-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chef69
tag
válasz
AxBattler #44341 üzenetére
🤔 Kicsit túllóg, de mindenképpen megfontolandó! Köszönöm!
Boxok közül ezt gondoltam:
[szerintetek jó választás lehet?] -
sb
veterán
válasz
AxBattler #44305 üzenetére
Ma már léteznek halk SFX tápok is. Akkoriban egyrészt alig volt, másrészt azok is hangosak voltak pedig a méretből adódóan a TFX-nek kéne hangosabbnak lennie. Próbáltam többet is. 60-100W tartományban is kicsit melegedve tekertek. Ehhez képest a TFX a kis ventivel kussban volt. De lehe, hogy csak a Seasonic colt ennyire jó TFX-ben.
Holnap jön a CA-M. A 200GE + S2H már a boltban vár.
(Desktopba meg B450+2600) -
sb
veterán
válasz
AxBattler #44299 üzenetére
Normál háznak simán bevállalnám. Visszafogott.
HTPC-nek nekem nagy és ott az előlapi bármit se szeretem.szerk: Type-C van rajta, besz*rás. Meg az a kis izé SD slot lenne? Nem írják a weboldalon...
Elrendezésre a Feel 105-öm jut eszembe róla, de annál nyilván átgondoltabb. -
hegegabi80
addikt
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #44293 üzenetére
Teljesen jó. Bár én G4600-at hajtok ami azért gyorsabb kicsit 3.6-on és a 24EU is közel van a gpu-hoz, de mégiscsak jobb/fejlettebb az utóbbi. (Mondjuk értelmes tesztet nem láttam, csak játékot... jó lenne tudni madvr-ben mit tud.) Szóval nagy különbség nincs, de szimpibb az Athlon... és a mostani ármozgásokkal lehet, hogy nem is lesz drágább.
Már csak az sw oldaltól félek, de remélem nem lesz szívás ott sem.S2H lesz a lap. A320M-HDV szimpibb lenne, de az S2H tuti HDMI 2.0, nem lutri.
A Metis formavilág nem jön be. Plusz mélységre nem akartam nagyot, inkább magasabb kocka kéne. Ezért lenne kicsit jobb a C2, mint a CA-M. Az ideális egy 22x23x27-es lenne.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #44269 üzenetére
Miféle gányolásról beszélt te?!?!?!?! Ez pontos, precíz, mérnöki munka!
Az első különösen. Az jó kis konfig volt.
Az MX31-el nagyobb szarakodás volt.
Viccet félretéve: mégse házvágás... meg már ki is öregedtem belőle.Egyébként utóbbi, HDD-s konfig megy most is, ill. továbbra is erre lesz szükség, csak már szofisztikáltabb a tartó.
C2 táp helyére tudnék ventiket applikálni, Most még méregetek, hogy belülre hogy férne el a HDD-cpu körül vmi ami kicsit átmozgatja a belül rekedő meleget. Különösen a -2cm-rel. Aztán ha eldőlt vmelyiket berendelem. A 200GE már rég átvételre vár. Kíváncsi vagyok mit tud.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #44260 üzenetére
Én ahhoz nem értek.
Közben rájöttem, hogy a C2 viszont 2cm-rel keskenyebb is, lehet, hogy az már szűkös lenne a HDD-kkel.Nekem a mostani mATX lapok mérete sem lenne nagyon gázos, kb. fél centin múlik, hogy beférnek-e a jelenlegi házba. De ettől függetlenül igazad van, régen voltak ezeknél (21-22x23-25) kisebb lapok is.
Ez az A320 ITX lap gyanítom nem véletlen, hogy eltűnt. Elég erős ajánlat volt (lett volna). -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #44187 üzenetére
OK köszi az infókat. Szerintem a Silvretta is ki lesz próbálva, gondoltam rábarkácsolok 120-ast, abból van itthon pár darab, igaz mókásan néz ki. Elvileg 95W-ig van gyárilag, na de gondolom nem ilyen kis házban, meg maxon tuti visítani fog a venti, vagy majd leszabályozom kicsit nem olyan forrófejű azaz i5-4440-es.
-
hegegabi80
addikt
-
Nerazim
őstag
válasz
AxBattler #44015 üzenetére
Nekem a régebbi van most a gépben, mikor legelőször beszereltem akkor semmi hangja nem volt, örültem is neki, aztán kiderült, hogy nem forog a ventije, mert harisnyázásnál lejött az egyik forrasztás, visszaforrasztás után most áldom azt a kb 1,5 hónapot amíg nem forgott
most van hangja azért.
To All:
Ezzel kapcsolatban kérdezném, ha kiveszem azt a nem túl acélos 80 -as ventit (plusz még mondjuk a tápon lévő ventirácsot jobban perforálom is az eredetinél) és a ház (Metis) hátsó ventijét befelé fújatom (most kifelé fújja a levegőt) akkor honnan fogom tudni, hogy a tápnak elég-e az a mennyiség vagy csak akkor, ha már baj van? Van erre van vmi progi mint pl: CPU -nál hőmérsékletre? -
Galopp
tag
válasz
AxBattler #43819 üzenetére
M.2-re: ASUS ROG STRIX X470-I GAMING
Nekem ez a kiszemeltem mostanság. Van elég USB, nem (csak) hátul van M.2.. És bár 2700X-et tervezek beletenni, de jó tudni, hogy alkalomadtán ha kerül bele olyan proci, 2.0-s a HDMI kimenete...
-
Goose-T
veterán
válasz
AxBattler #43798 üzenetére
Kicsit megijesztett az elején, mert van két Dell U2412M monitorom, VGA, DVI-D és DisplayPort bemenetekkel. Az alaplapon meg két HDMI kimenet van.
Namármost az egyik monitor eddig is egy HDMI-DVI-D kábellel ment, a másik sima DVI-D-vel, azt ki kellett cserélni valamire. Volt otthon egy DVI-D-HDMI átalakítom meg egy HDMI kábelem, megpróbáltam azzal. POST alatt volt kép, Windows alatt már nem észlelte, bárhogy is dugdostam. Próbáltam egy DisplayPort-HDMI kábelt, azzal egyáltalán nem volt kép. Szereztem egy másik HDMI-DVI-D kábelt, azzal szerencsére tökéletesen működik.
Nem értem, mi lehet a különbség a HDMI-DVI-D kábel és az átalakító között. Esetleg az, hogy a működő kábeleken hiányzik a középső hatos blokk tüske? Emlékeim szerint mintha az szállítaná az analóg jelet, amit a 2400G már nem igazán támogat. Mégis volt kép POST alatt, lehet, hogy van a Ryzenben egy szükség-RAMDAC, ami csak bootkor aktív, Windows alatt már le van tiltva, és lehet, hogy analóg módra kattant rá rögtön azzal az átalakítóval.
-
Nerazim
őstag
válasz
AxBattler #43730 üzenetére
Az eredeti elképzelés az volt h a hátsó ventit kifelé fújóra teszem, csak végül megfordítottam mert kíváncsi vagyok h ha először befelé fújóra állítom és a felesleg meg a tápon keresztül távozik akkor az úgy milyen, de lehet végül a hátsót kifelé fújóra rakom még nem tudom. A festék meg sima flakonos spray, itt több fajtát is kipróbáltam, de egyikse az igazi vhogy nem erre a szácsiszolt alura le ez kitatlálva, pedig előtte kicsit meg is csiszoltam a felületet.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #43114 üzenetére
OKs, ez igaz. Első körben marad a lég, IS-50 max ráteszem a TY-147A ventit a kezdő fordulata 300 RPM körül van és nincs pumpa hang.
Seep: gyerekkoromba volt, de nem igazán emlékszem már rá. azért köszi az infókat neked is.
Azért a hátsó venti rácsot már nem akarnám kivágni, ennyire nem akarom moddolni. (a kivágást a kompakt topicban is írták)
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, max egy próbát majd megér, még sose volt ilyen játékvizem.
Aztán lehet annyira megtetszik, hogy a végén építek bele egyet és a gatyám is rámegy. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #43072 üzenetére
Titok.
Na jó első körben a 3. slot helyet kivágom, sose lehet tudni, milyen lap kerülhet még bele.A tetejét első körben perforálni akarom de úgy, hogy ha elbénázom akkor még ki lehessen vágni. Neten találtam is róla képet, bár a linkelt nem az, most nem találom. De nagyon sok megoldás tetszik.
Sőt elsőnek átlóba egyes vonal kivágások tetszettek, de a korábban linkelt zaj és levegő áramlás miatt lemondtam róla. És venti nélkül is kipróbálom. Már csak azt nem tudom egy 140-es vagy két 120-as legyen. De inkább az utóbbi. Aztán alul a hdd-nek is kicsik perforálom, jobban szellőzzön alulról, és a talp csere is tervben van egy kicsit magasabbra. Dióhéjban ennyi.
Jah és ha kell, mert nem illik bele az összképbe, vagy elrontom, jöhet a festés.Amúgy ablakosat szereztem be, de tervbe van a teli plexi/üveg oldallap is, attól függ asztalon hogy tudom majd elhelyezni. Na és gamer LED is!!!!!
(ez érdekel a legkevésbé)
Megtaláltam a képet és oldalt, szépen átpontozza a lyukak helyét.
Amúgy ez a kedvencem, de ilyen sose lesz. -
VTom
veterán
válasz
AxBattler #43049 üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami. Én Dél-Koreából rendeltem a házamat, de kb. 5 másik gyártónál találtam meg azóta ugyanezt a házat, volt ahol teljesen ugyanez volt, volt ahol csak a váz ugyanaz, és az oldallapok különböznek.
Sok hirdetés van e-bayen is, ahol csak nagy tételben szállítanak, csak a logo-t kell rátenni.Viszont a szállítás tényleg nagyon sok, és erre ugye jön még áfa + vám is.
-
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #43047 üzenetére
Na igen! Én ezt el is felejtettem, hogy még vám is van
... Így sajnos teljesen felejtős...
(#43048) VTom: Sajnos csak a netes képekre tudok támaszkodni, így: passz.... De ahogy AxBattler mondja: szerintem is ugyanott készülnek ezek a klónok, mint ahol a Raijintek házai.
Találtam egy videót, ebből több látszik talán.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #42997 üzenetére
Figyelj, ez egy metis, azon már rég túl van a kolléga.
-
válasz
AxBattler #42776 üzenetére
Jaj, bakker, nem specifikaltam tul a kerdest, mar latom, bocs!
Ha ITX epitesre adom magam, akkor nyilvan a lapnak, cpu-nak RAM-nak is valtozni kell.
Ekkor az adattarolo HDD-imet bepakolnam kulso USB hazba, igy fizikailag csak 2db SSD lenne a hazban.
ODD sem.Kesobb meg a HDD-im ugy is mennenek egy (egyedi epitesu vagy kulcsrakesz) NAS-ba.
Tehat akkor vegul aminek a hazba kene fernie: lap, cpu, ram, (esetleges DVGA - ha cserelni kell akkor a mini 1060-asokat neztem eddig), 2 db SSD (ha 4 is bemegy, az sem hatrany, de nem letszukseglet.
)
Udv. core2
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #42731 üzenetére
Jó kérdés, én januárban vettem aqua-ból, fekete metis classis és ilyet kaptam, én is meglepődtem, mert nem tudtam, hogy volt egy kis ráncfelvarrás.
Az ablakot még nem rögzítettem, nincsen benne semmi
még most agyalok rajta, hogy mi legyen, mert a hagyományos plexi az olyan fosch, hogy azonnal tele lesz mikrókarcokkal, edzett üveg vastag (min. 4 mm) és ráadásul nem csinálnak 37 cm átló alatt (megkérdeztem....), szóval most vadászok céget, ahol méretre vágva is készítenek Optical HC-s plexit, ami egy karcálló bevonattal van ellátva, 1 vagy 2 oldalon.
Még az is megfordult a fejemben, hogy sima 2mm-es ablaküveget rakok bele, csak az nem annyira biztonságos, ha neadjisten törik.
-
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #42414 üzenetére
Én önző módon majdnem rendeltem egyet, csak mivel se angol tudásom, se nagy tapasztalatom nincs külföldi vásárlást illetően így meggondoltam magam. Jól is tettem, mert ráfáztam volna a szállítási díjat illetően! Alapból alacsony súlyt jelölnek meg (így olcsónak tűnik elsőre a szállítás is) a kínai webshopok , amin vagy lehet módosítani, vagy nem. Utólag , a szállítás előtt mérhetik le, és módosítanak a szállítón/szállítási díjon. Arról viszont semmilyen infót nem találtam, hogy milyen nehéz egy ilyen ház csomagolva. Az Amazonon megtaláltam a Styx súlyát (kicsivel lehet kevesebb a Q2, kivéve ha üveg oldallapos), ami majdnem 5kg. Na amelyik "China" shopban ezt meg tudtam adni ott pislogtam a szállításon díjon: bőven 100 USD felett volt.
Régebben kapható volt aliexpress-en (most sajnos nem), ott olyan 60 dollár volt a szállítási költség.
Egyelőre lemondtam róla, de nem végleg, mert engem is nagyon érdekelne egy natúr szürke, két ventilátor nyílással a tetején, meg két sima alu lemez oldallappal.Nagyon sok variációt lehet választani, ez is nagyon tetszik benne, lehet két félét is vennék, ha olcsóbban megoldható lenne a szállítás.
hegegabi80: nem rossz ötlet!
-
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #42101 üzenetére
Nem klón, csak "Clean"...
Viccet félretéve szerintem is pontosan ez a linkelt példány az, csak valaki sallangmentesítette (ami amúgy nagyon jól is áll neki).
-
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler #42031 üzenetére
Baratnomnek Raijintek Metise van, es olyan lapja ami alulra adja ki a tapcsatijat. Boven elferne meg egy HDD, SSD ott. (neki felul van, de attol meg latszik)
FM2A75M-ITX a lap. Bar hozzateszem, a tapkabel se a megszokott egybe az egesz harisnyazva, hanem laposan van osszefogva. SF600-as a tap.
-
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42040 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
ebben igazad van
előtte gondoltam körbejárom, h egyáltalán mennyire van szükségem erőgépre, ill. mi az amit fel tudok használni a meglévő, de használaton kívüli cuccaimból. -
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42033 üzenetére
az útban lévő tápkábel az a ház része, a hosszabbító ami a táptól a ház külső burkolatáig vezet.
kicsit abban is elbizonytalanodtam, hogy kell-e otthonra ryzen, vagy elég egy g4560+hozzá való lap, meg van hozzá egy jelenleg használaton kívüli gtx 750 ti-m is. max ha nem elég a g4560, akkor mehet bele nagyobb cpu is.
így egyből nem kell egy 35-40k-s lapot vennem, meg a fiókban lévő hyper 212 plus és scythe samurai zz is felhasználható lenne intel lapokhoz.
a z370-et megint kizárnám, mert horror áron van hozzá lap. -
Ringman
félisten
válasz
AxBattler #42031 üzenetére
ha rászánom magam a vásárlásra, akkor egy kolink satellite itx házba menne (ami már megvan, egy nem üzemelő home server van benne), ott nem lenne ezzel gond, ha nem rakom rá az oldalsó hdd-tartót.
a házzal a belső tápkábel lesz a gond, vagy csak nagyon-nagyon szűkösen fér el a cpu-hűtő. -
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #41957 üzenetére
ISK-ban a párom HTPC-je, Flyer-ben még semmi (a Metis kiürül hamarosan), a Cisco-ban az Atom "NAS", a 1340Mi-ben meg egy QC5000M-ITX/PH (jelenleg dísznek).
Csak... izé... olyan szépek együtt, na. Pár évvel ezelőtt az LC-Power házért a fél karomat odaadtam volna. Holnapután pedig rajztáblából faragok ML-09-re hajazó kuckót. Mi ez, ha nem (visszafelé)fejlődés?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #41952 üzenetére
Köszi.
Elférne, ha nem fejjel lefele szereltem volna be a keretet. Eredetileg ugye így lenne.Viszont 3,5-es már belelógna a videókártyába. Akkor az lenne felül, aztán hogy alul még elfér-e ez a kettő mellette necces nagy moduláris táppal. SFX-el sima.
Az SSD a tápon melegebb volt, mint így.
-
XuChi
addikt
válasz
AxBattler #41873 üzenetére
Egyenlőre csak tervezgetek, de kb ez az elképzelésem:
Intel i5 8600 / AMD Ryzen 5-7 2xxx szeria (Nem az APU!!)
2*8GB DDR4 3000+ mhz Ram kit
Pcie-NVME 500GB SSD
GTX 970/980/980Ti/1060/1070 valamelyike.
SFX Corsair SF450/600 valamelyike.
Kb ennyi. Ehhez keresek valami frankó házat, ami kicsike és jól is szellőzik, elfér a PS4 Pro / Xbox One X mellett és nem lóg ki mellőlük nagyon
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #41873 üzenetére
A tetőn a nyílás hiányát az oldallap és a váz közötti réssel kompenzálja a koolink, tehát összejöhet a megfelelő szellőzés. (Noha biztos jobb lenne ha rácsos lenne a tető, de ezt egy fúrógéppel lehet orvosolni és a dizájn is megtartható.) Ellenben a felső ventinek tényleg semmi értelme. Zajkeltésre alkalmas lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged