- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
storm4 #36360 üzenetére
Most cseréltem le a Giga Z87X-D3H ATX lapomat - minden mást változatlanul hagyva - egy ASUS Z97I-PLUS-ra (ezen van M.2 és mini PCI, bár utóbbiban benne a wifi+bluetooth modul, de nyilván kivehető). Nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon jó lapocska.
Nekem most 1 napja fülig a szám, mióta összeraktam az új kisgépet
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
xEon1337 #36340 üzenetére
+1, látok most hirdetve egy Giga lapot, szépséghibája csak az, h az egyik memória rögzítő pöcök letört, funkcionalitásban persze nem befolyásolja a lapot.
Az én szintén Giga lapomnak ugyanez a baja, az ASUS lefogató műanyaga a RAM-nál sokkal keményebbnek tűnik már tapintásra is. Ugyanakkor a Gigabyte BIOS-a után az ASUS-é brrrr...
de hát most ez van, azért ez sem rossz
(Z97I-Plus)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Mr. Csonti #36339 üzenetére
Ha nem tuningolsz (bár nem Z-ssel is lehet), bármilyen lap jó, én most ASUS vagy ASRock-oznék, de megvárnám a 200-as chipseteket, itt vannak küszöbön, gyakorlatilag szerintem a nagykerek is várják őket.. ha nem számít az idő. Így picit időtállóbbat veszel - valamivel. Ha 100-as chipsetnél maradsz, érdemes olyat belőni, aminek a honlapja említi, hogy BIOS frissítéssel támogatja a Kaby Lake 7th gen-es procikat és olyat is lőnék hozzá, eBay-en már bejelentés előtt vehetők voltak
de sztem 1-2 hét és itthon is..
A Bitfenix Prodigy-be én is szerelmes voltam, de lecserélném, nem tudsz bele normális nagy, csendes hűtőt tenni (ha léghűtésen maradsz persze és a prociból ítélve szerintem igen), bár ezzel lehet mások vitatkoznának, mert van alacsonyabb méretben is halk CPU hűtő, de én pl. egy Arctic Freezer i30 CO-val tolom, 600-1200 RPM-en 1 darab 12-es ventivel, proci húzva, de behűti lazán full-full kussban... 161mm magas a hűtő -> rengeteg házat megnézve emiatt a Phanteks Enthoo Evolv ITX mellett döntöttem és tegnap be is laktam a kuckót, hát csak szuperlatívuszokban tudok írni róla.. bár a művelet kb. olyan volt, hogy tapétázzuk ki a nappalit a postaládán keresztül
de hát a kezem nem apró, a rések meg picik. Például felszerelt CPU hűtő és beépített alaplap után SATA kábelt dugni a hűtő alá a lapra uhhh...
.. (de összejött, mondjuk ez a méretből adódik, nem a ház hibája).. szóval a ház fogadja a brutál nagy CPU léghűtéseket is, akárcsak a 2 slotos extrahosszú VGA-kat (bár nekem egy ITX-es extra kis méretű Gigabyte GTX960 van benne, még az ATX házban már ezt vettem előre gondolkodva majd a miniatürizálásra, de felesleges volt).
Mondjuk NAS/szerver építőknek nem az álma, 3.5" HDD hely 2db, 2.5" hely 1db, de van egy plussz üres rész a házban (a CPU előtti szokásos üres nagy tér), ahova egy külön kis keretet lehet venni Phanteks-től és még 2db 2.5" felpattanhat a 4 gumi tappancsra (vagy 1db 3.5" HDD, attól függ, melyik keretet veszed).
Prociban az i5-7500/7600 is ugyanez a liga és már Kaby Lake.
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát valszeg Intel Optane-ra nem hajtasz, extra PCIe sávokra sem, de maga a CPU-n mókolt energiahatékonysági változtatások még a Skylake-hez képest is azt mondom, megérte.. + GPU-ban HEVC, VP9 kódolás, stb... HTPC-nek nagyon ideális széria.
Ha régóta lenne i7-em, nem váltanék.
Ha pont most akarnék i7-et, akkor viszont csak Z270-nel.HTPC-ként vagy átlagos felhasználású gépként szintén nem feltétlen váltanék, de ha ebből is újat rakok össze, akkor simán, valami kedvezőbb árú H-s modellt. Főleg, hogy mondjuk egy H-s konfig egy thin ITS-ex házikóba is bemegy, amihez a benne lévő Kaby Lake proci olyan GPU-t és fogyasztást ad, hogy nyammnyamm.
Képzeljünk el mondjuk egy Asus router nagyságú HTPC-t, hardveresen gyorsított 4K kimenettel, 16G RAM-mal, 500GB SSD-vel. Szerintem több, mint fincsi. Ha visszafogjuk, szerényebb konfigra, akkor is.
TV hátuljára rácuppantod és kész is
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tomi5244 #36205 üzenetére
Kijött a 7. generációs proci- és lapcsalád (Kaby Lake). Ha most veszel hasonló motyót, érdemes lehet ezekre is rápillantani. Nem feltétlen a Z270-esekre, hanem úgy általában, itt is van H...
Asus honlapon még semmi (nem volt ma délután), ASRock, MSI, Gigabyte már listázza őket és jövő héten már szerintem kiskerben is lesz itthon.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
jobesz #36077 üzenetére
Én ezeknél jóval drágább konfiggal szemezek, a tv-m hátuljára felpattintva. Szerintem Skylake jó és a desktop-ra is mostanában érkező Kaby Lake-re megéri várni, hardveresen tudják az IGP-k a youtube VP9 kódolását, HEVC-t stb. + 4K@60Hz nem ügy, szóval egy ilyen kis doboz elég időtálló lehet az elkövetkező évekre (8K sem holnapután lesz mainstream)..
Szintén játszok, CS: Source, BF4, Starcraft II, ezek közül nyilván a BF4 a legkajásabb. Ha az viszont fullHD-ben elfut low vagy közepes beállításban folyékonyan (márpedig igen), akkor elégedett is vagyok.
Nekem nem sürgős, én megvárom a 35W TDP-be beleférő i7-es Kaby Lake procit és valami 270-es mini ITX lapot alá, aztán jön egy Akasa Euler M és béke.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csokilama #35990 üzenetére
Néztem Rajinteket, CPU cooler clearance 160mm miatt nem akartam kicsutkázni a 161 mm-emmel.
A hűtőből meg kettő is van, egyiket megvettem és nem használtam soha, költözéskor elkallódott és most került elő. Másik a tetőn lévő USB port, ami miatt skip-eltem, egyik Bitfenixemen is ilyen volt, nekem inkább előlapra legyen és most így is lett - már csak alaplap kell bele.Egyébként rohadt jó kis házikó a RAjintek, szép nagyon
-
Dißnäëß
nagyúr
Húzott i7-et, természetesen. Most egy Arctic Freezer i30 CO-m van, 161mm, nem szívesen dobnám ki. (Nem is fogom, a Phanteks Enthoo Evolv ITX-ben elférek vele).
Kisebb ITX-et, vagy nem húzott konfigot meg lehet nem ekkora házzal csinálnék, hanem egy Akasa Euler M-el egy T-s procival (és pattintom a TV hátuljára).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shteer #35955 üzenetére
Meg vannak tápkábel toldók meg mindenféle hasonlók, még a Phanteks weboldalán is, kicst várni kell postával, mire kintről bejön, ..
LED-es ventillátor téma: tudtok vmi szupercsendes, alacsony fordulatú 12 illetve 14 cm-est ajánlani ? 12-es a CPU-ra, 14-es a háznak. Halálcsendes, hall-hatatlanra gondolok, mindkettő ilyen 500 rpm körüli pluszminusz párszáz rpm... semmi turbina. Ha már ablakos házat vettem, legyen kis hangulatfénye
mert vaksötétben úgysem szeretek dolgozni..
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
vettem egy fekete, ablakos Phanteks Enthoo Evolv ITX házikót ([link]), hosszas keresgélés után. Photoshop, BF4, Starcraft 2, ilyenekre. + hogy ne a lábamnál legyen a batár nagy házam, hanem csinosodjunk
a moncsi mellett
Azt kell mondjam, az egyik legjobb konstrukciójú ház igényeimnek, főleg a 161mm magas Arctic Freezer i30 CO miatt aggódtam, majdnem Cooler Master Elite 101A lett, de végül ez győzött, elfér még a 200mm-es batár CPU hűtő is benne.
Szóval, ajánlom mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest