Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
bopeti98
őstag
Próbaképp aktiváld a Yettel fiókban a Bárhol módot. Havonta egyszer 10 napra ingyenes. Ha így működik, akkor sikerült elrontaniuk a cella hozzárendelést. Ilyenkor érdemes inkább írásban panaszt tenni, hogy a modernizáció után a megadott címen is csak a Bárhol móddal megy a net. A személyes ügyfélszolgálaton a router meg SIM cserét fogják erőltetni feleslegesen (saját tapasztalat).
-
hind
csendes tag
válasz
donjohnson #110944 üzenetére
Jó ötlet, most meg is próbáltam! De nincs úgy sem...
-
hind
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap aktiválták nálunk az 5G-t, a mobilomon teljesen rendben megy (551/89 Mbit/s DL/UL), viszont OtthonNet-es kapcsolatom azóta nincs. Router áramtalanítás, reset természetesen már megtörtént.
A routerem NX510v, az admin felülete szerint NR5G / N78 -as kapcsolat, 100% jelerősség. Van wideband IP címem, 91.104.. -es címtartomány. Illetve látok két 217.79...-es címtartományú DNS szervert, de pingelni egyiket sem tudom. A telefonos ügyfélszolgálatnak az volt a legjobb ötlete, hogy vigyem be a SIM kártyát/routert a legközelebbi Yettel kirendeltségre, mert ők tegnap dél óta nem látják kapcsolódva a routert. WTF?? Van valami épkézláb ötletetek?
-
Cravaly
tag
válasz
Dave1984 #110938 üzenetére
Igazából ilyen 4G hálózat mellett, amilyen most van nekik, nem tudom mennyi értelme van alacsonyabb frekiken 5G-t indítani. Az n78 5G-nek van értelme mert nagy sebességet hoz egy kisebb területen, de az n3 és n28-tól nem nagyon várok többet, mint amit a jelenlegi 4G hálózat tud, sem sebességben, sem lefedettségben.
Mit gondoltok? Csak kell a népnek, hogy 5G-t írjon a telefon, a sebesség nem számít?
-
Dave1984
őstag
Köszi a választ @bociusz neked is.
Gondolom indoor lefedettség növelése a cél, ami tényleg kell,mert jelen tapasztalatom az, hogy nagyon elnagyolt a térkép szerinti beltéri lefedettség.
Pl tőlem km légvonalban 100 m a torony,de pl a wc be már nem jut el az N78.
Szóval muszáj alacsonyabb frekin is indítani 5Gt.,vagy rohadt sok új bázisállomást telepíteni -
-
Dave1984
őstag
N8 at mióta használ a Yettel?
-
-
válasz
donjohnson #110927 üzenetére
Ez sok mindent megmagyaráz. Akkor ennek az egésznek semmi köze nem volt a Yettelhez -- és a múltkori mizériámnak sem. (Bár akkor szó sem volt LAN-kapcsolatról az Mikrotik SXT-n.)
De ezek amúgy nem publikus tartományok?
Köszönettel: MaCS
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110926 üzenetére
100.-as ip-t nem a yettel-től kaptál hanem a két router-ed adta egymásnak.
a yettel tartományai: [link]176.226.0.0/17 Telenor Hungary Plc Törökbálint 32,768
176.77.128.0/17 Telenor Hungary Plc. Nagykanizsa 32,768
37.234.0.0/16 Telenor Hungary Plc. Nyíregyháza 65,536
5.204.0.0/16 Telenor Hungary Plc. Törökbálint 65,536
84.224.0.0/16 Telenor Hungary Plc Budaörs 65,536
84.225.0.0/17 Telenor Hungary Plc Törökbálint 32,768
84.225.128.0/18 Yettel Hungary Ltd Törökbálint 16,384
91.104.0.0/16 Telenor Hungary Plc Törökbálint 65,536 -
válasz
donjohnson #110925 üzenetére
Így van!
És mint rájöttem, először ott szúrtam el, hogy a DHCP-klienst nem az Eth2-re, hanem a Bridge-re tettem.
Az, hogy ettől miért lett 100-as IP-címem a Yetteltől, ne kérdezzétek, de valami loopback jelenség állhat a háttérben. Mi más...
MaCS
-
válasz
donjohnson #110914 üzenetére
Semmi kifogásom a tartós IP-címek ellen, csak néha beragad maga az eszköz. Amire a megoldás egyébként éppen egy időkapcsoló -- csak éppen nem túl elegáns megoldás.
De a probléma a mikrotikesek segítségével éppen megoldódik!
MaCS
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
SztiviVander #110915 üzenetére
Nekem OtthonNet Pro van, Nokia routerrel. 2 év alatt direkt sosem volt újraindítva, csak ha áramszünet volt, de akkor is magától.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Viktor0610 #110919 üzenetére
-
válasz
Tiédetis #110918 üzenetére
Hasonlók vannak, nézz körül a Mobil flották topikban.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Viktor0610 #110917 üzenetére
köszönöm, azt hittem az van anélkül is
-
-
Tiédetis
senior tag
BUMM tarifacsomag köthető még yettelnél ha számot hozok?
-
SztiviVander
addikt
válasz
CellWalker #110911 üzenetére
Az elmult lassan egy ev alatt sose volt ilyen gond nalam hogy megallt volna. Huvejt se inditgatom ujra kb sose, megse zuhan be semnilyen sebesseg, harom honap online utan is bitre ugyananyit tud. Mondjuk nem is bridge modban van meg gondolom a torony is eleg stabil.
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110913 üzenetére
vegyél te is egy obi-s időkapcsolót, ezekhez nem kell internet se, ha valami távoli helyen használod: [link]
beállítod, hogy reggel 6:00 kikapcsoljon, utána reggel 6:05-kor visszakapcsoljon és meg van oldva a napi újraindítás, ami sok hibától megvéd.
ha naponta újraindítod ezzel, akkor nem fog bezuhanni a sebesség idővel, mert mindig friss kapcsolatod lesz. -
válasz
taki01 #110912 üzenetére
Makoss, Taki, CellWalker, köszönöm!
Igen, nálam is LTE-Eth passthrough-ban meg a Mikrotik. A 100-as címet érdekes módon egy DHCP-állítás után kaptam, úgyhogy inkább a Mikrotik-topikot boldogítom.
Egyébként megnéztem, majdnem két hetes volt a yetteles publikus IP-címem.
-
taki01
őstag
válasz
MaCS_70 #110909 üzenetére
Én is Yettel-es kártyával (flottás) használom a mikrotik lhg lte (ez a legelső kiadás cat4-es) antennát és eddig csak public ipv4 címeket kaptam. Mondjuk nekem az antenna lte passthrough módban van. A homeoffice miatt ez a backup net, ha elmegy az áram vagy Telekom koax net. Most hogy lett 5G a környéken 4G-n is simán meg van 40-50Mbps lefele.
-
CellWalker
tag
válasz
SztiviVander #110908 üzenetére
Szerencsére nincs már kényszerített bontás a Yettelnél, általában 3-4 hetet is elmegy ugyanazzal a public IPvel, ennyi időnként azonban nem árt egy egészségügyi újraindítás, ami minden esetben új IPvel fog járni.
Persze ez sem biztosíték semmire, a múltkor újraindítás után a következő napon, 1 órával azután, hogy kitettük a lábunkat állt meg a modem. A LAN port aktív maradt, de adat se ki, se be, csak a tápmegvonás segített.
Tanulság: mindig tegyél be egy minden mástól független időzítős kapcsolót, ha hosszabb időre mész el otthonról.
-
válasz
SztiviVander #110908 üzenetére
Igen, az teljesen reális, köszönöm.
Csak azt lenne jó tudni, hogy éppen a Yettellel vagy a Mikrotikkel szívatom-e inkább magamat.
-
válasz
donjohnson #110905 üzenetére
Valami nagyon máshogy menne...
Az éppen elköszönt publikus IP-címem legalább egy hete változatlanul megvolt.
De próbálkozom tovább Mikrotik-vonalon, mert egyéb gondok is lettek.
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110903 üzenetére
bizonyos időközönként, (régen pl 24 óránként) bontódik a kapcsolat, új ip címet kapsz.
amíg nem érted meg hogy a mikrotik és a mikrotik mögötti routered nem viseli el az ip cím váltást, addig ez folytatódni fog.
"ezért jók" a cat 6-os túlárazott mikrotik eszközök.Krethx: arra próbáltam utalni hogy olyan helyre raktad, ahol nem stabil a vétel. ha nem rakod arrébb, akkor nálad se fog változni semmi. elvétve felmegy n78-ra, akkor örülsz neki, aztán később átmegy egy másik lte alapsávra és nem lesz n78.
-
Krethx
aktív tag
válasz
donjohnson #110902 üzenetére
Nem hiszek semmit. Amúgy csak az az érdekes hogy böngészőből mindig lassabb. Ugyan azon a hálózaton és a Router mindig ugyan ott van. Prime Plus+-al is ugyan ez van bárhól. De nekem így is megfelel.
Egymás útán mérve.
Yepp: -
A mobilnetes-IP-címes játék folytatódik.
Az imént rettenetesen bezuhant a netsebesség, annyira, hogy a Speedtest el sem indult.
A Mikrotik SXT LTE6-ot újraindítottam. Az eredmény: a net sebessége elfogadható (50/50 Mbps), de 100-as IP-címet kaptam.
Pedig most ugye nem került új készülék a képbe.
Érdekes egyébként, hogy amikor publikus IP-címet kapok, akkor 80-90 Mbps között van a letöltési, és 40-50 Mbps között a feltöltési sebességem. Privát IP-cím esetén ez 40-50 lefelé, illetve 50-60 felfelé.
MaCS
-
donjohnson
addikt
válasz
Krethx #110901 üzenetére
keress jobb helyet a router-ednek. a ping alapján (40,54, 33,120,39 ms) nem túl jó helyen van.
25 ms körül kéne lennie, ha megfelelő helyen van.
olyankor nincs visszaverődés, árnyékolás.szerk.: 54 ms-os ping felett általában olyan rossz a mobilos vétel, hogy szabonagyur-ral azt hiszitek hogy ez QoS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest