- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #64168 üzenetére
Nem az IO rész egyforma mindegyik lapon. Legalább is nekem korábban nem tűnt fel, hogy nagyobb lenne.
Lefelé megoldható a támaszték, előre már necces, de max 20-21 cm széles lap férhet bele szerintem.
Nálam volt már többször is úgy benne úgy alaplap, hogy nem volt mindenhol támaszték, és eddig nem volt gond vele.
Max a 24 pines tápkábel rádugásnál kell alátámasztani kézzel a lapot, hogy ne törjön el.De jó lesz az, megoldom valahogy. Jön a tél kell valamivel foglalatoskodni. Bár ezt a gépházat inkább még későbbre tervezem, addigra meg lehet olcsóbbak lesznek az itx lapok.
Jah vagy mégsem.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #64166 üzenetére
Elvileg nem szegecselt, hanem csavaros, azokat ki lehet szedni. Sőt nekem nem is kell, mert nvme lesz csak a lapon.
A fix távtartót miért kellene áthelyezni?
A lap maradna helyén, csak előre és lefelé lenne nagyobb a lap.
A gyári riser kábel van furán átfűzve és meghatva a vga-hoz, de nekem az saját lenne benne.Valahol neten láttam, hogy a középen lévő tálcán alul vágtak egy másuk ablakot és azon volt átvezetve a riser kábel.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64128 üzenetére
Ez így van.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #64093 üzenetére
A legkissebb 4060 a Lenovo-tol van - csak 150mm hosszu, valamint 2 helyett 3 hocsovel rendelkezik. De hasonlo meretu a Manli single fan 4060-asa is (N72740600M15800-as modell). -
Gergello
addikt
válasz
Itt a riser kábel a házhoz jár vagy milyet érdemes használni ?
-
Crabface
senior tag
válasz
Ja, itt van mellettem az asztalon...
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64087 üzenetére
I7 + laptop 4080 verzió nincs?
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #64087 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #64082 üzenetére
Igen, nem feledtem el, alakul egy 3D tervem is, de még talonban tartom.
Ezen felül másik alternatívám még a kocsi alu hűtőrács is.
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64059 üzenetére
Ja hogy a két lik, akkor a belülről érkező csavar furata akar lenni? (Ez a "furat" szó a 3D nyomtatás esetén olyan esetlen megfogalmazás...) Aha. Akkor sarkot kéne lecsapni. Elég szögletes a kialakítása, így talán valami olyan megközelítést keresnék, ami marad a "szögletesség" bűvkörében.
De a negyed körcikk is kialakítható úgy, hogy pofás legyen a végeredmény és akkor a belső oldalon sem kell bűvészkedni, ellensúlyozandó a kivágást.
Szerk.: Ezeket az anyagokat nem ismerem annyira. Pedig már csináltattam pár dolgot én is... Inkább a nyomatot készítőre bízom, miután leírom, hogy mire is kellene.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64052 üzenetére
Még nem igazán foglalkoztam vele, leghamarabb majd késő este, vagy lecsapom a sarkát, vagy kap egy lyukat ahol befér a csavarhúzó, esetleg mindkettő egyszerre. Valamint a jelenlegi lyukakat is állítani kell, pedig ez gyártó oldaláról letölthető modell alapján készült és azokhoz nem nyúltam, de egy ~0.2-0.4 mm van benne és nagyon pontos az alumíniumban a csavarfej helye, tehát muszáj jónak lennie, mert most feszül.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #64025 üzenetére
akar azt is.
ez itt speciel egy 170W-ra limitalt 48magos EPYC-etegy phanteks t30 fujkalja.
de igazibol a 4060lp miatt tettem be a kepet -
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #64019 üzenetére
Majd ha filléres összeg lesz fémet nagyban nyomtatni :-)
-
válasz
HUN_Sector #63981 üzenetére
Van otthon egy LC Power házból való pico tápom. Délután mutatok róla képeket.
-
válasz
HUN_Sector #63970 üzenetére
Külföldön vannak jó gyártók, megéri ott is szétnézni, például: [link]
Ők gyártanak panel és pico tápokat is és szerintem elég jó minőség lehet. Na nem igazán konyítok az elektronikához, annyit látok, hogy minden kondi szilárd a tápon, ami azért tartós lehet, persze a tápegység sem csak a kondenzátorokból áll. -
válasz
HUN_Sector #63967 üzenetére
Inter-technek vannak 100 wattos paneltápjai
Gép közelébe nem vinném őket. Se az LC Powert. Gondolom a leggagyibb kínai licenszet megveszik, majd ráokádják a saját matricájukat. Ez így ebben a formában vállalhatatlan.
Gépházat meg olyan dolgot, amiben nincs elektronika, az említett két cégtől gondolkodás nélkül vennék, de tápegységet semmilyen esetre sem. -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63947 üzenetére
Nálam az 5600G felmegy 133W-ig, faltól mérve, és az is csak 65W proci. Ezt kicsit árnyalja hogy ezt csak a megerőszakolós tesztek alatt teszi, játék alatt nem, illetve ebből kb 20-30W az alaplap + perifériák.
Játék alatt sajnos nem mértem, de nem csodálkoznék ha ez is csak olyan ~88W-ig menne fel.8700G-vel van egy olyan apró bibi, hogy az IHS alatt sima hőpaszta van, nincs ráforrasztva. Tehát az Ivy Bridge óta jól ismert delid + folyékonyfém eljárással jelentősen javulást lehet elérni a hűtésben. Emlékeim szerint egy teszten olyan 15C-vel esett a hőmérséklet ha az IHS alá folyékonyfém került. Grafénos lapkával (vagy minek hívják azt, pl. a thermal grizzly kryosheet) is javul, csak kb fele annyit, úgy emlékszem.
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63947 üzenetére
Szerintem mind a kék, mind a piros csapat gödörben van, difi talán az ásáshoz használt lapát méretében van - de tény, most biztos sokkal kevesebben tesznek a kékre.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63931 üzenetére
Nekem Ryzen 3900X volt NR200-ban rácsos oldallappal, nem rémlenek ilyen 95 meg hasonló fokok, pedig léghűtésen volt, egy Noctua NH-C14S alatt.
De mondjuk 60 fok körül volt az alapjárat... -
HookR
addikt
válasz
Az a CPU nem olyan, ami hűtéstől függetlenül mindenképp elengedte ebbe a tartományba a hőmérsékletet?
-
Crabface
senior tag
válasz
A légáramlás abban a házban nem jó, mert elöl tele panel van. Hátul volt 90-es venti, alul kettő 120-as, felül egy 120-as, toronyhűtő (cm 212 evo), a 11400 95 fokos volt.
Amikor víz + 90 +2*120-as alsó ventivel ment, akkor “csak” 90.
Ezert is adtam el a francba es azota sem ajanlottam senkinek...
-
Francia91
veterán
válasz
Nekem jó volt benne a légáramlás, de más elrendezésű alaplapom és hűtőm volt, az közrejátszhat simán... És TG panellel, minden hőfok rendben volt terhelve is
A következő gép viszont a több HDD hely miatt egy mATX házba (CHIEFTEC CI-02B-OP) fog épülni
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #63927 üzenetére
Vízhűtéssel meg főleg alig kap valamit az alaplap, úgy elhiszem, hogy forrósodik. Sokan összeépítik vízzel, a házban nulla légáramlat, aztán jön a csodálkozás, hogy a VRM meg minden forrong...
Nem ítélkezek, nem ekézlek, ha ez jön le, előre is bocsánat, csak én a több mint 20 év gépépítés alatt azt tapasztaltam, hogy kell légáramlat a házba, és a CPU hűtő is optimálisabb, ha az alaplapra fúj, meghálálják az alaplapi komponensek -
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #63908 üzenetére
Nem kötelező az NR200P-ben kizárólag toronyhűtőt használni, én tökéletesen elvoltam a Big Shuriken 3-assal, ráadásul az alaplap is kapott általa bőven légáramlatot. De elég sok más, 120-as ventivel rendelkező top flow hűtő használható még az NR200P-hez, felülre meg mehet slim 120-as venti, nekem is úgy volt, és bármilyen hűtővel elfér slim venti felülre.
Tessék, alig venni észre, és biztos vagyok benne, hogy bármilyen hűtővel elfér -
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Találtam amazonon full fekete phantom spirit 120 SE-t, az csak 154 mm, nem 155, mint a PA120SE. Hozzádobtam még egy atx bracketet, amivel ingyen lett a posta is. Szóval nr200p lesz.
-
emiki6
veterán
válasz
HUN_Sector #63912 üzenetére
Tele van a reddit buildekkel, ahova befért a PA120SE vagy PS120SE és hozzá sem ért az üveghez.
Azt esetleg nem tudjátok, hogy mekkora a távolság az alaplap aljától az üvegig?
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63908 üzenetére
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #63888 üzenetére
NR200(P) - jogos, ezért is használok inkább slim-eket fent is - sok hely marad. Push-pin-eket meg megoldja Alex 3D nyomtatása.
Szerencsére a net tele van mindenféle nyomtatható mod-okkal ehhez a házhoz.De nem reklámozni akarom ezt a házat - ezt megtették helyettem mások, és jobban :-)
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #63828 üzenetére
Most nekem is kikerult egy hasonlo. Hosszu ido utan, pihentetem a szeretett noctuarizalt 2060-asom.
Ehhez az alkatreszhez voltam eddig a leghusegesebb, mert jo, pici, halk... es megis csak en moddoltam, tisztogattam, vigyaztam ra. Most a dobozaban pihen, nem tudom meg mi legyen a sorsa.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #63817 üzenetére
Tekerem, mint Armstrong a biciklit...
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #63773 üzenetére
raadasul a futyi masik vege miatt egyreszt nem ugy forgatod a tapot ahogy akarod, attol fuggoen h hol van a tapegysegen a csatlakozo, lehet h nem fer el a haz merevitese miatt.
masreszt pedig szinten taptol fuggoen a csatlakozo 'kiallhat' par extra millimetert a tapbol es akkor meg a haz tetejet nem tudod feltenni tole. en hosszabb csavarokkal leengedtem a tapot kicsit. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63773 üzenetére
Azon én is pislogtam. Amúgy tetszetős ház, ilyesmi felosztás az egyik nekem szimpi kompakt megoldás, és ebben jó, hogy többféle méretben vannak megoldások.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63769 üzenetére
Nos igen a Thermalright hűtők - eddigi tapasztalataim alapján - kimondottan jól megkreáltak. Kezdve a TRUE-tól , az axp100 muszkilin át a axp90 akármelyik verziójáig. A TRUE mondjuk nem igazán itx barát, meg kell rá a nagy statikus nyomású ventilátor, de akkor nagyon bika.
A C7 elég szépen megépített kis gyösz. Annyi zavar benne, hogy a bordák pont a ram és a vrm borda felé nyitottak. De majd kiderül, hogy fog zenélni a htpc-ben, ami meg egyáltalán nem itx méretű. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63704 üzenetére
Köszi. A power pinnel terveztem én is külön kipróbálni, de a kondi szemrevételezés is jó ötlet, arra nem gondoltam.
Meg aztán lehet, hogy a régi lappal is elindítom majd ha üresen nem lesz gond a táppal. Azt is meg kéne nézni úgyis megy-e még... bár nem sok mindenre jó már egy ilyen manapság.
@Pista0001
Hát igen, nem volt rossz anno, pláne így a feloldással. Főleg amit írtam, hogy emlékszem egy HTPC is mekkora sz*pás volt, minden fusson rajta, kadenciahelyes legyen. Ez anno nagyon nem volt triviális, valahogy nem igazán akartak beérni a szabványok vagy szokások. Ma meg egy zsebből előhúzott stickkel sem lesz ilyen gond. Bár azért most is van mire figyelni, ha a lejátszással alapból nem is lesz gond. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63581 üzenetére
Hétvégi nagyszülő-unoka látogatás alatt elő is kerestem a régi gépet. Jól emlékeztem, Seasonic 300W Bronze TFX. Kösz még egyszer a rávezetést!
Azért majd megnézem megy-e még, de remélem semmi baja. És akkor ezzel egy kicsit eljátszok mégis C6/C6-ITX v. egyéb kisebb ház ügyben.
Egy "kis" oldschool-ultra lowcost HTPC kitekintés. Volt minden: Nappali dizájnház (akkor még hasonló méretű és szépségű UPC STB volt mellette), 5.25" DVD, 1 magos Sempron 2 magosra unlockolva
, alaplapi/chipset IGP... tökéletes volt FHD/h264-re. Az egyetlen gép volt anno amivel nem kellett sz*rakodnom HTPC célra. Intel és NV/Ion mellett.
)
-
válasz
HUN_Sector #63681 üzenetére
Igen, a digitális kijelző előtt van edzett üveg.
-
zolika15
tag
válasz
HUN_Sector #63664 üzenetére
Sziasztok, nincs valakinek elfekvőben egy axp90 x47 full lga1700-ra amitől megválna?
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63590 üzenetére
Hat ja csak a delivery miatt ugyanugy 20+ra jon ki, akkor mar lehet x53 veszek . Ugyis kell 50 eur szallitas miatt
kiveve ha valaki mas is akar egyet -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63581 üzenetére
A megvilágosodás után, hogy van TFX tápom valahol, én is kicsit visszacsúszok majd a barkácsolásba. Pedig már egyszer beleuntam. Most a konfig cserék miatt is jön egy kis építgetés, ez sem volt már évek óta.
Meg hát az agyalás is azt jelzi, hogy most van némi affinitás megint. A 120-as sem véletlenül jutott eszembe nekem sem. Amúgy nem azt mondom, hogy gyenge, léghűtésből is a combosabbakhoz hasonlítottam. Csak annyi, hogy ezt még levegővel utol lehet érni viszonylag könnyen. Plusz általában a légmozgás, szellőzés miatt amúgy hátránya is szokott lenni egy nagyobb cpu hűtőhöz képest. Kis méretben viszont a méretelőny, de főleg az elhelyezési előny, hogy kirakható a ház oldalába, az számíthat. Ezért is marad a konstans variálás... (A 240-es meg onnan jött a képbe nálam, hogy egy esetlegesen egyszer majd megjelenő DIY Strix Halo-ra 130-170W-os sávban meg pl. az lenne ideális egy kis konfigba.)
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63584 üzenetére
Tudsz linkelni egy axp90 x47 full coppert? En nem talalok, csak az alu valtozat van 15k korul az x53 rez meg 25k. Igy ketlem lenne fel aron 47bol rez.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Meg akartam kérdezni mi a konkrét oka, hogy TFX-ben gondolkodsz. Vagy csak úgy általánosságban a még több/jobb variáció...?
De rájöttem, hogy minden gondolatébresztés jó és tudat alatt nekem akartál üzenni.
Köszi a második megvilágosodást.
A fenti, plusz AMD hűtőm felismerése után most erről jutott eszembe, hogy szülőknél van egy évek óta be sem kapcsolt gép, és abban egy TFX táp. Ráadásul lehet, hogy Seasonic... már erre sem emlékszem. Asszem ideje végignézni, hogy mik lapulhatnak még itt-ott az utóbbi 10 évből elrakva/meghagyva.Erre - ha már van - azért rápróbálok majd, hogy milyen és mennyiben változtatná a házkeresést. C6-ITX pl. sima ügy ezzel.
Vízhűtés: Bár csak egyszer volt nagy desktopban nekem és nem sok relevanciáját érzem a legtöbb esetben egy jó toronyhűtő mellett - én pedig általában azt céloztam eddig ha nem NAS/HTPC volt a cél, kifejezetten kis fogyasztással - épp 2 napja kerestem rá hogy passzíroznak be 240-eseket C6-ba.
Egy 120-as már végképp nem jobb szvsz egy nagyobb toronynál, de helyfoglalásban jó lehet így ez is felmerült bennem.A már írt dilemmák: helyügyileg igazából az mATX lap a legkisebb gond, több viszonylag kis házba befér. Ami visz a helyet: ATX táp, esetleges HDD(k), dgpu, procihűtő. Eddig amit építettem ott ezzel sakkoztam:
- NAS/szerver paneltápról fut mindig, cooler kicsi is elég: minden hely megmarad a HDD-knek.
- Normál gép, általában dpgu nélkül és 0/1 HDD-vel: elég a hely ATX PSU+toronyhűtőnek.
Tovább kombinálva vagy elhelyezési gonddal viszont extra lehetőség a 120-as víz is.
Pl. a C6-ITX+mATX+ATX problémával szemben a sima C6+mATX+ATX lazán megoldható egy 120-assal. Ez is megfordult már a fejemben. -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63564 üzenetére
Szerintem azt ne erőltesd, SFXből jobb a választék. Nálam így néz ki a sima C6, már ha látni a portól:
Bőven van hely, a táp tartót meg még át is lehetne tolni egy centivel arrébb. ATX táppal viszont lehet úgy sem férne el.
A proci hűtő venti meg hátulról előre fúj, tehát befelé a tápba. Soha nem hevül fel a borda tehát csak hideget fúj be mindig. Erre szükség volt mert a táp félpasszív, ami gyakorlatban azt jelenti hogy terhelés híján soha nem pörög fel a ventije, ezért volt szükséges a cirkuláció.
Még a felső ventikt akarom kicserélni 140mm-re, a 120mm felfogatós verzió talán pont kényelmesebben elférne (NF-A14x25r G2).És a fotókon elő is jött a másik nagy bajom ezzel a kasznival: nagyon hiányzik róla a porszűrő.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #63505 üzenetére
A leírásból úgy érzem valaki célba ért...
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #63461 üzenetére
A normál verzióval nincs is baj:
Nekem inkább az ITX verzió még a kérdéses. Az Asszony cuccait raknám át a Kolink Satellite-ból a ráncfelvarrott verzióba. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63458 üzenetére
Jól tudod, kvázi egy picit hosszított 92mm-es hűtő amire van egy 120-as felfogató, csak mivel az egész erre van kitalálva, vszeg jobb mint egy 92mm-es amire 120-as átalakítót raksz. (És 8.500 forintért amúgy sem vesz az ember AXP90-et.
)
Kompromisszum, ebbe a házba. Jelenleg (még) nem tudok jobbat.
Eredetileg IS-55 -öt szerettem volna, de az alá nem mennek be a nagyobb ramjaim és a B550 alaplapomról is valahogy lelóg a reddites tapasztalatok alapján.
Ebbe a méretbe, <68mm, egyszerűen ez tűnik jónak moddolás nélkül. Itt a Noctua L12 alá nem fér be a A12x15 (le kéne szednem a bordát a ramról és akkor igen, de még akkor is útba lenne az ehhez a házhoz tartozó béna usb3 kábel).
Nagy gépen (T1) Noctua L12 van és alatta A12x15, nyilván az még jobb, ha elfér.Szerk.: Amúgy most visszanézve amit írtam havernak amikor teszteltem, amíg 90%-ig ment a venti (kb. első fél óra az órából), addig 78 fok volt a max., és 70 körül volt az átlag. Tehát hogy van benne még tartalék (és akkor még mindig le volt tiltva, hogy hirtelen felpörögjön a venti), csak szeretném ha nem hallanám.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63455 üzenetére
A kérdéses hűtő (ID-Cooling IS-50X V3) pont kiesett.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63445 üzenetére
Úgy emlékszem az összes újabb Ryzen elég gyorsan melegszik, kis méret, csíkszélesség.
Nekem legalábbis az lenne a furcsa ha nem így néznének ki a hőfokok. Az 5600G-n is azonnal felugrik terhelésre, 40 fok körülről 2-3mp és 75fok. Hiába van rajta kilós Brocken II, 2mp alatt nem viszi el a hőt szvsz. Utána már sehova nem melegszik full visszavett ventivel sem. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Nincs itt se réz borda, se folyékony fém. Valami 5-10 éves Arctic MX-4 tubusból ment a proci és a hűtő közé.
Valamint a venti vezérlés vissza van fogva, tehát nem azonnal pörög fel a venti, hanem vagy 5-10mp átlaga alapján és akkor is asszem max. 5%-ot nőhet másodpercenként talán (most nem tudom megnézni). Tehát hogy nagyon a hangra van beállítva.
(Tippem szerint ég és föld hangra a kettő, mmint a chopinhoz képest.)
És amit TurboK0 kolléga írt. -
TurboK0
tag
válasz
Bordán a légnyomás számít, nem csak a légmozgás. Légmozgás akkor számít, ha nincs semmi akadály a venti előtt/mögött. A 140mm ventiken általában gyengébb a légnyomás, ezért bordákon nem feltétlen jobbak. Cserébe halkabbak és nagyobb területet fednek be.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63424 üzenetére
Nálam 5600G alatt végigment a Robotzsaru Rogue City, meglepően szépen. AMD Frame Gennel egész tűrhető volt, és nem sokkal nagyobb hátralépés egy rx 480-hoz képest. Persze a felbontást le kellett venni, de beállításokat lehetett mazsolázni hogy legyen rajta pár szebb effekt. 8700g-vel szerintem hozta volna a rx 480 szintjét.
Sajnos a jelenlegi AM5 MATX alaplapok közül egy kivételével mind fos, ezért vagy várok vele amíg kijönnek a B850 lapok, hátha lesz változás, vagy megvárom a 8600g utódját (strix point?). Vagy mindkettő. Úgy már lesz értelme frissíteni.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63432 üzenetére
Érthető. Amíg a samu le40c650 (@c750 vagy arra flashelve amelyik hdd-s volt) nem költözött el az örök vadászmezőkre én se törtem ilyenen magam.
-
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63427 üzenetére
Vagy csak el kell engedni a friss AAA jatekokat. 5-10 eves cimek viszont mennek rendesen, sot. pl Xcom, Xcom2.
-
mpierre
veterán
válasz
Lenne pár kérdésem, ha 4k tv akad a környékeden.... 4k 120fps 10bit video playback működik mpc-hc-val, vagy kodi-val? Éppen a htpc upgraden gondolkodom. Illetve ddr5-ből érdemes 6000MHz-nél gyorsabbra beruházni?
-
válasz
Én vennék, de inkább megvárom a B850-es lapokat, vagy a DeskMini X600 hazai megjelenését.
-
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63411 üzenetére
MX440 utan FX5600XT-re valtottam, es hogy orultem neki.
csak kesobb jottem ra, hogy full lama tudatlan fasz voltam es megvettem a legszarabb kartyat kb a piacon
utana viszont helyreallt a rend, egy pcie-s HD2600XT-vel -
zsoltee10
addikt
válasz
HUN_Sector #63411 üzenetére
uuu az az FX széria az nVidia mélypontja volt. Melegedett mint az állat, cserébe gyenge volt.
Akkoriban az Atinak állt a zászló, a Radeon 9500, 9700 széria mindent vitt. Itt egy retro cikk a ph-ról. [link] 1 évvel később építettem azt a gépet, amivel a legközelebb voltam az akkor elérhető csúcs PC-hez. Akkor a 3.2-es P4 volt a legnagyobb proci amit megvehettünk, és a Radeon 9800XT vga, amit lehetett kapni. Nem volt ezeknél erősebb. Na én vettem egy Radeon 9800Pro-t, ráflesseltem az XT Biosát.
Aztán a nagykerben válogatunk C0 steppinges 3.0-s Pentium4 procit, aminek az alapfesze nem 1,525V volt, hanem 1,475V. Ez a proci egy Asus P4C800 lapban alapfeszen vitte a 3,75Ghz-et. Legjobb gépem volt evör, ha a korabeli csúcshoz viszonyítunk. Ma már ilyenre esély sincs.
Következő évben aztán az nVidia összeszedte magát, az Intel meg tévútra ment a Prescott magos P4-el, nekik is kellett utána 1-2 év mire rájöttek, hogy a Pentium3 vonalat kellett volna tovább vinni asztali vonalon, ahogy tették azt a laptopokba való proci családdal. Az AMD köröket vert rá az A64-el, akkor én is váltottam AMD-re pár évig. Amíg az Intel vissza nem tért az élre a Core2Duo procikkal, amiből aztán az i5-i7 család lett. Azóta csak Intel, de ha most raknék össze gépet, AMD lenne. -
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63380 üzenetére
A ventilátorok argb-sek, így lesz némi fény. Nem csillámpónis fényorgia, ha lehet, akkor csak fix fehér.
-
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63373 üzenetére
6400 alacsony idozitessel nem jobb, mint 7000 CL mittudomen 40?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63358 üzenetére
Hű. Mondanám, hogy lehet a borda a szűk keresztmetszet, de nem tudom, mert ugye 120-assal próbáltad, bár ha jól értem nem lezárt tetővel.
Esetleg lehetne rakni NA-FD1 (vagy bármilyen 3D nyomtatott) tölcsért fölé, hogy garantáltan friss levegőt szívjon, illetve ugye létezik AXP90-X53 is.
Valamint létezik 100mm-es Thermalright venti is, csak tudtommal kb. beszerezhetetlen. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63356 üzenetére
Akartam mondani, hogy 10x10-esből van vékonyabb. Asszem nekem is akad itthon egy régi Scythe.
Bár (régi) emlékeim szerint alig volt légszállítása ennek is. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63356 üzenetére
Amúgy milyen ventit cserélsz? A gyárit, vagy már esetleg egy Noctua A9x14 volt rajta?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63354 üzenetére
Disclaimer: nem vállalok semmi felelősséget a lent írtakért.
Nem kell lecserélni a ram-ot, meg kell nézni hogy van rögzítve a heatspreader a ram -ra, majd elő kell venni a hajszárítót és annyira felmelegíteni a heatspreader-t, hogy elengedjen alatta a ragasztó, és szép óvatosan leszedni a heatspreader-t. Nekem is így van Kingston Fury Renegade borda nélkül a proci venti alatt. -
KaqXar19
tag
válasz
HUN_Sector #63352 üzenetére
slim 12?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63347 üzenetére
One 2 sf-nél fn+esc a 0. A hármasnál átvariálták?
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63336 üzenetére
ott a 0 az esc helyén mi az h nincs 0
bindeld át és kész (qmk/via/sajat szoftver?)
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63329 üzenetére
javaslom használd a számsort rendesen (azaz 0 a 0) magyar kiosztas szerint és a layer váltás gombot rakd a capslockra. azaz ha escet akarsz nyomni akkor capslock+0 , f1-12 meg capslock+1-12.
én ezt nagyon jól megszoktam .
modolt keychron q2 knob iso van nekem.másik: engem multkor leszóltak mert beírtam, hogy eladó a formd t1-em
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63329 üzenetére
Jobban rá kell nyomni, vagy meghúzni a ház csavarokat.
Nálam Silencio 352, "Maximum Compatibility - CPU Cooler Height155mm"
Hűtő: Brocken 2, 165mm. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63322 üzenetére
Ez az amihez nem értesz?
-
zed1983
őstag
válasz
Ez nagyon jó lett így
Kíváncsi vagyok a tesztre. -
hegegabi80
addikt
válasz
Tényleg szuper lett így ránézésre. Milyen billentyűzet az ott az asztalon?
-
válasz
Vagány lett.
-
rxmiss
tag
válasz
szep lett!
valaki mintha irta is volna h igazibol a ventiknel a szelsebesseg a lapatok vegeinel a legnagyobb, szoval pontosan kozepre tenni nem erdemes, hacsak nem a vrm/memoria/ssd/stb hutese a cel. jo esellyel jobbak lesznek a cpu homerdekleteid, ha pl ket oldal illeszkedik a bordahoz es masik ketto log tul jobban. -
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #63316 üzenetére
Én erről beszélek: B650I AORUS ULTRA
-
Dapro
senior tag
válasz
HUN_Sector #63316 üzenetére
ja nekem is ez a b650i van, nekem kéne rá még egy ssd slot de hát ez van. ez a legolcsóbb elérhető és tud pbo
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63314 üzenetére
A lapra még várok de Asrock lesz. Azért magasabb órajeleken ahol instabil/elszáll a cucc hiába lehet kattintgatni, ott macera a beállítás.
Változó mi gyorsul, 6000-6400 felett már alig van előny gpu oldalon is, de ha még van és esetleg simán bírja akkor miért ne?
Cpu oldalról 90%-ban biztosan előnyösebb a szinkron 6000-6400 + alacsonyabb késleltetés mint akár 8000 környéki aszinkron ram. Csak a gpu-nak tesz jót a minél nagyobb sávszélesség, akár a késleltetés árán is. A másik oldalon meg ennek ára van. Nomeg a gpu sem gyorsul a végtelenségig a ramtól. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63311 üzenetére
Amit fent linkeltem, most 70.000 alatt is van már, és többet tud mint a 1st gen. ender 3 -am. Ahhoz képest, most megnéztem, az a 6-os egy luxusnak néz ki.
Nem egy kategória.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63309 üzenetére
Nekem egy régi ender 3 van, most ha vennék, szerintem ezzel lenne érdemes kezdeni.
Amúgy nagyon jó vele mindenfélét nyomtatni, az ITX konfigokhoz is nem egyszer nyomtattam már részeket. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63307 üzenetére
Tinkercad nagyon jó, először (mint minden) macera, de nagyon jól bele lehet jönni idővel.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #63249 üzenetére
Én a Phenom II (unlockolt) X4 + talán GTX 460 óta lefelé fejlesztek csak.
A dvga már ott is uv-s volt de a proci még oc-vel ment és ott untam meg a hűtési mizériákat, sokkal egyszerűbb 65-95 + 75-125, max 150W-ig hűteni a konfigot. Mármint hangtalanul, és terhelve is szinte ugyanúgy. Nagyon ventivezérlés se kellett hozzá. Azóta mATX a lap+ház is nálam, akkor még az sem volt nagyon divat.
Onnantól oc helyett uv-s i5-2500, i5-6400, Ryzen 2600, 2700, 5600G jött. Dvga-ban talán 1050, uv-s RX 470, majd iGPU.Tápban minőségibb típusokból általában 450-520 közötti volt de mindig lefelé kerestem onnantól. Dvga-val 180, nagyon max 250W-os terhelésig, anélkül meg 120W-ig minden overkill, alul a hatásfok miatt rosszabbak a nagyobbak. Full terhelve meg kényelmes volt nekik az 50% körüli load szintén hangtalanul. A gond az, hogy 400 vagy az alatti tápokat már nehéz volt felhajtani.
(kis HTPC, szerver meg első kitérők után paneltáp azóta is)
Idle fogyasztásban meg szintén a Phenom lehetett 60, vagy 80W? Előtte C2D, C2Q 80-100W. Azóta az is 35-45W tartomány. Érdekes lenne kiszámolni mennyit hoz csak ez 10+ év alatt.
A drágább hw ára szinte biztos összejött.
On: C6 ITX-ről van már vmi review, vagy egyáltalán kapható már valahol? Ofc. mATX-et nyomorítanék bele
, ezért érdekelnének a pontos méretek, lehetőségek.
Úgy néz ki 5600G-ről 8600G lesz most a befutó, első körben Asrock B650M HDV lappal. Ramból megcélzom a 7000+-t, meglátjuk... -
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #63277 üzenetére
Éppenséggel ezen ott vigyorog a ventilátor csatlakozó, csak ugye 2 pin-es, így mégsem plug&pray.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #63253 üzenetére
A gond az hogy manapság már nem is nagyon adnak ki minőségi 450W tápokat. Tavaly nem láttam olyan SFX tápot bemutatón ami nem volt minimum 750W, de a legtöbb új cucc már inkább 850W meg 1000W.
-
válasz
HUN_Sector #63253 üzenetére
HA-n találsz nyomtatós hirdetőt.
-
Pista0001
addikt
válasz
Én is ïgy vagyok ezzel, kellenek a 450-600 wattos tápok, a gépek nagy részébe nem kell 750+...
Pár hónapja vettem egy kifutó SF450-et. Nem kellett igazán, de jó áron volt, és belefért. Azóta találtam neki konfigot, és már bánom, hogy nem vettem 2-t vagy 3-at...
-
válasz
Nálam a 7800 XT-vel sem evett többet a gép 300 wattnál, de az is már inkább stressz tesztnél jött elő. Játék közben 1080p-n 60 Hz vertical sync kb. ~160-170W a teljes rendszer.
Tudom, nem 1080p-re való kártya, azért is adtam el.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #63215 üzenetére
-
válasz
HUN_Sector #63215 üzenetére
nincs kereső a topicban
Wut? -
válasz
HUN_Sector #63213 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #63177 üzenetére
Höhh....én úgy tudtam hogy már vagy 10 éve a win10 mindig is valami hardverhez regisztrálja magát, úgy tudtam hogy háttértár+alaplap kombinációjához és ha valamelyiket cseréled akkor azért ellenőrzi hogy még mindig ugyanaz a gép-e...de ezek szerint korábban csak beképzeltem amit 1 hónapja aktiváltak...
Asszem tényleg ideje egy win10 reinstallnak a fő munkaállomáson így 4 év után. -
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #63177 üzenetére
Windows 11 telepítéshez használtam 10-es retail kulcsot. Az alaplapot Intel Gen4-ről Gen10-re cseréltem. Kb. bő egy hónapja történt. Nálam is vacakolt az aktiválással, annak ellenére, hogy ki lehetett választani az alkatrész csere opciót. Többszöri újraindítás után végül csak kiírta a rendszer, hogy aktiválva digitálisan.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #63163 üzenetére
Azt is megpróbáltátok hogy win10-et rendelni hozzá MS fiókhoz, átvinni másik gépre, majd átrakni win11-re?
Engem érdekel hogyan tudom majd megoldani a saját gépeimmel...
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #63163 üzenetére
11-gyel még nem próbáltam, 10-et vittem át párat, pár éve még 7-et is.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63145 üzenetére
Nagyon komoly, van paneltáp csatlakozónak hely a hátuljában, csak nincs kifúrva.
Merthogy én is rendeltem egyet. -
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #63138 üzenetére
AMD vonalon mozgok, de azért köszi
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63131 üzenetére
Megválaszoltad a saját "kérdésedet".
A 100W-os fogyaszás (pl. 3400G/5700G + jófajta memóriák) egy 150W-os tápnak több, mint a 200W-os tápnak és már a venti fokozat más.
...és igen, mint 1st gen Chopin tulaj, a 150W-os tud hangos lenni, pl. terhelés után, amikor már a CPU venti lement, még mindig teper a táp venti. Valahogy az nem állt vissza utána (oké, sose vártam rá órákat, cseréltem noctuára).
Szerk.: Az jutott még az eszembe, hogy az új Chopinnál ahova magasabb CPU hűtő fér, más a matek a levegő terén is, hiszen nagyobb a hely, nagyobb hűtő fér, míg a korábbinál kisebb helyen keringett a meleg(ebb?) levegő, ami miatt még melegebb lehetett a táp.
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #63132 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert rendeltem belőle
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #63116 üzenetére
Az inWin B1-ben ugyan az a 200W-os táp van, mint a Chopin max-ban, ha jól néztem az oldalukon?
Mennyire hangos?
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #63120 üzenetére
Szabvány létezik, csak nem kapták fel szélesebb körben. Az Intel NUC 4×4 hüvelykes alaplapjai pl, de csak pár modellhez van aftermarket ház, csak az Intel gyárt alaplapot. Ott a Mini-STX, az is kisebb, mint a Mini-ITX, azt meg szinte(?) csak az Asrock gyárt. ITX is van Nano és Pico is, konzumer piacra szerintem nem is készült sosem ekkora alaplap, talán ipari cuccok voltak/vannak. Szóval, ahogy kezdtem, szabvány van, népszerűség nincs.
-
válasz
HUN_Sector #63120 üzenetére
-
válasz
HUN_Sector #63116 üzenetére
Ez is egy megoldás:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged