- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
válasz
SimonYana #36692 üzenetére
Hat, hogy egy egy ujabb gepnek jobb e a kepe az nem feltetlenul igaz. Kategorian belul sem. De, hogy tobbet tud a vas az igen. Tobb MP, kevesbe zajos kepek alacsonyabb ISO-nal, AF, esetleg sorozatfelvetel stb. Praktikusabb lesz az egesz. De MP eseten is akadnak mostanaban olyan gondok, hogy az aktualis objektivvel kiaknazhato e.
Gyors esemenyek a leggenyabbak, ott a nyers vas azert szamit
.
eastsider
A keresoje es a fogasa is sokkal jobb a D90-nek mint a D3xxx/D5xxx sorozatnak. Sokkal hasznalhatobb formatum. Igazabol nekem markolat is kell hozza, azzal - magamhoz kepest - atomstabilan meg tudom tamasztani. Kozben kenyelmesen megy az objektiv tekeres is ha szukseges.
Throme
Nyilvan egy jobb cuccot en sem valtanek le gyengebre
. Csak sokszor szemesulok azzal, hogy a specifikacion van a fokusz. Kimaxoljak a keretet a vazra nem biztos, hogy a vegeredmenyben is akkora kulonbseg fog mutatkozni mint gondolnak.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
SimonYana #36687 üzenetére
Ez egy cseles dolog. Specifikacio alapjan az ember ugy gondolna, hogy az oreg gepeknel a mai belepo jobb. Egy ket dologban lehet, hogy igaz is. Viszont osszesegeben meg nem.
Ezt ki kell probalni, akkor derul ki igazan.
Beleponek en is regebbi vazakat szoktam sokszor ajanlani, hacsak nem igazan nagy az elhatarozas es akad fedezet is. (nem D90 70e expo/70k-ert term
35k-ert vettem a D80am is)
Igazabol a jelentos tobsegnel digitalis foraban marad meg a kep, az meg valahol megmosolyogtat amikor azzal ervelnek, hogy belenyagyitgatva mennyivel kiralyabb. Ok. De oszinte, ki a fene nez egy kepet ugy, hogy belenagyitgatva pasztazza?
Masik a digitalis utomunka. Felelmetesek a mai szoftverek. Obik alapjan is tudna javitani, vagy eppen magat a kepet feljavitani.
Ha falra kerul akkor meg az a helyzet, hogy kb 2m-rol fogjak a legtobben nezni. Nem biztos hogy ebben az esetben valoban elengedhetetlen mondjuk az 50megapixel
A fentiek ugy alltalanosagban igazak. Specko celoknal, pl gyors mozgas mint sportesemeny ott nincs mese. Kell speckobb vaz ami kiszolgalja.
-
Tomdriver
őstag
válasz
SimonYana #36618 üzenetére
(#36615) fireman123
Köszi!
Amúgy meg: a cikkíró stílusából már az első néhány mondat után sugárzik, hogy nem ez lesz a kedvenc obija.
Ez egy szubjektív teszt és ehhez mérten fenntartásokkal kell fogadni. Bár ír róla feketét--fehéret a cikk alatt és az összefoglalóban egyaránt, de azért marad a negatív kisugárzás.
Persze biztosan van alapja és amit leír összehasonlításként még igaz is lehet, de az a nagy helyzet hogy ezt a használat során mindenki ugyanígy szubjektív élményként ítéli majd meg, tehát lehet másnak épp pozitív.Rövid, de persze korántsem lezárt "fotós pályafutásom" alatt rájöttem, hogy ez a szakma mennyire "képlékeny". Értem itt ezalatt, hogy vannak ugyan szabályok, melyeket a a technika hardveres / szoftveres fejlődése miatt követni kell, de ezen túl minden megítélés, átérzés, élmény annyira egyedi, hogy az már szinte művészi vonásokkal bír.
De valahol így is van rendjén, minden egyes jól készült fotó a készítőjének egy művészi alkotás. Benne van a személyisége, a világlátása, az érzései és a pillanat hangulata, vagyis saját magát tükrözi a képein át, a környezet szinte mellékes.
Furcsa is volt nekem a számítástechnika száraz világából átcsöppenni ide, ott csak tények vannak és kíméletlen számok egy teszt során, itt meg megjelenik az ember.... -
-
r.levente75
addikt
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
SimonYana #36515 üzenetére
Megértem amit mondasz, de szerintem egy jó használt vétellel nem jársz rosszul. Ha csak a váz volt 180-190 az kicsit sok. A két éves - és ugye három év garival adják - d7100-et egy 18-105-tel és portrémarkolattal, meg pár aprósággal 210ért vettem. Ez azért már barátságosabb.
De... elvittek előlem egy másik d7100-at ami ugyan már épp nem volt garis, de volt hozzá
- 18-105
- 50mm 1.8
- két táska
- két 32-es kártya
- egy állvány
- sb700-as vaku
-------------------------
900 eur volt a sógoréknál. Na ezt nagyon sajnáltam, de végülis az enyém is jó vétel volt, hisz teljesen új állapotú. Szóval a jó használttal ami még garis is, jól járhatsz. -
Throme
veterán
válasz
SimonYana #36512 üzenetére
Azt írod:
"Hosszú távon is talán okosabb az újat venni és ha váltás lesz is könnyebb eladni"
Lesz a tiéd is 3 éves...gari időszakból kinőve
Majd jön egy fórumozó aki azt írja a 7200-es vázadra hogy:
"de nem akarózik kiadni 3 éves gépért meg ha 10 ezer is a kattintás benne 180 ezret"
Ez mindig így megy....
-
RexMaximus
senior tag
válasz
SimonYana #36512 üzenetére
Szerintem egy jo darabig elleszel vele
. Obikat, kutyuket is megvenni kore idobe es penzbe fog kerulni.
Idonkent engem is megcsap a marketing bullshit es elkezdem az okokat keresni arra, hogy miert erne meg a jobbat megvenni.
Aztan megallok es visszatekintek a fotografia tortenetere. Az a szitu, hogy sokkal kevesebbol is kihoztak mar sokkal tobbet es megnyugszom egy idore
-
RexMaximus
senior tag
válasz
SimonYana #36506 üzenetére
Hasznalt alatt valami belepo vazra gondoltam, nem 7100-ra
. Csak sokszor lattam olyat, hogy vesznek egy jobb felszerelest azt par het mulva polcra kerul. Mast vartak magatol a fotozastol.
A D7xxx sorozatnak amugy a D5xxx sorozattal ellentetben szerintem sokkal jobb a fogasa is. Egy bizonyos meret alatt nem allnak kezre a vazak.
Dragabb gepnel en is ujban gondolkodnek a gari miatt. 18-140 az ugy tudom jo kis obi. Egy 18-105-ot hasznalok, leggyakrabban ez van fent nekem.
Lejebb olvasom a nagyobb atfogasu 16-300m. Nekem van egy 18-200mm-es, de csak akkor kerul fel, ha nem tudom, hogy mit fogok fotozni. Pl csavargok a varosban. Azaz igen ritkan
.
Legtobbszor tudom, hogy mit akarok es a celnak megfelelo obival vagok neki a dolognak.
Egy hatranya meg van az ultrazoomnak, hogy eleg robosztus obik. Az enyem 500-600g kozott van. Ha veszel is ilyet csakis optikai kepstabilizatorral. Anelkul kb csak allvanyrol fogod tudni hasznalni.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
SimonYana #36503 üzenetére
Ha belekostolas a cel, az a velemenyen, hogy erdemes elgondolkodni egy hasznalt darabban. Video nelkul. Az belekostolashoz jo. Ha megfog, eladod es veszel egy komolyabbat. Ha megse jon be nem nagy az aldozat.
Szerintem.
Amugy mind a ket vaz jo a maga nemeben. Nehez osszehasonlitani, egyiknek kihajthato kijelzoje van. Ritkaban komponalashoz, gyakrabban videonal lehet ez elony.
Ugyanakkor fotozasnal meg baromi jol jon a felso kis statusz lcd. Igazan csinalhatnanak egy olyan vazat ahol otvozik ezt a kettot
Ha videozol akkor D5600 a kihajthato kijelzo miatt. Ha fotozol akkor D7100-at vasarolnam a ketto kozul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Sony VCT-SGR1
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest