- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
aleister #26649 üzenetére
"Sony is obviously being very aggressive on the pricing front in order to get a foothold in the market and establish itself as a clear alternative to Nikon and Canon. "
Bárcsak így lenne, azaz bárcsak mondjuk 1500$-ért meg lehetne kapni az A7R2-t... Sajnos ez jelenleg gyak. csak a Samura igaz, és újabban annak is inkább csak az obijaira (a vázaira már nem), amik túlnyomórészt kitűnők, de olcsók.
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #26626 üzenetére
Ha már ennyi off belefért akkor még annyi, hogy nekem csak az a bajom a milcekkel, hogy azonos tudást, sőt kevesebbet drágábban tudsz kihozni. Ha nem így lenne akkor azt mondanám oké, de amíg egy d7k 100K környékén mozog, kitobival meg valami fixszel megvagy +70-80ból, addig ugyanez (legutolsó csekkoláskor, tehát lehet, hogy egy év alatt minden milc olcsó lett) a másik oldalon szintén hoz valamit ami jó, de cserébe nem használhatom akkora iso-n, nincs annyi üveg vagy csak drágán, stb.
Aztán ha tévedek akkor nem szóltam. -
-
flash-
veterán
válasz
aleister #26538 üzenetére
konkrétan nem olvastam még olyat hogy valakinek jó lett volna d7k+35mm 1.8g af kombó..
pont.d5200 és ettől felfelé mi a helyzet a 35 1.8g af-s obival?
ezekkel tökéletes?mióta megvan a 35-ös én nem akarom használni a 18-105 öst..
még a d3100 kis kielzőjén is átjön hogy mennyivel élesebb az előbbi,monitoron meg sirva fakadok a 18-105-ös láttán,pedig elvileg ajánlott obi...és sweet spoton próbálom természesetesen használni. -
bandigno
senior tag
válasz
aleister #26519 üzenetére
fekete-fehér képekre gondoltam, utólagosan konvertálva, ha elviszi a színeket! amúgy amit vettem, annak azért hirtelen tesztelve, 20ad záridős használható tartománya van. de csak nagyon hirtelen ránézve! ma délután fogom erőltetni a témát patakparton és búzatáblában!
-
80hun
addikt
válasz
aleister #26386 üzenetére
Azért másikat mert az 1.7 egy chinon mcm macro és nem az élességéről híres ,sajna rekeszelni kell de viszont van egy jellegzetes háttérelmosása amit szeretek.
A másik ok hogy régi manuál obin én még egy fillért se buktam és elfér a szekrényben akkor is ha nem használom.
Ahogy terjed a milc egyre drágábbak a manuálok.sajna
A harmadik hogy visszacsrél nekem az illető egy olympus zoomot és csak pár ezrest kell ráraknom. :-)
De még az is lehet hogy egy contax zeiss planar 50mm f1.7 lesz a vége. :-)Nem erre a fórumra gondoltam.
-
*Ropi*
félisten
válasz
aleister #26147 üzenetére
Nem "érzékelő akna", hanem "érzékelő, (vessző) akna".
Magyarán, hogy poros a tükörakna vagy az AF szenzor a tükörakna alján.
Az esetek 1%-ában okozza, mert ahhoz már olyan mocskosnak kellene lennie, hogy nem lát ki a keresőn.
Ami okozhatja az a tükör lazasága (pl. ha sokat tárolják a vázat "arccal" (bajonettel) lefelé, vagy ha kapott egy "pofont" a váz és elmozdult a szenzor vagy az AF szenzor. De az objektívben is még kismillió dolog okozhatja...
Szerk.: Látom, közben helyretettétek.
-
randras_83
addikt
válasz
aleister #26115 üzenetére
Pont ezt mondom, hogy drága.
Bár én ma nagyon mákos voltam. bementem a 220voltba és leadtam a 18-55-ös obim, mit ad isten előttem vittek be egy még garis makulátlan 50mm 1.8G-t, mondanom sem kell, hogy hoztam is 44kért.
Szóval most boldog vagyok a 18-105 VR-vel és az 50 mm-essel.Ha elmegy a kitobim meg a polár szűrőm akkor nagyon jól sikerült váltani.
-
törölt tag
válasz
aleister #26000 üzenetére
Kérdés milyen váz. Bár igazából az sem szempont már, mert a D3100 óta a belépő DSLR-ekben is a pentatükör előtti LCD-n jelenít meg mindent a váz. (Bár lehet már a D3000 is ilyen volt. A D60 még nem.) Annyi, hogy a törőék természetesen csak a kereső közepére teszi lehetővé a fókuszálást. Esetleg lesz egy kis fényvesztesége a gyári egyszerű mattüveghez viszonyítva.
Egy mindenféle célt nélkülöző kép az említett 135-össel.
-
-
david->off
tag
válasz
aleister #25733 üzenetére
Sajnos egyenlőre nincs másik objektívem, ahogy adom el a Canon rendszert úgy tervezek lencséket venni folyamatosan, szóval nem tudom kipróbálni mással. Az elkészült képeken nem látszik. A keresőben látható a vibrálás középen, függőlegesen a kereső teljes magasságában és csak néha, ha intenzív nagyon a fény. Pl. szobában, erdőben nem érzékelhető, de egy réten már igen, akár Napnak hátnak is.
-
t.imi
addikt
-
toth_janika
őstag
válasz
aleister #25346 üzenetére
A saját véleményem az, hogy sokmindenben csak 3rd gyártóktól veszek dolgokat. Pl nem vettem meg d7000-hez 60-80e-ért a markolatot, hanem megvettem a Meike-t 11ért. Egy különbség van köztük. A meike műanyag...
Egy dologban nem ismerek kegyelmet... az az akku... Inkább kiadot 15e-t egy Nikon akksiért mint 3e-t egy kínaiért ami megölheti a gépet -
törölt tag
válasz
aleister #25344 üzenetére
Az áraik is szépen megnőttek az utóbbi években. De pl az Triopo nevezetű 3rd-3rd party (az már összesen 9th party) gyártó vajon (esetleg olajon, zsíron) mit tudhat. eBay-en az általuk YN-568EX i-TTL pótléknak tartott termékül a Yongnuo árának 2/3-áért van. (24k vs 35k.) Itthon meg mondjuk a kettő eBay-es ár összegéért lehet venni YN-568EX i-TTL-t.
-
hotkar
senior tag
válasz
aleister #25242 üzenetére
Ebben van AF motor (az érintkezők számából is látszik), és ez drágább is.
Amit linkelt, az nem ilyen, ott hiányzik 2-3 érintkező (nincs beépített AF motor. Erre írtam, hogy nem nagy öröm lesz fókuszálni kézzel.
A 70-200-nál meg iszonyatos árkülönbség van a két típus (a linkelt és a beépített motoros) között. Ebben az esetben szintén az olcsóbbikat linkelte, de abban sincs motor. Ez a nyerő, de ez iszonyat drága.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
aleister #25191 üzenetére
No persze, ha direkt a furcsa látásmód a cél, akkor jól jön az uwa
Pont ezt akartam írni én is! Én imádom a dölöngélős falakat, illetve van azért az a nagy épület előtte kis térrel, ahol az 50-essel vagy nem tudsz eléggé messze menni, vagy ha eléggé messze mész, akkor k*rvasokan beállnak eléd...
Beltérben pedig, főleg pici helyiségeknél szintén előnyös a nagylátó. -
kellcucc
aktív tag
válasz
aleister #25170 üzenetére
Timert még nem próbáltam, de evidens, hogy akkor nem nyúlok a géphez, viszont jobb az, ha én döntöm el hogy pontosan mikor akarom csinálni a képet és nem előre kiszámolom hogy X idővel előbb mikor indítsam el
Most sajnos mennem kell el, de majd később visszanézek. Köszönöm szépen az infókat.
-
nettyke81
csendes tag
válasz
aleister #25135 üzenetére
Na igen csak hogy a tami már meg van... az egyelőre marad... aztán majd meglátjuk
tehát akkor ne a fix + nagylátóba gondolkodjak hanem a 70-200-ba ha jól értem
igazából az 55-300 sosem győzött meg, hozzáteszem semmilyen téren... egy d7000-ren használtam, de kb ahányszor feltettem annyiszor gondoltam hogy el kellene adni... viszont az új vázra nem is szeretném még csak "felpróbálni" sem... Tehát akkor a 70-200 megállja a helyét portréban a 85 1.8-cal szemben is? Jelenleg az 50 1.8-cal szeretek legjobban fotózni, mert azt ha átszámoljuk a szenzor miatt 75-nek felel meg ami már közel optimális portréra...
lehet hogy akkor megpróbálom pénzzé tenni a dolgaimat... és akkor a 70-200-ba gondolkodni
köszönöm
-
Larry303
addikt
válasz
aleister #25110 üzenetére
akkor lehet az én szememnek van "baja"
-vagy akkor gyenge példány lehetett, mert az biza rondán taknyolt KÖZÉPEN
részemről vége, nyilván nem azon fog múlni, hogy jó képet lő-e hogy D vagy G -de ugye mégis csak vmi szakmai forum vagy a mi f@szByk01: igen jogos, de pont most mondják, hogy szemmel nem igazán érzékelhető, én csak arra probáltam világítani, hogy ha nem szempont a "nyitva is karcoljon" akkor nem biztos, hogy ezekre az üvegekre költenék.
nekem az egyik legfontosabb tényező a buké mellett hogy mit tud nyitva -
Larry303
addikt
válasz
aleister #25108 üzenetére
használtad vagy grafikonok?
1,8d nyitva takony, akinek meg elég 2,8 tól (nem írtam, hogy ezzel amúgy gond lenne) nem értem miért ezt veszi? akkor egy 2,8as zoommal sokkal jobban jár...én nem akarom senkire sem ráerőltetni a véleményem, de nehogy már lassan jobbnak hozzátok ki a Dszerk: pedig az 50es és a 85 is elég acélos
a 105öst ide sem írom, mert csak 2,8 ugye...
-
törölt tag
válasz
aleister #25063 üzenetére
Sajna a szuperzoom-ok mindegyike ugy indul hogy a kepminoseguk alapbol tragya a kepszeleken minden esetben es osszes gyutavon ami legtobbszor rekeszelessel sem javithato. Kepkozepen nehany gyutavon egesz jok, de ott is inkabb csak elfogadhatonak lehet oket nevezni. Egy lengyel tesztoldalon atolvastam a Sigma/Nikon 18-300-akat meg a Tami 16-300-at is jo alaposan, es ok a Tamit hoztak ki a legjobbnak ar/ertek aranyban. A tesztkepeken pedig jelentos kulonbsegeket nem veltem felfedezni, mindegyik ugyanolyan fos kepeket csinal, ezert csakis lemeretezessel es alaposabb utomunkaval lehet ilyen uvegekkel kompromisszura jutni. Az utomunkat pedig kimondottan szeretem habar annyira nem vagyok jo benne, de bizok abban hogy tudnek valamelyest javitani a fotokon.
-
k!nG
aktív tag
válasz
aleister #25058 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, a lenyeg az hogy vegtelenen sem eles a kep. Tehat barhogyan tekerem a fokuszgyurut barmelyik optikan egyszeruen nem kapok eles kepet. Nem lehet optikai hiba, mert tobb objektivvel es masik gepvazzal is teszteltem es csak a 7100-el volt problema. Igazabol az a kerdes, hogy ilyenkor mi a helyzet, mert lehet valami banalis hiba, de az is lehet hogy vihetem a Fotiba es csokolom. En egyebkent a bajonettre gyanakodnek, de az a helyzet, hogy ilyen behatassal nem ertek a gepvazakhoz.
-
Carasc0
őstag
válasz
aleister #25030 üzenetére
Értem! Akkor a legegyszerűbb kérdésem/kérésem, hogy láthatok valahol a neten egy szépen eltalált fotót amit mondjuk egy D3200 vagy D3300-al kitobival lőttek? Mert lényegében, én ilyet nem nagyon láttam, vagyis ha láttam is olyat ami jobb volt, attól nem voltam annyira hasra esve, hogy hírtelen rohanjak a boltba egy tükrösért....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Metal topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest