- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Íme az új Android Auto!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #41425 üzenetére
Nincs sok Atomos tapasztalatom, unokatesóm D2500-as (szintén sima Intel brand mITX lap) háziszerverének beüzemelésénél voltam csak jelen. Grafikus felület szóba se került, mindent parancssorból csinált, de nem volt semmi gond a megjelenítéssel. Nem emlékszek, hogy nála vagy a munkahelyén voltunk-e, szóval nem tudom a monitor pontos típusát, de hogy nem crt volt, az is biztos
-
törölt tag
válasz
#16939776 #41404 üzenetére
koszi, jo otletek. a 8pines CPU csatin csodalkoztam is, mert a szerver lapomon is 'csak' 4pines van.
a videokartya mazzagolasahoz olyasmi is jol jonne, mint az EVGA Powerlink, de az is tul vaskos ide. -
tomic
addikt
válasz
#16939776 #41312 üzenetére
Madvr algokat számol.
Amit linkeltem venti, ha jól emlékszem régebben használtam proci hűtésre. Csendes volt,korábban nagyon ajánlottnak számított..
Amit linkeltél az nem hogy gyengébb az általam linkeltől? De elhiszem neked,hogy jó és az ára is több mint baráti.Próbát megér.Ispy Sosem arról voltak híresek. De a termékeik minőségiek szerintem.És ha jó akkor egyszer kell csak megvenni.
-
minas
aktív tag
válasz
#16939776 #41217 üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor inkább 120-assal nézek tápot.
Speed(R): azt nem tudtam, hogy lehet a tápban a ventilátort cserélni. Ha igen, akkor abba is lehetne valóban egy csendeset tenni, feltéve ha a gyári eleve nem az.
Mondjuk ez az egész már majdnem off, mert gyakorlatilag már nem is egy mini itx cucc lesz, ami a topiktéma, csupán a ház, ami mini itx konfigurációra is jó. Mindegy, legfeljebb keresek neki egy távolabbi helyet a fejemtől, ha nem elég csendes.
-
kymco
veterán
válasz
#16939776 #41191 üzenetére
Otthon kipróbáltam a memória automatikus felismerését, új slotba helyezését, állítgattam a CSM-t, nem hozott változást, de a Boot Failure Guard Message kikapcsolásával legalább az eddig automatikus uefi-s bejelentkezés megszűnt. Áramszünet utáni boot az ASROCK felírat megjelenése után leállással végződik, a következő boot-nál áll fel a rendszer.
Ez egy elfogadható kompromisszum, mert a betegen otthon maradt gyerekem legfeljebb kétszer kapcsolja be a gépet, de nem találkozik az uefi menüjével.
Ha lesz több időm, még ötletelek és próbálkozom tovább, de most ez fért az időmbe. -
djsiegfried
tag
válasz
#16939776 #41111 üzenetére
Köszönöm. Most csináltam egy olyat, hogy a 2 vékonyabb kábelt (1 sárga és 1 fekete) nem kötöttem be és elindult a gép. o_O
Pár percig használtam, újraindítottam, beléptem a BIOSba, ahol minden visszaállt a gyári értékekre, pedig már volt beállítva egy custom venti profil. Mentettem, újraindítottam, működik. Leállítottam és akkor már nem sikerült újra elindítani... -
djsiegfried
tag
-
pillevas
csendes tag
válasz
#16939776 #41055 üzenetére
Duracellm... Köszi a képet.
Mercutio_ nem érzem taknyolás/gányolásnak ha nem költök azért 1000-2000ft egy csatlakozóra amit 1/2óra munkával meg lehet csinálni saját alapanyagból. 0Ft plusz költség.
Végül találtam a cuccaim között egy széles sata táp csatolót aminek a másik fele molex volt innentől nem volt nagy gányolás. És működik rendesen.Egy szépség hibája van hogy a how to do videó szar volt (lábak fel voltak cserélve) így a rosszul levágott piros kábel helyett maradt a citromsárga
Még jó hogy a kiosztást ellenőriztem még egyszer
A DVD a házba is be lett építve -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #41039 üzenetére
"A VGA hűtős végét riser-en lévő 1db pöcök tartja, érdemes lesz a PCB-t táv-tartózni+csavarozni."
Igen, a riser-en is adott a furat és a lemezig is kerek 10mm a távolság, adja magát a távtartós rögzítés alkalmazása.
Hátulütője, hogyha a távtartó számára a menetes furat a lemezbe kerül, akkor a bele rögzülő csavarok hozzáféréséhez jó eséllyel előbb el kell távolítani a CPU-hűtőt és/vagy a memóriákat. Hogy aztán az alaplap is kiszabadulhasson. Áldozat a felhasználóbarátság oltárán.
Másik lehetőség, hogy a távtartó menetes része anyával közrefogja a riser nyákját és a bele rögzülő csavar a VGA felé néz. Mivel előbb a VGA-t így is, úgy is el kell távolítani, a szerelés szempontjából ez nem jelent többletet. Cserébe a távtartó+anya nem olyan elegáns megoldás.
Harmadik és talán a nyerő megoldás, hogy nem az alaplapba dugott 90 fokos riser kapja a távtartós rögzítést, hanem a VGA gyári hátlapja miatt amúgy is szükségszerű toldás, a 180 fokos riser. A VGA kiszedésével ahhoz gond nélkül hozzá lehet férni."Az alaplap tálcán felül-alul hagynék kivágást amin 4db sata kábelt át lehet bujtatni a 2,5"-os lemezekig."
Alaplap és az alaplaptálca között elvezetve nem jó?"Ezt nem csúfítanám el..."
Ezt a részt nem értem. Úgy érted nem tennél szellőzőt az előlapra?Köszönöm az észrevételeid!
(#41041) Vesa: Nem lehet, hogy a böngésződben valami reklámblokkolón akad fenn?
(#41057) Pista0001: Nálatok tényleg ekkora probléma a por? Nálunk a házban nincs szűrt, aktív légcsere, porlerakódás van bőven, mégsem érzem szükségét a kuckót fél-egy évnél hamarabb kiporolni. Akkor is csak finom lerakódás gyülemlik fel, nincsenek burjánzó pormacskák.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #41039 üzenetére
A felső szellőzővel kapcsolatban egyetértek, de sajnos a hátlapon nagyon kicsi a felület. Két ötletem van szépen megoldani:
1., Távtartókkal kerülne fölé plussz egy lap, de ezzel tovább növelnénk a magasságot.
2., Ha teli lenne a teteje, és az oldallapok felső részén lenne szimmetrikusan keskeny szellőző sáv ugyanakkora össz keresztmetszettel. Ez csak a felső ventiket lehetetlenítené el, amik alsó befújó ventikkel végső soron kiválthatók.
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #40668 üzenetére
Az általad írt sorok, így néznek ki nálam:
09 Power-On Hours: 1270 Rendben: Mindig rendben
F1 Total LBAs Written: 4916,16 GB Rendben: Mindig rendben
F2 Total LBAs Read: 4432,66 GB Rendben: Mindig rendbenMondjuk, nálam, sem a Temp mappák, sem pedig a user fájlok nem ssd-n vannak, hanem egy öreg velpciraptoron. A Temp-be alapból baromi sokat ír kb minden program, a user mappákat meg én terhelem.
Szerk.: A Küszöb Érték, Legrosszabb Adat, ilyeneket nem ír az intel toolbox, csak normalizált, meg eltérés adatot. Ezen soroknál 0 az eltérés, a normalizált meg 100. Bírom az ilyen - nem mondom meg milyen adatot látsz - oszlopokat, se %, sem pedig mértékegység nincs mellette.
-
Vesa
veterán
válasz
#16939776 #40666 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ! (mindenkinek)
SSD a CDM szerint hozza a gyári értékeket, 570MB/s a seq read, de az furcsa, hogy bármit csinálok, "gondolkodik" a rendszer pár sec-et, mielőtt megmozdulna. HDD-ről sokkal gyorsabban indul ha ráklikkelek egy .exe-re, mint ezen. Youtube is mint a csiga, nehezen tölt be, a HD-t ugyan viszi, de WQHD már droppol, a 4k meg se moccan. Minden driver a legfrissebb, ráadásul felhúztam újra W7-et UEFI install GTP-re, de nincs változás.
Az SSD egy Goodram Iridium Pro, ennek süvítenie kéne, ehez képest tré az egész.
A RAM-okon nem tudom mit lehetne még beállítani...mennek, rendszer látja őket, kékhalál nincs. Csak lassú minden. Nyilván az 1,6GHz nem egy power bajnok, de ennél azért többet kéne nyújtania.
Nem meleg a lap, 45C körül van "sport" módban a CPU és terhelés alatt sem megy feljebb.Másik CPU-t így akkor értem. Van egy G3460-am ami papíron 53W, csak attól tartok, hogy azt már nem viszi el a paneltápom. És azt sem tudom, mennyire lehetne lehűteni passzívan, mert a másik szempont, hogy lehetőleg 0dB körüli zajt szeretnék.:-)
-
mpierre
veterán
válasz
#16939776 #40615 üzenetére
Alacsony fpi-s radiátor mellett talán elég lesz egy T-s intel proci, meg egy gtx1060 lehűtésére... De mivel a program mindent elbír, mehet az 20mm vtg ventivel is. Amúgy valóban jó a statikus nyomás, de kb az összes ventinek alacsony fordulat mellett siralmas a statikus nyomása.
@hegegabi80: Ha megvagyok, akkor még a SketchUp fájlt is oda tudom adni (ingyenes a program), ha kell. Abból már akár a gyártmánytervek is összehozhatóak.
-
MPeter87
őstag
válasz
#16939776 #40501 üzenetére
Levettem 40 vagy 45%-ra, ugy halkabb, de terheles nelkul 40 fok volt a proci. Utana fejlebb vettem 5%-kal, hogy kicsit huvosebb legyen, de tobbet nem szorakoztam vele. Nem tudom ez igy hasznalat kozben meddig menne fel, bar gyanitom, hogy a netezes, grafikonok, stb nem nagyon dobjak meg.
Mindenesetre eljatszottam a gondolattal, h veszek bele egy Noctuat.(#40499) AxBattler
Koszi!
Egyelore hirdetem a G4600-at, hatha lecsap ra valaki, de ha par napon belul nem kel el, akkor belerakom ezt a gepbe, igy kvazi megvan az i3. -
válasz
#16939776 #40442 üzenetére
Tehát a venti oldalainak felezőpontjai alá kell gumit ragasztani, hogy homorú legyen, és jobban befeszüljön az egész? Érdekes, működhet.
Csak sajnos esetemben ez a kisebbik probléma: én az oldallemez és a ház közötti "játék"-tól tartok... bár lehet, hogy érdemes lenne oldalanként 2-2 gumicsíkot felragasztanom, és kész is a rezgéselnyelés.
Mondjuk az oldallapot mindenképpen vágnom kellene....
-
MPeter87
őstag
válasz
#16939776 #40423 üzenetére
Wow, ez nagyon jó cuccnak tűnik.
A desktop szerűt miért tetted idézőjelbe? Milyen hátrányai vannak egy dVGA nélküli ITX rendszerhez képest?
Lehet beruházom egy ilyenre, valamivel olcsóbban kijönne, mint egy ház+táp+lap kombó.
Ráadásul memóriát apróról féláron lehetne venni hozzá. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40367 üzenetére
Az 5-ös előtt az betű, nem szám: Lian Li PC-O5
(#40368) Duracellm...: "AC-DC ~120x80x40mm"
Akkor SFX táp helyére kényelmesen elfér. Akár még ventivel is a tetején. -
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Nálam ez a menő LP videókártyához
Csak akkor tetszene még jobban, ha nem lenne ODD nyílás, de amúgy szerintem mindent tud, ami napjainkban kell
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40267 üzenetére
"Összeférceltem, ha nagyon ügyes vagyok 145-140mm-re le tudok menni a 160-ról!"
Látatlanban még esetleg annyit, hogy a kompatibilitásra tekintettel érdemes kicsit átnyálazni a VGA kínálatot, mert nagy a szórás a magasságukban (főleg a felső kategóriában), illetve rossz esetben a tápcsatlakozó(k) elhelyezése is okozhat fejtörést.(#40251) Tanisz: Egy ideje már nem frissítettem, úgyhogy a legújabb példányok nincsenek rajta, de itt is találsz néhány 6db SATA vezérlővel rendelkező alaplapot: [link]
(#40269) Duracellm...: Esetleg Silverstone ML05 / ML06 / ML06-E / ML09? Vagy az LP kártya és AC-DC megoldás fogadásán kívül pontosan mik a kívánalmak?
(#40271) Duracellm...: És ha készítesz hozzá normál hátlapot?
(#40274) vighpeter: "...úgy két év múlva a videókártyát cserélném egy izmosabbra (pl. 1060 6GB) és a proci helyére is egy - valószínűleg - 90W-s kerülne. Tuningolni viszont nem szeretnék. Nem tudom ezek számítanak-e pluszban valamit, inkább leírom."
Komolyabb hűtőtermelésű és jobb szellőzést igénylő konfiguráció esetén az U1 Plus már hátrányba kerül a Metis Plus-szal szemben.(#40277) AxBattler: Örvendetes, hogy bővül a kínálat rövid kártyákból a felső kategóriában is.
(#40279) picur10: Itt találsz néhány lehetőséget: #39314
-
válasz
#16939776 #40267 üzenetére
Úgy lesz, ha összeállt a végleges konfig, akkor ismét jelentkezem!
@AxBattler: Milyen ventit érdemes bele venni? Raij. ventit nem találtam. Vagy mindegy?
És - elnézést, ha hülyeséget kérdezek - hogy érted, hogy elosztóval érdemes venni?
Köszi!Huuuuu nagyon nem értek én ehhez...
Olyan 25K körül találtam egy-két elég szép Lian Li házat. Abban az árkategóriában akkor még nem igazán lehet jót kifogni?
Amit még nem írtam tegnap: úgy két év múlva a videókártyát cserélném egy izmosabbra (pl. 1060 6GB) és a proci helyére is egy - valószínűleg - 90W-s kerülne. Tuningolni viszont nem szeretnék. Nem tudom ezek számítanak-e pluszban valamit, inkább leírom.
Illetve a 2,5-ös árakat elnézve azt hiszem marad a 3,5-ös HDD viszont keresek a P300 helyett eg 5400 rpm-es vinyót.Eddig is és előre is köszönöm a segítséget
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Hát, ha nem gond a közel 300*300*300mm-es "cube" megoldás, akkor Thermaltake Core V1-et....
Sokkal olcsóbb, mint a Silverstone (bár nem tudom, azon mi 50e ft majdnem, lehet csak nekem nem tetszik, de úgy néz ki mint egy háztartási kisgép
)
Vagy Cooler Master Elite 110,120,130... a 120-ból van fehér is.
Ha nem riadsz vissza egy kis esetleges "szabdalástól", akkor a Rajintek Metis is lehet a választottad, ebből aztán van mindenféle színben
Esetleg még egy Fractal Design Node 304, mondjuk ez egy közel 40 cm hosszú téglatest, viszont nagyon jól építhető.
Lian-Li Q széria
-
válasz
#16939776 #40264 üzenetére
Elnezest hogy kulon hsz-ben valaszolok.
A videokari passziv huteses. Lehet hogy emiatt megis jobb lenne a Matis.
A 2tb-s csak adattarolasra lenne, SSD melle. Ha nem erezheto nagyon a kulonbseg, boven belefer az 5400as.
2.5os meretre nem is gondoltam, holnap ennek is utanajarok, ha nem nagy az arkulonbozet, akkor bevallalok egy olyatNagyon jo es hasznos dolgokat irtatok, olyanokat amikre nem is gondoltam volna, hogy fontos lehet. Koszonom a turelmeteket es a segitsegeteket
-
válasz
#16939776 #40260 üzenetére
Ez azért szebb, mint a "standard" társa! Valahogy el is siklottam felette, köszönöm szépen.
Hát köszönöm, lehet hogy meg is győztetek, nem variálom túl és Ő lesz a befutó
Mellette Cooltek, Lian Li és Jonsbo házakat nézegettem még, de egyiket sem igazán ismerem.Érdemes (lehet?) bele venni még ventilátort vagy a hűtéssel így sem lesz gondom?
Illetve jól értem, hogy belefér a BE QUIET! Pure Power 10 500W CM, ugye?Elnézést a hülye kérdésekért, jóformán élőben sem láttam még ITX-es gépet, nem hogy monitor előtt ülve összerakjak egyet
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40254 üzenetére
Használhatatlan és elhelyezhetetlen nem lesz és ha számodra megfelel, akkor hajrá!
De bizonyosan megrostálja a potenciális DIY monitortalp PC után érdeklődőket az elhelyezési adottságok és szubjektív preferenciák alapján. Mondjuk egy L-alakú asztalon a sarokba helyezve teljesen jó. Egy fal mellett lévő kevésbé mély asztalom már nem annyira. Nem fal mellé helyezett asztalnál pedig már egyéni mérlegelés és dizájn kérdése.
Amúgy a 160mm-ben benne van a monitor rögzítése is? -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #40247 üzenetére
"Mekkora létjogosultsága lenne egy monitor tartóként funkcióval ITX háznak?
Szokásos kémény jellegű kialakítás kis módosítással, és legalább 300W TDP-s VGA kiszolgálása 320mm-ig, és nem kellene hozzá riser!?"
Szvsz monitortartóként funkcionáló háznál a riser nélküli, kéményszerű alkatrész elrendezés nem igazán előnyös, mert felértékelődik a mélység minimalizálásának kérdése. Míg a szélességet és magasságot leginkább csak a monitor mérete határolja be. -
Tanisz
senior tag
válasz
Jelenleg 4 merevlemez van a konfigban.
1 a rendszernek+ alkalmazásoknak, egy sshd 512GB-os.
Emellé adattárolásra másik 3 HDD (1 TB, 2*1,5 TB).
A rengeteget nem feltétlen darabra értettem, elnézést a helytelen fogalmazásért.
Mivel majd bővítenem kellene, így legalább 6 db sata port kellene.RAID-re nincs szükségem. Biztonsági mentést készítek egy külső merevlemezre (WD1,5 TB), ami USB-n csatalkozik a géphez. Csak a nagyon szükséges dolgokat mentem (ami munkához feltétlen kötődik). Egyéb adatok elvesztése nem kritikus probléma/ nem zavaró.
#40248 Mercutio_ jogos a felvetés, de jelenleg nem tervezem a 4 TB-ot egy HDD-re kicserélni. Talán fél év múlva.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Szerintem is lenne létjogosultsága.
Főleg ha a VGA-zható AIO gépek létjogosultságát tekintjük, ami különösen rétegtermék. Egy kéménygép monitor tartóval nagyjából ugyanezt az űrt töltené be, csak nem kötné meg az ember kezét monitor ügyben. Mesélj már, tervezel valamit?
-
AusWolf
őstag
válasz
#16939776 #40238 üzenetére
Áh, már annyit költöttem a gépre, hogy minden további fillért sajnálok.
Sikerült megoldanom, hogy bent legyen a radi és a venti is, bár nagyon szűkös a hely, és erősen hajlik a cső a táp miatt. Szerelés közben féltem tőle, hogy eltöröm, és elárasztok mindent vízzel, de végül csak betuszkoltam valahogy.
A gyári léghűtőre semmiképpen sem váltanék vissza, mert nem csak hangos, de nem is hűt jól. Most így ezzel a felállással negyed óra Aida64 stabilitásteszt után ~80 fokos a proci, és a zajtól se bolondulok meg. Biztos lehetne még javítani rajta minőségi pasztával... lehet, ez lesz a következő projekt.
-
SPQR
tag
válasz
#16939776 #40133 üzenetére
Igen, talán kisebb hűtő is jó lenne.
Jelenleg egy i7 2600s van alatta.
Azért van dolgoztatva a proci mert kisebb-nagyobb adatbázisokkal dolgozik és végez egyéb műveleteket.
Több feladatot lát el mint amit kellene. Én kiszervezném a feladatok egy részét más vasra vagy egy erősebb konfigra váltanék de sajnos ez van ezzel kell boldogulni.
Szóval ha esetleg lenne még alternatíva procihűtőre akkor azt szívesen fogadom. -
energy4ever
addikt
válasz
#16939776 #40109 üzenetére
Igen. Sot, a gyari merevitot nem tudtam rarakni, mert a lap hatuljan vannak alkatreszek amiket lezuzna, ezert egy gyari EK-s vizesblokk AMD-s merevitojet fogom felhasznalni, ami hozzaerne a lapot felfogato talcahoz.
(#40108) shteer:
Irok, ha aktualis lesz. Baratnom gepe, es mondta csak akkor legyen megcsinalva, mikor az uj proci miatt amugy is szetkell szeddni, -
-
-
megema
őstag
válasz
#16939776 #39970 üzenetére
Köszi szépen! Szeretek barkácsolni, de ehhez azért kéne pár dolog. Szóval költség szempontból itt már felmerül a kérdés, hogy van-e olyan ITX ház, aminél ezekre alapból gondoltak és 4 HDD belefér?
Nem tudom mennyire találkoztatok a WD Red 8TB lemezzel, de egy 1-2-3-4TB-oshoz képest ég és föld a hangja és az általa keltett rezonancia. (Utóbbiaknak nagyjából semmi hangja sem volt a házban.) Egyáltalán mekkora hatást várhatnék az általad javasolt módszertől?
-
Melorin
addikt
válasz
#16939776 #39974 üzenetére
2-4 HDD, passzív ITX deszka, 19-30 fokos szoba évszaktól függően.
Most egy olyan táp van benne mint amit linkeltél de hangos az a kis szutyok pár cm-es ventilátor.
A házra egy majdnem teljesen néma ventilátor van felszerelve, az nem ad hozzá a zajhoz semmit. De egy ilyen tápventi kibírhatatlan. -
gyorol
tag
válasz
#16939776 #39923 üzenetére
Rá kellett volna frissítenem mielőtt írok
Gyári hűtőm nem lesz, az biztos, mivel a procit egy meglévő sff házból fogom kicibálni. Azon pedig egy Lenovo típusú van, kb direkt odagyártva műanyaggal tokkal együtt, de kb. az ebayről 2000Ft-ért láttam hasonlót, szóval valahol ott körül lehet.
Én mondjuk ezt néztem, mert belefér még a keretembe:
Be quiet! Pure Rock BK009 ~ 10k
A ház gyári 200mm ventrijét pedig egy ilyenre cserélném:
NZXT FZ-200 LED RF-FZ20S-U1 200mm kék LED ~ 5k
Vélemény, tapasztalat vagy más javaslat
?
-
Goose-T
veterán
-
válasz
#16939776 #39896 üzenetére
Proci 1.1v ra állítva, NB és ram gyárin. Prime95 stabil 22w mérve+ háttérben másolás usb3 pendriveról és updatet tölti le hálóról. Ez csak 1.3Ghz maxon szóval beérheti ennyivel is. Gpuja is talán gyengébb mint az athonoknak.
Adapter kézmeleg.
Szerintem megy ez 1v on is meg a ramból is nyesek. Nb-t hagyom. -
törölt tag
válasz
#16939776 #39875 üzenetére
igen, csak megorultem a kezenfekvo megoldasnak es mar jart is az agyam azon h hifi labakat tegyek alulra vagy valami kotenyt, ami vilagit
HookR:
sejthettem volna
csak a magassag es a szelirany miatt irtam. ha ez is felfele tol, akkor egyiranyba nezhetnek a tapventivel, szoval nem zavarjak egymast.mas:
ez sem csunya haz: DNK-PRIME. persze nem a 15k kategoria :/ -
válasz
#16939776 #39831 üzenetére
Jah. Most ezen gondolkodok én is, hogy lecserélem a Metist egy jobb hűtéses modellre...
... mondjuk egy felül két ventivel moddolt Metisre. Sajnos nem gondoltam, hogy az 1db befújó 120mm-es kevés lesz, de ebben a kánikulában kiderült, hogy kettővel jobban jártam volna. Persze kell a változatosság, az új már fekete lenne, nem ezüst, és ennek már kivágnám a hátsó rácsozatát. -
betyarr
veterán
válasz
#16939776 #39817 üzenetére
megvolt.némi képbeállításokkal javítottam rajta,de még mindig nem az igazi...
főleg ezt a manuális képernyő beállítást nem értem.1920x1080 a felbontása a tévének,16:9 az arány,a win felismeri és mégis kilóg a kép,ha nem szabom testre az intel grafikus beállításokban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- BestBuy topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Filmvilág
- Saab, Volvo topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest