- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #44333 üzenetére
35-ből az ART-ot tudnám elviselni.
-
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #44331 üzenetére
ez jogos, pluszba írtam egy DX-et. Viszont azért inkább 35 mm, mert van egy AF-D 50-esem (vagyis feltehetőleg lesz haveromtól, mert Canonra váltott) és ha feljebb váltok D7x00-re, akkor az autófókuszos 50 mm-esem megvan. Vagy az AF-D képminősége gyengébb, mint az AF-S 50-esé?
Bár lehet, hogy most ezt kihagyom és nem veszek semmit... fene tudja hogy kell-e nekem ez a fix. Egy Nikon 10-20 mm, vagy egy Tokina 11-16/12-28 jobban izgatja a fantáziám. Főleg hogy nézegettem most, hogy a képeim milyen gyutávon készültek. A városi fotók valóban 30-40-45 mm környékén, tehát ott el tudnék játszani a fix 35-tel. De a legtöbb képem 17 mm körüli táj vagy városkép, amit tudnék még nagyobb látószöggel lőni, tehát lehet hogy inkább arra kéne bővíteni (na meg persze vázat venni).
A portrézást nem annyira érzem magaménak, nem tudok ellazulni, annyira nem is megy... -
spanyoll
addikt
válasz
randras_83 #44278 üzenetére
Akkor viszont a faszért nem jelzi a Nikon, hogy figyumá, ne akarjál nagyobb telét rakni a vázra mert baszhatod, hogy D-s vagy akármilyen és papíron támogatjuk, nem fogja meghajtani?
Amúgy némi rásegítéssel a frontlencsetag "csavargatásával" már tud fókuszálni, úgyhogy sanszos, hogy tényleg ez lesz a gond.@gaben22: Nem igen találtam semmi értelmes infot erre a kuplungra, pedig kerestem minden létező nyelven.
-
updog
őstag
válasz
randras_83 #44076 üzenetére
Én is (mármint a tiédet, sőt bárkiét, aki nem én vagyok
)
-
zool1
őstag
válasz
randras_83 #44076 üzenetére
Már csak egy objektív kell hozzá... 😁 (14-24)
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #44064 üzenetére
A marketinges egyel több csíkot szívott és sok lett a copy paste más anyagból.
itouchfan: Sigma 17-50-em van még talán ki is próbáltad.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
randras_83 #44064 üzenetére
A 15-30 szövege is ugyan ez, ezek szerint ez a "nagylátók egyenszövege".
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #44060 üzenetére
De-de:
Szűrőmenet mérete: 77 mm
(#44061) bandigno: Flickr-en megvan a csoportja nem rossz tényleg. Az újban a dokkolhatóság ami nagy kincs lehet.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #44056 üzenetére
A 28-cal nem lenne gond a nagyobb baj, hogy nem lehet szűrőzni a menetes verzióval. Abba meg már belelapátoltam egy kisebb összeget a 17-50 miatt.
(#44055) bandigno: Igen én is azt nézem, hogy elég jókat írnak róla már ahol írnak még elég újnak számít. Dxomarkon sincs még.
-
i-sti
senior tag
válasz
randras_83 #44050 üzenetére
Nem.
24-85re gondoltam, mint elfogadható ár. Mivel ez volt a D610 egyik kit obija [link]28-70 árban kb duplája a 24-85-nek.
Vonzó az f2.8, de lehet hogy egyelőre nem veszem meg. Hacsak nem találok egyet nagyon jó árban. -
i-sti
senior tag
válasz
randras_83 #44047 üzenetére
35 DX több YT channelen is láttam, hogy használják, lesz egy kis vignettázás de működik.
Mint már mondtam nem a fotózásból keresem a kenyeremet így tökéletes lesz.
24-70 F2.8 projektet fagyasztom. Ahogy olvastam nagyon zsákba macska egy jó állapotú lencsét kifogni, amellett, hogy kurva drága (szent-háromsági darab)
Ezért egyelőre arra gondoltam, hogy mikor visszajön Nikonéktól a gép akkor veszek rá egy 24-85, ami a kit lencséje volt.
Negyed annyiba kerül mint a másik és Ken Rockwell jónak értékelte. [Nikon 24-85mm VR]
Most ennél több pénzt nem adnék érte. -
negyedes
addikt
válasz
randras_83 #44047 üzenetére
Romaniaban kb 15k + szallitas a kalibralas.
-
i-sti
senior tag
válasz
randras_83 #44033 üzenetére
Egy szóban: "hűbazmeg"
Ez nagyon állat.
ISO 5000ig álom a gép. 6400 simán ellehet viselni.85 mm 1.8 G obimmal próbáltam eddig csak.
1.8-on karcolNagyon király.
De nem teljesen boldog a képlet.
Holnap küldtem el Nikonákhoz.
Nagyon Front Focus-os. AF Fine Tune-nál mind a 40 értékkel próbáltam javítani, van javulás de közel sem tökéletes, így küldöm, hogy kalibrálják össze, és egyúttal küldöm a 35-öst is. Minden legyen penge az ünnepekre.LiveView-ban viszont penge a kép. Ott nincs Front Focusolás. Úgy készítem képeket de iszonyat mit tud kihozni ez a kombó.
Eddig levett a lábamról.
Sajnos egyik szemem sír (a FF miatt), a másik pedig örül a gépnek.
Remélhetőleg 1 - 2 heten belül vissza kapom a gépet kalibrálva. -
tvamos
nagyúr
válasz
randras_83 #43897 üzenetére
Mint a viccben. "Az oke, hog ya holdat akarja fenykepezni, de mekkora vakuval?"
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #43886 üzenetére
Baaz..
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #43846 üzenetére
Igen, én is pont azt néztem, hogy a d750 + 105-el sokkal "karcosabb" képet lőttél.
-
taxi
aktív tag
válasz
randras_83 #43836 üzenetére
Akkor bemegyek egy fényképészhez.
Köszi. -
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #43778 üzenetére
Egy cimborám agyal rajta erősen, elég tech rajongó a srác, több rendszert is tart.
Egyedül a szenzorstabit hiányolja úgy emlékszem ezt említette. Amúgy odáig van érte, valszeg beszerzés is lesz nála. -
rekid
addikt
válasz
-
gaben75
tag
válasz
Milchez: én tervezem hogy majd valamikor jövöre veszek egy Z6-ot.
Nikon-hoz már elég sok cuccom van nem mintha nem lehetne eladni :-D
Jössz csütörtökön nyomkodni a Z7-et?
Ha igen mikor? -
szacsa82
tag
válasz
randras_83 #43773 üzenetére
Nem, nekem 80-200 van, régi push-pull. Feltételezem, hogy az újabb nem lágyul be, inkább úgy értettem, hogy bár nem nyitom ki teljesen, nem érzem a hátrányát. (Pedgi még csak nem is VR-es.) Ilyen értelemben én bevállalnám az f4-es verziót is gond nélkül. Sony A rendszeren volt f4-es beercanem, az volt életem legjobb lencséje (pedig használtan 30 alatt lehetett hozzájutni). Ott sem hiányzott igazából a nagyobb rekesz.
-
mazsi70
senior tag
válasz
randras_83 #43674 üzenetére
A Canon is 1 kártya (UHS-II ) foglalatot kapott ,mint a ZÉÉ !
-
válasz
randras_83 #43552 üzenetére
Rengeteg. Nekem ami legjobban összefoglalta, az a "kiadtok egy béta gépet" félmondat.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #43437 üzenetére
Sokáig nem akartam mert van 50mm-em f2.8-al. Aztán kaptam egyet kölcsön és utána már kellett.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #43435 üzenetére
Ha nem megy majd segítünk. Főleg a bögyös portréknál.
Hmm tegnap nézegettem az új 50-est. (f1.8). Fókusz teszt alapján jnak tűnik öröm és bódottá van. Persze első körben nem volt teljesen vízszintes az állvány pislogtam is.
-
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #43419 üzenetére
Tudsz linket adni? Vagy facebook esemény van? Mobilról most nem találtam, bocsi
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
randras_83 #43385 üzenetére
Kb 45e forintnak megfelelő angol fontért eladó kemény tokkal. A srác írta h nem tudja higy az AF működik-e rajta mert nincs már meg a váza hogy próbálja azért is ennyi. Külsőre kopottas, de hat régi 1988-as, első szériás 80-200.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #43385 üzenetére
"(IDDQD nélkül is)"
LOL
-
helixP
nagyúr
válasz
randras_83 #43279 üzenetére
Köszi Neked is!
-
Byk01
őstag
válasz
randras_83 #42968 üzenetére
De a Canonnak már van APS-C MILC rendszere, egyértelmű, hogy a FF felé kell nyitnia (az APS-C reszelgetése mellett)
-
r.levente75
addikt
válasz
randras_83 #42877 üzenetére
Igen jogos...
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #42847 üzenetére
-
válasz
randras_83 #42833 üzenetére
Még a kétszeres reciprok-záridő (adjusted for crop sensors) is teljesül a linkelt öt kép közül négynél. Valamit ott nagyon elmaszatolt... vagy a VR, vagy a fotós.
-
válasz
randras_83 #42815 üzenetére
Ott a pont
-
xors
senior tag
válasz
randras_83 #42770 üzenetére
Köszi! Csak nem szeretnék valami szopórollerre kerülni az új vázammal
-
válasz
randras_83 #42688 üzenetére
-
válasz
randras_83 #42613 üzenetére
Na igen. De most komolyan - hogy kettőnyolc vagy négy, az egy telezoomnál annyira zsírmindegy...
-
válasz
randras_83 #42570 üzenetére
Jaja, az se egy rossz darab - de nem is tudtam, hogy már ennyiből kijön.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
randras_83 #42419 üzenetére
Nekem is van, de nem 100%-os. Az elmúlt 3-4 évben nem nagyon használtam én sem, a táskában "porosodik"...
-
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #42419 üzenetére
mi volt a baj vele?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
randras_83 #42412 üzenetére
Vegyél egy N35 1.8-at és boldogság Már ha pontos a fókusz...
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #42299 üzenetére
Köszönöm, utána sikerült megfejtenem egyedül is, de addigra már nem lehetett törölni. Elkezdtem elolvasni azt a rohadt leírást, ott volt a megfejtés is
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #42282 üzenetére
MILC-es kollégák mesélgetnek olyan feature-ökről, hogy csak lesek, szerencsére eddig egyik sem hiányzott.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
randras_83 #42277 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de Throme egy Pana GF7-et birtokol. Az ő tapasztalatai alapján vettem én is a Nikon rendszer mellé, szaladgálósnak. Arra tök jó
(#42274) helixP: neked is itt a válasz.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #42272 üzenetére
Nekem van kis milcem a tükrös mellett. Nem lesz fejlesztve ez az irány, a célnak megfelelő 2 obi van hozzá, amiből az egyik kit. Bizonyos helyzetekben a kis méret volt a prioritás, és ezt teljesíti, kompaknál és telónál jobb minőségben. Nincs rajta kereső, annyira pici. Úgy fotózok vele, mint más a mobiljával 😃.
Szóval nem biztos, hogy rendszerváltásra van szükség, hogy az ember belekóstoljon a milc világába. Igen, élvezem, hogy van benne arcfelismerés, meg egy gombnyomás a panoráma (igaz jpg, de az se rossz). Ettől még a tükröst preferálom, ahogy lehet.FFnél ezek az átfogások, hogy 70-200 nekem nem jönnének be. Hosszabb gyutáv pedig mégnagyobb obi.... most a 18-140 nagyobb átfogást biztosít, fele, harmad méretben 😃😃. Ok a képminőséget nem említem.
Vaku miért kell neked ehhez a szetthez? Portrézol? Mert hogy biztos nem madarászáshoz használod.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #42229 üzenetére
A kép közepén.
-
Aryon87
félisten
válasz
randras_83 #42156 üzenetére
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
randras_83 #42137 üzenetére
Ránéztem a flckr-edre. A képeid láttán neked már valóban kompromisszumos lenne használni. Számomra mondjuk EZ a 18-200-tól 200 mm-en teljesen rendben van, ha a 18-300 tudja ezt 250-300-on, akkor én el lennék vele. Ezért írtam, hogy felhasználási terület függő. Azt mondjuk nem írta le a kérdező a kiindulási posztban, hogy mire használná.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
randras_83 #42114 üzenetére
Azért ez felhasználási terület/igény kérdése szvsz.
Építési minőségben, képminőségben kb ugyanaz a kettő, a 18-300 a nagyobb átfogás miatt nyilván a végén kompromisszumosabb. Tény, hogy k*rvadrága mindkettő, utóbbiért 100% hogy nem adnék 200K körüli összeget, a 18-140 véleményesebb. Én bevenném a sorba a Tamron 18-200-at, hamár...
-
Sleek
senior tag
válasz
randras_83 #42095 üzenetére
Írtam a nikonnak kíváncsi vagyok mit fognak vissza írni.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
randras_83 #42083 üzenetére
Eredetiek, hogy mennyi idosek azt nem tudom mert mar igy kerult hozzam a gep. Szerda magassagaba jon erkezik egy masik tolto, es egy utangyartott aksi. Nem ertem mi a baj. Ha kikapcsolva van a gepbe akkor nem merul, mert forumokon csak ilyen gondokat talaltam
-
balazsjo03
csendes tag
válasz
randras_83 #41982 üzenetére
A sigmákat kell frissiteni?
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
randras_83 #41976 üzenetére
Végül én se vettem meg. Köszi.
-
gaben22
senior tag
válasz
randras_83 #41978 üzenetére
Csak kíváncsiságból, mi a gond a videózással, nullázza az érzékelőt?
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #41976 üzenetére
Bárkitől is lehet venni, de senki nem fogja megmondani, hogy sokat videózott vagy sem... ez a nagy gond.
-
válasz
randras_83 #41946 üzenetére
Szerk. : illetve mégis, csak túl sok filtert kattintottam be.
-
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #41921 üzenetére
Ja, nem leszek öngyi...!
-
válasz
randras_83 #41882 üzenetére
Szólj azért ha lesz az áldozás
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #41871 üzenetére
Amatőr szinten teljesen egyforma az obipark canikonra.
sigma 10-20
tamron 18-200 VC
tamron 70-300 VCesetleg kicsit feljebb lépve
sigma/tamron 17-50 f2.8
sigma 17-70 "C" f2.8-4Hol látsz itt különbséget?? (max a bajonett)
-
PuMbA
titán
válasz
randras_83 #41875 üzenetére
Képminőségben is odacsapja a Canon obi a Sony-t, méghozzá olcsóbban: [link]
-
PuMbA
titán
válasz
randras_83 #41763 üzenetére
Most nézem, hogy a 18-300 obi árán lehet venni egy 1" szenzoros bridge-et, ami könnyebb
Valamint nem a DSLR-edet "amortizálod". Igen, nem biztos, hogy egyértelmű a választás, de a lehetőségek megvannak.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
A 18-300 drága, de legalább sz@r
Ez saját tapasztalat? Ha jól tudom forcebergnek volt/van 18-300-a, és ő elégedett vele.
-
Throme
veterán
válasz
Én se vennék, de most nem rólunk van szó. A kérdező cserélgetés nélküli megoldást akar. Hogy több mindenre használhassa kell neki a nagy átfogás.
A 2 obis megoldás így kiesett.szvsz.
-
mazsi70
senior tag
válasz
randras_83 #41691 üzenetére
Most pl Írországból vettem vázat és obit,
Na ,mit vettél ?
-
itouchfan
senior tag
válasz
randras_83 #41698 üzenetére
Miért nem PS? Mi a baj vele?
-
kutga
félisten
válasz
randras_83 #41691 üzenetére
Igen, ez lenne a lényege. Olvastam a magyar Nikon levelét pár napja, semmi jogszabályi hivatkozás nem volt benne.
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #41666 üzenetére
Köszönöm, nézegettem ezt a vakut, csak azt nem tudtam megbízható e, ezek szerint az.
Mikrosathoz képest itt még kedvező is az ára: LINK -
fireman123
őstag
válasz
randras_83 #41477 üzenetére
...és ezt a menü melyik részében lehet állítani?
hogy jutok el odáig?....az istenért sem találom
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #41367 üzenetére
Nem vált be a D750?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
randras_83 #41360 üzenetére
Pont ez volt a legnyomosabb indok amiért nem a D600 lett. Azért 10 év után 33e expó, nagyon nem sok, nagyon nem sok!
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #41333 üzenetére
Az még nem is olyan gáz ha nem spórolták ki a szerelvénydobozt.. múltkor beültem egy tanerembe épp vizsgásra készülve (szép körpadozat) valami babrálta a térdem lenézek mondom mi a pék.. hát a padban lévő konnektor volt szétszerelve a blankolt nulla fázis meg vigyorog a térdemen. Meglepődtek a benn ülök a hirtelen felindulásból elkövetett nem túl szép mondókámon..
-
mazsi70
senior tag
válasz
randras_83 #41333 üzenetére
Látom eladod a cuccot .Mire váltasz ?
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #41331 üzenetére
Csak akkor nyúlok erős áramhoz ha magamnak barkácsolok vagy valami életveszélyes vagy annyira hányás, hogy nem bírom nézni..
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #41277 üzenetére
És tömegben is csak pár szalámival tér el a d7200-től!
-
törölt tag
válasz
randras_83 #41195 üzenetére
Akkor megpróbálom kideríteni a használatiból.
Illetve aki ilyen vázat használ az leírhatná hogy LV fronton mi a helyzet.
Köszönöm!
-
need
addikt
válasz
randras_83 #41158 üzenetére
közbe bogarásztam a témát és ezt [találtam..] gondolom valahogy így...nem..?
-
vrbst
tag
válasz
randras_83 #41119 üzenetére
Hát ezzel én is szívok még mindig. Írtam is a supportnak, az elején még válaszoltak, aztán időt kértek. Mindennek egy hónapja... Nekem is rossz értékeket javasol, pedig a reportban szemmel látható, hogy nem a javasolt beállításnál volt a legélesebb.
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #41109 üzenetére
Tárgytávra itt a saját mondása.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #41106 üzenetére
Tudom, hogy nem egyszerű a személyes vásárlás...sajnos.
Nekem van/volt lehetőségem, és ki is használtam.
Most már én is AF tuningos vázat használok, viszont volt itt a fórumon, akinek szerviz kalibrálás után is problémája volt d7k - N35mm kombinációval.FoCal progit én is nézegettem a neten. AF tuning ellenére is jónak tűnik. Igaz nikon rendszernél nincs automata mód, viszond ad ajánlást, hogy mire kéne állítani.
Tapasztalatom nincs vele, vásárlás előtt jó lenne kipróbálni, hogy egyáltalán működik, és milyen eredménnyel...
Szóval kíváncsi vagyok nálad mi lesz a helyzet a kalibrálással?! -
válasz
randras_83 #41106 üzenetére
Nem úgy működik mint a reklámban?
Vannak mások is akiknek gondjuk akadt vele. Pedig jó lenne ha működne.
-
Throme
veterán
válasz
randras_83 #41100 üzenetére
Jah referencia... Igaz nekem anno decenteres obival volt dolgom, de azt is referenciához nézték, és az teljesen jónak "mondta" az obit. Képekkel bizonyítottam, hogy fos, de hát széttárták a kezüket, mert a mindenható referenciával jó volt.
Igaz garis volt az obi, valószínűleg azért nem akartak rákölteni egy tubus, vagy akármi cserével...
Magyar nikon szervizt kerülöm, mint a leprát.Tükrösből csak AF tuningos vázat érdemes venni, vagy dokkolós obit.
Most ha van 3 obija az embernek, amit állítani kell, akkor azt hogy csinálják meg 1 vázon, hogy mindegyikkel jó legyen??Minden vázban minimumnak kéne lenni a D500 féle automata AF tuning.
Belépő vázamhoz mindig személyesen mentem obit venni, a fenti eset után.
-
hito
nagyúr
válasz
randras_83 #41100 üzenetére
Az inkább vállalható, mint a 18-20eFt-os obi kalibrálás
-
rekid
addikt
válasz
randras_83 #40840 üzenetére
Korosan sovany estben jol johet..
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #40672 üzenetére
Simán sötét szobában lőj egy képet a monitorra, arra fog fényt mérni. A monitor legyen középen, körülötte azért legyen látható a szoba is, pontosabban nem látható, mert sötét van
Aztán húzzad fel
De felőlem alul is exponálhatod a monitort és utána rángassad fel, aztán kiderül nálad mi van.
Újabb kérdés
Samyang 14mm-es obija van vkinek? D750-en a vignettálás nálam nem szürke, konkrétan más színe van a képnek és korrekció után is teljesen más lesz a sarkokban a wb.
Itt van 2 korrigálatlan nyers kép, sarkokban az a zöldes/sárgás szín nem tudom mi a retek. Ez is szenzor hiba, vagy létezik, hogy a samyang 14mm ilyen csodát produkál? -
Roachy
senior tag
válasz
randras_83 #40492 üzenetére
Én szoktam használni. Van olyan helyzet amikor ott állítom be előre, hogy hova akarom az élességet, vagy pl mozgásnál, honnan induljon a követő Af. Egyszerűbb a kijelzőre pillantva előre beállítani, mintha a keresőbe nézek, ráadásul közben a várható eseményt is szemmel tudom tartani.
-
psycroptic
őstag
válasz
randras_83 #40492 üzenetére
Jó kérdés. A D5100-on anno betudtam tanító jellegnek pl. a rekesz ábrát "minél kisebb az f-szám annál tágabb a rekesz és fordítva", de a fókuszpont ábrázolást én sem vágom.
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #40439 üzenetére
csak bírd türelemmel míg kikapsz egy olyan példányt, ami jó a vázon
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #40427 üzenetére
Én azóta néztem élőben is, 1.8G jóval gyorsabb...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Egy elinchrom d-lite rx 4/4 to go-val jól jársz, még korrekt áron is van.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Köszi!
-
Viperator
őstag
válasz
randras_83 #40382 üzenetére
Már eladod az 1.4G-t?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #40404 üzenetére
Nikon 500/5.6
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #40402 üzenetére
Ha fókuszt talál akkor brutál, viszont teljesen más teknikát igényel ez a nagy szenzor, apró be mozdulás hamar meglátszik a képen.
Stúdióban nincs ez a para, de vadfotónál sokkal magasabb záridő kell.
AF, kijelző, szenzor mind rendben van.
35 Art obival nagyon adja.Eddig minden szempontból tetszik, a LR támogatás hiányát tudom egyedül felróni mínusz pontként.
Az új havi előfizetős rendszer nem tetszik, szóval marad egyelőre a konvertálás. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #40400 üzenetére
Nekem régebben volt 1.4, de pontatlan volt és lassú, eladtam.
Most nyáron beesett egy 50/1.8G olcsón és nagyon szeretem, D850-n nagyon jól karcol, 100képből 2 fókusz ment félre, szóval ez jó. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #40397 üzenetére
Ugye eleve D750-ről volt szó, gondoltam ez tiszta.
Az 1.8G újabb és optikailag sokat javult. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
randras_83 #40382 üzenetére
Ez érdekes, mert az 50/1.4G F4-ig a közelében sincs az 1.8-nak, nemhogy nyitva élesebb
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #40392 üzenetére
Főleg homlokán látom, hogy vmi el van kenve picit. Olyan plastic hatása hatása van kicsit.
@Terapeuta: akkor mákod van
-
seven7
aktív tag
válasz
randras_83 #40392 üzenetére
FR?
-
pergabb
senior tag
válasz
randras_83 #40388 üzenetére
Ezek szerint próbáltad mind a kettőt?
Mit csináltál amúgy szegény csaj bőrével? -
marcitp
őstag
válasz
randras_83 #40388 üzenetére
Mert ez jò is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest