Mbit volt, ami miatt akadozva jöttek be a weboldalak és a tv sem ment rendesen.
Most beléptem a Router Debug menübe, átállítottam 20-ra, majd vissza Mind-re. Azonnal B20+B3-ra váltott, 5 vonalas, -91 dBm-es lett a jelerősség, SINR 14dB, 120/30 sebesség, ami itt jónak számít. Persze, amikor 3 sávra csatlakozik, akkor többször volt már 250/30-at is.Szeretném legalább ezt a mostani 20+3-at, vagy 1-3-20 is nagyon jó lenne megtartani, erre lenne jó a Scriptben a SET 4G.
Beírom oda 3+20, vagy 1+3+20 és azonnal átvált 20-ra, de csak azon marad egyedül. Nem csatlakozik rá a többire is, csak ha visszaállítom AUTO-ra, akkor azonnal 20+3 lesz. Ezen csak este 11-ig fog maradni, mert akkor itt valami történik minden nap, amiért ledobja 11 után egyik sávot.
X-akta miért nem működik a script sem a megadott módon.
Úgy érzem meghülyülök, amiért nem találok megoldást. Ha mindig rossz lenne elfogadnám, hogy ez ennyit tud, nincs lefedettség... de nem erről van szó, mert ha állítgatom, akkor egyszerre jó tud lenni, csak nem szeretném én állítani, mert őrjítő.Még írok az olasz srácnak, aki a Scriptet írta, vagy valakinek, aki ért hozzá. Persze jobb lenne a helyi karbantartóval beszélni, ha elérhető lenne.
-
-
SztiviVander
addikt
válasz
lipido #105881 üzenetére
Akkor segítsünk annyit a többieknek, hogy erről a pdf-ről van szó. És valóban, ebből tényleg úgy tűnhet hogy a zte egy drágább termék. De igazából ez semmit se jelent, max annyit hogy a tp-linket valószínűleg jóval nagyobb kedvezménnyel kapja a yeti a gyártótól és van annyira jófej hogy kártérítéskor nem piaci árral számol hanem azzal amennyibe neki került.
Persze ettől a zte (es a huawei is) mobil téren valószínűleg jobb mint a tplink, de minden másban meg az utóbbi. Ami nem csoda, hiszen első kettő a mobil technológiában sokkal tapasztaltabb. Kérdés kinek mire hova kell. Egy jól lefedett helyen a tplink a jó választás, egy távoli torony esetén viszont inkább a butább de érzékenyebb router lehet a nyerő. -
-
lipido
senior tag
-
Cravaly
tag
válasz
lipido #105620 üzenetére
Szomorú, hogy így alakult az ügyed.
Én októberben fizettem elő, amikor bejöttek a Tp-link routerek, amúgy még halogatni akartam a dolgot, de megijedtem, hogy nem lesz többet ZTE. Úgy mentem be a boltba, hogy csak akkor fizetek elő, ha tudnak adni ZTE routert. (online már csak a Tp-link-et adta be) Szerencsém volt, mert tele volt még velük a fiók és azóta is megelégedéssel használom. 5G NSA-n 200 és 700 mbit között változik a sebesség, várom már, hogy nekem is megnyíljon az SA.
-
Landsmann
addikt
válasz
lipido #105612 üzenetére
Most sem késő egy próbát tartani. Ugyanis akkor egyértelműen kiderülni, hogy rossz a router, vagy tényleg leárnyékolt részen vagy és hiába mutatja a térkép hogy van beltéri lefedettség, ha közben meg mégsincs. Mert így most nem tudható, hogy a router miért nem megy 5G-re. Ha le van árnyékolva a hely, akkor hiába forgatod a routert, nem fogsz 5G-t találni.
-
donjohnson
addikt
válasz
lipido #105599 üzenetére
ilyenkor azt lehet még csinálni, hogy lemondod az előfizetést, visszaadod a tp-link routert. vársz egy napot (gondolom 1 napot legalább várni kell).
keresel egy másik boltot, megkérdezed hogy milyen routerrel adják (milyen van nekik), ha zte akkor megkötöd újra.
ha nem azzal adják ott se, akkor mész tovább egy másik boltba. -
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
lipido #105555 üzenetére
5G N78 esetén sajnos az van hogy lehet olyan hogy nem igazán lát el, itt például kb 6-700m-re van a torony ( bérház ) és lakáson belül sem mindhenhol stabil az 5G azért, telefonnal.
Talán annyi előnyöm van hogy ez inkább tipikus Kertes ház Övezet, a városban bent vannak berházak.
Valószínűleg kevesebb akadály van ami gátolja a jeleket. -
-
4Grider
félisten
válasz
lipido #105520 üzenetére
A yeti a legtöbb helyen 3500 MHz-en tolja az 5G-t. Ennek a magas frekvenciának az előnye a marha nagy sávszélesség, a hátránya a rossz terjedés. Ha x db fal van a készülék és a bázisállomás között, azon nem fog átjutni a jel. Ha közvetlen rálátásod van a bázisállomásra, akkor mennie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged