- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
minas
aktív tag
Azt hittem ezen van vga. specifikáció "Integrált videókártya Van"
Mi lenne javasolt helyette? Nem akarok külön vga-t, hanem integráltat, ami hd képes. Ahogy azt írtam, netezésre, hd videóra és irodai munkára kell a gép. És az alaplapnak, cpu-nak 15-15k alatt kell maradnia újonnan, mert ezeket használtan nem akarok venni.. A ház pedig adott. Ha nem is lesz néma, de azért nem szeretnék folyamatos porkeverést és zavaró ventilátorzajt sem. Szóval minden tanácsot megköszönök, át is gondolom.
Amúgy azt mit jelent, amikor az alaplapnál az integrált vga "processzor függőnek" van jelölve? -
-
minas
aktív tag
válasz
#16939776 #41217 üzenetére
Rendben, köszönöm. Akkor inkább 120-assal nézek tápot.
Speed(R): azt nem tudtam, hogy lehet a tápban a ventilátort cserélni. Ha igen, akkor abba is lehetne valóban egy csendeset tenni, feltéve ha a gyári eleve nem az.
Mondjuk ez az egész már majdnem off, mert gyakorlatilag már nem is egy mini itx cucc lesz, ami a topiktéma, csupán a ház, ami mini itx konfigurációra is jó. Mindegy, legfeljebb keresek neki egy távolabbi helyet a fejemtől, ha nem elég csendes.
-
minas
aktív tag
Lehet hülye kérdés, de az atx tápoknál a 80mm-es ventilátorral, vagy a nagyobb pl. 120-assal szereltek a csendesebbek? Bár gondolom itt a fordulatszám is fontos tényező.
-
minas
aktív tag
Köszönöm a javaslatokat. Van itthon több 12 cm-es ventim, az egyik Coolink 800 rpm-es és gyakorlatilag nem lehet hallani, ezt teszem bele a Spire Powercube házba, ha a benne lévő gyári hangosnak bizonyul. A microATX alaplap és a cpu még nem teljesen fix, hogy amd-s, vagy intel-es lesz. A kinézett olcsóbb kategóriás 4 magos AMD prochoz max 65W-ot írnak és "Wraith" hűtőt, ami nekem nem sokat mond, pláne nem várható a zajszintben. Chieftec tápot néztem, az van a nagy asztali gépünkben is, igaz, az elég erős, ebbe a kis gépbe még 300W bőven elégnek, tán soknak is tűnik. Gondolom célszerű lenne kiszámolni a várható fogyasztási adatokat és ehhez igazítani a tápot. Szerintem az alaplapra integrált hd képes videokártya is elég, ami szintén fogyasztáscsökkenést jelenthet.
-
minas
aktív tag
Köszönöm az infót. Nem voltam benne képben.
Azt hiszem közben nagyjából összeállt a konfiguráció, ami kiszolgál, bár nem lesz éppen a legcsendesebb. A táp, a cpu és a ház ventilátora együtt azért már nem mondható csendesnek. Ezeket meg nem tudom, hogyan lehetne kikerülni (nélkülözni). -
minas
aktív tag
HookR: nem rossz, utánaolvasok, bár jobb lenne valami igény szerint összeállítható/változtatható masina.
Ispy: ....pár hónapja adtam le egy működő régi gépet egy boltban hulladéknak, abban volt ekkora atx táp
.
Amúgy méretre a Spire Powercube 715 lenne jó, illetve egyben a maximum is. Úgy láttam micro ATX alaplapot és atx tápot is támogat. -
minas
aktív tag
Mára jutottam el oda, hogy a laptop mellé kellene egy PC, de nem akarok normál méretet, x ventilátorral, zajjal erős porkeringetéssel stb.
Ráadásul nagyjából a fejem mellett lenne max 1 méterrel. Szóval minél csendesebb és kisebb lenne jó. Elolvastam a bevezetőt, meg el is kezdtem visszaolvasni a fórumot, és bár nem kérek teljes konfigra javaslatot, de mire figyeljek egy ilyen gép összeállításánál? Mekkora táppal számoljak?
Internetre, irodai munkára kell (töménytelen szkenneléssel) és hd videótartalmak megnézésére. Játék, 3D programok, videoszerkesztés és hasonlók nem lesznek. Optikai meghajtó sem kell.
Nagyjából ez: ház + táp, alaplap integrált hálózati és hangkártyával, cpu, ram, 1 db ssd, 1 db 2,5-ös hdd, vga (külön, vagy alaplapon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged