Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz Muerte68 #43406 üzenetére

"nem akarták hogy a Minolta obikat használják a Sony helyett."
    Szerintem ez a magyarázat, habár adapterrel most is lehet használni más gyártók lencséit...

#43405) anaqer : Turistafotósok (mint én) nem hiszem, hogy feladnák az af, és az auto fénymérés adta előnyöket. Kifejlesztenek egy vázat, ami nagyon megkönnyíti a fényképet készíteni vágyók életét, akkor azt "lefogni" manual-okkal (működési szempontból, vagy kényelmi szempontból) nekem nem pálya, és szerintem az itt érdeklődők nagy többségének sem ez az első gondolata egy tükrös váz vásárlásakor, ha csak bele akarnak kóstolni ebbe a világba.
    Én is értem az álláspontod, mert olcsóbb a manual, nincs akkora bukta eladásnál, lehet vele kreatívkodni...stb... de aki már ezen a szinten van, nem tartom valószínűnek, hogy itt érdeklődjön első dslr kérdésben . Visszakanyarodva a kérdezőhöz, a D7k jobb, mint a D90, de nem látom hátrányát, ha az utóbbival kezd olcsóbban. Kezdésnél esetleg az af tuning hiánya lehet kicsit fájó pont, sötét obikkal azonban kisebb az esélye, hogy valami nagy problémába belefut... majd a fix-eket kell jól letesztelnie, ha továbblép... szvsz

• Throme

veterán

válasz Muerte68 #41733 üzenetére

Igazad lesz, azért így is karcsú a 100k egy 5200/kitobi kombóra. Talán egy 18-55-tel még belefér.
    Mondjuk az is fura, hogy a kit sincs még kimatekozva, de már fix 50, meg tele, meg makró....
    Ha nem is mi, akkor a pénztárca behatárolja.

És ugye azt se felejtsük el, hogy némi kiegészítőre is szüksége lesz.

Új hozzászólás Aktív témák