- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
sasquach #42442 üzenetére
Na én ezért se szoktam FW-t frissíteni. Ami működik, ahhoz kár hozzányúlni
Azért a linkelt oldal ezzel kezdődik:
"WARNING: ALL THAT YOU DO IS AT YOUR OWN RISK."Nem tudom hányan használják ezt, és milyen eredményt érnek el, én inkább óvatos lennék még egy belépő váznál is. Erre ugye nem vonatkozik a nikon gari...
Többre tartom a negyed, harmad áron kapható "non-brand" akksik alkalmazását, mint egy-két nem igazán jelentős 'fícsőr' minimális javításával kilőjem a használatát, vagy csak korlátozzam azt.
A töltöttség kijelzése pedig elég fontos 'fícsőr', szemben a számomra nem használt AF-P obik kezelésével.(Talán a mobiltelefonok irányából jött ez a kvázi kényszer, hogy mindig a legfrissebb sw legyen a gépen, legyen az PC, mobil, vagy fényképező. Kijön valami gyári FW, amit meg kell hágni egy kvázi illegális patch-el... miközben lehet, ha valaki kihagyja ezeket a procedúrákat, akkor se kerül hátrányba, és nem kockáztat semmit)
szvsz
Ne érts félre, ettől még másnak lehet hasznos ez a link.
-
jlaudio
tag
válasz
sasquach #42233 üzenetére
Na pont igy voltam én is most d5100-am van, az ősszel agyaltam, hogy váltok Fuji X-T2-re, hetekig bújtam a teszteket, fórumokat és végül is maradtam Nikonon és vettem egy Sigma Art 35mm obit
Ha abszolut 0 ról indulnék akkor nem lenne rossz az X-T2 de miután évekig öltem a pénzt a Nikon rendszerbe és kiszámoltam, hogy a meglévő rendszerem a kiegészitőkkel (váz, obik: uwa Tokina 11-16 II, zoom Nikkor 18-105, fix Sigma Art 35mm, szűrők: 67mm Hoya Hd cpl és Hd Nano UV és Intensifier, 77mm Hoya Hd Nano cpl és Hd protect, Lee 100 mm satarter kit és adapter 77mm-re, Nikon vezetékes és infra távirányitó) kb mennyiért tudnám eladni és, hogy mennyi lenne ugyanezt megvenni Fujira akkor elment a kedvem az egésztől
Sokan szidják a Nikont de ár-érték arányban szerintem még mindig nagyon jó, mert azért a Fujinál is ha ki akarod használni a váz képességeit meg kell ugye venni a portrémarkolatot (a fogásról nem is beszélve) amivel meg pont a milc előnye veszik el ami ugye a kis méret és súly, árban meg már jól elszálltál és ugye ez még csak a váz, az obiknál pl amit én nagyon szeretek az a UWA ami ugye van a Fujinak egy 10-24 F4 zoom valami 300 000 felett, van Zeiss Touit fix 12mm 2,8 ami nagyon jó kis obi csak drága olyan 290 000 forint, meg valami manuál fókuszos fixek amik amúgy sem érdekelnek.
Na a lényeg, hogy kb nekem nem éri meg elkótyavetyélni a rendszerem azért, hogy utána súlyban ugyanott legyek, minőségben sem igazán hiszem, hogy jobb lenne a Fuji uwa a Tokinánál, a fix 35mm az kb egy szint a Sigmával, a zoomot meg ritkábban használom, a váz pedig még a jövő zénéje, egyelőre gyűjtögetem a rávalót ás majd elválik, hogy D7200, d7500, d500 vagy netalán egy FF D610 vagy D750 habár ezeknél már az a baj, hogy egy uwa obi nagyon drága és nem lehet szűrőt tenni rájuk (emberi árban, nem számolva a Lee és egyéb speciál adaptereket).
Szóval valószinűleg maradok apsc-n jó az a magamfajta amatőr hobbi fotósnak -
tvamos
nagyúr
válasz
sasquach #42233 üzenetére
En a D610 es az A7ii kozott vacillalok, de az A7ii kit sokkal olcsobb... (40% extra a D610...)
(#42214) Throme válasza dssport (#42212) üzenetére
Nikonban azért bízom egy kicsit jobban, mint a canonban, mert annyi minden mást nem gyárt.
En pont ezert kezdek fazni a nikontol, mert ha baj van kamera teren, akkor bukik az egesz ceg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Tomato firmware
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Sony VCT-SGR1
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon )
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest