- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
válasz
Acula M.D. #49238 üzenetére
Szerintem egy templomban nem fő szempont, hogy halk legyen a gép. Ha tele van a templom, eleget mocorognak a népek, hogy legyen olyan alapzaj, hogy a kattogást (alig) hallani. Egy templom elég nagy általában, elveszik a hang. Felállnak, térdelnek, énekelnek. Egy mise közel sem egy színházi előadás, ahol lehet, hogy időnként teljes csönd van. Hogy a fotós jön-megy, az sokkal zavaróbb, de az a fotózással jár.
A D5600 váz önmagában 200 e, lencse nélkül. a 18-140 egy elég sötét üveg beltérre. Bár legalább VR van benne. Szerintem a lencse fontosabb, mint a váz. Vázból akár a 3000-es sorozat is elég lehet. Üvegnek jó lenne a Sigma 17-70 2.8-4, bár az újonnan önmagában majdnem annyi, mint a keret.
-
petistorm
újonc
válasz
Acula M.D. #48968 üzenetére
OK, elismerem, nincs tapasztalatom ezekhez a gépekhez (egyébként nem kérdeznék itt). Kiindulópontul a (persze hogy nem mellékelt, de letölthető) gépkönyvi információt vettem, amelyben olvasható, hogy monitor (nem élőkép) használat és minden 2. képnél vakuhasználat mellett 970 kép készítése lehetséges egy feltöltéssel. Ezek szerint az élőkép használat legalább 10x energiaigényesebb?
-
.bTr
tag
válasz
Acula M.D. #47256 üzenetére
Köszi a tippeket, közben még nézelődök én is.
Amit még találtam és jónak tűnik: [link]
A pisztolytáska nekem kényelmetlen megoldás, mivel nagy és ha a gépet használni szeretném, akkor macerás az előszedése. Szeretem, ha használatra kész...
Kínai másolatot nem nagyon találtam eddig a capture clipből... de keresem. -
lumosnina
tag
válasz
Acula M.D. #43155 üzenetére
Lehet hulye kerdes, de... akkor a DX lencse valosan adja a 11-16mm-t vagy be kell szorozni 1.5-el a crop sensor miatt?
-
marcitp
őstag
válasz
Acula M.D. #43236 üzenetére
Vagy aláexponálni, több Nikonostól hallottam már. Sötéteket könnyebb visszahúzni Nikonon, mintha Canon-nál meg pont fordítva lenne.
-
PuMbA
titán
válasz
Acula M.D. #43236 üzenetére
Nincs tapasztalatom régebbi gépekkel, de nálam még nem volt olyan, hogy a gépem rontott volna. Néhányszor próbáltam okoskodni, hogy majd én állítok expozíció kompenzációt pár esetben, de nem jött be, mert RAW feldolgozáskor jöttem rá, hogy olyan részek tűntek el, amik jók lettek volna. A jobb mérő rendszer egyébként jó indok az újabb gépek mellett és nem szerencsés a használt, régebbiek mellett. Milyen géped van egyébként?
-
tallerbator
csendes tag
válasz
Acula M.D. #42871 üzenetére
Köszi, de mindent úgy csináltam ahogy itt le van írva. Azt tudom, hogy a blendét nem mindig tudja ugyanakkorára behúzni és emiatt lehetnek villogások. De itt (lightroomal nézve), kb. 2.3 fényerő különbség van a képek között.
Arra gyanakszom, hogy a blende beragadt egyes képeknél, esetleg valaki tapasztalt már ilyet?
-
matyi012345
őstag
válasz
Acula M.D. #35575 üzenetére
Itt a fórumon többen is írták, hogy nekik nem jön elő.
-
jasonka
aktív tag
válasz
Acula M.D. #35330 üzenetére
Persze-persze...
(Elsőre azt hittem aleister colléga válaszol - merthogy egyforma a "nickarcotok"
, és azt hiszem ő is valamilyen D5xxx-et használ...
)
Na és neked mi a véleményed az összehasonlításról (D5100 vs D5300 kereső) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest