- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
balazsjo03 #43113 üzenetére
Itt tiltott az adás-vétel, van erre külön lehetőség az aprón.
-
mazsi70
senior tag
válasz
balazsjo03 #43052 üzenetére
64 gb
-
bandigno
senior tag
válasz
balazsjo03 #42810 üzenetére
mielőtt döntesz, azért vhol próbáld ki mindkettőt, akár egy bemutatón, ismerősnél vagy bárhol, mert nem olcsó és nem mindegy (nekem pl nem) h mit vesz az ember vakon ( én spec. vakon vettem, youtube és tesztek alapján
), de én nem bántam meg, sőt! mondjuk ki tudja h mi lenne, ha most a kezembe kerülne egy Sigma sport
-
bandigno
senior tag
válasz
balazsjo03 #42808 üzenetére
Nekem G2 van, a Sigmával nincs tapasztalatom. Nem könnyű a maga 2 kg-os súlyával, de szokható, főleg állvánnyal
AF-fel nem nagyon volt gondom eddig, sebessége az elfogadható kategóriába tartozik nálam, előtte 70-300 VC volt, azt a szintet bőven hozza, főleg ha a limiter is be van lőve. Követő fókusz megfelelő sebességű, szemből motorokat lekövette, "persze távolról". Rajzolat, élesség, stb: inkább a netre feltöltött képekből vond le magadnak a szükséges következtetéseket, de ár/érték alapján nehéz jobbat találni! Kicsit kontraszt szegény, mint a tamik nagyja, A stabi nem olyan bitang, mint a 70-300-ban, de súlyban is 3x-osa, 3 módban állítható, részemről OK és jól segíti az embert! Napi használatban van, a tubus nem lazult (szigetelt), bármelyik távon fixálható (nagyon praktikus), a napellenző viszont NAGY, ..vagy a táskám kicsi! (A Sigma sport változata drágább, de az AF gyorsabb is a tesztek alapján.)
-
marcitp
őstag
válasz
balazsjo03 #42693 üzenetére
De az alapok mindegyiknél ugyanazok.
Készíts először kültéri fotókat, pl
tedd aperture priority-be, egypontos af-re (vagy af-c-re), fénymérést mátrixra.
Rekeszértékhez rendeli a gép a zárat, zárseb-et meg figyeld, a gyújtótávod reciprokánál legyen gyorsabb (különben bemozdul, meg egyéni is, mit tudsz kitartani), ha nem vr-es az obid.
Mennie kell annak, a többit meg szép lassan majd belövöd, hogy tetszik pl a camera control, de ha nef-ben fotózol, úgyis tudsz mindent utólag állítani. Nem ördöngősség az annyira.(klotyóra újság helyett érdemes vinni a manuált valóban...)
-
fireman123
őstag
válasz
balazsjo03 #42682 üzenetére
..ajajjjj.... D800 sem tud magától jó képet lőni, .... egy kis alapozás ehhez is kell
, ...anélkül nem fog menni
[link]
-
oszy
veterán
válasz
balazsjo03 #42680 üzenetére
-
helixP
nagyúr
válasz
balazsjo03 #42682 üzenetére
Volt már előtte tükörreflexes fényképeződ?
Záridő, ISO, Appertúra fogalmak ismerősek? -
vrbst
tag
válasz
balazsjo03 #42680 üzenetére
Szia! Mi lenne a kérdés?
-
hotkar
senior tag
válasz
balazsjo03 #42383 üzenetére
Az a kapcsoló az objektív legszűkebb rekeszének rögzítésére szolgál.
Ez jelzi a váznak, hogy "haver, tied a pálya, most már te [azaz a váz] állíthatod a rekeszt".Állítsd az obit a legszűkebb rekeszre (ha lehet, akkor úgy, hogy nincs a vázon), és rögzítsd ezzel a kapcsolóval. (Nem lehet eltéveszteni, mert csak egyetlen egy állásban lehet átkapcsolni.)
Enélkül a váz teljesen hülyének tetteti magát.
-
válasz
balazsjo03 #42385 üzenetére
Ott van alul angolul is. Egyébként a rekeszt lehet vele fixálni.
-
válasz
balazsjo03 #42383 üzenetére
-
hotkar
senior tag
válasz
balazsjo03 #42329 üzenetére
A Tamron nevezéktan szerint a Di-II DX-et jelent (mármint a római "II" jelölés).
-
Roachy
senior tag
válasz
balazsjo03 #42001 üzenetére
Ja persze, de azt csak a szervizben. Én a dokkoló miatt linkeltem mert csak arra utalt a kérdés. Én meg azt hittem arra írod, hogy sikerült a dokkolóval frissítened, pedig nincs a listában.
-
Roachy
senior tag
válasz
balazsjo03 #41999 üzenetére
Akkor a Sigma saját listája pontatlan.
Pedig még oda is van írva hogy 2018 februárig.
-
Motaba78
addikt
válasz
balazsjo03 #41983 üzenetére
Szia,
nekem pont tegnap egy d610 váz, és a korábbi sigma 105/2,8 obimmal nem működött együtt, se autófocus, meg bezavarta a vázat a menü is alig működött,
Camera kft-hez bevíve tudták miről van szó, az obin frissítettek (7500Ft) váz nem kellett hozzá.
És lőn boldogság, minden frankó. -
Roachy
senior tag
válasz
balazsjo03 #41985 üzenetére
Ha a sigma obik más vázon tökéletesen működnek, akkor kizárásos alapon csak a firmware lehet a ludas. Mindkét optika újabb kiadás a D800-nál. Ha garisak akkor szerviz megcsinálja ingyen a frissítést. Ha nem akkor is, csak pénzért.
-
Viperator
őstag
válasz
balazsjo03 #41983 üzenetére
Nem, a vázat.
Nem tudtad, hogy a Nikon nem szereti a Sigmákat? (ezért vannak problémák... licensz miatt)
Esetleg van-e érvényes garanciája a Sigma objektíveknek? (ha igen, el kell vinni a Camera Kft.-hez kalibráltatni)
-
randras_83
addikt
válasz
balazsjo03 #41981 üzenetére
Firmware? Én megnézném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Tesla topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kompakt, megbízható és szuperolcsó Dell Latitude 3180!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest