- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RpPRO
őstag
válasz
Throme #43494 üzenetére
Hozzáteszem, hogy alig lő mellé, azaz visszanézem a képet és azonnal tudom, hogy lehet ez még élesebb is. Pixelvadászás közben kijönnek a különbségek. Szóval ilyen kaliberű géptől én folyamatos jó teljesítményt várnék el.
" x méter után mindennek élesnek kéne lenni szerintem." Hát ez az!! 17 elemből áll ez a kitobi is, lehet, h kicsit rosszabb darabot kaptam? De akkor miért jobb LV-ban?
-
jlaudio
tag
válasz
Throme #43404 üzenetére
Persze, hogy kivártak de szerintem nem akartak ők ilyen sokáig várni csak későn fogtak neki a fejlesztéseknek, a piac is hamarabb fordult, mert például 2013-ban 3 millió MILC-et és 13 millió DSLR-t adtak el, 2016 ban 3,1 millió MILC és 8,2 millió DSLR de 2017 ben már 4,1 millió MILC és csak 7,5 millió DSLR volt a globális eladás. Persze a Sony az jó szokásához hiven leszarta a vevőit és mivel döglődött az SLT simán kinyirta és kijött egy félig kész géppel az A7-el amivel sokan szivtak, kvázi teszteltek a saját pénzükön. A haverem szidja is őket, mert nagyott bukott az SLT vázával, pedig mondtam neki, hogy ne vegyen Sony-t
Sokat olvastam a neten, hogy a Sony ilyen jó meg olyan jó de sokan is szidták őket persze rengeteg kisebb nagyobb gondok voltak velük, persze ez a III sorozat már kinőtte a legtöbb problémát de a tény az, hogy félig kész géppel léptek ki a piacra csak azért, hogy előnyben legyenek. Igaz ezért az APSC Milc bajonetet adaptálták amivel most szivnak, mert nehéz rá obit tervezni szóval nem lepődnék meg ha pár éven belül új bajonett jönne a Sony-nál.
Valaki azt irta, hogy a Sony letarolta a piacotpersze konkurencia nélkül egyedüli opcióként nem volt nehéz dolguk. Remélem a Nikon után jön a Canon is FF Milc-el, hogy esenek az árak és legyen végre verseny a gyártók között.
Kiváncsian várom, hogy mit hozott össze a Nikon Milc fronton, még adok egy esélyt neki, ha nem megyek veszek egy Fuji xt-2 est -
válasz
Throme #43407 üzenetére
OK - én is max. hobbifotós vagyok. De érdekel a téma annyira, hogy beleférjen a manuálozás is. És esetleg az is, hogy másoknak is megmondjam, hogy pl. egy 135/2.8 simán kifér hatvanból - ja, hát AF nem lesz... istenkém, hát egy kicsit dolgozni kell vele.
Ami konkrétan a D90-et illeti - fene tudja, talán kifogsz egy jó példányt... de tapasztalatom szerint a használt darabok erősen problémások tudnak lenni.
-
válasz
Throme #43398 üzenetére
"baszakodjon manual obikkal akinek ... "
Ezt is megértem. De szerintem manuál fixekkel jobban ki lehet tapasztalni, hogy tkp. melyik gyutávra is szeretnél majd egy igazán tökös, modern, AF-es, csillivilli fixet. A régi cuccok viszonylag olcsók, de elég jól tartják az árukat - ha nem jön be, tkp. csak a postaköltséget bukod.
-
rekid
addikt
válasz
Throme #43400 üzenetére
1. Ez kicsit olyan mintha vennél egy autót és hát tök új meg minden de azért után kéne állítani a futóművet mert csálé a kormány meg a fényszóró sem oda világít ahova kell..de van rá megoldás..
3. Ők gyárilag ilyen adaptert hoznak ki de nem hinném, hogy sok idő leszamíg kijönnek a third party gyártók.
A sonynak nem feltétlenül van akkora lépés előnye. Ha okosak voltak a nikonnál akkor szépen megvárták míg a többiek megnézik mire harap a nép. Ami pedig igencsak sok szériába és költségbe került. A sonynak is jópár modellje volt mire a7III szintre értek. A Nikon ezt a pénzt nem elköltötte- pl. sokkörös marketingre- hanem fejlesztésre fordíthatta illetve a csökkenő dslr eladásokat kompenzálhatta. Most meg ki tud jönni ha ügyes egy elsőre majdnem tökéletes géppel. Nézd csak meg a nagyobb markolhatóbb vázat és a nagyobb elektronikus kukucskát is.
Persze meglátjuk augusztus végén mennyire voltak rafináltak. -
rekid
addikt
válasz
Throme #43398 üzenetére
?
Ez nekem kicsit "Nikon monnnyon" le indoklás volt..1. Pl. az venne akinek Nikon obiparkja van és unja a back/front fókuszt de még nem cserélt mert horror lenne mindent (nem csak obit pl vakurendszert is) cserélni.
2. Nem csak FF milc lesz csak most nyilván a flagship jön ki.
3. Nikon milc is adapterezhető lesz és más obikkal is használható miután ez nem sony sajátosság hanem a tükörakna nélküli kis bázistáv hozadéka.
4. Az messze túlzás, hogy mindenki váltott Sonyra. (Sőt van aki visszaváltott, a gyenge pro szerviz hálózat miatt.) No nem mintha az öregeknek sokkal jobb lenne max több helyen.. -
válasz
Throme #43291 üzenetére
Nagyon szarul lett az egész CX téma menedzselve.
Pro üveg gyakorlatilag sehány. Az S és a J vonal tulajdonképpen redundáns volt, egymással versenyeztek házon belül. Az egycolos piacot az RX 10/100 gépek még a szutyok menüvel is megették reggelire... arról meg ne is beszéljünk, hogy az MFT piac milyen szinten elkente a száját, valahol az első E-M10 környékén.
Kicsit kár érte, mert szerintem pl. a V2 formátumra jó volt (future classic, addig vegyetek belőle, ameddig még megfizethető...), de a Nikon se igazán tudta, hogy mit akar az egésszel. A niche termékek előbb-utóbb kihalnak, ez már csak ilyen.
-
válasz
Throme #43289 üzenetére
Az elméleted követve - habár nem tudom gyártásban van-e még a 18-105 - az újabb darabokon már javított/fejlesztett minőségű guminak kéne lenni.
Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem(!) még ha gyártanák is, tuti már régen raktári maradék készletből szerelik össze és nem szüttyögnének a zoomgyűrű gumiborítását öntő gép új keverékre átállításával egy 10 éves kitobi kedvéért.
-
válasz
Throme #43284 üzenetére
"A 18-105 nálam is viharvert egy kicsit, de a 18-140-é egész jól bírja. Utóbbit használtam többet, és kapott hideget, meleget."
Nem annyira meglepő... a kettő között van vagy egy fél évtized kordifi. Annyi idő alatt azért csak haladtak annyit előre, hogy kicsit jobb minőségű (tartósabb) műanyagok meg ragasztók is belefértek már az árkategóriába.
-
-
need
addikt
válasz
Throme #43244 üzenetére
sok esetben az emberek nagy részének nincs jó tapasztalata a szervizzel nekem is voltak gondjaim más szervizzel..az hogy 24 óra alatt megcsinálták mindenképpen pozitív..
a dolog második része.. hülyeségeket írsz mert ez néhány ezer gépet érint és nem az összeset az enyém bele eset és megcsinálták minden zokszó nélkül..
a harmadikhoz meg csak annyi hogy ez fikció
hogy ki mit hová számol el ez a lőtéri papír kutyát sem érdekli..Az tény hogy sok gond volt vagy van a D750 vázzal de nem mindegyikkel a hibák amik jöttek a gyártó elismert és javított nem de..? ne csináljunk már úgy mint ha más gyártó más vázai tökéletesek lenének.. ha neked nem jön be a Nikon add el és vegyél más gyártótól.. ez a megoldás..
-
-
válasz
Throme #43201 üzenetére
"Mégegyszer nem nem csinálnám, max úgy, hogy nem én vagyok a fotós, csak egy ember a tömegben, akinek van fényképezője."
Oh, ez a kedvencem. "Neked komoly géped van, fotózz meg videózz (...) már egy kicsit ingyé'..." Hát lófütyit - ha meghívnak haver/családtag esküvőjére, akkor lehet, hogy elviszem a gépet, de fulltotál nem vagyok hajlandó megrendelésre dolgozni. Nem is értek hozzá eléggé, meg főleg nem is azért mentem oda.
(Kicsit arra hasonlít, hogy "te vagy az informatikus a családban, nézd már meg, mitől lassú a vindóz" - azzal az aprócska difivel, hogy olyankor ki lehet küldeni mindenkit a szobából, aztán elmolyolok vele a magam tempójában, és főleg anélkül, hogy belepofáznának. Eseményfotózás... na hagyjatok már.
)
-
updog
őstag
válasz
Throme #43201 üzenetére
"Úgy látszik manapság egyre kevesebb esküvőfotós olvasgatja a fórumot.
Korábban aki ilyen témával jött, hogy esküvő, és ingyen, és havernak....stb., leoltották mint állat, hogy ezért hígul a szakma, meg elveszik a hivatásosoktól a melót, és sok egyéb más...."Nem vagyok esküvőfotós (még egy jó ideig biztosan). Ha nincs ló, jó a szamár is elven nincs ezzel semmi gond. Ingyenmunka nem árt senkinek, max. a fotós sz*patja magát vele. Amelyik esküvői fotóstól meg az veszi el a melót, aki sose fotózott még, nincs portfóliója, ingyen dolgozik, amatőr/középhaladó felszereléssel, ott más gond is van
A "leoltás" egyetlen részével tudok egyetérteni (de ez szintén nem annyira a fotós, mint inkább a pár sara) - amikor utólag csalódottan állapítja meg a pár, hogy ezek a képek nem olyanok, mint amiket vártak. Sajnos családon belül is volt ilyen, a család barátja fotografi, aki nászajándékba azt adta, hogy fotózik az esküvőn. Maradjunk annyiban, "a kompaktos fotókhoz szokott átlagembereknek
simánelfogadhatók lettek." -
Sleek
senior tag
válasz
Throme #43096 üzenetére
Volt egy hegesztő géppel problémám . Garancia időben ott is kitaláltak mindent.Folyamat elküldtek különböző indokokkal. Egyik villamos mérnők ismerős segített és mondta ,hova küldjem el a gépet bevizsgálni. Mondtam a szervizben ,hogy akkor majd bevizsgáltatom a terméküket ,egyből tárgyalóképesek lettek és visszaadták a pénzem. Nem számított ,mennyi garancia van még a gépre
-
válasz
Throme #43089 üzenetére
Családi happeningre épeszű ember eleve nem megy "rendes" fotós cuccal. Két eset szokott olyankor lenni - vagy jajjmitpöcsölszmár, vagy éneztájfónnalmeglövöm.
Ha nem magad kedvéért csinálod, ha nem fizetős megrendelésre csinálod, még a kis MILC is inkább útban van a társaságnak.
-
Sleek
senior tag
válasz
Throme #43072 üzenetére
Igazából nem nézegettem még komolyabban mi lenne az ideális.
M4/3 nem tudom menyivel hozna kevesebbet erdőben mint az apsc . Bringázás miatt gondoltam a milcet.Az elfér könnyebben a táskámban mint a 18-140es obi a tükrössel.
Persze egyenlőre csak nézegetés,mert van amire költsek -
Sleek
senior tag
-
B1T3
addikt
válasz
Throme #43067 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy elvagyok legalább 2-3 évig a D7200-zal, aztán lehet, történik valami MILC fronton is, ami miatt úgy érzem, megéri váltani.
Kár, hogy a gyártók úgy vannak vele, hogy ha MILC, akkor töpörödött törp dizájn. Jobb lenne, ha az NX1-féle dizájn terjedne normális aksival és kényelmesebb markolattal. -
B1T3
addikt
válasz
Throme #43030 üzenetére
Rápróbáltam a Tamront egy D3400-ra, ugyanúgy megbízhatatlanul működik, míg a 18-105-ös kitobi príma D7200-on. Úgy néz ki, az újabb vázakkal nem teljesen kompatibilis a Tami, mert emlékeim szerint D7000-en nem volt vele gond, amikor kattintott vele párat más is (ezért is ijedtem meg, hogy nálam meg miért pontatlan a fókusz).
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #43023 üzenetére
A 60-as micro (1:1) nagyon jó obi, miért baj, ha makrónál közel kell menni? Elég sokat makrózok hasonló (55mm) gyutávon plusz gyűrű... közel kell menni...meg kell tudni oldani a fényt. Meg lehet oldani. Csak azért írtam le, legyen a Tiédhez hasonlóan kategorikus (ellen)vélemény. Ha hosszabb obit vesz, azt meg nehezebb lesz kitartani kézből, mondjuk a vr segíthet. Azok jellemzően drágábbak is. Kezdésnek egy 60/2.8D micro nikkor sztem több, mint jó. Pl Alberto Ghizzi Panizza képeire érdemes rákeresni akár a juzaphoto-n.
Szerk: a 3200-on nem lesz a 60-assal af, bár makrónál ez nem is biztos, hogy akkora hátrány. Brutálisan jól épített kis obi. Nem venném le a listáról.
-
B1T3
addikt
válasz
Throme #42998 üzenetére
Így visszagondolva már a D5600-on is ez volt a helyzet egy ilyen típusú, de másik példány objektívvel, ott is szorgosan kellett állítgatni az apertúrát 18mm + nem egészen közeli téma kombónál, szóval úgy tűnik, ez az objektív sajátossága.
Közeli és távoli témát is fotóztam 200mm-en, korrekt lett az eredmény, de holnap normális fénynél még tesztelem.
-
B1T3
addikt
válasz
Throme #42973 üzenetére
A D5600-nál is nagybetűkkel hirdetik, hogy „-30 EZER”, csak hát ezzel együtt kerül max. 10 ezerrel kevesebbe, mint pár hete, sőt olyan hely is volt nemrég, ahol pont annyiba került, mint most a pénzvisszatérítéssel (pont figyelem az árakat pár hete, mert egy ideje terveztem vázat venni).
-
Fehi85
tag
válasz
Throme #42931 üzenetére
Na mondjuk ezzel teljesen egyet tudok érteni. Tényleg jobb lenne még a 18-105 is alapnak..és ha az nem elég, akkor az ember venne egy telét mellé.
Nem rudom melyik az a gyufafejű, de rákeresek este.
A Nikon 18-300mm ebay-en vadi új kiszerelésben 150 felett van már picivel, az erősen elgondolkodtatott, mert itthon használtan kapok csak 200 alatt..A macro részben sajna tudom, hogy igazad van..ahhoz mindenképp kell egy külön obi. :-/
Nézegettem a 16-300at, p*xinfo-n van fent teszt is..de valahogy bennem van az a félsz, hogy mégsem egy Nikon. Igaz, árban viszont jóval olcsóbb is cserébe.
-
Fehi85
tag
válasz
Throme #42925 üzenetére
A cserebere megy már vagy 3 éve, mióta megvan az 55-300as obi is. Eredetileg míg a bogaeat nem ültették a fülembe a bridge gépekkel, csak az volt az alap kérdésem, hogy nagyobb képromlás következne egy 18 vagy 16-300as obival (ami nem feltétlen Nikon) attól, amit a 18-55 és az 55-300 páros csinál a d3200 vázammal. Csak mert ez a "hú de szép" s mire kicseréltem az obikat, már oda az egész..nondjuk madarak, vagy bármi más, amit pár másodpercig lehet csak fotózni.
A makróra meg nyilván muszáj lenne egy külön obit fenntartani, ezért is kértem arra is külön sorban tanácsot..főleg tippet, hogy 100 alatt milyen obit érdemes rá beszerezni.
Az, hogy a taminak van a 16-300as obija, ami macro-nak van dedikálva, nyilván nem hozza azt a színvonalat, mint egy fix obi, ami valóban erre van kitalálva, de ártani csak nem árthat ha tudja.
Ellenben ezeket a kisebb márkákat egyáltalán nem ismerem, ezért is kételkedtem benne, hogy érdemes-e esetleg ezekben gondolkodni a Nikon obik helyett.
Jah és igen..tényleg csak hobbi szinten a magam örömére csinálom, és nem tudok többszázezer forintot költeni egy fényerősebb obira..legnagyobb bánatomra.. És ugye ez is egy nagy kompromisszum kötés már..ami behatárol. :-/
-
olivera88
veterán
válasz
Throme #42901 üzenetére
Azt már tudom. A lényeg h legyen manuális záridő, ugy ez ami sok kompakton nincs ezért alkalmatlan rá, az 55 ös alap obi már elég egy villámfotód ismerősöm szerint. Hogy van e B zárdiő rajta ezt nem tudom, az lenne az a legjobb megoldás. Az adatlapján nem látom hogy írná, vagy csak más neve van.
[link]Más:
A SnapBridgevel lehet bluetooth kapcsolatot használva fotózni, vagy WIFI kell hozzá?
-
válasz
Throme #42893 üzenetére
Szerintem a második tárcsa 90% kényelmi ügy. Legalábbis az én szintemen... én aperture priorityben lövök szinte mindent, és ha adott esetben az ISO-t piszkálni kell, gyorsabb a másik tárcsával, mintha még egy gombot le kellene nyomni mellé a másik kezemmel (ahogy a D40-nél volt).
Ki kell tapasztalni, hogy neki mi esik kézre, milyen kompromisszumokba hajlandó belemenni. Ez nem ritkán vázváltással jár... de hát ilyen ez a popszakma.
-
updog
őstag
válasz
Throme #42799 üzenetére
Viccet félretéve, nekem stabi nélküli 17-50-em van. Úgy általában sem karcol, sőt, 50-en kifejezetten taknyol (ok, igazságtalan vagyok, a Nikon 50/1.8-hoz képest) 2.8-on, de szerintem ár/érték arányban (főleg hogy használtan vettem) jó képe van. Reálisan nézve ezek bőven "budget" kategóriás obik.
Sigma 17-50-nel amúgy nincs személyes tapasztalatom, így nyilván nem feltétlen releváns a véleményem, ha jól tudom az 50 környékén nyitva jobban teljesít (de arra ott a Nikon 50-es), én pont wide-ban használom többet, ott meg a Tamron jobb (de ezt csak cikkekből/véleményekből szűrtem le).
-
Joltee
aktív tag
válasz
Throme #42795 üzenetére
A 18-105 helyett gondolkodtam egy fényerősebb alapzoomon, de a Nikonokat ár miatt én is hanyagolom... a gyors merülés meg D7200-on külön nem lenne jó, mert az alapból sem valami acélos, a D90-em sokkal tovább bírta. (OK, hogy erősebb képfeldolgozó proci, több pixel, stb... de akkor is.) Az AF tuningot én sem értem, hiszen szoftveresen nem kerülne sokba megoldani 1 helyett mondjuk 2 gyutávnál.
-
Sleek
senior tag
válasz
Throme #42780 üzenetére
Megrendeltem közben a futárt a gépért. Beszéltem az MM es vevőszolgálattal is ahol vettem a gépet. Azt mondta a kedves hölgyike segít amiben tud. Nekik az a tapasztalatuk ,hogyha magánszemélyként küldik jobban lerázzák az embert a szervizesek. Viszont ha MM en keresztül ,megy a dolog több volt a siker.Ha tudtam volna ezt akkor hozzájuk adtam volna le a gépet
-
pergabb
senior tag
válasz
Throme #42663 üzenetére
de az d5000x volt...
A d750 már nem ez a kategória. Amúgy a mocsok a mattüvegen volt, a keresőben nincs semmi. D300x és 500x sorozatnál a keresőbe szinte 100%, hogy lesz por, ilyen a Nikon. Ezért sem értettem, hogy D750-be hogy a viharba... szerencsére csak én néztem be és egy agresszív pumpálás (befogtam a pumpa seggét
), azonnal lelökte.
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #42577 üzenetére
Én úgy értettem, hogy ezek persze valós dolgok. A sávosodás is, meg az obik felbontóképessége is.
Helyesen kell(ene) exponálni, nincs sávosodás.
Az obik meg: 24MP-t ki kukkol teljes képméretben, illetve mikor lesz ekkora a végleges kép?
1600 széleset nyomtattam már ki A/3-ban, jó lett.
Ha leméretzed, éles lesz a gyengébb rajz is. A 24MP-ből meg nagyon jókat lehet crop-olni, van előnye ennek a felbontásnak. Egyedüli hátrányát én csak a berázásnál látom, de ahhoz is hozzá lehet szokni.
Van fotóm 40+ éves obikkal 7200-on, számomra teljesen jó. Én ezért nem látom a fentieket (veled hasonlóan) akkora problémáknak. Utómunkáról nem is beszélve.
Aki meg plakátra dolgozik, az meg úgyis megveszi a legjobb obikat előbb-utóbb.Nem hiszem, hogy a gyártó hagyná, hogy az új, nagyobb szenzoros vázzal ne lehessen használni a régebbi obikat, az öngól lenne.
Azért a Nikonnak vannak húzásai, amik nem a júzer érdekeit hanem inkább a Nikon zsebét szolgálja. -
thomasrc
tag
válasz
Throme #42577 üzenetére
A Nikon -> Canon váltásnál buktam 30 ezret, de most úgy vagyok vele, hogy kinőttem a kit objektíveket és szeretnék fényerős objektívra váltani, de ha már elindulok ezen az úton, akkor a márkát is jó lenne véglegesíteni, mert ha megszaporodnak az objektívek, akkor utána nagyon nehéz lesz váltani.
A helyzet az, hogy még most sem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy megéri-e, nézegetve a Nikon objektívkínálatát. A Nikon vázban biztos vagyok, a Canon menüje és gombjai nekem nem jöttek be. Régen úgy gondoltam, hogy a Nikon direkt sz.pat azzal, hogy szétrakja a gombjait, de a Canon váz után rájöttem, hogy ennek praktikus okai vannak és tényleg jobb így. Konkrétan azt nem szeretem a Canon vázon, hogy minden gomb egyforma, egymás mellett vannak és könnyű félrenyomni. A Nikonnál meg ugye szét vannak rakva a gombok és amik egymás mellett vannak (lásd felső LCD-nél pl. a mérési mód és felvétel gomb), azok is különböző méretűek, hogy biztosan meg lehessen különböztetni őket ránézés nélkül is. Nekem ez így utólag szummázva jobban tetszik. Ha anno okosabb lettem volna, akkor elmegyek boltba és élőben is megtapogattam volna a vázakat, akkor ez már a legelején egyértelmű lett volna számomra.
-
thomasrc
tag
válasz
Throme #42574 üzenetére
Őszintén szólva, nem néztem még utána, csak gondoltam lehet hinni az ajánlásoknak.
Egyelőre lehetséges objektíveket keresek max. 100-150k környékén, ha megvan a lista, akkor jöhet a tesztolvasás a részemről. Szóval akkor azt mondod, hogy nem kell aggódni a kirajzolós hisztéria miatt?
Nikonra egyébként a váz miatt váltanék elsősorban, mert sok évvel ezelőtt volt egy D7000-em 18-105-ös objektívvel és valahogy visszahúz a szívem... De nem tudom érdemes-e ilyen objektív árak mellett?
Mintha a Canon objektívek olcsóbbak lennének, de lehet, hogy csak azért látom így, mert még nem mélyedtem eléggé bele a témába.
-
válasz
Throme #42522 üzenetére
Nem a megapixel számmal keverem össze.
És az mondjuk tényleg atom nem mindegy, hogy 1/2.3", vagy CX... de hogy crop vagy FF az annyira túl van lihegve, hogy beszarás. Nyilván én kroppos vagyok, tehát van egy kis bias... de m43odaztam is, és este (hűűű, FF terület) nekem annál a témánál kihozta a szenzorstabi rendesre.Szóval... to each his/her own.
-
válasz
Throme #42483 üzenetére
Nem is mondtam, hogy olcsók, hanem, hogy azok az obik odavernek rendesen... ellenben a többi Nikkor obi nem annyira és inkább éri meg a 3rd party cucc.
Nekem a D800-hoz volt 14-24 úgy, hogy előtte 2 "sötét" Sigmát használtam. Mindenesetre megérte a váltás, habár tényleg nem olcsó a cucc.
Ha keret van rá, akkor a piac legjobb nagylátója. Habár a Sigma is megcsinálta a 14-24-et és nem rossz, cserébe alig kerül valamivel kevesebbe.(#42484) t_a_m_a_s
Ha 1500 euró lenne a minimálbér Németországban, akkor nagyon sokan örülnének... de az alig 1000 euró felett van és akik abból élnek, azok nem engedhetik meg tuti az ilyen cuccokat.
Ha érdekel a téma, akkor nézz be a blogomba, mert épp erről írtam a legutolsó 2 bejegyzésemben. Nincs ám kolbászból a kerítés... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Throme #42483 üzenetére
Hát azok se egyszeri, átlag hobbista pénztárcájának valók
Az átlag magyar hobbista... Ha csak az említett 70-300-at nézed, 140K egy szarabb havi fizetés, jobb esetben fél/negyed havi. Euróban meg mennyi? 450? 1500 Eurós német minimálbér meg 3-4000-res fizetések mellett azért nem akkora érvágás.
De erről már sokat értekeztünk...
-
válasz
Throme #42480 üzenetére
Nikonéknál azért néha el van gurulva a gyógyszer az obik árazásáról van szó
Legjobb példa erre pl. a 24-70/f2.8. Tami fele annyiba kerül, cserébe jobb képminőség, (az új) gyorsabb af, kisebb.
Én már a D5000-hez sem Nikkor obikat vettem. Nikkor obim volt, amit kitben vettem hozzá, amíg el nem adtam.Szerintem 3 nagyon brutális Nikkor obi van, ami megéri a felárat: 14-24/f.8, 200/f2, 300/f2.8.
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #42452 üzenetére
Az egypontos af amikor 51, 21, 9 mezőből (beállítod, mennyit akarsz használni) szóval ezekből a pontokból kiválasztasz egyet, és mindig oda állít.
A Dinamikus meg amikor kiválasztasz egyet, és A fotós választja ki a fókuszmezőt, ha azonban a téma átmenetileg kikerül a kiválasztott fókuszmezőből, akkor a fényképezőgép a környező fókuszmezők adatai alapján állítja be az élességet. Kiszámíthatatlanul mozgó témákhoz érdemes választani.
Itt is be tudod állítani, mennyi pontot vegyen számításba a kiválasztott körül.Meg van a 3D követő.
Én mindig egypontos af-c-t használok, jó szokott lenni.
De érdemes elolvasni a manuált, pontosabb legyen az infó, régen túrkáltam már, rámférne. félrevezetni sem akarlak! -
marcitp
őstag
válasz
Throme #42450 üzenetére
Másik fókuszpontra készül a kép, mint amit én kiválasztok.
na de ez csak akkor, ha pl egymezős dinamikuson van. Akkor a kiválasztott mellé is képes helyezni, ahol kontrasztosabbnak látja a témát. Keresőben nem látszik az áthelyezés, fókuszpont-visszanézéskor meg igen.
nincs előttem a manuál, utána kellene olvasnom pontosan - hogy is működik, de kb a lényege ez. -
pergabb
senior tag
-
Joltee
aktív tag
válasz
Throme #42414 üzenetére
Teljesen igazad van, ez a belépő vázat vásárló vevők szivatása; nem értem miért jó a Nikonnak a gyakori fókuszhibáikkal árnyalniuk az egyébként f@sz@ kis fixeikről alkotott képet? Ráadásul a fókuszrendszer "magától" is "elmászáshat" idővel, emiatt sem ártana alapból a beépített AF fine tune.
Zoomoknál meg a középkat. vázakban is (pl. D7200) csak egy gyutávon állítható a korrekció; ez már nagy segítség, félreértés ne essék, de Canonnál sokszor 2-3 gyutávon is külön tud a váz korrigálni. Egyes Sigma obiknál meg ott van a dokkoló, mint lehetőség. Nikonnál meg...... vidd szervízbe...... de abban sincs sok köszönet. -
KFORboy
senior tag
válasz
Throme #42354 üzenetére
Ez nagyon nagy +1
Ilyen eszembe se jutott, valóban ez egy jó megoldás volna.
Mondhatni egy szervezett tréning a dolgozóknak.Roachy: Én örülök, hogy neked pozitív tapasztalataid voltak !
Nekem az eddig legdurvább, hogy karcos kijelzővel kaptam vissza egy vázat... Amit aztán felváltva magyaráztak, hogy nem ők voltak, meg, hogy csak felületi "törlés karcok" és az úgy semmi... Kb köszönjem meg, hogy helyettem rá tették egy két hónapos vázra.Az eset után keresgéltem... Nem csak én jártam így.
Jobbára Magyarországon nem hiszek a garanciában, mindig meg akarják magyarázni, hogy én vagyok a hülye, meg benntartják hetekig ha nem hónapokig szervizben és visszakapom ugyanúgy a cuccom.
Megint pár éves sztori, Camera Kft.
Vázat közel 4e expo plusszal kaptam vissza.
Meg is kérdeztem, hogy ezért most nekem kell fizetni, vagy a kollégátok fog nekem, hogy elvitte egy körre ?
Ha nincs ott a notim, hogy ellenőrízzem a fókusz hülyeséget, ki se derült volna csak otthon (aztán meg mehetek a showhivatalba panaszra)
Méltányosságból elengedték a költségeketPersze én nem akarok hasonlítgatni UK túlbuzgó segítőkész supporthoz, de ez akkor is siralmas és nevetséges egyszerre.
Ha szervizelnem kell akármit akárhogy és itthon vagyok, a gyomorideggörcs kerülget már előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest