- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Google Pixel topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
válasz
flashpointer #24065 üzenetére
Esetleg a Thermaltake SlimX3.
Ez csak 36mm magas, de hangja kérdéses. -
tozso76
aktív tag
Intel haswell-re sikerült már valakinek OpenElec-et feltenni? Működő, választható 23,976Hz-el értem a kérdést.
Kb. 2 hónapja kipróbáltam 3 féle buildet, de egyik sem tudta ezt a frekit. -
tozso76
aktív tag
Sikerült a bugást redukálni. A htpc házát leföldeltem a tápkocka földjén keresztül. Nem szűnt meg a búgás, de így legalább este is használható a sub. Holnap kipróbálok egy modolt hdmi kábelt is.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Goose-T #21770 üzenetére
Nem változik a távolságra. Nem egyedi az esetem itt is ezzel szívnak. Sőt, ott az avsforum.com -on találtam még 2 topikot erre a hibára, egyértelmű megoldást viszont nem.
Shteer: igen én (mi) is ezt gyanítjuk. Este megpróbálom földelni a pc házát. Mert a kocka az földelt, de abból csak két vezeték jön ki a lapra.
-
tozso76
aktív tag
válasz
shteer #21769 üzenetére
Ha kihúzom az RCA-t akkor megszűnik a búgás, nyilván a hdmi kihuzása is megszünteti mert csak a htpc-rol jön a búgás. Ráadásnak ez a furcsa bugás nem állando. A boot-olás alatt mély recsegés hallatszik, win asztalnál csend, majd az xbmc elindulásával állandó a bugás, de csak az xbmc főmenüben. Ha belépek pl a video/fájlok menübe, ott csend van. Viszont a fájlok lépegetése közben, minden "klikknél" van egy kb. 1 mp-s búgás. Tehát a képtartalomtól függ a búgás intenzitása, frekvenciája.
Amit eddig próbáltam: Földeletlen dugóval tápot adni a tápkockának, a szoba másik konnektorába dugni a sub tápját, másik tápkábel a subnak.
Egyébként semelyik más forrásról nincs baj a bugással, tv hangja az erősítőn, az erősítő net rádió tunere, hálózati playere, fm tuner. Ezek mind normálisan működnek. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Asus H81T alaplapot használok egy dell noti táppal. A gondom a következő: ha elindítom a htpc-t akkor egy folyamatos bugás hallatszik a Yamaha rxv771 re kötött mélynyomómból.
Htpc- hdmi- AVR -hdmi- TV láncot használok. Most vettem, egy aktív subbal rendelkező KEF 5.1 szettet. Eddig nem használtam mélynyomót és nem is hallottam semmi anomáliát.
Szerintem a földelés nélküli htpc visz valami zajt hdmi-n keresztül az AVR-be.
Ti hogyan oldanátok meg a földelést?
Másnál nem jelentkezett ez a hiba? -
tozso76
aktív tag
Asus H81thin lapon a hdd-ket nem tudtam megnézni, viszont a fogyasztásmérőt alá raktam.
2+1 GB ram, 160GB 2,5" hdd, G1820 Celeron alapon, 90 wattos delta notitáp, win 8.1
xbmc idle: 18W
xbmc 1080p mkv+dts hd lejátszás: 20W
xbmc 1080p youtube video: 21W
Mindháromnál 39fok cpu, 1000 rpm venti mellett (Intel gyári venti, kissebb a hangja mint a 2,5"hdd-nek)
Prime95 41W 54Cfok.
Mindez egy félig nyitott "házban". -
tozso76
aktív tag
Lassan összeáll az álom htpc-m. ASUS H81T lapra épül egy kikukázott Motorola HD stb házába. Ha elkészül teszek fel képeket. Túl vagyok a nehezén, ami a faragást illeti. Szépen bent van a lap a házikóban, táppal nem kellett szopnom, mivel integrálva van a lapra. A 1150 stock hűtő viszont túl magas. 34mm magas hűtő férne el. Találtam egy párat, de az áruk, 8-10e ft-nál kezdődik. Venti zajra nem vagyok nagy érzékeny, de ha lehet PWM-t vennék.
Tudnátok ajánlani valami olcsóbb hűtőt? Vagy a gyári venti helyére tehetnék egy slim ventit? Ezt próbálta már valaki?
Ez a ház: -
tozso76
aktív tag
Asus H81T lapra szertnék épiteni htpc-t. CPU-nak, Celeron G1820 -at gondoltam.
Elméletileg ezzel a Celeronnal már nincs gond a, 0-255 16-235 színtér megjelenítéssel.
Pár ezer Ft-tal többért többért lenne Pentium CPU.
HTPC célokra mivel tud kevesebbet a Celeron?
Csak 2D 1080p filmeket, esetleg BR iso-kat néznék vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- PlayStation 5
- Netflix
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest