Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Mondják, hogy jól jár aki most akar motort venni de szerintem a normális állapotúaknak most is megkérik az árát. A jó állapotú 600-asokat most sem mondanám olcsónak mondjuk egy 1000-hez viszonyítva, tavaly sokat nézegettem őket, az 1-2 évvel idősebb 1000-es azonos árban ment a 600-as társával, pedig új árukat tekintve azért van ott difi rendesen. Szerintem igazából a literes meg a fölötte levő, kW-ra erős motoroktól szabadulnának sokan (kötelező sarcok ugye), ott lehet igazán jó vételeket csinálni annak aki ilyet szeretne. A kicsi, 125 körüli motoroknak meg élénkülhet a piaca. Arra még azért a jogsi ára sem horror, rövidebb távokon, tavasztól-őszig valós alternatívája lehet egy autónak jóval olcsóbb fenntartással, ha csak közlekedésről van szó.
-
Daywalker
addikt
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Igazság szerint jó dolog kisebbel kezdeni. A legjobb lenne vmi 250, 500-600 és így tovább, de...és itt a de. Itthon sajnos nincs arra pénz többnyire, hogy az ember cserélgesse a motorját, mert rohadt nagy az értékvesztés is és amúgy sem lehet semmit eladni. Vesz egyet és azzal évekig elvan. Én is 900-assal kezdtem és az van a mai napig. Azt hiszem az idei lesz a negyedik szezon és évről évre javulok, de egy kisebb géppel tuti egyszerűbb lenne tanulni. Persze ez csak az én elképzelésem, olyat is hallottam már, aki kicsiről váltott busára és azt mondta, hogy hülye volt h nem egyből nagyot vett. Mondjuk kimotorozni nem tudja, de nem is jár pályára, mert nem az érdekli.
Szóval mindezt csak azért írtam le, hogy gondold meg jól és tervezz előre. A mostani helyzetben tuti egy jó 600-ast vennék mert nyomott az áruk, főleg a kis retkekhez képest. Aztán majd beletanulsz (ha fejben minden oké).
-
törölt tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Szögletesre vannak kopva a görgők, most szedtem szét. Szíj, tárcsa rendben. Csak azt nemtudom milyen súlyú görgő kell bele!
-
canniball
nagyúr
válasz
üzenetére
Itt nem annyira, a robogó topikban annál inkább.
-
törölt tag
robogó szaki van itt ?
Egy Honda tactot bűvölök, csak pörög de nem nagyon megy 30-nál többet.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Ptech
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Krva jók ezek a képek, még!

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
jó nézni ezeket a képeket, örülök

-
Daywalker
addikt
Szoptunk és szopni fogunk: [link] Szeretem ezt az országot (NOT!)
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hogy áll az aprilia? beröffentetted már?
-
Topiccsendőr
addikt
Valamelyik szeria hengerfejes tudott lenni emlekeim szerint, volt valamilyen hengerfejtomites csere visszahivas talan? nagy baja nem volt sosem. De ezt max yamahasok tudhatjak.
Meg nem is igazi big bang. Akkor lenne az, ha egyszerre ket henger gyujtana mindig. Ezt tiltottak be az sbk ban. Talan ezert is ekeltek el, spies meg is nyert vele egy vb t, szoval ha van ra hanyva penz, akkor nincs annyira lemaradva
-
Djuree
félisten
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig milyen hangzatos az a bigbang
És mocsok jó a hangja is.
Mik a tapasztalatok a blokkról? Visszahívás nem rémlik. -
Daywalker
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Áh, az is kalap szart ér. Az a baj, hogy legtöbbször az egész út alapja van elöregedve. Ha felmarják is látszik alatta, hogy széttöredezett, repedezett, megsüllyedt, esik szét az egész. Na most erre ráhúznak egy pár centis új réteget, ami szép meg minden, de max fél évet bír, utána ugyanúgy süllyed, reped, törik, gyűrődik. Vagy a régire húznak rá egy új réteget (és szép lassan egy szintbe kerül az út a járdával
), ami még ugyanennyire sem jó.
Vicc az egész alapozás, amit mostanság csinálnak. Szar döngölt sóder és homok, egy pici alap rá egy pár centis kopóréteg oszt csók. Nem tart semeddig. Volt alkalmam Berlinben többször látni útfelújítást, és amit ott csinálnak, ahhoz képest az itthoni megoldás egy vicc. -
törölt tag
válasz
Djuree
üzenetére
milyen 3 hónap??
Erdőhorvátinál esőben, (gödörben állt a víz) belelapátolták, szépen lesimították minden ahogy kell 2 héten belül kijött. Arra járok minden nap, láttam hogy pár nap alatt összetöredezik és kipereg.Erre azt mondják a rádióban hogy nincs megfelelő technika erre.
Más országban biztos van... -
ujskodas
tag
válasz
teppik_amon
üzenetére
Nem. Mifelénk (3-as főút Miskolc - Kassa közt) belegórják a lyukba és úgy hagyják, hogy majd a sok nagy autó betapossa.

Ha rendesen meg lenne csinálva, nem lenne szükség rájuk, újra -és újra. Nem lenne munkájuk. -
teppik_amon
tag
Valahogy így kátyúznak felétek is?
Valaki felvette videóra -
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kössz a kimerítő tájékoztatást,nekem nagyon bejön,bár ezekre az utakra felesleges Bács-Kiskun 54es,így tél után olyan,de olyan kátyús,hogy a CB-t sincs kedvem kihozni,full szlalompálya,ja és a legjobb amikor jönnek javítani,platóstransporterből ketten kiugranak két lapát sóderI(nem feketeforróaszfalt) a kátyúba transzpi kétszer áthengereli és irány következő...az első kamion kiveszi az egészet.szánalom
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Olvass a sorok között, nem az volt a lényeg! Hanem h jóval olcsóbb motorral is bőven elégedett lenne az ember!
(Az csak egy dolog h én a hondaval szimpatizálok, ugyanakkor tetszik a bmw-től is az 1000rr) -
Topiccsendőr
addikt
hát mivel műszakilag rohadt igényes, a csapszegelékeléses blokkot is csak a yamaha merte bevállalni, akárcsak az 5 szelepet anno, 1.5-2% teljesítményért. ilyen szempontból szerintem etalon.
versenypályán gyárilag nagy a lemaradása, de általában a screamer blokkok amúgy is előnyben vannak, vegyük a bmw t. papíron sokkal erősebb és ő használt másodikként kipörgésgátlót elérhető áron, ami ezzel a 200 lóval lesöpört mindent. a kutya nem foglalkozott az R1 el. ZX10 válaszolt egy elég jó csomaggal, RSV4 is. R1 maradt a régi, egy kipörgésgátlót raktak rá, ami jól sikerült, de ebben az olsztályban a nem fejlesztés egyenlő az elfelejtéssel.
semmikép nem mondanám rá hogy felejtős motor. -
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem tudom melyik a bigbang én a legújabbra vagyis aminek már kormányról állítod az erejét,itt például még senki nem mondta,hogy kellene,és senki nem jött fel vele mint etalonnal,de régebben mintha olyan is elhangzott volna,hogy "R1,na hagyjuk is"
-
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A yamaha R1 miért nem tudott befutni?
Valamiért azt veszem ki a fórumokból hogy valami nem fasza.
Pedig az is elég komoly teljesítménnyel rendelkezik és jobban bejön mint az CBR1000RR.
Hátha Te hallottál,láttál valamit. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Adnám is el egyből és vennék egy rendes motort.

-
Archer
őstag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ha csak nem ragaszkodsz az újhoz, annyiért már nagyon jó állapotú 600RR-t is kapnál. Jóval komolyabb gép.
-
törölt tag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
vannak erre kalkulátorok, regadót stb-t kiszámolod, plusz a névreírás költségei ugyan úgy mint átírásnál. Bár úgy hallottam új motornál be lehet alkudni eztazt!
-
boogie84
veterán
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ha lesz olyan jó, mint a 600-asok, és nem lesz szervizigényes akk jó választás!

-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ugyan, fel se venni ezeket. Csak savanyú a szőlő azoknak akik tudják magukról jól, hogy a büdös életbe sem tudhatnak maguknak egy ilyen gépet..
-
Jakab66[hun]
senior tag
Beleszerettem az új 500-as CBR-be

-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Sportmotoroknal annyira nem felek ettol a fogyasztoi izetol.
Azt elobb zuzzak szet..."
Van benne igazság, de nem mindenki sportgépen ül.
"Inkabb azt kellene megerteni, h minden bonyolultsag onnan ered, h..."
Természetesen ettől függetlenül írtam, nem ennek ellentmondva. Ha valami azért lesz bonyolultabb mert ettől biztonságosabbá válik az szerintem sem kérdés hogy előny. -
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sok emberből hiányzik itt az agilitás, de hát így nevelték a népet több 10 évig. Mégis meglepődünk, hogy lokálpatrióták meg csökönyösek az emberek.

Mod: Ez a legtöbb gazdasági társaságra is igaz.
-
boogie84
veterán
Első gumimra már rákérdezett haver h nem félek e a sünöktől.

Télen megvettem a pilot powert, alig várom h kipróbáljam

karbiszinkron, gumicsere, fékbetét csere...
jut eszembe! hol a legolcsóbb a fékbetét? gyárit szeretnék mindenképp, kb milyen árban van? a győri reál nem hajlandó árajánlattal bombázni emailben.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kis pénz, kis foci, kicsinyes emberek, csordaszellem.
ahelyett, hogy örülnének, mert élőben tanulmányozhatnak ritka motorokat..
de tény, hogy ilyen motorokhoz tanulni kell, tovább kell képezni magukat szakmailag, új gondolkodás is kell, rengeteg az elektronika bennük etc.. akinek meg a motor még mindig kerékből és egy acélbölcső vázból áll, meg karburátorból, mert az a király, ott nem is kell másra számítani.ha mondjuk kint dolgozna németeknél, vagy olaszoknál, ahol a ritkább motorok is rendszeresen megfordulnak az utcán, teljesen mást mondana.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Hat ja.
Egyebkent most nem azert, de amint egy egzotikus gep feltunik egy szervizben az krva isten h fikazva van.
Megneztem pl a panigalet. A blokktomito paszta valoban szarra volt kenve a szelepfedel oldalan, de az semmibe nem szol bele, max csunya 10 centirol.
Volt bent egy szarazkuplungos benelli. Az osszes szerelo fikazta h az mennyire egy szar gep, mert hogy hangos a kuplungja (hallgattal volna szarazkuplungos nsr t az se halkabb) megkerdeztem h ennyi az osssz baja?
A masik ami egyaltalan nem egzotikum az rsv. Hogy az milyen szar, mert a blokkontvenyben van az olajpumpa feszke. Es ha cserelni kellene akkor egesz ontvenyt kell cserelni.
Kerdeztem, es tonkre szokott menni az olajpumpa?
Akkor mar nagyon csunyan neztek ram.
Volt egy 1098, hogy az milyen szar, mert a hatso feknyereg lelazult es szetverte a marchesinit 1100km nel. Azt meg sem mertem emliteni, h el van pofazva h utana kell huzni mindent az elso uzembehelyezesnel.
Tokom tele lett a sirassal, meg ha belekerdezel valamibe akkor micsoda gyoker vagy. Csak hidd el a sztorit, az a lenyeg.De ha valamelyik is ratenne a segget egy ilyen motorra azonnal lefosna az inat, szoval nem tudom. Egy 1098 ra vagy 1198 ra vagy panigalera nekem ne mondja mar senki h szar, nezze mar meg az adatlapot h mi mennyi egy v2 bol. Embernek lehet velemenye, h draga a fenntartasa, de ilyet nem mondhat ra h szar

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szerintem ez az anyagi helyzetünkből is fakad.
itt mindenki arra megy rá (teljesen érthető), hogy olyan motort akar, ami soha nem megy tönkre. ennyi. nincsen pénz. nyugaton meg sokkal lazább az egész, mert több az anyagi lehetőség. nem feltétlenül a megbízhatóság áll a bevásárló lista első helyén. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Sportmotoroknal annyira nem felek ettol a fogyasztoi izetol.
Azt elobb zuzzak szet, minthogy tonkre menjen valami. Az avulasuk a modellfrissites miatt amugy is hipergyors, nagyon gyakran kell cserelgetni oket ahhoz, h naprakesz legyen az ember.
Inkabb azt kellene megerteni, h minden bonyolultsag onnan ered, h valamilyen problemara valaszolt a mernok, es jobba, biztonsagosabba, kenyelmesebbe tette a jarmuvet.
Ha az a cel, h ne koltsunk ra egy fityinget se, mert ruppotlanok vagyunk, akkor nem is kell kihegyezett sportmotort vennunk, senki nem fogja rank a puskat, h azt kell venni.
Ha pedig azt akarjuk, h egy nagyobb napszel utan se szarjon be az ecu, akkor vegyunk egy megszakitos akkumulatoros gyujtasu szart, ami tulel mindent, igenytelen, de nagyon meg lehet erezni a kulonbseget.
Lehet valasztani.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
agree

ha ez így lenne, máris tolhatnám 2 hét múlva a dunába a diszkós hulladékot
bár nem is, mert akkor nem vennék semmit. max egy 20 éves harley-t, mert akkor az még motor 
-
Roys
csendes tag
Halihó!
Nincs esetleg valakinek elfekvőben egy Kawasaki Z750 leömlő vagy esetleg ZX9.Szegény összetört és most kezdtem a rehabilitációját.
-
Daywalker
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Nem érted
Az 5W 20 fokon (tehát mondjuk tavasszal, hideg motornál) is jobban dolgozik (kevésbé sűrű, jobban szivattyúzható, hamarabb eljut oda ahova kell stb), mint a 10W szintén 20 fokon. Tekintettel arra, hogy a motorolaj üzemi hőfokon 100-120 fokon dolgozik a motorban (változó milyen motornál, de melegebb, mint a hűtővíz), úgy a 20 fokos olaj még hidegnek számít. Ezt mondja Persu és igaza van. -
doc
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
a gumikat is kerdezte a szerelo, hogy mennyit mentek, en ugy 15ezerre saccoltam, csak nezett hogy nebassz, ennyit elment?
most megneztem a 'szerviznaplomban', kereken 19000 km-rel ezelott kerult ra a hatso Z6, es meg siman birja
mondjuk mar kezd kockasodni, de 1-2 honapot meg boven eljarok vele, a minta is jopar mm-es -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezért mondom hogy mindegy hogy 5vagy 10W. Addig az alsó határig amíg a 10W működik addig az 5W is,de az alatt már csak az 5w áll helyet, de ha nincs használva a gép télen, felesleges bele az 5W-s olaj.
-
-
doc
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
nem a tulaj fikazta, hanem a szerelo

arra panaszkodott hogy nagyon gagyi belul a minoseg, gyatra a megmunkalas, meg allitolag a razkodastol is alakulnak ki problemak
annyira azert nem foglalkoztam vele, en csak az idonkenti ellenorzesekre meg folyadek/szuro cserere hordom hozza, masra meg nem volt szukseg
illetve most lesz majd karbiszinkron meg szelephezag-ellenorzes, aztan remelhetoleg a kovetkezo olajcsereig nem talalkozunk
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Így van de itt mindegy hogy 5 vagy 10 ha télen nem használom a motort, -20fok amit tud a 10W-s, ha jól emlékezem. Az alatt lép életbe az 5-ös. Olyan hidegbe pisilni sincs kedvem kint, nem hogy a motorra nézzek

-
csongi
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
10W40 4T Én most 5W40-et használok a gépe, mert az gyári előírt, de a következő nekem is 10W40 lesz. Drága az 5-ös és ezen az éghajlati övön nincs szerepe.
A tiedbe használnak még 20W40-est is, ha kopottabb a motor, akkor csendesebb hidegjáratban.
Drága az 5-ös és ezen az éghajlati övön nincs szerepe.
Motul elfogadható árban van és jó minőség. -
csongi
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Milyen géped van?
-
zsolt19900
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ookés
akkor mindenképpen kifejezetten motorkerékpár olajat kell nézzek, vegyek, köszönöm! -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen igaz!
Csak egy modern motorba ha valami pusztul, pedig tudjuk hogy pusztul, az kurvára fájni fog a zsebnek. És ha majd a mostani motorok, autók elmennek annyi ideig annyi szervizelési összegből mint a régi vasak, akkor bizonyítottak. Szóval technika ide vagy oda, szerintem ezeknek a fosszilis energiával üzemelő gépeknek ez már az alkonyodás kora. Legalábbis nagyon remélem.
Minél bonyolultabb valami annál több a hiba lehetőség, ezzel nem lehet mit tenni.
Szóval az lenne fejlődés ha a szerviz igény csökkenne az élet tartam pedig nőne.
Én nagyon várom a hidrogén vagy akksis gépeket, remélem még lesz lehetőségem életemben motorozni velük. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem most pl nem arra gondolok, hogy normális gumi helyett miért yoshimurát vettél pl

-
hoby36
senior tag
(#17894)-re ?
Új lánchoz /D.I.D/ adnak nittszemet?Köszönöm előre is! -
-
boogie84
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kérdés: Ki akar villogni? Azt hiszem normális ember nem azért vesz motort.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
sztm ez azért egy kicsit túlzás.
pont hogy rohadtjó motorok készülnek, és egyre jobbak lesznek.akiket én hallottam sírni azok pont a klasszik vaskalapos " legyen a motor egy tengelyből meg egy ékből" és azt könnyű átlátni, meg szerelni. ha van egy kis bonyolultság, amivel szöszölni kell, azonnal szar lesz az a motor, mert hogy lehet ilyet csinálni. Sajnos fel kell nőni ezekhez a modern motorokhoz. nem szidni, mert sokkal jobbak, mint a régiek. persze könnyebb fikázni, mint tanulni, vagy utánanézni valaminek.
-
csongi
veterán
A szerelők egyhangúlag azt mondják 2000-után már nem készülnek motorok, csak ipari hulladékok

Nagyon kevés a kivétel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vicces képek
- Elektromos autók - motorok
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Jövedelem
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szidott is az alvállalkozó mint a bokrot, hogy ehhez robbantás kell

(Az csak egy dolog h én a hondaval szimpatizálok, ugyanakkor tetszik a bmw-től is az 1000rr)