- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz seven7 #38229 üzenetére
"Azt olvastam, hogy fölösleges felár a nagyobb 18-105-ös obi, mert nem annyira sikerült jól."
- pontosan ellentétes a véleményem, jól sikerült a 18-105, megéri a felárát szerintem.
( Hol olvastad ezt, csak nem KenRockwell? )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Throme
veterán
válasz seven7 #38231 üzenetére
Az 5600 helyett nem lenne elég egy 5500, vagy esetleg 5300?
Vagy ezt már kérdezték?
A különbözet mehetne obira, kiegészítőre...akármire.A 18-105 olyan "rosszra" sikeredett, hogy régen még a 18-55-öket ajánlgatták (akiknek nem volt 18-105 obijuk ), majd ha megnézte akkoriban az ember a hardveraprót, hemzsegett a 18-55 obiktól, egymás alá ígérve, mert nem sokan vették...mivel nekik is volt egy felesleges a polcon....
Majdnem mindenki rájött, hogy az az átfogás (18-55) kevés. Elforog a frontlencse, így polár szűrő használat rémálom.
És már nem vitáztak azon, hogy a sarkokban hangyafasznyival jobb az egyik, vagy a másik...Kezdésnek egy remekül kitalált átfogás a 18-105.
-
csacsi77
senior tag
válasz seven7 #38229 üzenetére
Én a helyedben vennék egy D5500 + 18-140mm kombót.
Az egy nagyon jó mindenes gép, az obi pedig szinte mindent lefed, még a tele tartományba is vastagon bekacsint.
Használd egy kicsit és rájössz, hogy milyen gyújtótávolság tartomány felel meg és akkor vehetsz hozzá még a kívánalmadnak megfelelő obikat. 35, 50 mm? Esetleg egy nagylátó? Vagy ha a madarászás érdekel jöhet egy nagytele? Vagy bogárlábakat akarsz fotózni, akkor makró? Vagy egy vaku?
Szóval vedd meg, használd és ha rákapsz az ízére akkor már úgyis tudni fogod hogyan tovább.Öreg fater megoldja!!!!
-
Anubis_9
őstag
válasz seven7 #38740 üzenetére
Ha már MM... A múlt héten osztottam meg veletek, hogy nem kaptam +2 év Garancia Plusz szolgáltatást az online vásárolt és FotóMánia -10%-os D7200-es vázamhoz. Váltottam 1-2 levelet a vevőszolgálattal, ahol is elmondták, hogy azért nem jár ez a szolgáltatás, mert a MM-ban maximum 3 év garanciát adhatnak a fotótermékcsalád tagjaira. Mivel a Nikon eleve 3 évet ad, ezért nem kaptam. Ha egyből ezzel kezdték volna, nem erőltettem volna a dolgot, de még az ügyfélszolgálatos dolgozó sem tudott erről.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz seven7 #38768 üzenetére
Én is D7200-est vettem, de csak vázat, mert obik már vannak (D3200-est vált az új gép). Szóval kb. 1,5-2 hét múlva jött a mail a Nikon-tól, hogy sikeres a regisztrációm a pénz visszatérítésre, utalni fogják a pénzt, amint tudják. Ha biztosra akarsz menni, írj nekik a megadott mail címre, kérdezd meg, beérkezett-e a regisztrációd, de nem számíts arra, hogy 1-2 nap alatt visszaírnak.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Viperator
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kompakt vízhűtés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest