- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
A bajonett érzékelői az AF-et, blendét viszi át. Ha nincs semmiféle érintkezés köztük, akkor is éles képet kéne tudnod csinálni manuális fókusszal. Mi több, ha nincs is felcsavarva az üveg a vázra, még akkor is...lásd free lensing.
Szóval én a váz szenzorára gyanakszom. LV-ben is csinálja?
Tölts már fel kérlek egy képet, amin látszik a dolog!
(#25060) Cayman:
Ez nagyon szép átfogás. Kicsit bizalmatlan vagyok az UZ-kal szemben. Pl a Tami 18-270 meg elég rosszul teljesít. -
Real_Necro
veterán
Tisztításra Nikon szervíz Fóti út.
-
-
flash-
veterán
-
Peethy
őstag
Okoskodik attól, hogy volt egyszer a kezében 50 f/1.2. Nem olyan fura és egyedi ez, nekem pl. a hócipőm tele van a wannabe-fotós "szubkultúrától", mindent meg lehet magyarázni, nulla tisztelet a tapasztaltabbak iránt, de arc az van bőven. Légyszi, ha ilyen leszek, egyeztessünk időpontot és vágjatok hátba egy szeneslapáttal.. kösz.
Szerk: és nem arra gondolok, ha valaki pénzt keres gyér munkákkal. Ez azt jelenti, hogy
a, a NAV nem végzi jól a munkáját, és a feketézők rontják a versenyképességet
b, egy fotós sem vette még észre az űrt a piacon, és valaki kihasználta ezt
A mentalitás zavar. -
"Ettol fuggetlenul batran hirdeti magat."
Attól, hogy segghülye valaki, még önbizalma lehet, sőt, gyakran ez a két tényező egyenes arányban vannak egymással...
A kezdőkkel meg az a baj, hogy legtöbbször a f@xbuk után merészkednek ide. Hát itt nem lájkot kapnak, amit f@xbukon azért kapnak, hogy adják is vissza.
-
Real_Necro
veterán
Anno a D90-et 18-105 obival kitben vettem. Mióta a 17-50-es tami meg van, nem használtam, így el is adtam. Nem is fogom újra beszerezni. Igaz, 70-től én le vagyok fedve... Ha jól láttam egy 18-55-öd van még? Lehet helyette lenne érdemes valami telében gondolkodni a tami mellé és akkor tényleg nem kell a 18-105.De a te döntésed.
-
törölt tag
Ha nagyon jó árban van, én kipróbálnám. Ha nem válik be, még mindig el tudod úgy adni nyomott áron, hogy nem buksz vele semmit, addigra használt létére sem. A képe jó tesztekben és innen is sokan szeretik.
amugy foleg tajkepeket fotozom, meg ilyen otthoni targyfotokat, esetleg ha kerik valami koncert/rendezveny
Tájképezni tudsz vele majd szépet sztem, közelieket csak annyira, ami még nem makro tartomány, de átlagos tárgyfotóhoz simán oké lehet szintén, koncert-rendezvény inkább csak f/3.5-4 környékén az alsóbb gyutávokban, mert amúgy mászni kell iso-val az egekbe, ahhoz pedig a 7100 egy erős középmezőny (nem rossz, de nem is különösebben húdejó).
Szóljon a többiek közül, aki máshogy látja.
Ez csak magánvélemény.
-
törölt tag
Közepesnél jobb azért, de a 7100-et nem rajzolja ki, persze nem is igen pixelkukkolod. Nem egy 85 1.4G de f/8-on tájképre teljesen ok sztem.
Fix vs. zoom: a 70-200 f/2.8 VR2 rajzol úgy, mint egy fix, szerintem. Egy nagyon jó fix, mivel említett zoom obi kimaxolja az MTF chart-ot D3x-en. A 70-200 f/4 is nagyon erős, a 24-70 f/2.8 is, 14-24 is egy vadállat, szóval van itt 1-2 fixet megszégyenítő zoom obi - és gyenge fixek is.
-
alba-regia
aktív tag
D5300 kialakításban hasonló, mint a D3100-asod, leszámítva, hogy van egy kihajtható kijelzője.
D7100-ason kapsz dedikált gombokat, hasznos LCD kijelzőt. Ha nem elsősorban videózásra és padlóról való fényképezésre kell, a D7100 hosszútávon jobb választás és előrelépés. Nálam fókuszproblémái egy objektívvel sem voltak (35mm 1.8-cal sem). Ez inkább a D7000-re volt jellemző az itteni beszámolók alapján, ha jól emlékszem.
-
nesa
veterán
Ez ilyen dzsunka kategorias kompatibilitas, en meg nemlattam szemely szerint se D90 en, se D7000 jol mukodo 35 ost,(azis lehet hogy az ezeken jol mukodo csak varosi legenda, mert en meg nem lattam) tomegtermek... a lego az komatibilis ossze vissza, ezeknel az ismert markaknal meg mindig becsuszik valami, aztan lehet vinni kalibraltatni de ha nem az utca vegen a szerviz akkor ujra felesleges + kiadas, namost ha normalis termekrol beszelunk azt nem kell meg 5x szervizbe vinni koszorultetni, hameg veletlen nemfokuszal melle akkor valami tuti beugrik PL osszefrocskoli olajal a szenzort.....
-
*Ropi*
félisten
"A kromatikus aberracio mennyire magas ennel a darabnak? (plusz ezt altalanossagban irtad a halszemekre?)"
Q®va magas.
Nem általánosságban írtam, csak erre az üvegre vonatkoztatva értettem.
"...a kepminoseget szerettem volna megtudakolni..." Ha a CA-t nem nézed akkor nem rossz, de engem a világból ki lehetne kergetni annyi CA-val...
-
*Ropi*
félisten
Hogyan hasonlítod össze a körtét az almával?
A halszem egy speciális objektívfajta a maga torzított látványvilágával, adott célfeladatokra jó csak. Ráadásul fix, CA-zik és F5.6-nál adja a legjobb képét...
A Tami meg híresen jó képminőséggel büszkélkedhet az általános zoom kategóriában.
Na ezeket hozd közös nevezőre!
"Itt emlitetted az elesseget, pontatlan, vagy mi volt vele a gond?"
Nem pontatlan, hanem részlettelen.
-
Peethy
őstag
"hogy kb. olyan jo fotokat lojon mint a 17-50-es Tamim."
Akkor jó, mert ha mindkettővel te lövöd, akkor kb. ugyanolyan lesz mind a kettő. Ha képminőségre gondolsz: a kettő meg se közelíti egymást, de felhasználásban sincs semmi köze egymáshoz. A halszem poénnak, különleges helyzetekre jó. Nekem volt, tetszett, lehet hogy lesz is majd még valamikor... élességben nem egy bajnok.
-
L4mie
veterán
-
-
Freddy76
addikt
Hááát ez nehéz. Képminőségben sem a d300, sem a d90 nem lesz komoly előre lépés a d3100-hoz képest (ezt épp mostanság tárgyalták ki). De minden másban (af, kezelés, sorozat, akku-élettartam, kijelző, fogás, stb.) jobbak. A d5100 lenne számottevő előrelépés képminőségben, a kezelést illetően viszont "csak" a jobb felbontású, kihajtható kijelző lesz előny.
-
Throme
veterán
Valami hasonló történt az gépemmel is, de ott az utángyártott aksi volt a ludas.
Egyrész nagyon gyorsan, furcsán gyorsan feltöltődött maxra, majd csináltam pár képet és lemerült, utána hiába próbálkoztam vele.Nem tudom van-e másik aksid, vagy ismerős aki kölcsönadna, hogy az esetleges aksi problémát kiszűrd.
Azért azt feltételezem, hogy a szerviz kipróbálta a géped, és ha a váz lenne rossz, akkor azt észreveszik és ott korrigálják, elküldés előtt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Autós topik
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest