- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Kornél81
tag
válasz
#16939776 #23439 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszotokat, de ezt a processzort vettem, mert ezt akartam venni. Lehet, hogy nem volt gazdaságilag jó döntés, de mindegy is, tekintve, hogy nem volt a processzorral kapcsolatos kérdésem. Egy általatok is elismert alaplap típusára voltam kíváncsi. Se több, se kevesebb.
-
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #23279 üzenetére
igen szimpi csak az zavar, hogy abba max 190mm VGA-t írnak sharkoonba meg 207mm-ert, ami baromira nem mindegy nekem, mert 204mm VGA-m van
nem tudom, hogy valós különbség van, vagy az egyik 190mm kényelmesen belefér a másik 207mm a max távolság, mert ugye elvileg ugyanaz a kettő, mondjuk második is necces lehet
(B)Mercutio_/B) na igen a szálcsiszolás sem mindegy, az a párezer forinton már ne múljon, hogy olyan legyen amit az ember szívesen lát, mint spóról pár ezrest és azt bánja, hogy miért nem a szál-csiszoltat vette
-
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #23114 üzenetére
Nem igazán értek ehhez a részhez, azért is kérdezek, hátha valaki hozzáértő el tud látni hasznos segítséggel.
Eredeti elképzelés szerint van egy dobozka, amiben van a kártya meg az elektronika, van 1 vagy 2 kábel ami meg fut a gépházba, aztán cakumpak!A gép elég keskeny koncepció, így emiatt kell külső megoldást eszközölni.
-
robcsekwow
tag
válasz
#16939776 #23090 üzenetére
Igen, a házikó 5*-os választás volt
Amit linkeltél pci reiser az nagyon szimpatikus jószág, egy bajom van vele, hogy nem ér el a gépig a 12V-os ág, szóval akkor kell valami külön tápegység csak neki, így meg nagyobb házat kell akkor építeni, amihez kedvem nincs sok.
Valami olyan megoldás kellene, aminél egy kábel futna ki a házból, a kártyához, amin "megy az info" is meg a tápellátása is. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #23049 üzenetére
3,5"-es meghajtóhely az előlap mögött is van: [kép_1] / [kép_2] / cooltek.de/en
(#23043) Mercutio_: Elvileg a megnevezésében fel van tüntetve a mérete. Például amelyiknél '2280'-at írnak, az 22x80mm-es.
"The M.2 standard allows module widths of 12, 16, 22 and 30 mm, and lengths of 16, 26, 30, 38, 42, 60, 80 and 110 mm. Initial line-up of the commercially available M.2 expansion cards is 22 mm wide, with varying lengths of 30, 42, 60, 80 and 110 mm." - [link]
-
kisninja
őstag
válasz
#16939776 #22977 üzenetére
Egyik teszt oldalon 4900Mhz en jár a 4770k
4+2 es a táp ága egyedül az asus é 12-es -
VitaD5
tag
válasz
#16939776 #22801 üzenetére
Ha megnézed az alaplap képét, akkor mennyire neveznéd te integráltnak a hangkártyát?
Mert úgy kell külön behelyezni.
(#22802) cain69: Nem akarok tuningolni az élettartamért cserébe. Ha mondjuk vennék egy tuningra szánt alaplapot és nem tuningolok, akkor elvárom a drasztikus élettartam növekedést.
Amúgy, életemben nem volt jobb hangzásom még egy sztereónál (mélynyomó nélkül). Gépem se volt több egy Celeron-nál, 1 GB RAM-nál, és egy integrált videókártyánál.
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #22748 üzenetére
Kipróbáltam másik 3pines ventikkel, gond nélkül megy. Lehúzott ventivel is elindul, annyi, hogy egy F1-gyel meg kell erősítenem
Darabokra szedtem a ventit, kicseréltem mindkét csapágyat benne, háát talán egy hangyaf@sznyival lett jobb. Olyan, mintha a házba betéve rezonálna be. Ha kiveszem egész normális hangja van, ahogy helyezem egyre beljebb, úgy lesz egyre zavaróbbProcit illetően valami ilyesmin gondolkoztam
Kíváncsi lennék, mit szól hozzá
-
rover45
őstag
válasz
#16939776 #22746 üzenetére
Igen, a műanyagkeretes olyan, a hátsóra nem emlékszem, de gugli alapján igen csavaros.
Mikor az elsőt lehúztam, utána nagyon elviselhető voltOlyan mintha a csapágya búgna, majd lehet szétszedem. Tehát a kettő közül az első mindenképp hangosabb.
És amúgy igaz, hogy a max proci az E8600? -
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #22731 üzenetére
Nekem van 120W-os Pico PSU-m.
Néztem a raid kártya fogyasztását, ha jól emlékszem kb. 16W-ot írt a manual.
Ha 4-nél több HDD-nél már biztos váltanék laptop HDD-re a méret és a fogyasztás miatt. Ha jól kalkuláltam egy laptop HDD max 5W-ot eszik. Max 8 db lenne benne az 40W.
Tehát akkor: 30W + 16W + 40W = 86W
Az AC-DC konverterem 100W-os tehát ha jól gondolom még van benne tartalék. -
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #22729 üzenetére
Köszönöm a választ!
A hűtésen még gondolkodom. Kell egy ház venti, kell egy az APU-ra, és kell egy a kártyára..
Eszembe jutott még a vízhűtés. De nyilván ez itt nem játszik, mert nem olcsó és gondolom figyelni is kell rá.Szerk.: A szünetmentesre tudnál egy példa linket adni ha nem gond?
-
-
-
válasz
#16939776 #22582 üzenetére
Igen, az a letakarás nem rossz ötlet, lehet jobb lenne a légcsatorna.
Nem tartom jó megoldásnak, hogy a táp vezesse el az APU hőjét, inkább külön kapja a levegőt. Talán egy alsó-középkategóriás VGA is fog mellé kerülni. Szvsz nem lenne olyan rossz az a Scythe, de az oldalsó panel nem elég nyitott, eléggé blokkolja a légáramlást - ezt szerintem eléggé benézték a tervezők, kellene oda valami szűrő a rács helyett...
Szerencsére 2.5-ös átalakítókkal elég jól ellátták ezt a házat, szóval köszi, de nincs szükség ilyen mounting kit-re.
-
válasz
#16939776 #22579 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam: 1db 5.25-ös, 2db 3.5-ös, és 2db 2.5-ös meghajtót kellene tudnia elnyelni, elfogadható hűtéssel.
Persze egy ilyen kiegészítővel is kombinálható a dolog: Lian Li EX-553
A mostani Elite 120-am sem rossz egyébként, de zavar, hogy a hátsó/oldalsó 80mm-es venti szinte semmi levegőt nem tud kitolni. Talán a kevésbé lyukacsos oldallap, talán a gyenge teljesítménye miatt van ez, de hosszú távon kezdenem kell valamit ezzel. Ha a felfogatókeretét megbuherálnám, akkor rögzíteni lehetne rá egy Scythe Slipstrem Slim 120mm-es ventit is, de nem tudom, hogy az mennyire lenne hatékony ilyen oldallapokkal.
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22490 üzenetére
Nagyjából meg is van -135mV-nál még nincs gflops veszteség, meglátjuk idle mennyire fogja bírni. Megnéztem Auto beállítással az LLC 5-ösön áll, de azért belőttem fixen 5 -re. kb 2-3 fokot még tudtam nyerni, meglátjuk ez az SG-05-be mennyire lesz majd elég.
(#22491) szacsee : a hw monitor írhat nagyjából valósat akkor, kb 15-20mV-al többet ír mint a cpu-z.
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22486 üzenetére
Jelenleg sikerült úgy belőnöm hogy közvetlenül sehol nem ér hozzá a ramhoz a hűtő. A képen nem kivehető sajnos de egy hangyaf***nyi rés van a memória és a borda között. CPU offset most -0.110-en van, így kap full terhelés alatt 1,0V ot a proci, meg egy minimal droppot. Megnéztem fogyasztásmérővel, 8W-al kevesebb a fogyi full terhelve. Annyira nem sok, többre számítottam... Viszont 4-5 fok minusz.
"Loadline calibrationt" ezzel nem vagyok képben mire jó, nem is bántottam... -
Steve1207
veterán
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22353 üzenetére
Igen ez a megoldás jónak tűnik, csak az ára egy kicsit borsos, ebben az ár kategóriában elgondolkodtató már egy compact vizes cpu hűtő, és akkor nem kell gondolkodni azon mi hogy fér el...D Akkor meg inkább már visszakanyarodom az AXP-100-hoz, elvileg a gép hangja nem szempont mert másik szobában van, nem nagyon fogom hallani...És a fentebb linkelt pozicionálás alapján minden elfér mellette...
-
Hanok
senior tag
válasz
#16939776 #22326 üzenetére
Köszönöm!
(#22332) kisza25 Az átalakítósdi nem az Én műfajom, inkább valami kész megoldást keresnék, a lemez minka nem az erősségem
Köszönöm a tippet.
(#22335) HookR Megnéztem őket, ahogy a számokból is adódik a 100-as az egy átlagosan jó hűtő a 200-as lenne az igazi nagyágyú, talán még passzívan is elegendő lehetne. Viszont komolya aggodalom van mögötte, mert szerintem nagyon rálógna a 24 pines csatira és a sata csatlakozókra, nem tudom hogy lehetne kivitelezni, plusz még amit nem értek hogy a 4-pin-es csatit azt hogy fogom alá bevadászni
-
tlac
nagyúr
-
válasz
#16939776 #22003 üzenetére
http://www.anandtech.com/show/8080/asus-launches-new-z97-and-fm2-rog-motherboards-impact-formula-and-crossblade-ranger
The new features include M.2 x4 as part of mPCIe Combo IV, which given the nature of the Impact and the array of extra features I would assume, like the Extreme6, this comes from the CPU. That would mean the PCIe 3.0 slot would reduce to x8, but as shown on the Extreme6 review, for single card gaming at 1080p, gaming frame rates reduce by sub-1%.
-
kovsol
titán
válasz
#16939776 #21232 üzenetére
Nekem jelenleg az asztali gépemen passzívban megy a 3570k@4200Mhz@1,05V mellett. Egy alpenföhn matterhorn első kiadásos hűtő van rajta a maga 1060g -os súlyával.
A házban meg egy elég jó szélcsatorna van kialakítva. Igaz ha rárakom a ventilátorát még tudod nyerni pár fokot, de így is jócskán az intel által meghatározott értékek alatt marad. Idle 33-36, linx alatt kb 65-70ig megy fel. Normál terhelés alatt 60nál megáll.
-
válasz
#16939776 #20490 üzenetére
Jó reggelt!
A 4.4-es OCCT pl. fel sem ismerte mit kell neki tesztelnie 100%-on,a Furmark sem tudott semmi infót közölni.
Még csak a megérzésemre tudtam hagyatkozni.Majd ha lesz teszt program is ami tud az ilyen felnégyel morzsácskákkal mit kezdeni akkor lesz viszonyítási alap is. -
sb
veterán
válasz
#16939776 #20146 üzenetére
Egyértelműen messze a legjobban variálható és legsokoldalúbb ház.
Én megfordítanám a kérdést: nem az, hogy ez a ház miben extra. Inkább várnék más ház linkeket, amik ugyanennek legalább egy részét tudják.Attól függetlenül írom ezt, hogy soha nem vettem még szerintem 20k-nál drágább házat és nem is áll szándékomban.
Sőt, talán a Coolcube-ot leszámítva 15k-nál drágábbat sem.
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #20129 üzenetére
Hát max egy light load-ot jelenthet. A 28W terhelve irreális. Több procim is volt már, paneltáppal 1hdd(+1ssd, de az max 2-3W-ot számít) a G2020 40W, G3420 legalább 60W, i3-2100 60W. Ez alulfeszelés nélkül értendő.
A tesztek szerint is korrektek az arányok. Ivy kevesebbet eszik, Haswell legalább annyit, mint a Sandy, de inkább többet. Full load 60-65W kell egy Haswell i3-nak.
Az idle fogyasztás korrekt, hdd nélkül 20W alatt, hdd-vel 20-23W kb modellfüggően. -
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #20120 üzenetére
Most nézem, ráadásul el is írtam, mivel 39"-os a tévé. Persze, hogy nem teljes fényerőn járatom, nem lámpának használom, hanem monitornak.
Pedig az a baj, hogy ez ennyi. Szerintem a képátló miatt gondoltad nem megfelelőnek, az értékek pontosak.
Idle és load fogyasztás között szerinted mekkora különbségnek kellene lennie? Minden megy ugyanúgy, csak a procifesz változik. mégis mekkora fogyasztáskülönbséget produkáljon a gép?
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #20071 üzenetére
"Ott a feladatra az igazán sok VGA-t támogató lapokon az EPS csatlakozó(k)."
A linkelt alaplap leírásában az szerepel (15. és 25. oldal), hogy a procinként közvetlen egymás mellett található 8 és 6pin-es csatik a procik tápellátására vannak (melyekből a 6pin-es csak kiegészítő extrém tuning esetére).
Viszont az igaz, hogy van egy különálló 6pin-es kiegészítő tápcsati a PCIe síneknek. Kérdés, hogy akkor ez így mire elég, mert a 6pin-es PCIe tápcsatira ugye 75W-ot adnak meg általában.Aztán gyanús a 32. oldal, ahol az 1-es, 3-as és 5-ösre "PCI-E x16/8 slot"-ként hivatkoznak, és csak a 7-esnél írják, hogy "PCI-E x16 slot". Én ebből arra következtetek, hogy az 1, 3, 5-ös közül bármelyik használható x16-osként, de valószínűleg nem egyszerre. Elvégre ami biztos, hogy a 24pin-es ATX csati tud 75W-ot, meg a kiegészítő 6pin-es csati is tud 75W-ot, ami két teljes értékű x16-os sín tápellátását fedezi csak. Hogy bármelyik is többre lenne hivatott, arra kellene valami forrás.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #20061 üzenetére
"viszont +1szál sárga madzag 6A-es(75W) max terheléssel hogyan szolgál ki 2 vagy több PCI-ex kártyát a csatlakozó felöl n X 75W-al?"
Nekem gyanús, hogy sehogy. (Vagy tudsz olyan SLI/crossfire képes kártyát mutatni, amelyiken nincs kiegészítő tápcsatlakozó?)
Személy szerint hajlok arra a véleményre, hogy a 75W nem hogy x16-os PCIe sínenként értendő, de esélyes, hogy csak az egyik tudja, az első.
A látszólagos ellentmondás feloldását lásd lejjebb!"Tudtommal pont az az egyik leglényegesebb különbség a 20 és 24pin-es csatlakozók között, hogy az utóbbin lévő kiegészítő 12V-os vezeték hivatott a PCIe sín tápellátására."
Az hogy csak az az egy vezeték látná el a PCIe sín-t, lehet, hogy szimplán megalapozatlan prekoncepció a részemről, mert ugye a leírásban csak annyi van, hogy a 24pin-es csati második +12V-os vezetéke a PCIe sín tápellátása miatt vált indokolttá. Arról már nem esik szó, hogy esetleg az alaplap kialakításától függően használhatja-e mindkettőt. A PCI Express - Board Design Guidelines (Azt hiszem ez publikusan nem elérhető, már nem tudom az internet mely sötét bugyraiból vadásztam anno) 21. oldalán látható példa képen mondjuk az alaplapon a PCIe tápvezetékezése csak a 24pin-es csati utolsó 4 érintkezőjéhez van elvezetve (a CPU tápcsatiját pedig meg se közelíti), de ugye ebből nem következik, hogy az alaplap gyártói is eszerint járnak el a gyakorlatban.Hasznos információmorzsák (9-11. oldal) - PCIe Electromechanical Updates
- "The +12V delivered from the standard x16 edge connector and the additional +12V(s) delivered via the dedicated 2x3 and/or 2x4 auxiliary power connector(s) must be treated as coming from independent separate system power supply rails."
Ha jól értem, akkor eszerint nincs akadálya annak, hogy PicoPSU-160XT + Dell DA2 kombóval a 3db +12V-os vezeték szét legyen osztva a picoPSU, a P4-es csati és a VGA kiegészítő tápcsatija között. Tehát elvileg ilyen tápellátással megoldható egy 75W-nál nagyobb fogyasztású és így kiegészítő tápcsatival felvértezett dVGA etetése. Alacsony fogyasztású CPU-val talán még a 150W is beleférhet, de a tévedés jogát fenntartom.
- "No specific power sequencing between the slot, 2x3 and 2x4 connector power can be assumed. A PCI Express 225W/300W add-in card must handle all possible combinations."
"If the Slot_Power_Limit is bigger than or equal to the permitted initial power draw, the card can then draw power up to the Slot_Power_Limit in any order from the PCI Express edge connector, the 2x3 connector (if exists) and the 2x4 connector (if exists), subject to and limited to the individual power ratings of the respective connectors."
"If the Slot_Power_Limit is smaller than the permitted initial power draw, the card can ignore the Slot_Power_Limit message and continue draw the same amount of power as permitted at system power up time."Itt érdemes meglesni a 11. oldalon lévő táblázatot a példákkal. Lényeg, hogyha a PCIe sín nem tud 75W-ot adni (Itt tegyük hozzá, hogy ennyire csak x16-os sín képes és hogy ebből a +12V max. 5.5A, míg a 3.3V max. 3A), akkor úgy is jó, ha csak 25W-ot ad (ennyit már a x1-es is tud), a többit a VGA majd a kiegészítő tápcsatikon keresztül veszi fel. Nem válogatós.
(#20065) radi8tor1: "Meg kell(ene) nézni az ATX szabványban ezt."
Az, hogy az x16 PCIe sín tud 75W-ot, benne van a szabványleírásban, nem ez a kérdés. Hanem, hogy több PCIe sín esetén a többi is tudja-e. Szerintem nem, mert (1) a 24pin-es csati arra már kevés; (2) ha nincs a sínből 75W, a dVGA megoldja a kiegészítő tápcsatikon keresztül; (3) Gyanítom, hogy az alaplap nyákjának rétegszámát is csúnyán megnövelné, ha 3-4-5db x16-os PCIe sínhez is kellene 75W-ot elbíró tápvezetékezés (de ez megint csak prekoncepció a részemről).. -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #20049 üzenetére
"Minden képen olyat válassz amin van 4pin-es 12V-os CPU dugó, különben nem indul a lap, onnan táplálja a Pci-ex portot is, így nem elég neki csak 20/24 pin."
Tudtommal pont az az egyik leglényegesebb különbség a 20 és 24pin-es csatlakozók között, hogy az utóbbin lévő kiegészítő 12V-os vezeték hivatott a PCIe sín tápellátására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- E-roller topik
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest