- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Mi az hogy utánzat?
Mi az eredeti?
Jár hozzá, hibátlanul teszi a dolgát.
Itt írtam róla. -
mpierre
veterán
Elég sokféle perforált lemezt néztem, de kb 75-80% a max nyitott felület. Persze, ha a radi távol van a rácstól, akkor nem számít ez az érték. Nálam minden igen passzentos lesz. Ezért gondoltam az expandált lemezekre is... már csak a rögzítést kell kitalálnom. Szerencsére a szendvicslemez 3 mm vastag, így akár felsőmaróval bele is tudom süllyeszteni, majd ragasztani a pvc maghoz a lemezt.
-
DanielLong
senior tag
Ember, én ennyire hasznos, tárgyilagos és alapos hozzászólást már nem is tudom mióta nem kaptam PH-n, hatalmas köszönet!
Tegnap este vagy 3 órán keresztül méregettem és számoltam, de láthatóan nem voltam elég figyelmes! Most újra átnézem, aztán rendelem is a hűtőt. Sajnos viszont raktáron csak Németországban van, merlinhardver kifogyott
-
DanielLong
senior tag
Köszi mindenkinek! Sajnos 40mm magas RAM modulom van, amit nem szeretnék cserélni, így azt a megoldást választom, hogy a CPU hűtő az IO csatlakozók fölé lóg. A Jonsbro hűtői ugyan tetszenek és jó árban is vannak, de mindegyik alacsony, 21mm a talp és a borda között a táv, így nem fér alá se RAM se IO. Amit találtam, az a Be Quiet Shadow Rock LP és a Cooler Master GeminII M5. Utóbbi olcsóbb és hasonló kb a teljesítménye, így egyelőre ezt választom. A www.tech-review.de oldala sokat segített, nagyon jó képeik vannak a szerelésről.
A ház egyébként egy Sugo SG-07 lesz. Nincs sok hely a táp és lap között és sajnos kompakt víz sem fér bele.
-
HookR
addikt
Az MSI Z390I-re ez jónak tűnik méretben (árban is). Hogy mennyire csendes a mellékelt venti és hogyan teljesít, arra teszteket kell vadászni.
- Jonsbo CR-701 -
Igen, DTX helyett mini DTX-et kellett volna írnom; mentségemre, hogy arra gondoltam!
A lényeg, hogy ránézésre, úgy gondolom, hogy a fentebb is linkelt kialakítású alaplapok el fognak férni a házban. Egyetlen probléma, hogy a hosszú PCI-E nem az első pozícióban van, ezért nehéz megfelelő VGA-t találni.Duracellm... #44541: Teljesen jogos, ezért írtam, hogy ésszel.
-
Szép, de...
- CPU socket nagyon a szélére került, 120mm-es HTPC hűtők lelóghatnak a lapról, szűk házakban gondot okozhat (bár én megelégszem a 92mm-esekkel is).
- ugyan ALC1220-as ebben is az audio, de nincs rendes kimenet a hátulján, ASRock Fatality B450 ITX jobb ebből a szempontból.
- jó az M.2 cooler borda, de picit zsúfoltnak tűnik tőle a lap... mondjuk nem lett rossz az elrendezése.
- a SMART FAN 5-ről meg inkább ne írjanak egy szót sem. Múltkor frissítettem, aztán nemhogy elfelejtette a beállításokat, de nem is engedte újból bekonfigurálni UEFI-ből voltam kénytelen szabályozni, jóval körülményesebben, és kevesebb rugalmassággal... aztán egyszer amikor később próbálgattam, csodák csodájára megint volt rá lehetőség. Le is tiltottam az automatikus update keresést, ennek ellenére minden indításkor arcomba tolja, hogy "Van ápdét, tőccsed' le, jó lesz?", én meg "Cancel a fejlesztők felmenőibe"...Szóval ennél a generációnál nálam a Fatality a befutó.
-
mpierre
veterán
Ez lenne a tuti. Feltéve, ha befér a 140mm-es radi.
Amúgy a radi közepén úgyis döglött a légáramlás. A lamellák párhuzamosak a széliránnyal, így a venti és a hőleadó közötti pár milliméteren nem sok szél jut oda be. Ha mondjuk 1-1,5 cm van közte, akkor már középen is akad valami légáramlás. A nagyobb távolságnak meg a szélzajra nézve is jótékony hatása van...
Szerk.: De ez az nzxt tetszik. Jó ötlet.
-
HookR
addikt
"- SilverStone LD3
- SilverStone SG14
- RVZ03-ARGB
- SilverStone SX700-PT (700W SFX PSU)
- SilverStone NJ450-SXL (450W passzív SFX-L PSU)
- SilverStone SX700-LPT (700W Platinum SFX-L PSU)Meg néhány haszontalannál hasznosabb kacat."
Ejj, nem a jó linket raktam mellé és senki sem szólt...
smallformfactor.net -
Igaziból ez jól hangozna, mert teljes értékű VGA-t szeretnék mellé.
Közben azon is gondolkoztam, hogy lehet a monitor mögött is elférne valami slim ház...Az alapkoncepció az, hogy bedugom a komplett gépet az asztalba és akkor elfér egy ultra wide monitor azon a +25 centin.
-
Jól néz ki, ötletes a LED-cső az aljában, de Metis-hez képest batár nagy, és kb. a duplájába fog kerülni.
Viszont jobb a hűtése, kár hogy a felső mobiltöltő helyett nem raktak oda egy 120mm-es ventihelyet. Plusz ennyi légkavaróhoz nem ártott volna egy beépített, potméteres szabályozó, belső 3/4pin-es hubbal.
-
és (#42843) Seep
köszi a válaszokat!
Nem tudom, hogy kellett-e erőltetni, de itt úgy tűnik, hogy befért a Thermalright AXP-100R
ezt a témát még kerülgetem egy picit, szerencsére lesz idő a Wraith Stealth miatt.Épp most a hetekben kerülnek a boltok polcaira az újabb generációs AM4-es Mini-ITX alaplapok:
amennyi infót találtam, az X470 chipset túl sok (számomra) használható újdonságot nem hoz, így szerintem nem várom meg, marad végül a Gigabyte lap. nem beszélve arról, hogy új X-esek alsó hangon is biztos legalább egy 20-assal feljebbről indulnak. és még mire ideérnek...Nagy valószínűséggel a szóba jöhető CPU-hűtők egyike sem fog a memória fölé lógni, így magasabb memóriával sem lenne gond.
igazad van, ráadásul közben a 2xxxG topicban úgy olvastam, hogy a Gigabyte-nál pláne nem kell erre figyelni szerencsére... +1 oda.De azért erre még visszatérünk, amint sikerült véglegesíteni az alaplap-hűtő-memória triót.
GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI
Wraith Stealth (átmenetileg)
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2D3200C16#42843 Seep
Tapnak inkabb a Corsair SF450, az fel-passziv. Nem megy a venti alacsony terhelesen.
köszönöm, megnéztem, tetszik is! néztem már én is régebben, de a hangjától tartottam picit (9mm vs 12mm), viszont tesztek alapján ezzel sincs gond, úgyhogy megfogadom a tanácsot és ez lesz inkább.Hutore azt irjak a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B HSF befer a porszurovel egyutt.
be, csak sajnos nem AM4 foglalatra, azzal nem kompatibilisépp itt olvastam.
így maradt függőben végül a hűtő, de mivel eleve van gyári a procihoz, az ráér majd akkor is, ha az nagyon nem válna be.
köszönöm a segítséget, ha van fejlemény, jelentkezem!
-
Szia!
Koszonom mindenre kiterjedo valaszod. Osztottam-szoroztam, es kis rendezessel az In Win el tud ferni.
IN WIN Chopin 150W
ASRock H370M-ITX/ac
Crucial 16GB DDR4 2400MHz CT16G4DFD824A
Core i5-8500
Noctua NH-L9i
250GB Samsung 960 EVO Business M.2 SSD meghajtó (MZ-V6E250BW)A hazba ha jol latom befer a lap (harom videokimenetes, igy atalakitoznom sem kell), a memoriaval sem gondolnam, hogy tul sok gond lenne, ha jol lattam az M.2 SSD is befer, az egyeduli dolog amiben viszont nem vagyok biztos az az, hogy erre a CPU-ra megfelelo-e a Noctua cucca.
Koszi!
Udv. core2
-
-
-
Mercutio_
félisten
Ahogy az árakat és a "választékot" nézem a büdös életben nem térek át AM4-re (2x00G)
és az ilyen OpenGL hibák se tudom a hétköznapi felhasználót mennyire érintik
-
DrDante666
tag
Az Antec ISK600 házat ejtettem végül, mivel később szeretnék dVGA-t beletenni és nem volt szimpatikus, hogy az oldala a ventik előtt zárt legyen. A QB One házról is lemondtam a méretkorlátok, a kis hátsó venti miatt, az sem tetszett, hogy a tápegységből előre megy a levegő. Így a Fractal Design Core 500 ház nyert végül, kicsit tágasabb, de a külső mérete még ideális és szimpatikus elrendezű, legáramlású. Proci hűtőnek pedig egy Thermalright HR-02 Macho Rev. B lett kinézve, tehát a teljes konfig így alakult:
- Gigabyte H270N-WIFI alaplap (már adott)
- Intel i7 7700 proci (már adott)
- Samsung 2x8GB DDR4 2400MHz M378A1K43CB2-CRC RAM (már adott)
- 2.5" 500 GB HDD (már adott)
- Fractal Design Core 500 ház
- Thermalright HR-02 Macho Rev. B
- Samsung M.2 250 GB SSD
- nvidia GTX 970 kaliberű VGA (később)A (moduláris ATX) tápegységen megy még a varia, de gondolom ott már csak a max. 170 mm a lényeg és 450-550W elvileg elég is lesz. Egy BitFenix Whisper M 450W Gold volt a javaslat, de nem tetszik, hogy fordítva van a 230V-os tápcsatija és ugyanígy törné a kábelt. Egyébként az EVGA SuperNOVA 550 GS 550W Gold tetszik leginkább, de ott megint máshogy van elforgatva, de az még a jobbik eset.
Mit gondoltok ez így rendben lesz?
-
-
HookR
addikt
ASRock Fatal1ty X470 Gaming ITX/ac - videocardz.com
Biostar Racing X470GTN - videocardz.com -
Mercutio_
félisten
No, ezek már talán nem lesznek error404
Osztrákoknál ASRock H310M-ITX/ac 117€, B360M-ITX/ac 110 illetve esélyesebb, hogy 130€, H370M-ITX/ac 112€
Asus Strix H370-I 143€A másik Asus-t és a gigát még nem listázzák.
Ez így nem az a kimondott low price szekció
ennyi erővel már Z370-et is vehet az ember, vagy épp AMD 2200G/2400G+B350-et
-
hegegabi80
addikt
Ezek a Jonsbo/Cooltek házak bitang jól néznek ki. Az U2 nekem nagyon bejövős (bár a tápon keresztül megy ki a meleg levegő egy része, ami ugyebár tudjuk nem a legjobb, de a kinézet kárpótol).
Egyébként ezért vettem nemrég egy Jonsbo C3, igaz matx, de elég kicsi, jól szerelhető és jól néz ki. Utána láttam meg az U3-at, bár nem tudom lehet e még valahol kapni nálunk. -
Mercutio_
félisten
Asus STRIX B360-I osztrákoknál felbukkant!
nemócsó
simán Z370 árszint
(tudom, az intel, de na!!)
-
hegegabi80
addikt
Tiszta sor, minden érthető.
Jah és én olyan elrendezésre gondoltam pl. mint a Sharkoon CA-M, a táp a cpu borda felett, de nem azon megy keresztül a hő, hanem külön kintről oldal irányból jön a friss. A cpu-hoz elvileg hátulról tud, és a tetjén távozik a venti által. No mindegy, ezt megtárgyaltuk. -
DrDante666
tag
Köszi, ez hasznos információhalmaz volt. Ezek a mini ITX házak kerültek még a figyelmembe, amik hasonló méretűek:
- Fractal Design Node 304: ez tetszett leginkább a hűtési rendszere miatt és mert nincs ODD rész
- Antec ISK600: bár slim ODD fölösleges, de szerintem egész jól néz ki
De ezek sajnos már csak nehézkesen, előrendelésre szerezhetők be, továbblépve, amik még kaphatók:
- Sharkoon QB One: tetszett, hogy nincs ODD kivágás, de ahogy látom csak a kivágás, bár az ODD helyére mehet más is gondolom
- Fractal Design Core 500: az ODD kivágás/hely fölösleges, viszont már gyárilag van benne hátul egy jóval nagyobb hűtő. Illetve a proci hűtő magasságára és a táp hosszára sincs akkora megkötés.
Utóbbit tegnap szúrtam ki, jól gondolom, hogy célszerűbb lenne azt választani a QB One-nal szemben? -
hegegabi80
addikt
Nem javaslom azon házakat, amikben a táp a CPU-hűtő fölött van.
Ezt már többször is olvastam de számomra kicsit fura. Értem, hogy jobban szellőzik, de pl, akkor a kis mitx házak, ahol alul van a táp a vga-nak nem jók. Tehát akkor csak olyan elrendezés, ahol mind a kettőnek van szabad hely?
Távol álljon tőlem, most nem kötekedésképpen írom, csak kíváncsi vagyok rá. Esetleg pl ha még is cpu fölé kerül a táp és a venti és táp között van kb 4cm az már elég lehet? -
tomic
addikt
-
szinimini
senior tag
Ja,h úgy értette
A gépet mostanában szeretném összerakni 1-2 hónap alatt max.
Ezek az új lapok azért elég drágák lesznek még,amit néztem az nettóban tudnám megvenni úgy barátibb lenne az ára, és ez igaz a gpu-ra is.dugø 1-2 lapot megtaláltam,de nem nevezném olcsónak azért
Az az i3-as proci akkor bőven elég lesz nekem majd árban is egy kicsit baráti.Akkor végülis GIGABYTE GA-B250N PHOENIX-WIFI jó páros lesz majd egy i3-as és a 1030 MSI gpu-val nem?
Még ha nagyon kellene bővíteni vmit rajta akkor még bőven van benne potenciál.
Játékra meg úgyis ott van ps4 -
Pista0001
addikt
Csak kifelejtettem, hogy ne legyen arany áron, és ne sokszáz wattos, komoly 12V-os ágú darab legyen
Valami régi típusra gondoltam inkább, ami a régi iskola szerint lett méretezve, gyengébb 12V-os ággal (4A még sok is jelen esetben), de komolyabb 5V-ossal. Esetleg a Modecom Feel 202/302 tápjáról tudsz/tudtok részleteket? Én nem találtam.
-
ecaddsell
aktív tag
Nagyon szimpatikus házikó, mondjuk az kár, hogy csak az USA-ban árulják.
Ami viszont nem világos nekem az, hogy a VGA hűtés hogy működik. 1151 foglalatos prociból a 35 wattos (T) verziókat azért nem lehetetlen passzívban lehűteni (és ezek is elfogadható teljesítményre képesek), viszont komolyabb VGA-k messze e fölött termelik a hőt (pl. 75W). Persze teljes magasságú VGA-ból fél passzívat használva amikor nincs komolyan terhelve az is tud zajtalan lenni.Az igazi az lenne, ha a másik oldalon a plexi helyett is 1 nagy borda lenne amit össze lehetne applikálni a VGA-val. Ekkor már lehet megfontolnám, hogy a nemrég összedobott konfig helyett áttérnék erre (persze amellett, hogy nagyobb, gondolom árban is húzósabb lehet).
-
Végre valahára talán pár héten belül megjelennek a boltokban, már csak az alaplap hiányzik párom gépéhez, a többi komponens már megvan:
- Alaplap
- Intel® Core™ i3-8100
- CORSAIR Vengeance LPX 8GB DDR4 3000MHz CL15 KIT
- Crucial MX300 275GB M.2 SSD
- Cryorig C7
- CORSAIR SF Series SF450
- Lian Li PC-Q21BA lényeg, hogy legyen rajta DisplayPort és AC-s WiFi. ASRock vagy Asus Strix lesz a befutó, amelyik a legolcsóbb lesz a fenti paraméterek figyelembe vételével.
Majd dobok fel pár képet összeszerelés közben.
-
robcsekwow
tag
Igy már tiszta minden, köszönöm.
Esetleg tudtok olyan deszkát, ami hdmi felszerelt wifi vevővel és még AM4 foglalatos is?PCX-en rákerestem mini ITX és micro ATX kivitelben és egy találat, az sem túl meggyőző... ha esetleg az Asus-nak vagy MSI-nek lenne, azt tudnám értékelni
-
Primary92
senior tag
Az Alis csodáktól kicsit tartok, viszont a Delock jópofa, eddig csak az x4-es változatát találtam meg. Érdekes, hogy az x4-es olcsóbb. (és beszerezhetőbb)
Ha vennék alá egy ilyen "riser"-t, akkor elhárul a fizikai akadály és elvileg működnie kellene az x4 kártyának, csak lassabban, vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest