- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Egyébként észrevettem egy dolgot. Az MSI B85I Gaming,és az MSI Z87I Gaming lap felépítése közt semmi,azaz semmi különbség nincs. Sőt még az MS számuk is ugyan az! A Z87I biosát nem lehetne valahogy rátenni a B85I-re?
MSI B85I Gaming
MSI Z87I Gaming
-
miresz
veterán
válasz
RMZ250 #22976 üzenetére
Én inkább ezt ajánlom:
(#22978) shteer: De lenne,ha az intel nem kényszerítette volan az új biosokkal a gyártókat,arra,hogy ne menjen a tunung ismét semmiben,csak Z-s lapban.
Az én MSI B85I Gaming lapomban is ment a tuning,a régi biossal,de a lapok már az új biosal jönnek sajnos,a régi biost meg sehol nem lehet fellelni.
-
miresz
veterán
válasz
AxBattler #22711 üzenetére
Valamilyen szinten még a mostani MSI H81I-ben is megy,de ez azért elég gyenge lap hozzá.
Olyan mITX lapot keresek ésszerű árban,amiben ~ 4,2-4,5Ghz körül lehet hajtani egy 4670K-t.
Találtam egy ilyet is: MSI H87I - A mighty tiny "H"overclocker
(#22713) viperabácsi: Néztem én is,de sajnos ez már jóval meghaladja a költségvetést.
Ha nem számítana a pénz,akkor ezek közül mazsoláznék:
http://www.asrock.com/mb/photo/Angle/Z97E-ITXac(m).jpg
http://www.vortez.net/articles_file/23274_maximus%20vi%20impact%20review%20-%20intro.jpg
-
miresz
veterán
Üdv!
Valakinek van itt a topicban MSI B85I GAMING lapja? Ha igen akkor lenne egy pár kérdésem.A legfőbb az,hogy a K-s tuning megy-e a lapban? A válaszokat előre is köszönöm!
-
miresz
veterán
Meine kleine machine.
(bocs a képminőségért telóval fényképeztem)
-
miresz
veterán
Itt szívok az asszony gépével már két napja. Adott egy MSI FM2-A75IA-E53 lap,hozzá egy 5600K. Gyönyörű szépen megy,semmi gond nincs vele,egészen addig amíg bele nem teszem a 7850-es kártyát! Szereztem egy Sapphire 7850 1Gb GDD5-ös karit. Frankón működik meg minden semmi gond nincs vele,de ha beleteszem ebbe a gépbe,akkor mikor terhelés alatt van a kártya a hangszórók búgnak mint a disznó. Fingom nincs mi a fax lehet vele. Ötlete van valakinek?
-
miresz
veterán
Lassan megkezdődik a kivitelezés is.Miniatürizáljuk a dolgokat,a lapok már megvannak.
-
miresz
veterán
válasz
Mercutio_ #17968 üzenetére
Az asszonynak rakok össze egy gépet a jelenlegi helyett,és mini ITX-ben gondolkodom,mert nagyon jó áron szereztem egy MSI FM2-A75IA-E53 lapot+ egy Bitfenix Prodigy házban lenne a konfig.Ez tetszk neki fehérben,mondjuk szerintem is pofás kis kuckó. A lapról semmi infóm nincs,hogy lehet-e benn tuningolni vagy sem. Nagy tuning nem lenne fix 4Ghz- a cél. Hűtő az van hozzá egy Cooler Master Hyper 412S A procin vagy APU-n még megy a vacila,hogy mi legyen.Először egy 750K-ra gondoltam,de a nagyon kis árkülönbség miatt(+3e huf) inkább az 5600K felé hajlok. Igaz lesz VGA a gépben egy HD 5750,(a mostani konfigból)de azért sosem jön rosszul az IGP pl VGA cserekor. A jelenlegi proci egy 4 magosított Athlon x3 450@ x4 b50 L3 chace nélkül,az nem oldható(propus magos)
A kérdés,hogy teljesítményben kb,hogy fog viszonyulni a mostani procihoz a fentebb említett @4Ghz körül. Esetleg a lapról valami infója valakinek? Később egy HD 7850 kerül a mostani VGA helyére,azzal hogy viselkedne. Többnyire Archicad,Autocad,Corell,PS,stb fut a gépen,játékok közül War Thunder,BF3 (bf4?) természetesen mindegyik multi,és nem full grafika,de HD felbontás.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az MSI FM2-A75IA-E53 lappal?
A terv egy ilyen beépítése egy Bitfenix Prodigy white -ba. Egy AMD 750K lenne benn (amit szeretnék ~4,0-4,2Ghz-ra húzni benn,természetesen hűtőm az van hozzá. Még egy AMD 5750-es menne mellé+ egy SSD a rendszernek. Ezt szeretném az asszonynak összerakni.
-
miresz
veterán
válasz
Mercutio_ #14941 üzenetére
Igen már néztem ezt is,de nem valami bizalomgerjesztő a kinézete. Az USB-s wi-fi lenne? BT,nálam nem szempont,sőt jobban örülnék,ha az a kidudorodás inkább nem is lenne rajt. Elég nagy szégyen,hogy AMD vonalon,nincs igazán jól felszerelt miniITX lap.
(#14934) Goose-T: Átolvasom köszi.
Bár a 85-ös lap sajnos azért már drágább is...
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz
Pista0001 #14927 üzenetére
Igen a processzor erővel,mint írtam nem lenne gond egyik oldalon sem,(bár én is AMD párti vagyok inkább) viszont az IGP-vel legalább 3-4hónapot ki kell húzni,ami nem is lenne gond,mert addig el lennék én bármelyikkel.Viszont amit írtál az eltántorít a dologtól. Jó lenne megtudni,hogy ez egyedi hiba lehet-e vagy nem. Intel oldalon elég csábító a lap,jó felszereltsége,processzorból elég lenne az i3,vagy még a G870 is.AMD oldalon vonzó az IGP ereje,ezen az oldalon is bőven elég lenne a processzor erő,viszont nem találok igazán jól felszerelt lapokat,ami legalább annyira jól felszerelt mint pl. a Gigabyte GA-B75N.
Ház terén,ha AMD vonalon maradok,lehet,hogy az IGP is elég lenne,de ilyen menne mellé szerintem: SAPPHIRE 11202-10-20G HD7750 LowProfile
Esetleg tudnátok linkelni oldalakat,ahonnét lehetne rendelni jó hardvereket,főként hátakat,miniITX mértetben?
-
miresz
veterán
válasz
Hurkaleves #14924 üzenetére
Köszönöm. Igen ezt a hibát olvastam én is több helyen is. És a FM2A85X-ITX-en már ezt javították? Közben Intel vonalon találtam egy ilyet: Gigabyte GA-H77N-WIFI ez elég disznón néz ki,és a wi-fi is jó,hogy van benn,mert az mindenképp kell hozzá majd,csak eddig én külön usb-sen gondolkodtam,de ez így nagyon jó. De ez is nagyon jó és olcsó is Gigabyte GA-B75N és ebben is bent van a wi-fi kártyának a hely. AMD oldalon nincs valami hasonló megoldás? A másik kérdés,az,hogy Intel oldalon ami processzor szóba jöhet,árban az max a Pentium G870,esetleg egy Intel Core i3-3220.ezek vannak egy árban az 5600/5800K-val. Processzor erőben ezek megfelelnének,de IGP szempontjából úgy tudom nem az igaziak.
Ház terén,én valami kisebbre gondoltam. Valami hasonlóra: Thermaltake SD101 Mini-ITX
-
miresz
veterán
Üdv,mindenkinek!
Eljött az ideje,hogy elkezdjem összepakolni a miniITX gépemet. Tanácsért fordulnék a topic lakóihoz. AMD alapon(FM2) szeretnék valamit kihozni valamit.Persze,ha van Intel alternatíva ami jobb azt is megfontolom. Én egy AMD 5600K-ra gondoltam.Építettem már össze gépet ilyen procival,meg voltam vele elégedve.Dedikált VGA lesz majd mellé idővel egy 7750-es személyében. A felhasználás átlagos,HD film,net,meló CAD,esetenként koca játék,természetesen nem fullon.
Olvasgattam az ASRock FM2A75M-ITX lapjáról,de nem sok jót hallottam róla. Valakinek esetleg van tapasztalata vele?
Tehát összeségében a kérdésem az lenne,hogy ti mit ajánltok. Alaplap,proci,ház,táp(ezkről lövésem sincs mi lenne a jó,de minél kisebbet szeretnék) terén. A válaszokat előre is köszönöm.
-
miresz
veterán
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem,egy BitFenix Prodigy házba bele férne egy Be Quiet Dark Rock Pro2-es hűtő? Egy ASRock FM2A75M-ITX lapra öenne rá,egy 5800K-val,vagy egy K-s Athlonnal.A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 RAM modulok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest