- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Ganzer #38698 üzenetére
Jól van! Megindultál a lejtőn, az anyagi csőd felé....
Elmondom mi lesz... Fasza ez a D7k, no de a fix 35 obival voltak AF gondok, márpedig a fix 35 egy alapobi nikonnál, ha a fixekbe bele akarsz kóstolni. Akkor legyen D7100. Na az meg sávosodik. Ok, akkor D7200. Na az meg már nagyon drága, használt nem tudom mennyi van... D7500 még drágább, és cserébe vissza van kicsit butítva... 150k keret felett járunk már rendesen.
Ok, emeljünk a kereten, nem sürgős, lehet gyűjteni... na akkor már más is látómezőbe kerül... és még nem is kérdeztél be a milceseknél, hogy milyen alternatívák vannak...Arra is ügyelj, hogy kiegészítőket is venni fogsz. Hogy fogsz, az tuti. Ezeknek is nézz utána. Táska (ha nem akarsz arzenált venni emelkedő méretekkel, akkor nem árt, ha gondolsz a jövőre, mert obit is veszel később), pótakksi, memóriakártya, kitobi miatt külső vaku, esetleg állvány... Ezeket +10k-ból nem szeded össze.
Minél jobban beleásod magad, annál inkább kérdéses, mit vegyél...
#38697) mazsi70: Gondolom ez majd a D550, vagy D600 megjelenésénél lesz aktuális... addig marad az ára. Ha csak nincs rá valamilyen visszafizetési akció...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Ganzer #38694 üzenetére
Ha van (esetleg tobb) Nikonos ismeros, akkor leeshet egy-egy csavarhuzos obi. Manual helyett is erdekes lehet egy-egy regi Nikkor obi. (Egyre jobban tularazottak ezek a sokszor ketes kepminosegu M42-es uvegek.)
Szoval, ha nem felsz a hasznalttol, es/vagy tud valaki segiteni vazat/obit venni, szerintem egy hasznalt 7k, jo valsztas lehet. Regi, beepitett motor nelkuli obikkal is lenne AF-ed, ami jol jon. Ha nem nagyon surgos, akkor megjobb vasart ki lehet fogni...
Persze, nem tudom, mire hasznalnad, attol is fugg, hogy D7k, vagy D3300. Ergonomiaban, keresoben tuti, hogy a 7-es jobb. Ha automataban lovod a kepeket, esetleg szenzorban (??? ezt nem neztem meg annyira...)talan a D3300 a jobb. -
Throme
veterán
válasz
Ganzer #38692 üzenetére
Nekem is van 18-105. Jó az a lencse, főleg kezdésnek.
Nálam a használat során már könnyebben jár a tubus. Pl vállpánton lógatva, menet közben kijöhet magától, tele állásba.
A zoom gumija is idővel megnyúlhat, vagy megrepedezhet.
Ezekre figyelj vásárláskor.
Persze másra is (gombásodás, érzékelők/bajonett épségére).(én mondjuk inkább a megfontolt, sokat agyalós júzer vagyok, nem igazán veszek használtat, inkább összespórolom a zsetont, addig is agyalok
, ezért inkább majd mások javaslatát is várd meg használttal kapcsolatban...)
-
Throme
veterán
válasz
Ganzer #38685 üzenetére
Ha manual az egyik irány, akkor jobban járnál egy nagyobb keresővel rendelkező vázzal, valamint több dedikált gomb se ártana, és a 2 tárcsa.
Minden másra, amit írtál simán elég a megjelölt váz.
Általános célra egy 18-105 VR, vagy ha van jó akció (és létezik kit), akkor 18-140VR-el.szvsz
szerk:
#38686) randras_83: a 18-55 nem lesz elég szinte semmire. Max az első 1 hónapban, aztán jön a hiányérzet, és a plusz költség, mert tuti, hogy lesz belőle 18-105 VR vagy tami 18-200 VC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Társasjáték topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Elite: Dangerous
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest