- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
DrDante666 #42787 üzenetére
Ááá, dehogy, végül is egy max. 240 TDP-s hűtőt raktál egy 65 TDP-s procira.
Egyébként szép darab.
-
DrDante666
tag
válasz
DrDante666 #42701 üzenetére
Kb. egy hete összeraktam a gépet, csak most érkezek írni.
A ház sporttáskában hordozása tekintetében elszámoltam magam, bár a méretük egyezik, beletenni nem lehet. De ez nem is lényeg, a többi házat sem lehetett volna és úgy egyébként kifejezett bejött a házikó, majd keresek rá más megoldást.
A Thermalright HR-02 Macho Rev. B lehet kicsit túlzás volt részemről, ugyanis két szépséghibája lett a dolognak:
- Egyrészt a Fractal Design Core 500 házból a hátsó hűtőt ki kellett venni (vagyis átkerült felülre a vinyóhoz), mert a hűtőborda és a ház között nincs neki elég hely. Ez azért lepett meg, mert az alapgondolatom az volt, hogy milyen jó lesz, ha a borda két átellenes oldalán dolgoznak a ventik, rögtön kiviszik a házból a hűtőborda melegét. így utólag viszont nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert bár még nem terheltem huzamosabban, alapjáraton a proci 30-33°C körül van, a bordának pedig kézzel érezhetően nincs is hője (gyakorlatilag hideg). Bár mindkét venti szinte néma, lehet még passzívon is elvinné a procit a hűtőborda.
- Másrészt az alaplap 4 pines tápcsatlakozójára és az előlapi USB 3.0 csatlakozójára még javában rálóg a hűtőborda, ezért azok kábelét a csatlakozó felett kb. derékszögben meg kellett hajlítani, amitől főleg utóbbi vastagsága miatt eléggé tartottam. Illetve a RAM-mal is ütközött elsőre a proci hűtő ventijének kerete, de végül a hűtőborda felfogatásán lehetett kicsit tolni, így már csak támasztják egymást.
Akkor ezek miatt úgy gondoltam, hogy majd nézek rá egy kisebb hűtőt, de ha már egyszer összeraktam, lehet jó lesz ha így marad is. -
HookR
addikt
válasz
"Mit gondoltok ez így rendben lesz?"
Nem látok kivetni valót. Szerintem rendben lesz. -
Seep
senior tag
válasz
A fractal Node 304 nem szebb mint ez az 500-as?
-
HookR
addikt
válasz
DrDante666 #42584 üzenetére
"Utóbbit tegnap szúrtam ki, jól gondolom, hogy célszerűbb lenne azt választani a QB One-nal szemben?"
Itt találsz még alternatívát: #39314
Igazából egyikkel sem lősz mellé. Az eltérő kialakításból és méretből fakadó kötöttségekhez igazított alkatrészekkel mindegyikbe nyugodt szívvel beépíthető a kiszemelt konfiguráció. A nagyobb térfogatú házak megengedőbbek alkatrészválasztásnál, míg a QB One esetén a kisebb térfogatért cserébe jobban oda kell figyelni.
Ha sikerült dönteni és megvan a kiszemelt táp, CPU-hűtő, akkor gyere vissza és megmondjuk jó lesz-e. -
HookR
addikt
válasz
DrDante666 #42575 üzenetére
Tulajdonképpen sem a hűtős, sem a tápos kérdés nem annyira Mini-ITX specifikus. Saját topikjaikban naprakészebb választ kaphatsz. Hűtőnél lényegében a CPU-foglalat és a memóriafoglalat közelségére érdemes még figyelni, de tekintettel a választott memóriamodulok relatíve alacsony mivoltára, ez nem olyan komoly megkötés. Például egy Thermalright Macho 120 SBM (pont 150mm magas), vagy hozzá hasonló is jó.
"...viszont ATX táp esetén miért csak nem moduláris lehet?"
Mert a nem moduláris tápnál rögtön a táp burkolatától hajlíthatod a kábelt, míg modulárisnál ehhez még hozzáadódik a csatlakozó magassága is (Molex MiniFit esetén +12mm). A Sharkoon QB ONE-ban az alaplap felé adott a táp maximális mérete."Másik verzió egy Cooler Master 120-130 ház..."
Nem javaslom azon házakat, amikben a táp a CPU-hűtő fölött van. -
tomic
addikt
válasz
DrDante666 #42575 üzenetére
Mit szólnál egy Termalright True Spirit 80 Direct-hez? Ez 122mm magas és kényelmesen elfér a Sharkonban.
8000Ft kb újonnan.
Nálam remekül teljesített. -
törölt tag
válasz
DrDante666 #41140 üzenetére
januartol elmeletileg eleg konnyen beszerezheto lesz a haz, rendszeresen lesz keszleten a tervek szerint (Lian Li fogja gyartani). igaz, hogy nem a classic, amit a videon latsz, hanem az ujabb, a skyreach mini, ami kivul kb ugyanakkora, de belul tobb a hely, amitol jobban szerelheto es jobban varialhato is. a $200-os arban benne van most mar a pcie riser kabel is, remek minosegu a tesztek szerint, tehat nem kell lecserelni, nem felesleges sallang
meg igy is eleg cakkos ar.
a hdplex 160W meglepoen izmos, 160W-ot tud folyamatosan, problema nelkul. en 230W-os kulso HP kockarol jaratom.
-
Pista0001
addikt
válasz
DrDante666 #41140 üzenetére
A HD Plex tápot nem ismerem, Pico 160XT-m van, bírja a 24/24 7/7-et is, ha nincs agyon terhelve, viszont szerintem nem bír el ezekkel a VGA-kal. Valahol olvastam, hogy azt a HD Plexet ajánlák ilyen VGA-hoz normál procival, szerintem az is bőven határeset. 12V-on többet tud, mint a Pico, de szerintem nem elég ez sem hosszú távra.
Közben belenéztem a videókba, talán pont ennek a háznak az oldalán ajánlották azt a HD Plex tápot max 1060-ashoz. Hát, ők tudják...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged