- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110926 üzenetére
100.-as ip-t nem a yettel-től kaptál hanem a két router-ed adta egymásnak.
a yettel tartományai: [link]176.226.0.0/17 Telenor Hungary Plc Törökbálint 32,768
176.77.128.0/17 Telenor Hungary Plc. Nagykanizsa 32,768
37.234.0.0/16 Telenor Hungary Plc. Nyíregyháza 65,536
5.204.0.0/16 Telenor Hungary Plc. Törökbálint 65,536
84.224.0.0/16 Telenor Hungary Plc Budaörs 65,536
84.225.0.0/17 Telenor Hungary Plc Törökbálint 32,768
84.225.128.0/18 Yettel Hungary Ltd Törökbálint 16,384
91.104.0.0/16 Telenor Hungary Plc Törökbálint 65,536 -
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110913 üzenetére
vegyél te is egy obi-s időkapcsolót, ezekhez nem kell internet se, ha valami távoli helyen használod: [link]
beállítod, hogy reggel 6:00 kikapcsoljon, utána reggel 6:05-kor visszakapcsoljon és meg van oldva a napi újraindítás, ami sok hibától megvéd.
ha naponta újraindítod ezzel, akkor nem fog bezuhanni a sebesség idővel, mert mindig friss kapcsolatod lesz. -
taki01
őstag
válasz
MaCS_70 #110909 üzenetére
Én is Yettel-es kártyával (flottás) használom a mikrotik lhg lte (ez a legelső kiadás cat4-es) antennát és eddig csak public ipv4 címeket kaptam. Mondjuk nekem az antenna lte passthrough módban van. A homeoffice miatt ez a backup net, ha elmegy az áram vagy Telekom koax net. Most hogy lett 5G a környéken 4G-n is simán meg van 40-50Mbps lefele.
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110903 üzenetére
bizonyos időközönként, (régen pl 24 óránként) bontódik a kapcsolat, új ip címet kapsz.
amíg nem érted meg hogy a mikrotik és a mikrotik mögötti routered nem viseli el az ip cím váltást, addig ez folytatódni fog.
"ezért jók" a cat 6-os túlárazott mikrotik eszközök.Krethx: arra próbáltam utalni hogy olyan helyre raktad, ahol nem stabil a vétel. ha nem rakod arrébb, akkor nálad se fog változni semmi. elvétve felmegy n78-ra, akkor örülsz neki, aztán később átmegy egy másik lte alapsávra és nem lesz n78.
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110645 üzenetére
az asus routert ilyenkor újra szoktad indítani?
mert ez továbbra sem internetszolgáltatóbeli hiba. a mikrotik modem és az asus router együttese okozza. ha leszakad az LTE hálózatról a mikrotik (ami előfordulhat), és utána új IP címet kap a yettel-től, és az Asus-t nem indítod újra, akkor jöhet elő ez a hiba.ezt úgy tudod kivédeni, ha mondjuk naponta (vagy pár naponta) megszakítod a mikrotik áramforrását egy percre (időkapcsolóval), utána 10 perccel később az asus-t is újraindítod időkapcsolóval. ha újraindítod őket akkor ez a sorrend.
-
-
donjohnson
addikt
válasz
MaCS_70 #110640 üzenetére
nem kioktatni szerettelek volna, hanem arra reagálni, amit állítottál.
telefoncserénél nekem az apn-nél az ipv4-re állítás szokta megoldani a netgondokat.
most találtam egy ilyet a mikrotik fórumon is, legközelebb tedd át nála Auto-ról ipv4 only-ra vagy ipv6 only-ra az apn beállításnál, ha megint előjön a szomszédodnál: [link] -
-
adika4444
addikt
válasz
MaCS_70 #110618 üzenetére
Az új routert reseteld le teljesen, másold fel rá a konfigot (persze úgy, hogy érted is, mit csinál). Utána nézz rá, nincs-e valami defconf-os csoda az APN-nél, pl., hogy beállítja maga valami alapján vagy hasonló. A 100-as IP tipikusan online APN használatára enged következtetni, 8 éve meg sok adatkártyán működött párhuzamosan a net és az online.
Látom közbe megoldódott, de ezt itthagyom. Reset nélkül sose vágunk bele MikroTik konfigba, mert a defconf hihetetlen anomáliákat tud okozni saját konfiggal együtt.
-
SztiviVander
addikt
válasz
MaCS_70 #110621 üzenetére
Mert szerintem a regi lte modem imei-re van beallitva a publik ip opcio. Ha beteszed egy telefonba a kartyat azzal is natoltat kapsz, igaz? Nem tudom flottas csomagnal lehet-e meg kerni ufsz-nal hogy neked publik ip kell az uj eszkozzel is, de felhivod oket megmondjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest