- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freddy76 #19606 üzenetére
Múltkor D3100 volt nálam tartalék gépnek.
A keresője teljesen használható fényképezéshez. Keresőben szemtekergetéshez persze kevés.
Ami inkább szempont, hogy nem 100%-os a lefedettsége, nagylátónál pl. szeretem pontosan látni, hogy 1-1 vonal vagy akármi még bent van-e? Valamint a 230k-s felbontású kijelző is zavarna már hosszútávon. -
Horbal
őstag
válasz
Freddy76 #19437 üzenetére
Nekem az a véleményem/tapasztalatom hogy a 35-el és az 50-el is ugyanúgy képes mellé fókuszálni, és tartom hogy ezek a mellé fókuszálások az esetek döntő többségében user error-ok.
Azért mondom ezt mert annó mikor megvettem, én is beleestem ebbe a dologba, hogy deszar mellé fókuszál csak hőzöngés helyett alaposan leteszteltem a gépet. Állványról soha semmelyik obival semmilyen rekeszen nem volt baj. Kézből viszont lőttem már fos képet mind 35-el mind 50-el 2.8-as rekesz alatt, tehát a hiba egészen biztosan bennem volt.
A D7K meg egy remek masina ebben egyet értünk.
-
válasz
Freddy76 #19437 üzenetére
"Ha ez igaz lenne, akkor júzer error lett volna az 50/1.8-cal is, vagy éppen a Tamron 17-50/2.8-cal, melyet sokat használtam nyitva. De nem volt, ezekkel pöpec volt a cucc,"
Na, ez pl. hasznos és megnyugtató infó - pont ezekből, meg egy 70-300 VC-ből tervezem összerakni a rendszert.
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #19142 üzenetére
Már megbocsáss, de hogy a viharba ne sértődtem volna be, amikor már nem először címzel nekem olyanokat, hogy ki használja ki az FX-et, és ki nem. Egy D90 tudása elég lenne itt szerintem mindenkinek (de egy D7k-é tuti). Ettől a ponttól kezdve nincs szükség ilyen megállapításokra. Akkor mire jó ez?
Ha valakinek célzottan, visszatérően írod a triviálist, akkor szerintem jogosan feltételezheti, hogy neki szánod.
Ez kb olyan, mintha (pl) az offban többször írtam volna neked, hogy mekkora ***-ok az ügyvédek vagy a passatosok, majd ha ezen kiakadnál, akkor jönnék azzal, hogy "hádde mé' vetted magadra, csak általánosságban írtam".
Érted már?Innét már csak annak a kérdése, hogy ki személyeskedett előbb, hogy melyikőnk monitorán keresztül nézzük a szálat. Én úgy vélem te.
"De azt hiszem, pár száz karakterrel már többet írtam, mint amennyit megér ennek a vitának a színvonala."
Na ezzel látod egyetértek.
Én részemről ezt lezártnak tekintem, de ha folytatni kívánod, akkor menjünk át az offba vagy privátozzuk le! -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #19135 üzenetére
A 26-osban.
"Ma már nem annyira menő az ff, d800 is többeknek van, valakinek elő kell rántani az ultimate e-péniszt "4 pontban felsoroltam, hogy miért vettem magamra. Szerintem önállóan is megállják a helyüket, de így egyben pláne.
Nem is értettem ezt az egész "FX kardoskodás dolgot". Tőlem sosem olvastál olyat, hogy csakazefiksz. Se DX-es, se FX-es koromban. Ez az "FX-es kor" is egy hülye megfogalmazás, de most jobb nem jutott eszembe. Számomra teljesen mindegy a formátum, sőt még a rendszer is. Nem egyszer írtam, hogy ugyanolyan szeretettel veszem a kezembe a D5100-et, mint régen. Azt is, hogy semmivel sem indulna előnyből/hátrányból egyik gyártó sem, ha a jelenlegi tapasztalatommal kéne új rendszert építenem. Ugyanolyan eséllyel lenne az Canon, Nikon vagy épp Pentax. DSLR vagy MILC. Aki épp jobb ár/értékű eszközt ajánl a pénzemért, amivel a fotózási szokásaimat leginkább ki tudod szolgálni.
Szóval nem, nem azért jöttem egy vitában FX-szel, mert az van, és nem azért Nikonnal, mert az van, hanem mert ebben a kategóriban jobban teljesít a Nikon.
Nem kellett volna ide epéniszt meg a feltöltött képeket belekeverni. -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #19128 üzenetére
Valóban, csak épp:
1. nekem címezted
2. érdekes módon pont az FX és a D800 lett megemlítve
3. már a múltkor is ugyanezzel a fennhanggal kóstoltál beAkkor nem reagáltam le. Most igen.
+1. gondolom a Nokép Aleister is másnak szólt. Bevallom ezt valóban tévesen vettem magamra, mert nekem kis a-val kezdődik a nickem. De hát én ilyen magamra vevős vagyok úgy néz ki.
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #19125 üzenetére
Nem én kezdtem el személyeskedni, a vitához abszolút nem illő dolgokkal jönni. Pont, hogy te voltál az, aki a szálba beleszarva elkezdett tök másról beszélni.
A kreatívkodós topicban is voltak képeim, itt is van fent pár régi.
Kettőnk közül nekem nem csak a baba piktogramra van tekerve a programtárcsa.Bár kíváncsi vagyok hogy kapcsolódnak ezek a Pentax-Nikon különböző kategóriákban való alá-fölérendeltségéről, de nem vártam tőled mást.
Azt érjem meg egyszer, hogy nem m3ss-sel takarózol. Vagy bárki mással...
(#19126) Freddy76 :
"Amúgy Pentaxéknak tényleg nincs ff vázuk, ez tény..."Na ez a LOL. Ennyit is lehetett volna a felhozott érvekre írni, de ehelyett belementél ebbe a teljesen értelmetlen FX kardoskodásba.
Szép munka! -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #19119 üzenetére
Te érted is, amit a másik ír, vagy csak kommentelsz az éterbe?
A gyengébbek kedvéért arról volt szó, hogy míg a Pentax bizonyos kategóriában (belépő) azonos árszinten erősebb a Nikonnál, addig más kategóriában nem. (FX, abból is főként a a felsőbb kat.)
Nem volt itt FX kardoskodás meg miegymás. Kíváncsi vagyok, ha épp a belépő katban lenne jobb a Nikon milyen egyéb -a témához kurvára nem kapcsolódó- okossággal jöttél volna.Arról nem is beszélve, hogy senki nem írt olyat , hogy nincs Pentax FF.
ps: le lehetne már szakadni erről a ki használja ki az FX-et, és ki nem. Főleg a te szádból hiteltelen ez, akinek egy mobil is tökéletesen elég lenne az értékelhetetlen babafotóihoz.
Ez az egész "FX kardoskodás" a te agyszüleményed. Kb köze nem volt a témához.Az hogy kinek milyen vasa van, teljes mértékben magánügy. Ha nem tudsz a vitához úgy érvelni, hogy ebbe ne köss bele, akkor tanácsolhatom inkább a hallhatás funkciót.
A nikonos sirámaid ismerjük, meghallgattuk, most már unalmas.
Érdekes egy rakat user tökéletes boldog a saját cuccával, ami Nikon. -
gurabli
őstag
válasz
Freddy76 #19075 üzenetére
Erre gondoltam én is. Az 50-es és a 35-ös is nagyon jó tartja az árát és pár nap alatt el lehet adni (már ha el akarja valaki adni).
Ha nem látok sérülésnyomot, gombát, és szépen, egyből fókuszál, akkor nyugodtan megvehetem, ugye? Mit nézzek még meg rajta? Ha pl. lövök pár próbaképet, akkor mire kell figyelni?
Köszönöm a sok-sok segítséget!
-
gurabli
őstag
válasz
Freddy76 #19073 üzenetére
Igen, ezért érezem most jobbnak az 50-est, mert még kicsi a gyerek. Nem túl nagyok a szobák, panel
Ha 35-el croppolok, akkor sokat bukok az elmosott háttéren, vagyis nem az van, hogy akkor igazán éles ebben az esetben a gyerek és szép, szabályos a bokeh, ha szinte portréként fotózom? Ezt ugye nem tudom kipróbálni a kit obival, hiába állítom 35-re.
-
gurabli
őstag
válasz
Freddy76 #19037 üzenetére
DX-en ugye a 35mm felelne meg az FX 50mm-nek, vagyis a kit obit 35-re állítva látom azt, amit az FX-n látnék 50-el. DX-en az 50 pedig kb. 80-nak felelne meg FX-en, ami valóban már elég soknak tűnik...
Ellenben 35-ön annyira közel kell mennem a kislányomhoz, hogy már szinte kiüthetné a gépet a kezemből
Vagyis: ilyen közelről fényképezve, hogy ha azt akarom, hogy a 6 hónapos kislányom legyen csak rajta, netán csak a pofikája, akkor túl közel kell mennem a 35-el és már torzít, nem természetes a kép. Vagy csak én érzem, gondolom így?
Persze tudom, hogy ott a crop, de akkor meg bukom a bokeht, vagy nem?
Egy 35-50/1.8 obi kellene 100e alatti áron
-
yolan
őstag
válasz
Freddy76 #19068 üzenetére
izlesek es pofonok, ez a 21-es limit meg kb olyan mint otthon a 18, ha akarsz ugyis fogsz inni 21 alatt, vagy hamis jogsi, massal veteted meg, stb. meghalni meg mas orszagban is nyugodt szivvel engedik ha ez a dontesed. en szemely szerint sokkal szivesebben elek itt mint magyarorszagon.
az m-es sztorit viszont csak alatamasztani tudom, en a csoffadt kis testemmel sokszor mar a gyermek osztalyon vasarolok.. -
LimaBravo69
tag
válasz
Freddy76 #19061 üzenetére
Még mindig nem hiszem el, hogy így is lehet intézni ügyeket.
Soha az életben nem fog rajtam keresni egy centet sem, nem vagyok és nem is leszek az ügyfele, költsége lesz velem, és mégis..
Az angolok viszont csalódást okoztak a reakcióidejükkel is, a hozzáállásukkal is.
szerk: helyesírás.. -
Tonyk
veterán
válasz
Freddy76 #18969 üzenetére
Értem, biztos arra teccik' célozni, hogy kár volt megnősülni. Gyereket csinálni meg végképp, ha nincs gyerek, nincs kit fényképezni....
De hogy értsem is: a popup flash-t azért szépen ki tudja takarni a napellenző... Tudom, vegyek normális vakut. Jelentem vettem! Utána. -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #18900 üzenetére
Igen, egyetértek, hogy a pénz nagy úr.
Ellenben olvastam valahol, hogy minden rááldozás, amit egy esküvőre költesz, tulajdonképpen a pillanat hevében fog elégni, kivéve a fotók. Azok lesznek, amik életed végéig megmaradnak.
Innét kezdve ez már a pár döntése, hogy inkább szeretnék azt a pár órát csodálatossá tenni, vagy a jövőre gondolni, és a visszaemlékezést egy profi kép személyében megejteni.(#18903) BiggusDickus:
Ez nemigen kapcsolódik a témához.
Az általad említett dolog teljesen elterjedt. Bulgáriában kis krokodillal és kígyóval, Egyiptomban majommal lehet fényképezkedni. Itt a kelléket kell megfizetned. Egy papagáj elég hétköznapi, de ha belementél, akkor belementél. -
válasz
Freddy76 #18900 üzenetére
+ a profi helyett használj hivatásost, mert nem a státusztól függ a munka minősége.
Az optimális, amikor a hivatásos valóban profi a témában.
A 40k-s dolgokkal az a baj, hogy ha kiszámolod a fotózással és utómunkával eltöltött időre az órabért, akkor elég gyászosra jön ki. Eszközök, amortizáció, stb. még szóba sem került. -
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #18842 üzenetére
Akkor mi volt neki a D90 után?
Emlékeim szerint a Canonra váltás előtt volt még valami. D300 tán?A D800-at előbb raknám egy ilyenbe, mint a D5100-et, vagy bármi más 2 illetve 4 számjegyűt, tekintve, hogy kisebb gebasz esetén a váz időjárás állósága ad 1-2 mp plusz időt reagálni.
Ha valahol ereszt is a tok, az nem Niagara-szerűen fog bekövetkezni, hanem cseppek formájában. Az azért meg észrevehető. -
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #18726 üzenetére
régi nyaralásokon kis hitvány kompakt, meg a tükrös diákkal tárazva....igaz, hogy kb évente egyszer vesszük most már csak elő a diavetítőt, de akkor besza-behu
meg itt sajnos nem hívnak normálisan elő....de ha sikerül vmikor ismét messzebb menni, sztem jön velünk megint. -
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #18583 üzenetére
ok fasza, de most ezért nem fogom eladni a szettet, fotos szempontból elégedett vagyok most teljesen a nikonnal, videos szempontból, meg kb ötödleges a nikon a 4sony mögött, szal nem lesz pana
ha ne adj isten később egy firmwareben megkapom az auto isot is akkor meg pazar, addig meg marad a vario-nd 10-9x amúgy is kell
ismertek amúgy itt vkit aki nyomja komolyan vmelyik panaval a filmezést? -belenéznék.
-
-
atok666
őstag
válasz
Freddy76 #18192 üzenetére
Nem a kepminoseget akarom en osszevetni, abban szerintem barmelyik mai gep ott van.
Tetszik, hogy rogton latod mit tesz az Expo kompenzacio, viszont ez az EVF nem egy nagy durranas - szerintem. Ha jol emlekszem, Lassu Viz kollega gepen azert jobb volt - bar lehet, hogy csak rosszul emlekszem... Ennek eleg gagyinak tunik a kepe - valoszinu nagyon alacsony a felbontasa.Atok
-
Peczek
aktív tag
válasz
Freddy76 #18158 üzenetére
Nos, nem rákerestem (de este magam is kipróbálom):
a d70-nek valami vegyes mechanikus/elektronikus zárja van, ezért manuális vakuval tudja az 1/8000-t is:
RESULTS OF SYNC SPEED TESTS:
TTL flash (SB-800) on-camera: 1/500 (no HSS / Auto FP sync)
TTL flash triggered via CLS: 1/500 (no HSS / Auto FP sync)
Manual flash (YN-560) on-camera: 1/8000
Manual flash (YN-560) off-camera, triggered wirelessly via Meike MK-RC7 radio trigger: 1/800.
Note: At higher shutter speeds, no flash at all is recorded. It appears that the RC7's radio trigger electronics are not fast enough to transmit the trigger signal above this speed.
Manual flash (YN-560) off-camera, connected via PC cord via Meike MK-RC7 transmitter: 1/8000
Two manual flashes - YN-560 on-camera and SB-800 triggered optically via SU-4 slave mode: 1/8000. However, the shot has strange artifacts on the camera's LCD. Upon import into Lightroom, the image looks normal.
Two manual flashes - YN-560 off-camera via PC cord and SB-800 triggered optically via SU-4 slave mode: 1/8000 . Same issue with the artifacts as above.Vagy KenRockwell:
Survey of Sync Speeds
1/2,000 and above: Nikon D1, D1X and D1H cameras when used with an external PC cord. The Nikon D70 when not used with a dedicated flash, for instance, an old 1980s non-dedicated flash or probably also when used with the shoe-mount sync adapter for external flash.
-
jasonka
aktív tag
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76 #17295 üzenetére
Valszeg ezért tesznek bele sok scene módot előre definiált szituációkra.
Aki már ettől feljebb lép az A,P,S módba nekik ott a picture control és az állítható wb.
Ez utóbbi esetben mondjuk többet kell buzulni a beállításokkal és még az is fennáll, hogy lő az ember egy teszt képet és ezt oly milc-el nem kell elszenvedni.Én azért használok raw-ot (egyrészt még tudok időt szakítani a feldolgozásra) mert lusta vagyok és nem tudok mindig arra figyelni, hogy jpg-ben jó legyen a wb meg az iso...
t_a_m_a_s pl az istennek sem áll át raw-ra Ok egyrészt nincs rá sok ideje és ez érthető, de nem tudom mennyit vackol beállítással vagy képvisszanézéssel esetleg újra lövéssel, hogy jó legyen a jpg. Amiket látok tőle azok meg nekem tetszenek.
Nagyobb profizmus jpg-ben jó képet lőni, mint rawban egy alap beállított képet, amit lehet utómunkálni bakker -
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #17295 üzenetére
igazából a prestek szarok sztem kb 2 gyári használható a többi kuka..most videozás miatt kellett állítgatnom a picture controlt, nem azt mondom, hogy über, de elég jó képket ki lehet hozni most már vázból is sztem. illetve vannak dolgok, amik amúgyis csak utómunkával és/vagy szűrőkkel oldható meg.
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #17140 üzenetére
A 70-300-ak elég kiegyensúlyozott üvegek, nem igazán lesz látványos javulás rekeszelve őket. A számok kedvéért 5.6-8 körülre elég behúzni, ha valakinek nagyon ilyen fétise van, de szvsz ezek annyira marginális javulások, hogy mehet fulltágon mindig, fontosabb, hogy a gép alacsony iso-n maradjon.
f/11 körül és szűkebben már a diffrakció eszi meg a képet.
70-200 2.8-akat is elég már f/4-re lepöckölni és megakarc, de a VR2 már tágon is komoly.
Szerk.: ez amúgy nem Neked, de mááá mind1.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Freddy76 #17008 üzenetére
mert nem érte meg jobb szenzorba fektetni neki, inkább objektívre költött...
azért nem mindegy, hogy milyen szenzorokról beszélünk, mert egy d3200-as és d3000 es között van kb 40 000 forint különbség, azért azt nehéz lenne lenyomni a torkomon, hogy nem hoz ennyit, már csak ha a száraz adatokat (zaj-t) nézzük.
Azt pedig, hogy az obiba fektetett más oka is lehetett. Pl ha sportfotós, és nem volt 2.8as 200 mm körüli fixe, akkor baromság lett volna a vázat tuningolni...stb
Tehát azért ez egy kicsit összetettebb dolog, de általában igaz az, hogy a vázcsere az viszonylag ingyen pénz, de nyilván bizonyos esetekben (nagy fényerejű, 80 mm-es fix portréhoz), nem helyettesíti az objektív cserét.
Tehát a legjobb az lenne, ha valóban a kettőt külön kezelnének, mert a szenzor tulajdonságait jellemzően nem tudod objektívvel kompenzálni és ez fordítva is igaz.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Freddy76 #17004 üzenetére
nézd, én kurvára egyszerűen leteszteltem.
D40x vs D3200. Ok nem egy dimenzió, de ugyanaz az kitobi(mint később kiderült még szarabb volt a D3200ason), és néhány teszt. X távolságról kellett lefényképezni egy normális könyvben a szöveget. A d3200-as nagyon elverte (mint kiderült a másik obival, még jobb képet produkált) a D40x-et. Ez volt az a pont, ahol apám azt mondta, hogy cseréli le a d40x-et. Na most szerintem a D40x szenzora a MILC-ek egy jó részét veri.
Dinamikát nem is akartam tesztelni, mert ott még durvább lett volna a különbség, mint ahogy zajban is. De ezt hagyjuk, mert szerintem parttalan vita. A DSLR gépek, főleg Nikon-ok szenzorai soha nem voltak még ennyire erősek, mint mostanság, és nem MILC hanem DSLR mezőnyben is kimagaslóak. Ezért is feleségesek az ilyen összehasonlítások, mert ez kb olyan mint ha a legjobb profi focistát, nem a többi profihoz, hanem valamelyik amatőrhöz hasonlítanánk. És most nem a 600 000 forintos MILC-ek szenzorára gondolok, mert egy ilyen MILC szerintem vicc kategória inkább, és nyilván elveri a D3200-as szenzorát, de akkor már tényleg jobban megéri obira költeni, mert akkor különbség meg már nincs.
-
aleister
veterán
válasz
Freddy76 #17001 üzenetére
Igen, először én is arra kerestem rá, de abból még nincs DXO teszt.
Az X100-ról találtam. Az elmarad pontok alapján kb 15%-kal a D3200 mögött.Mivel tudtommal Pitének van D5100 is, így arra gondoltam, hogy csinált esetleg valami házi tesztet.
(#16999) Larry303:
Szerintem is.
Barátnőmnek kellett volna valami használt MILC-et venni, de inkább alami Nikon kompaktot választott. Mondjuk nincs ezzel sem baj. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Freddy76 #16995 üzenetére
konkrétan összevetheted a dxomark.com-on, hogy mit tud egy jobb nikon DSLR szenzora egy hasonló kategóriájú MILC-cel szemben.
Ma még nézheted lapos tévén, MA !!! Pár éve a 66cm-es CRT-s tv csodaszámba ment, ma már mindenki +82cm-en mozizik. Szerinted mi lesz 10 év múlva? Vagy akkor már nem lesznek érdekesek a ma készült képek ? Egyébként a fotónyomatokra és azok méretére ugyanez igaz.
Egyébként a minőséget sem tökéletes viszonyok között kell nézni, mert ritka az olyan, hogy minden tökéletes. A zaj pl ebből a szempontból sarkalatos tényező, de mondom, dxomark, és lehet szemezgetni !
-
MC Pite
veterán
válasz
Freddy76 #16974 üzenetére
X-nél a súlyt nem is nagyon szoktam mondani, hisz fémbű van minden (van különbség, de nem olyan nagy mint mft-nél). De a nikon kombónál a váz+zoom így is 2/3 súlyú, meg hasonló fényerejű darabok azért ha valaki összeszedi, így is nehezebbek.
Elsősorban a kompaktsága jobb, mint a csattogósoké. Főként ha minőségi alapon hasonlítunk.
Méret a zoomokkal. Igaz, a 16-55 2,8 OIS is lesz ekkora, de az is igaz hogy az meg stabis lesz.
Ijk vagy valaki szorgos ha összeszedi ezeket dx-re hogy mennyi súlyban, akkor én is összeszedem hogy a sok cókmók nélkül csak a váz meg obik milyen súlyban vannak. Az tuti hogy váz+4 obi nem fér bele canikonból, mert a váz+2 is necces volt (mindkét setupban a vaku is benne, igaz, a nikonos nagyobb volt).update:
14mm 2.8: 235 g
35mm 1.4: 187 g
60mm 2.4: 215 g
18-55 OIS 2.8-4: 310 g
X-E2: 350g (elemmel együtt)Kitobival 660g, összes obival 1273g.
Jófej leszek, felőlem motor nélküli váz is lehet az összehaosnlításban ellene; obik paramétereit nagyjából tartsuk, és nem, nem a 35 1.8G a 35ös ellenfele. -
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #16954 üzenetére
milyen érv lenne a canon mellett?
-most már érdekel
d70en kívül nem sok dx es canon gép kéne..persze ha kijön a 7d mk2
horbal: engem is érdeklenek a tank alkótelemei.
nekem az átrendezett slingshot202 bejön, főleg a keresztpánttal..de lehet néha jobb lenne ez az öves megoldás...nyakamban pl nekem soha nincs a gép, nem bírom egy percig sem. -
imyourfriend
őstag
válasz
Freddy76 #16925 üzenetére
(#16924) Throme: Nem veszem magamra, de megfogadom a hasznos tanácsokat.
Nem akartam okosat mondani, egyszerűen a nézőpontomból indultam ki. Sikerült amúgy valamelyest meggyőzni, mármint e téren hogy néha felesleges akkora cucc az ember nyakába. Pl éppen a játszótéren, vagy egy hegymászásnál, idővel átjön a dolog. Lehet később lesz*rom majd hogy milyen a kép minősége, de most még bennem van hogy viszem ahova tudom. És van mikor nincs nálam, akkor meg hajtépés. Aztán lehet hogy hamarosan belekerül a zsebembe egy ilyen kütyü, mert kerekezéskor sokszor jól jött volna már. Csak éppen nem volt nálam egy épkézláb telefon se.
Örülök hogy ilyen szépen rajzolnak a fórumozók, és állítólag nem iszom rendesen.
-
m3ss
veterán
válasz
Freddy76 #16908 üzenetére
sztem kb mind1 dinamikaban, zajban h milyen obi van elotte.
amugy d5100, d7k szenzora nem ugyanaz?"egy kitobis belépő dslr júzer számára minden valószínűség szerint elég lenne egy mai új csúcskompakt is, a mindennapi használatban nem veszi észre a különbséget"
teny, sztem is.nem ertem miert kopkod mindenki a dxo-ra, volt mar vki aki bizonyitottan kimutatta h fals dolgokat mernek? en hiszek neki, mert kb ugyanezt erzekelem. d70 volt 500 pont korul isoban, d90 1000, 5d 1500 korul. kb pont ezt erzem. dinamika meresekkel detto egyetertek.
jo h furan nezek, amikor sztetek a zaj tesztben 200 pontot elero x20 hozza a 1300+ pontos d5100 szintjet? hogy? raadasul zaj eleg konnyen merheto.
dinamika mar mas kerdes, valszeg egy hetkoznapi, egyenletesen megvilagitott temahoz eleg 11-12 fe dinamikaatfogas azert sem erezni kulonbseget...lefotozza az ember a lanchidat, lagymanyosit, erzsebet hidat egy kis eloterrel kek oraban a budai oldalrol, rogton feltunik majd a 11.5 vs 12.5 ev is
nem is igazan lehet kiexponalni ezeket kek oraban, egy expoval, 11.3-mal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Milyen routert?
- Reklámblokkolók topikja
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest