- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mik-oca
tag
válasz
alba-regia #24135 üzenetére
Nekem van ilyenem. Gyors, pontos és halk. Először azt hittem nem működik a stabi mert olyan halk. Nagyon meg vagyok elégedve vele, jó a rajzolata és éles. Persze 24mm-en a szélek, sarkok kissé mosattak. Az obi felépítése, anyaghasználata, kidolgozása nagyon jó! (súlya is van).
-
kilozsul
aktív tag
válasz
alba-regia #24135 üzenetére
Van bizony!
Gyártási szórásról nem tudok beszámolni, mindenesetre az enyém eddig tökéletes. Még vár rá egy fókuszteszt, de eddig nem vettem észre egyik képemen sem, hogy ne a megfelelő helyre lőtte volna az élességet. AF elég gyors, talán egy hajszállal lassabb mint a Nikon 50 1.8-am, az egyetlen amit észrevettem, hogy nagyon ritkán nem talál fókuszt, ilyenkor a fókuszgyűrűt az élesség közelébe tekerve második próbálkozásra rögtön betalál (de ezt kevés fény mellett, ezerből egyszer ha csinálja).
Ha FF vázon használod, akkor az f4 sem zavaró, FX-en meg tudomásulveszed, hogy akkor lesz dof, ha elég messze van a háttér. A rajzolatától odavagyok, főleg ha egy kis fényt is kap. Rekeszelni nem muszáj, f4-en is gyönyörű a képe, de 5.6-tól kezd karcolni. A felépítése robosztus, nagyon minőségi, nem laza sehol. Az egyik hátrány, hogy bármilyen szűrő csak heroináron van hozzá... Kérdezz ha érdekel még valami.
-
Throme
veterán
válasz
alba-regia #19661 üzenetére
... és (#19662) Andrew31
Kösz!
Elméletileg letíltás esetén a gyári megy tovább, de minden más használhatatlanná válik. Kikódolttal nem tudom hogy viselkedik. Elő kéne guberálni az ebay-es rendelésem, hogy az kódolt vagy sem....
Talán d3100 esetében merült ez fel korábban a nem gyári akksi tíltás és emiatt fw frissítéskor érdemes ennek utánanézni, hogy az adott váznál milyen "mellékhatások" léphetnek fel.
Nem, nem fogom frissíteni, mert nincsenek komoly változtatások és a váz műxik rendesen.
Akit meg érdekelnek a javítások szvsz jobb ha fórumokon érdeklődik a frissítés előtt.... én csak kíváncsi voltam. -
Andrew31
senior tag
válasz
alba-regia #19653 üzenetére
Jah és ahogy nézem, légyfing az egész. :s
-
choco01
addikt
válasz
alba-regia #19580 üzenetére
Nem-nem.. érdekel a fotózás régen használt dslr-t.. most egy ideig bridgel csináltam, csak már "szűkül előttem az út"
Ezért váltanék vissza..
Viszont napi szinten lenne használva, és nem tudom hogy egy belépő hogy bírná.. mert maximum obit vennék egy ideig majd rá.. ezért gondolkoztam hogy a 5100 valamivel strapabíróbb-e.. de ha azt mondod bírná ez is én csak örülök..
Ez a 24 megapixeles magasabb zajos dologról valami vélemény? -
Throme
veterán
válasz
alba-regia #19574 üzenetére
ja ja így értem!
Valóban a vevő dönti el szerviz, vagy üzlet és sokakanak mesze van a Fóti út, szóval érthető.
Párkányból is ezek szerint ide hozzák a garis nikonokat. Nem tudom mi van még közel (olyan sok nikon szerviz nincs), de ahogy itt olvasgattam a fórumon lehet a németekkel jobban járnának az ottani vásárlók... -
Throme
veterán
válasz
alba-regia #19562 üzenetére
szerk: 220v -nak az inkompetens szerviz szolgáltatja a kiskapukat
Hát nem tudom a párkányiak mennyivel harcosabban képviselik az érdeked, mint te magad....
Abban az esetben ha a szervizben azt írják egy bizonyos hiba esetén a munkalapra, hogy a hiba nem tapasztalható, akkor a párkányiak - ettől függetlenül - becserélik a hibás terméket, vagy visszaadják az árát?
Ha igen lehet náluk vásárolok legözelebb -
5-htp
tag
válasz
alba-regia #19557 üzenetére
Köszönöm a választ! Az MM-ből venném. Ott azt mondták,hogy az üzletben nem próbálhatom ki. Nem használtam még tükrös gépet ,ezért nem tudom,hogy milyen esetleges hibák fordulhatnak elő.
-
Throme
veterán
válasz
alba-regia #19557 üzenetére
Szvsz manapság célszerűbb neten rendelni (még ha az üzletben is vesz át) mert igaz a 3 nap, de az csak a tényleg rossz termékre vonatkozik.
Én pl eslő váznál kapásból pixelhibába futottam. Próbáltam a 3 napos csere garit érvényesíteni, de itt is él az a bizonyos pixel szám ami alatt nam cserélik. Az ok, hogy a Fóti úton hamar megoldják ezt a problémát, de azt már a vevőnek kell intézni (ill., a boltra is lehet bízni a dolgot, de az valamivel tovább tart). Valakinek ez nem gond, valakinek viszont igen.A bontatlan csomagolás nem mindig adott. Azt se tartom biztosnak, hogy visszavitt terméket kap a vevő, bár erre egyere nagyobb az esély.
Üzletben presze ki lehet próbálni a portékát, egy obinál azonban benne van a pakliban, hogy nem derül ki azonnal egy optikai hiba (pl egy enyhe decenter valamelyik fókusztávon). Ezt nem biztos, hogy minden üzlet 3 napon belül cseréli.
Az itthoni szerviz pedig nem mindenható (tapasztalat). -
törölt tag
válasz
alba-regia #19305 üzenetére
Úh, a koncert az megint más. Ott kell az iso. Ott D610.
Vagy kérdezd JohnyBlue-t a 6D-vel milyen iso-kat lő néha koncerteken.
-
fury71
aktív tag
válasz
alba-regia #18703 üzenetére
Igaz, én nemrég vettem egy helios 44M-4 58mm f2 obit . Sima M42-es adapterrel használom D5100 vászon. Persze végtelen nincs és úgy 3m a max távolság ameddig ellát. Csak M módban használható, nincs fókuszvisszajelzés, fénymérés Viszont nagyon jó retrós színei vannak, ha gyakorolja az ember a manuális fotózást és közeli kis mélységélességü fotók esetleg ff felvételek készítése a cél akkor megfontolandó mert rohadt olcsók ezek az üvegek. Még arra is van lehetőség, hogy módosításokkal legyen végtelen.
-
spanyoll
addikt
válasz
alba-regia #18705 üzenetére
TTL, 12xp, EM, meg még pár Zenit tényleg csak 1/500at tud, alul meg B-t és 30adot, de ha megszokja az ember akkor simán használhatók. Vakuszinkron szerintem mindegy, első körben elég természetes fényekkel operálni, úgy sem irreálisan könnyű jól kiexpozni a képet (a 60/40es fényméréssel), nem hogy még számolgatni hozzá a vakut
A lényeg, hogy egy max 10 rongyos befektetés és megéri, mert jó dolog nagyon
(persze az én véleményem nem annyira releváns most, mert az elmúlt hetekben nagyon belemakkantam a filmbe, alig lövök digire azóta...) -
Deadzone41
őstag
válasz
alba-regia #18641 üzenetére
köszi!
-
Larry303
addikt
válasz
alba-regia #17465 üzenetére
szvsz fb -ra postolni, eleve a dslr felesleges, szal ezeket az összeshasonlításokat tényleg nem értem.
nyilván az alap dolgok (ma alapnak számító) wifi/gps/tapis kihajtható kijelző tényleg elférne mondjuk a d7x szériában -nem panaszkodnék én sem ha lenne wifi, vagy tapiscreen, bár túl sokat nem használnám -de az más kérdés...aki ebben a kategoriában gondolkodik el tudja dönteni szüksége van e rá...ha igen vesz egy 70D nikon meg így járt...még mindig úgy gondolom, hogy ez a része a piacnak (akik ezeket mérlegelve vesznek tükröst) elenyésző.Byk01:
-
törölt tag
válasz
alba-regia #17469 üzenetére
@ JB: na az nekem kimaradhat nyugodtan, de ha a gyártónak plussz bevétel, mert úgy látják, igény van rá, akkor csinálják. De akkor legyen már flac is, a proci elbírja, a fülesem meg elég komoly, kell a dinamika.
-
törölt tag
válasz
alba-regia #17465 üzenetére
+1 de paradigmaváltás címszóval el kéne már hagyni az ilyeneket is, hogy profi vázba ne kerüljön kihajtható kijelző és hasonló bigott idiótaságok.
Gyártsanak egy D5-öt "üresen" a régi veterán fotósoknak, akik fáznak minden újdonságtól, mert az az ördögtől való, legyen olyan mint a D3 széria, buta igásló, de utána ugyanabba a magnéziumba pakolják bele nekem a wifit, gps-t, nfc-t, mehet rá egy facebook alkalmazás is, 4k video a vázban lőhető legyen, ügyesen kiolvasott szenzor (váltható legyen nagy MP vagy alacsony MP között) stb. és mikor olyan kedvem van, hogy elmegyek kirándulni, lustán ülve egy padon az ebéd után böfögve tolhassak a gépről képet a Facebookra, hogy elpúztam magam. Meg fogom fizetni, ígérem.
-
imyourfriend
őstag
válasz
alba-regia #16917 üzenetére
Kezdődik.. Nem értem miért kell összehasonlítani ezeket a fényképezőket 1-2 havonta valakinek. Tutijó a szenzor, de ha az AF csiga lassú .. és itt már veszett a dolog. (Tudom most pár fanatikus elkezd majd szitkozódni, de egy fényképezőgép nem csak szenzorból áll.)
-
Freddy76
addikt
válasz
alba-regia #16917 üzenetére
Az már más kérdés, hogy az ára egy szinten mozog a DX vonal tetejével.
Remélhetőleg ez is produkál akkora áresést, mint az elődje... -
törölt tag
válasz
alba-regia #16463 üzenetére
Az AF sztem az új Sigma-knál is a régi maradt. Van egy rahedli tévesztgetős darab és 1-2 kivétel.
-
Larry303
addikt
válasz
alba-regia #16456 üzenetére
jó az a fix sor
és frankó, hogy gond nélkül megy az összes -
Larry303
addikt
válasz
alba-regia #16453 üzenetére
engem nem érdekel az olajköpködés, előbb tudnék együtt élni vele, mint szar fokuszrendszerrel.
persze egy ilyen kvalitású géptől elvárja az ember, hogy mindkettőtől mentes legyen.
ha meg vagy elégedve a vasaddal az a lényeg...más nem számít.
milyen obikkal használod? -
TayRol
nagyúr
válasz
alba-regia #16453 üzenetére
hú, az elég ütős páros!
-
Larry303
addikt
válasz
alba-regia #16179 üzenetére
porosodni nem vennék üveget
régi 70-300al lőttem párat anno, elég vékony határok között-de azért lehet használni...ilyesmit tudtam belőle akkor kihozni, szabadtéren elég fénynél pár dologra jó lehet...ha jól emlékszek ilyen 25-30 körül mentek. -
Throme
veterán
válasz
alba-regia #16175 üzenetére
...na lejárt a szerk. idő
Szóval:
"Kb. évente egyszer használom ezt a tartományt,"
Akkor miért akarsz akár 1 ft-ot is kidobni erre a tartományra?
Elég drága képeket fogsz akkor lőni vele.
Tudom nem az én dolgom, csak kérdezem.... -
Gulyopapa
addikt
válasz
alba-regia #15900 üzenetére
85 mellé, FX-re biztos nem vennék 105-öt. Minek ?
Ha a 135-ösre van pénzed vedd meg. -
Wa2x_
veterán
válasz
alba-regia #12522 üzenetére
Egyetértek
D7000 nekem már kellemes méret, csak árban még messze van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
alba-regia #11071 üzenetére
Köztudottan lassú a Mavericks képnézegetője.
(#11067) Real_Necro: Lesz frissítés az oldalon, ha eljutok odáig.
Azért van egy kis meglepi, ha jobban megnézed.
-
törölt tag
válasz
alba-regia #11066 üzenetére
D3100-en is jól megy. Ezért fura, hogy az elvileg papíron jobb gépeken meg nem. Pedig D3100 és D7000 között nincs nagy különbség megjelenési időben.
D90-en is jó. De csak néha. Kicsit zárkoptatósabb, ha biztosra akarsz menni
De lehet bevállalok egy 4k-s fókuszkalibrálást, ha vállalnak rá némi garanciát, hogy tudjam tesztelgetni pár hétig, ne pár napig. -
imyourfriend
őstag
válasz
alba-regia #11066 üzenetére
Kezdve D90, D7000, de most úgy látni D300-on sem akar szuperálni. Pedig annak a fókuszrendszere szuperül működik. Persze jó objektív, sokan örülnénk is neki (és nem is lenne ennyi eladó belőle) ha minden vázzal megfelelően működne. Nekem D90-en jól szuperált, D7000-hez nem fogok venni, csak kipróbálom ha úgy adódik. D7100 meg más tészta, egyenlőre visszajelzésre várunk szerintem itt elég sokan. Na meg áresésre hogy átvegye idővel D7000 szerepét. De még van ideje bőven, hisz nemrég jött ki és a DX tetején szerepel valamerre.
50/1.8 jól működik, viszont elkélne mellé egy másik fix is beltérre mely jól muzsikál. Ez lenne a 35/1.8G, de csak lenne.
-
torzo
őstag
válasz
alba-regia #10207 üzenetére
Az Adobe dng konvertere ingyenes és nem jár le, legalábbis d600-ra nem. Gondolom, nincs alapvető különbség. Nálam baromi lassú. Nálad is, vagy csak az én vasam gyenge hozzá?
-
torzo
őstag
válasz
alba-regia #9586 üzenetére
Miért nyelne? D7100 után erre nem sok az esély. A fordítást kösz.
-
torzo
őstag
válasz
alba-regia #9558 üzenetére
Csak súgva írom. Hajrá! Majd írj a 610-ről!
-
A Zéé
addikt
válasz
alba-regia #9558 üzenetére
egy napja sincs, hogy szó volt róla... de tessék.
utolsó bekezdésedhez meg: Audi TT-re Matador gumit? Meg ötezeré' tankolni bele a benzinkúton?
-
nesa
veterán
válasz
alba-regia #9404 üzenetére
Mindenki minden vazon igy kezdi a 35 el.
-
spanyoll
addikt
válasz
alba-regia #6665 üzenetére
Én nem, mások sem ahogy tudom.
-
spanyoll
addikt
válasz
alba-regia #6659 üzenetére
Majd leszoksz róla. Ha bpen laksz, akkor megéri néha azt az utat a szervizbe (feltéve ha rendesen pucolják, nem úgy mint nekem), de cserébe akkor cserélsz obit amikor szükséged van cserélni. Meg amúgy is. Akkor cserélj, amikor szükséges, max húzódj kicsit félre és úgy cserélj ahogy írtad.
-
Peethy
őstag
válasz
alba-regia #6654 üzenetére
Utómunkánál jöhet elő, a felhúzott részletekben pl. sokkal több részlet van. Nagyobb utómunkát nem igénylő helyzeteknél szerintem nincs látható előnye, itt olvashatsz erről egy cikket.
Amúgy nem egyértelmű a kérdésed, tömörített lehet a 12 és a 14 bites is, meg tömörítetlen is, állítólag a 12 bites tömörítetlen van egy szinten a 14bites tömörített verzióval - ezt még nem próbáltam, csak itt olvastam anno.
Esküvőn helytakarékosság, meg a gyorsabb sorozat érdekében általában 12biten tartom, de vacsora alatt felviszem 14 bitre, hogy a sötétebb részekből is több megmaradjon. (D300-at használok.)
-
Throme
veterán
válasz
alba-regia #5717 üzenetére
A ED elméletileg 3 év magyar garit ad, de nem esem kétségbe, ha a nikon nem fogadná el itthon.
Visszaviszem a boltba és intézzék ők a gariügyletet.
Innentől meg nekem mindegy melyik nikon szervizbe viszik.Azért nem szokták javasolni a megosztott garit, mert kicsit tovább tarthat a szervizelés, ha külföldre küldik, bár az én tapasztalatom szerint az itthoni szerviz nem gyors, de lassú. Persze ez hibafüggő, de volt, hogy 1-2 hétig elő se vették a cuccom. Viszont vannak páran akik kellemes élménnyel gazdagodtak.
A másik érv, hogy ha megszűnik a bolt, akkor elméletileg cseszhetjük a garit.
A 220 és az ED várhatóan nem szűnik meg a következő 3 évben. Ok ezt sose lehet tudni, de jó eséllyel nem.Nem akarok butaságot írni, de itthon is áfá-nyival olcsóbbak a cuccok cégeknek, ha el tudják számolni költségként a vásárolt akármit. Gyanítom hivatásos fotós is áfa nélkül vásárol.
A szervizelésnél meg mindegy, hogy cég vagy, vagy magánszemély, akkor is kötelesek érvényes garipapír ellenében dóógozni.
szvsz. -
Real_Necro
veterán
válasz
Meg egy kis olvasnivaló adójóváíráshoz: [link]
-
imyourfriend
őstag
válasz
Exportshop.sk-val kapcsolatban kérdezd Motaba78 felhasználót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest