Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• DrDante666

tag

válasz DrDante666 #42701 üzenetére

Kb. egy hete összeraktam a gépet, csak most érkezek írni.

A ház sporttáskában hordozása tekintetében elszámoltam magam, bár a méretük egyezik, beletenni nem lehet. De ez nem is lényeg, a többi házat sem lehetett volna és úgy egyébként kifejezett bejött a házikó, majd keresek rá más megoldást.

A Thermalright HR-02 Macho Rev. B lehet kicsit túlzás volt részemről, ugyanis két szépséghibája lett a dolognak:
    - Egyrészt a Fractal Design Core 500 házból a hátsó hűtőt ki kellett venni (vagyis átkerült felülre a vinyóhoz), mert a hűtőborda és a ház között nincs neki elég hely. Ez azért lepett meg, mert az alapgondolatom az volt, hogy milyen jó lesz, ha a borda két átellenes oldalán dolgoznak a ventik, rögtön kiviszik a házból a hűtőborda melegét. így utólag viszont nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert bár még nem terheltem huzamosabban, alapjáraton a proci 30-33°C körül van, a bordának pedig kézzel érezhetően nincs is hője (gyakorlatilag hideg). Bár mindkét venti szinte néma, lehet még passzívon is elvinné a procit a hűtőborda.
    - Másrészt az alaplap 4 pines tápcsatlakozójára és az előlapi USB 3.0 csatlakozójára még javában rálóg a hűtőborda, ezért azok kábelét a csatlakozó felett kb. derékszögben meg kellett hajlítani, amitől főleg utóbbi vastagsága miatt eléggé tartottam. Illetve a RAM-mal is ütközött elsőre a proci hűtő ventijének kerete, de végül a hűtőborda felfogatásán lehetett kicsit tolni, így már csak támasztják egymást.
    Akkor ezek miatt úgy gondoltam, hogy majd nézek rá egy kisebb hűtőt, de ha már egyszer összeraktam, lehet jó lesz ha így marad is.

• DrDante666

tag

válasz Seep #42702 üzenetére

A Node 304 volt a kiindulási ötlet, de mostanra egyrészt már csak fehérben kapható és az nem szebb. Másrészt ahogy én tudom a Core 500 elvileg a Node 304 továbbfejlesztése annak gyengeségeit javítva.

• DrDante666

tag

válasz HookR #42589 üzenetére

Az Antec ISK600 házat ejtettem végül, mivel később szeretnék dVGA-t beletenni és nem volt szimpatikus, hogy az oldala a ventik előtt zárt legyen. A QB One házról is lemondtam a méretkorlátok, a kis hátsó venti miatt, az sem tetszett, hogy a tápegységből előre megy a levegő. Így a Fractal Design Core 500 ház nyert végül, kicsit tágasabb, de a külső mérete még ideális és szimpatikus elrendezű, legáramlású. Proci hűtőnek pedig egy Thermalright HR-02 Macho Rev. B lett kinézve, tehát a teljes konfig így alakult:
    - Gigabyte H270N-WIFI alaplap (már adott)
    - Intel i7 7700 proci (már adott)
    - Samsung 2x8GB DDR4 2400MHz M378A1K43CB2-CRC RAM (már adott)
    - 2.5" 500 GB HDD (már adott)
    - Fractal Design Core 500 ház
    - Thermalright HR-02 Macho Rev. B
    - Samsung M.2 250 GB SSD
    - nvidia GTX 970 kaliberű VGA (később)

A (moduláris ATX) tápegységen megy még a varia, de gondolom ott már csak a max. 170 mm a lényeg és 450-550W elvileg elég is lesz. Egy BitFenix Whisper M 450W Gold volt a javaslat, de nem tetszik, hogy fordítva van a 230V-os tápcsatija és ugyanígy törné a kábelt. Egyébként az EVGA SuperNOVA 550 GS 550W Gold tetszik leginkább, de ott megint máshogy van elforgatva, de az még a jobbik eset.

Mit gondoltok ez így rendben lesz?

• DrDante666

tag

válasz HookR #42581 üzenetére

Köszi, ez hasznos információhalmaz volt. Ezek a mini ITX házak kerültek még a figyelmembe, amik hasonló méretűek:
    - Fractal Design Node 304: ez tetszett leginkább a hűtési rendszere miatt és mert nincs ODD rész
    - Antec ISK600: bár slim ODD fölösleges, de szerintem egész jól néz ki
    De ezek sajnos már csak nehézkesen, előrendelésre szerezhetők be, továbblépve, amik még kaphatók:
    - Sharkoon QB One: tetszett, hogy nincs ODD kivágás, de ahogy látom csak a kivágás, bár az ODD helyére mehet más is gondolom
    - Fractal Design Core 500: az ODD kivágás/hely fölösleges, viszont már gyárilag van benne hátul egy jóval nagyobb hűtő. Illetve a proci hűtő magasságára és a táp hosszára sincs akkora megkötés.
    Utóbbit tegnap szúrtam ki, jól gondolom, hogy célszerűbb lenne azt választani a QB One-nal szemben?

• DrDante666

tag

válasz tomic #42579 üzenetére

Köszi, de szeretném kimaxolni méretben amennyire lehet, így akkor már lehet inkább a nagyobb tesóját preferálnám a 12 cm-es venti előnyeivel, az is belefér a 141 mm magasságával.

• DrDante666

tag

Sziasztok!

Az alábbi konfigurációt tervezem összerakni:
    - Gigabyte H270N-WIFI alaplap
    - Intel i7 6700 vagy 7700 proci
    - Samsung 2x8GB DDR4 2400MHz M378A1K43CB2-CRC RAM
    - 250 GB SSD (valószínűleg egy Samsung M.2)
    - 2.5" 500 GB HDD már adott
    - későbbiekben még egy nvidia GTX 970 kaliberű VGA
    Nem játékra szánom, inkább csak alkalmi számításigényes feladatokra és szeretném, ha lenne benne tartalék.

Kérdés, hogy milyen proci hűtőt és tápot lenne érdemes tenni ehhez a konfighoz? A kompakt hűtőkkel nem szimpatizálok, előny, ha viszonylag halk lesz, de nem bármi áron. Egy ATX tápot preferálnék, nyilván előny, ha moduláris, de nem feltétel.
    - Egy Sharkoon QB ONE ház lenne az elsődleges választásom, a doksi szerint a procihűtő max. 15 cm magas lehet, viszont ATX táp esetén miért csak nem moduláris lehet?
    - Másik verzió egy Cooler Master 120-130 ház (az már picit hosszú pár percentivel, de ha muszáj, még elfér), ott viszont csak 65 mm magas lehet a procihűtő, de rugalmasabb táp tekintetében.

• DrDante666

tag

válasz #25954560 #41169 üzenetére

Köszi az infót. Igazság szerint jó ideje érik már nálam a gépcsere, sokáig halogattam a nézelődést, Így nem várnék vele januárig. Másrészt elsősorban jó ár/érték arányú gépházakat igyekeztem venni, most is szívesebben szánnám a pénzt inkább a hardverekre. Annyira nem is vagyok szerelmese a háznak, csak a videóban megtetszett a kialakítása, aztán derült ki számomra az ára és hogy viszonylag egyedi. (Esetleg ha később még elérhető lesz és nem bírok magammal, illetve egy olcsóbb vagy használt mini ITX házzal kezdek, egyszer talán beújítok rá.)
    Mivel a szintén külföldről beszerezhető Logic Supply MC600 mellett nem találtam olyan alternatívát, amibe fér videókártya és becsúsztatható lenne egy hátizsákba, így erről végül lemondtam.

A laposak közül a Fractal Design Node 202 tűnt végül egy belföldi alternatívának, de mivel az nem hosszúkás, hanem négyzet alapú, egy alkalmas bőrönd is kellene hozzá.

Most az utazótáskában költöztethető méretűek között keresgélek, amik szemből max. kb. 25x25 cm méretűek és max. kb. 40 cm hosszúak, ebből van több is (pl. Sharkoon QB One, Silverstone SG13, Sharkoon Shark Zone C10 stb.). Ahogy időm engedi átpörgetem az ennek megfelelő kínálatot, aztán ha kizárásos alapon nem sikerül kellően szűkíteni a listát, lehet jövök még tanácsért.

• DrDante666

tag

Sziasztok! Kb. egy ilyen gépet szeretnék összreakni:
    Compact & Powerful i7-6700 Mini ITX PC
    Powerful Small Form Factor Mini-ITX PC Build

Ezekből épültek, illetve amit változtatnék rajta:
    - Intel Core I7-6700 / Intel Core i7-7700: egyelőre bőven elég a 6700, inkább fejlesztem később
    - MSI H170I: egy Gigabyte szimpatikusabb lenne
    - Zotac GTX 1050 Ti / Zotac GTX 1060 Mini: elég lenne egy GTX 750 Ti is
    - EVGA 16GB / Corsair 32GB DDR4 RAM: egyelőre elég a 16GB, de más márka is lehet
    - Samsung 850 EVO M.2 / Intel 600p M.2 NMe: az első szimpatikusabb
    - Samsung 850 EVO SATA: inkább egy 1TB vinyót tennék helyette
    - Pico 160XT / HDPlex 160W PSU: jó kérdés
    - 192W Power Brick / 230W Power Brick: szintén kérdéses
    - Noctua NH-L9i
    - 6" Round SATA Cables: opcionális
    - NFC S4 Mini: problémásnak tűnik a beszerzése
    - Rubber Feet: opcionális

Kérdéses tehát a belső és a külső táp kiválasztása, ebben kérnék segítséget.

Illetve problémásnak tűnik a ház beszerzése, még külföldön is sold out. Ha nem is pont ilyet, akkor valami hasonlót keresnék, ami nem túl kompakt, hogy egy videókártya azért még beleférjen, de lapos formájú, méretében egy vaskosabb laptopra hajaz, hogy alkalmanként magammal tudjam vinni akár egy hátizsákban vagy utazótáskában.
    Amit tudok vennék használtan, amit nem, azt újonnan, lehetőleg belföldről.

Új hozzászólás Aktív témák