Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Nekem spec fedett helyen áll, de nem fűtött, két épület között se eső se hó nem esik be oda. Leszoktam takarni néhány ronggyal, régi ágyneműhuzattal betekerem, és még lefedem egy ilyen "festő" nejlonnal amit festésnél szoktak lerakni teszi vagy 300ft egy szobányi belőle oszt csókolom, aksi ki, kipuff bedug. Milyen adalékot raksz a tanakba?
-
TommyGun
őstag
Tegnap vettem egy új kesztyűt. Téli vízállót, a régi már elég fos volt. Rühellek kesztyűt venni. Csak nekem van olyan mutáns kezem hogy az XL-es kesztyű tökéletes de a kisujja rövidebb egy ujjpercel és a hüvelyujjam is, a többi meg pont passzentos...nyári keztyűkkel nincs ilyen gondom azokból pont jó az XL-es. Az L-es meg kicsi volt...
-
Type-R
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mi júliusban voltunk a muskátliban, és teljesen meg voltunk elégedve az étellel, és a kiszolgálással.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy kis reggeli humor: [link]

-
csongi
veterán
válasz
Archer
üzenetére
Normal estben van benne termosztat. Keress legtelenito csavart. Nyisd ki legtelenitsd hidegen, majd jarasd melegre. Figyeld a hofok jelzot ne forrald fel a motort, nyitott termosztatnal fog a folyadek atforogni a blokkban. Melegen is legtelenitsd le. Figyeld a folyadadek szintet. Mikor kijon a legdugo hirtelen elfogy a viz a tartalybol. Jatekos es figyelos dolog, de ha hincs benne az eloirt mennyiseg akkor a blokkba nincs eleg lotty.
-
Type-R
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
ha tehetitek, akkor a Mecsek északi oldalán még délelőtt menjetek, délután már nagyon hűvös a Magyaregregy - Komló - Orfű - Pécs szakasz, főleg azok a szakaszok, ahol erdőben mész
-
Grillo
őstag
Bárki is volt a kezdeti hibás, én sem szívesen állnék meg ekkora tömegben mozgó motorosnak, de még biciglisnek sem. Persze átmenni sem mennék rajtuk, akkor már inkább megállni. Azt pl. nem értem, ha annyira félt az autós, a központi zárat miért nem kapcsolta be? Az lett volna az első.
-
.mf
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
+ (#26455) zsolt19900
+ (#26475) csongiOlvassátok már el a háttérsztorit is....
Motoros felvonulás
Bemegy közéjük terepjáróval
Meglöki az egyiket -- nem áll meg bocsánatot kérni, kárt kifizetni, "a családja biztonságát féltve" továbbmegy
Videó innen kezdődik
Motorosok utolérik és körbeveszik, hogy ez meg mi volt, próbálják leállítani -- ezért integet és lassít előtte a kék farmeres -- ezt is meglöki
Valahogy megállítják -- áthajt rajtuk
Innen már látszik a többi a videón.Családja szeme láttára vertem volna félholtra. "Félti a családja biztonságát" lófaszt. Ne hajtson bele egy felvonulásba, és még fontosabb, ha meglök vkit, akár véletlenül is, igenis álljon meg bocsánatot kérni, megkérdezni, hogy történt-e baja, ne pedig menjen tovább, áthajtva még több motoroson. Látom odaát is a totálkáros színvonal, egyből a történet végigolvasása nélkül az autóssal értenek egyet / motorosokat támadják a kommentelők.
-
mocsanisi
senior tag
Ez a videó volt már? Komolyan mondom megdöbbentő, végén nagyon elborult mindenkinek az agya, és rohadtul jogosan. Remélem megkapta a büntetését.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szerintetek milyen erős egy 525-ös lánc? Itt most arra gondolok hogy milyen könnyü elvágni fűrésszel vagy erővágóval. Van egy ilyen megnyúlt láncom még egy kz 750-ről maradt. Nem dobtam ki hátha jó lesz még valamire pl.: bringát lekötni

-
Daywalker
addikt
Van két eladó motor ismerősi körben...egy ződ amerikai kivitelű zx9 (98 vagy 99) gyári állapotban, meg egy gsx500f (2005 - márkaszervizben rendszeresen szervizelt)
-
csongi
veterán
Helló!
Tud valaki olyan műhelyt ahol az egy bütykös vezérműtengelyt fel tudják újítani? Vagy van valakinek Kymco Xciting 500 kipufogó vezérműtengelye eladó?? -
vlevi
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
A normalis razasrol csak annyit, hogy a D650 V-Strom 5500-as fordulaton eltorte a Givi bukocsovet 4-5000km alatt ! Gariban csereltek, es az uj cso mar lathatoan mas kialakitasu volt, nincs is vele baj, majdnem 10 eve, pedig mar mindket oldalat leteszteltem, hogy mukodik-e rendeltetesszeruen :-(
Es egy kicsit mas.
[link]
Jovore majd kotelezo lesz
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hm, kb 524Km-t mentem el 22 liter benzinnel. Most számolgattam.
mocsanisi! Lehet, de róla legomboltak XXXXX ft-ot és szart sem csináltak. Elvittem ócsára, ott szétszedték! Táboriék a hajtás deklit vették le mindössze. Behangolni sem tudták, lyuk volt a gyorsulásában. Indulásnál akár 10k-ra is felpörgött és nem gyorsult ,majd meglódult. Csabi fogta a fejét tőle.
-
A rántásos történet megoldódott! [link]
Az a kis matuzsálem is ránt ,csak nem akkorát. A gáz kezelésével állok hadilábon. Ugyanis a robogón volt on meg off állás. Itt meg van köztes is.
Olvastam ,hogy normális a rázás amit érzek bizonyos fordulatokon. Mondhatni nem tudok belekötni. Korrekt kis darabot kaptam. Ma sokan megnézték a melóban, mindenki azt mondta oké. A MEO sem meló miatt jött hozzám. Be kellett számolnom a motorról. kora története stb.
-
polimorf
tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Értem én de miből gondolta, hogy ennyi motoros elől el tud menekülni?
És akkor sem gázolok el senki szándékosan mégha netán meg is vernek. Inkább verjenek meg mintsem meggyilkoljak bárkit is. Mert ezt még szándékos emberölési kísérletnek is veheti a bíróság. -
Archer
őstag
Egy technika jellegű kérdés: cseréltem hűtő folyadékot, de az újból nem ment bele annyi, amennyit ír a könyv, csak bő fél literrel kevesebb. Járattam is pár percig meg húzkodtam párszor gázt nyitott beöntővel, hogy légtelenítse magát, kellett is utánatölteni de csak keveset. Kiegyenlítőt feltöltöttem a jelig. Jó ez így vagy kell még majd figyelni a beöntőnél?
-
zsolt19900
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
szerintem ez egy védelmi mechanizmus volt, abban a helyzetben te mit tennél? gondolj bele.... lehet, hogy egy "egyszerű" autósofőr volt aki arról van meggyőződve, hogy mi motorosok egy egységes közösséget alkotunk, na most -tán joggal- nem tettszett neki az, hogy jampizott picit neki az a motoros csávó ott elől -mehogy úgyis többen vagyunk- vagy, hogy mit mész a középsősávban ezzel a nagyautóval stb. pedig ugye előtte tök nyugisan haladt az autós előttük, ők érték utol őt....
de mindegy, nem védek én senkit, tényleg nem látni bele a fejbe, de lejátszódhatott akár az a szitu is, hogy résnyire leereszkedett az ablak és kiszólt a sofőr: ha most nem mész el előlem akkor kénytelen leszek elindulni, vagy stb. hát ennyi motoros láttán félt
ugye mondtátok, hogy a motor sokkal gyorsabban belassul.... most elé gurult az a motoros, és ezt lehet, hogy későn reagálta le az autós, de miért is ment be elé? minek kellett "körbefonni körbevenni" ez is egy olyan manőver -főleg, hogy két szabad sáv van az autó mellett, ami számomra érthetetlen
és sok sok tényezőből kialakulhatott ez a pánikhelyzet, hogy fogta magát és inkább -nem szégyenből- de menekülőre fogta, és innentről kb mindent az indulatok irányítanak, ami a motoros menet első szakaszában lévő elég nagy számú motort elnézve, lehet hogy a közlekedés más résztvevőinek egyáltalán nem kedvez, amiről ők ismét nem tehetnek
-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze, csak ugye sajna a kis magyar valóság többségünknek nem teszi lehetővé hogy szalonból vásároljunk.

(#26366) SymbianOS!
Lényeg hogy azért hazaértél, egyben, és ahogy kiveszem a szavaidból elégedetten.
(#26439)
Gratulálok!
De miért volt az tartalékon...?(#26387) Integra!
Puha vagy!
Bár ma nekem sem volt szerencsém, hazafelé beugrottam a Decathlonba hogy vegyek aláöltözőt de nem volt amit kinéztem, az autót meg úgy löködte a szél hogy a motort nem is mertem elővenni; így a mai tervek dugába dőltek...(#26393) mocsanisi!
Részvétem. Nincs neked szerencséd ezzel a géppel.
(#26414) Djuree!
Hát ezt bizony úgy olvastam hogy Aggtelek-Jósvafő-Dominica.
(#26426) DigitXT!
Az én sisakomon van olyan állás hogy teljesen lehajtom de nem pattintom rá a gumira, így nem fúj be a szél de a párát a plexiről lenyomja. Ha jól emlékszem a kollégám Nolan sisakja is ilyen, próbáld ki te is talán a tiéden is van ilyen "funkció".(#26440) Def26!
Ez igencsak randa eset.
(#26441) bogyo112!
Nincs se a GS500-on se a CB500-on, még csak egy lámpa sem került rájuk. Nem tudom melyik jólképzett ötlete volt ezt lespórolni anno... A trióból egyedül az ER5-re került. -
polimorf
tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
Sajnos az előzményeket sem látni a videón, feltételezem, hogy minden ok nélkül nem lassított és szólt be a motoros hacsak nem elmebeteg. Mindettől függetlenűl akármi történt előtte akkor sem az a megoldás, hogy keresztűlhajtok több motoroson és segítségnyújtás nélkül továbbhajtok.
Szerintem de lehet rosszúl gondolom
-
Archer
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Azért szerintem betöltő nyílásig felönteni olajjal kicsit már túlzás. Optimális estben 3-4 hónapnál tovább nem áll, ha meg esetleg lesz egy jobb idő a tél közepén -amire nem egyszer volt már példa- és mennél egy kört, eresztheted le. Másik meg, a hogy hideg olajat nem tudod olyan jól leengedni mint a meleget. Mondjuk egy őszi olajcsere azért előnyös dolog, ha már amúgy sincs sok az aktuális olajcsere periódusból. Meg én a gumit sem nagyon fújkálnám semmivel, akksit meg 2 hetente rá szoktam tenni töltőre, ártani nem árt, de lehet elég havi 1x is.
-
zsolt19900
őstag
most kövezzetek meg, de a videóból az látszik, hogy a motoros megy elé és lassít az autósra, ez előtt a manőver előtt az autós nem csinál semmi rosszat, bántót stb.
a motoros fogja valamit magyaráz neki, aztán pedig elé megy: hogy na majd ájjácsakmeg beszégessünk, mert úgyis ittvagyunk ötvenezren majdmegvédenek a többiek engemet.... és ebből lesz az autós védelmező mechanizmusa
azért ha 1-1 ben lettek volna, nem hinném hogy egy épeszű motoros lelassít egy ilyen "kicsiny" autó előtt, hogy elbeszélgessen vele -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ez teljesen korrekt: minden motort és autót így kellene letárolni, ha hosszú hónapokig nem lesz használva. (Kocsit illik felbakolni)
(#26448) SymbianOS: majd november végén tedd ezt. Lesz még jó idő, én legalábbis szeretnék még nagyokat motorozni, a sárguló fák között a Mecsekben!
-
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nincs, engem is meglepett.

A benya hiány úgy jelentkezi, hogy "döngetsz" és pl váltanál, azonnal olajlámpa és leáll. Mint előbb kipróbáltam 5-5.5l a tartalék mert 1kmát mentem és alap álláson leállt. Tehát olyan 10 lityó a normál mennyiség. Nem gáz, megifgyelem hol kell tankolni és ennyi. -
vlevi
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Haver jáccotta el azt még a trabantos időszakban, hogy amikor kiszállt, elfelejtette elzárni a benzincsapot. Amikor viszont beszállt, akkor reflexből fordított rajta egyet. Elindul, gurulnak, néhány méter után megáll. Anyázás, szétszedés, beindul, leáll. Anyázás, satöbbi, mégnéhányszor, amikor valaki rákérdezett, hogy te, ez a benzincsap így van nyitva, vagy fordítva?

-
Def26
félisten
Lesz belőle probléma, nem is kicsi. [link] Egyenlőre sokan nézik a videót, elég lassan tölti be. Láttátok már?
-
Ma sikerült az ami még soha. Megyek-megyek majd elengedem a gázt, olajnyomás lámpa kigyullad, motor leáll, teljes csend. Mondom WTF! Belenézek a tankba, hopp ez üres. Nem normál hanem tartalék álláson volt végig. Nem kellemes tolni.
Res = tartalék
On = Normál
Pri = hosszú!
-
DigitXT
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Végülis mindkettő igaz (csak különböző alkatrészek különböző hűtésére):
"Power electronics water cooled"
+
"electric motor with permanent magnets, oil cooled"
Ja ez a féktávon visszatöltős dolog már az 59-es villamosnál is tetszett.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Sztm olajhuteses

Legalabbis ezt olvastam, de reszletkerdes. Ami meg tokjo, h motorfeken tolti az akkut.Csongi:
En is jartam igy, h elrepedt az ontveny, nekem azt mondta a szaki, h meghegeszti, de el fogja huzni az anyagot, es folyni fog.
Isten irgalmazzon, es remeljuk a legjobbakat
-
csongi
veterán
válasz
mocsanisi
üzenetére
Na még egyszer ezt a válaszom újra írom, mert a telefon valami frenetikus módon saját szavakat talált ki

"Egészíteni nem lehet? Nehéz, de ki lehet csiszolni es
toborozni,csak türelem kérdése."Így hangzana eredetileg

hegeszteni nem lehet? nehéz kicsiszolni és polírozni. De kilehet csak türelem kérdése.
A belső oldalon meg mindegy hogy néz ki. -
mocsanisi
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Van fejlemény, tábori tuning valószínüleg szépen meg tudja heggeszteni az elrepedt deknit, 15.kerületben meg találtam tömítéskészítőt, 500-1000 forint között gyárt nekem tömítést is.
Gyárilag meg amúgy is papírtömítés való oda, de valami kókányjani kinyomta az egészet szilóval hogy jó lesz az úgy. Öröm volt leszedni. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
bezony... ha megoldják az akksi kérdést, engem megvettek kilóra.

-
TommyGun
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Az a helyzet, hogy fagyos deres úton téligummával se mernék menni, 1x csúszok vihetem az egész kasznit műanyagoshoz fényezőhöz. Így azt hanyagolni fogom, meg macera elvinni lecseréltetni a gummát is, lusta vagyok, meg tavasszal vihetném vissza +60 ropiu a téli gumma...áhh ennyit nem ér. Viszont amíg nincs effektíve fagy reggel 7-kor amikor elindulok akkor addig mocizni akarok.
-
ujskodas
tag
Ma végre kipróbáltam a pinlock-os sisakomat. Nem is tudom, hogy eddig, hogy tudtam nélküle létezni. Abszolut páramentes a plexi! Még próbálgattam is, álló helyzetben direkt "lehelltem "bele, semmi párásodás.

-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
jaja, egy jó fűtőrendszeres téligummás nagyrobesszel lehet nyomatni rendesen, azért nem baj, ha abs is van rajta

-
TommyGun
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Én Kb addig tervezek motorozni amíg az aszfalt nem fagy. Mondjuk a Burgonya elég jó ebből a szempontból, jó a szélvédettség, a béléses kabát alatt csak egy póló van rajtam és nem fázok. Ahol fázok az a gatya, mostmár alá kell venni vmit reggelente, meg a maszkot is felszoktam venni hogy ne fázzon a nyakam.
Tavaly októberben verőfényes 20 fokok voltak, jólenne még idén ha november közepéig nem fagyna reggel.
Fagyba nem mernék elindulni, nem akarok zakózni. -
Djuree
félisten
na voltunk bnőmmel szombaton aggtelek-jósvafő-domica részen. 200km-t mentünk, este értünk haza, majd szétfagytunk visszafelé, bnőm egész nap fázott, én csak este, beugrottunk bnőmékhez, kértem is egy pulcsit, nem volt nálam a kabátbélés, jó lett vna pedig. nem is mentem 80-90-nél gyorsabban, így is fáztunk.
ez már sajna nem motoros idő, bár én még felöltözve 15 fokban elvagyok, de bnőm 20-ban is fázik már. a nyitott sisakja nem jó ilyenkor már, meg amúgy sem. jövőre első dolgom lesz venni neki egy zárt sisakot. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Erről a Pécs-Orfűről mesélj már pár szót: ha idegen is mehet, és nem lesz túl sz*r az idő, akkor lehet hogy társulnék!
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
"...Az átlagmotoros az esetek döntő többségében túl feszesen tartja a láncot. Ez nem csak a lánc élettartamát rövidíti meg, de a lengővilla mozgását is beszűkíti: a feszülő lánc „lefelé”, azaz a kirugózott állapot felé húzza a lengővillát.
A lánc feszességét annak holtjátékával mérhetjük le. Az első- és hátsó lánckerék közti féltávnál, a neutrális állapottól felfelé és lefelé mért 15-20 mm-es mozgás intervallum nevezhető ideálisnak. Ergo a teljesen lenyomott, és teljesen felhúzott állapotok között nagyjából 4 centiméternek kell lennie (lásd a képet). ..."
Idézve a linkelt cikkből: tehát a Te 1 centid az bőven kevés, nem hogy sok lenne!
-
Nagyon örülhettek a szomszédok 5kor a melegítésnek.

-
Action kamerát és USB portot is be kéne szerezni. A gopro drága. A kínai 10k-s kiviteléről vélemény?
-
Integra
titán

-
zsolt19900
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
nem szeretnék hülyeséget mondani
így tessék itt van -
válasz
zsolt19900
üzenetére
Hogyan kell mérni ezt a belógást? És mi a jó? Max 1cm?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Ubuntu Linux
- Assetto Corsa EVO
- Ingatlanos topic!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.11. garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

20'c írnak az még tök jó,igaz szerintem 6-7h lesz mire hazaérünk.

Minek lassított le előtte? Miből gondolták hogy bármit is lehet kezdeni egy ekkora autóval? Az autós miért ment át a motorokon, és vagy 2-3 emberen?

Bár ma nekem sem volt szerencsém, hazafelé beugrottam a Decathlonba hogy vegyek aláöltözőt de nem volt amit kinéztem, az autót meg úgy löködte a szél hogy a motort nem is mertem elővenni; így a mai tervek dugába dőltek...