- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Tudtok ajánlani olyan webshopokat ahol mini-itx házakból van értelmes kínálat?
Esetleg konkrét típusra is szívesen várok ajánlást is.Amire szükségem lenne 1db 2,5" és 1db 3.5" hely, 2db USB 3.0 előlapi kivezetés.
Jó lenne ha lenne férőhely 1db 12cm -es ventilátornak is a hűtés miatt.
Keret 15k nagyon max 20k.Gép ami menne bele:
-ASROCK AM1H-ITX
-PCI-e x1 Wifi hálókártya.
-1x4GB DDR3 1600Mhz
-AMD Athlon 5350 a gyári hűtésével
-3.5" normal hdd
Később egy SSD.Nem tudom ezt elvinné-e egy FSP 90W -os univerzális noti adapter.
-
kovsol
titán
válasz
szabi__memo #21301 üzenetére
Az A6-5200 ban is 128 radeon core van, de az 600Mhz -es, ott már HD8400 nak hívják.
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy az órajel függvényében változik az elnevezés.
Jónak tűnik ez a Asrock QC5000-ITX/WiFi. Ha jó áron be lehetne szerezni itthon, akkor jó alternatíva lehetne. Viszont még nem találkoztam vele sehol.
-
kovsol
titán
válasz
szabi__memo #21298 üzenetére
Ahogy nézem ugyan úgy 128 GCN Core van ebben is ami 500Mhz-en megy. Maga a CPU meg 1500Mhz 15W TDP.
Tudásban ahogy nézem az AM1 vonalon lévő 5150 és 3850 között van.(R3 szériának is láttam már írva amúgy ezeket az IGP-ket)
-
kovsol
titán
válasz
#16939776 #21232 üzenetére
Nekem jelenleg az asztali gépemen passzívban megy a 3570k@4200Mhz@1,05V mellett. Egy alpenföhn matterhorn első kiadásos hűtő van rajta a maga 1060g -os súlyával.
A házban meg egy elég jó szélcsatorna van kialakítva. Igaz ha rárakom a ventilátorát még tudod nyerni pár fokot, de így is jócskán az intel által meghatározott értékek alatt marad. Idle 33-36, linx alatt kb 65-70ig megy fel. Normál terhelés alatt 60nál megáll.
-
kovsol
titán
válasz
Andrewhouse #20913 üzenetére
VGA esetleg lehetne egy GTX750 is, annak 55W TDP -je van és sokkal gyorsabb, és kb csak +5-7k val több.
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20667 üzenetére
Szerintem itt a táp a ludas. Külső vezérlőhidra sincs szükség a lapon a SoC felépítése miatt, így szerintem a lap maga nem fogyaszthat sokat.
Szerintem várjunk pár tesztre még mielőtt következtetést vonunk le.
Bár mondjuk az Asrock rakott rá extra sata és usb3 vezérlőt. -
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20649 üzenetére
1080p filmek és youtube fideók már megfekszik a gyomrát a notimnak, főleg ha még megy letöltés is a háttérben rajta.
Játék az max ilyen Hearthstone, Age of Empires2 HD, Wacraft3 ami menni fog a gépen, azt el fogja bírni gond nélkül.
Netezés, multimedia, letöltés, office amire be lesz fogva főleg. Aztán hosszútávra tervezek vele.
És Windows7 lesz rajta majd. -
kovsol
titán
Egy ilyen AM1 -es proci gondolom leveri a notimban lévő C2D T5750 + hd3470 256MB párost. IGP biztos jobb, mint a régi radeon, mert abban még csak 40 számoló egység van, és az se gcn. Gondom CPU erőben is lemossa már a 4 maggal, de lassabb nem lesz.
Szerintetek? -
kovsol
titán
válasz
#03969024 #20641 üzenetére
25W TDP besorolást kapott mind a négy érkező AM1 -es proci. De mivel a legnagyobb 4 mag 2050Mhz + HD8400 amiben 128 gcn számoló egység@600 Mhz van is belefér ebbe, akkor várhatóan a többi ennél jóval kevesebbel is beérné. Na meg ugye a TDP nem egyenlő a valós fogyasztással.
Gondolom az IGP teszi ki a legnagyobb részét ennek, de az nem teker mindig maxon, és az órajelet is vissza tudja venni ilyenkor. -
kovsol
titán
Nekem mondjuk itt hever a fiókban egy 4GB-os DDR3-1600 modul amit bele tudok rakni az AM1 -be, míg az intel megoldásához vennem kell laptop ramot. Nekem a laptop ramos megoldás nem szimpi, mert később ha felszámolom a gépet a normál ramokat még át tudom pakolni tuti máshova.
Az a másik érdekes kérdés, hogy a FM1 -es proci mennyire lesz melegedős majd. Mehet-e majd passzívban.
-
kovsol
titán
válasz
radi8tor #20470 üzenetére
Találtam egy kis táblázatot a négy megjelenő prociról: [link]
Kíváncsian várom. Nekem valahogy szimpibb, mint az Intel Baytrail, mert azért az intel nem a hosszan tartó supportról és a jó driverekről híres. Ha a legnagyobbik is belefér a 25W TDP-be akkor gondolom a kisebb modellek jóval alatta lehetnek. -
kovsol
titán
Most látom van AM1 -es proci már forgalomban. [link] (vagyis hamarosan lesz)
Viszont alaplapot még nem látok hozzá listázva.(#20470) radi8tor1 jaja, furcsáltam is, mert úgy olvastam április 9. a megjelenése.
-
kovsol
titán
válasz
totya694 #20382 üzenetére
Egy i5 2500k/3570k még mindig nagyon jól tartja az árát. Szerintem ennél értékállóbb procit nem vehetett volna az ember akkoriban mikor kijöttek. És mellé a teljesítményük az évek ellenére nagyon jónak mondható.
Amúgy a fejlődés lassulása miatt rég nincs 1 év alatt ekkora érték zuhanás. -
kovsol
titán
válasz
Ruszki #20283 üzenetére
Nekem ez az AM1 felkeltette az érdeklődésemet. Olyan gépre lenne szükségem amivel tudok netezni, filmezni, youtube, mondjuk pár kis gépigényes játék elmegy rajta pl Age of Empires 2 HD, Hearthstone, warcraft3 akkor az már elég. Keveset fogyasszon, mert előfordulhat, hogy egész nap mennie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest