- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
(nem lett változás)
-
HUN_Sector
őstag
A biosnak nekifutok mégegyszer. Kb fél éve updateltem az akkori verzióra, az msinfo azonban 2021-es állapotot jelez, pedig az update sikeres volt.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
Biosban a többi (pch, vrm, stb... nem tudom, miket ír a Giga bios-a) hőmérséklet is 50 foktól indul? Kicsit fura, hogy a fotókon minden minimum hőmérséklet 50 fok vagy több ...
Ahogy más is írta, a biosnak néznék utána. Van-e újabb, a version history-t végigolvasnám, hátha említenek temperature bug-ot
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59083 üzenetére
Akkor a CPU hűtő kiáramló levegője és a befújt levegő egymásba ütközne, a CPU hő magasabb lenne. Tudom, mert hasonló kialakítású hűtőm van (Big Shuriken 3), és elsőre így tettem be a CPU hűtő feletti ventit. Most viszont hogy kifele fúj, érezhetően kihúzza a CPU hűtő meleg levegőjét (a bordák miatt pont felfele áramlik erről a CPU hűtőről)
Ehhez a házhoz szerintem szimplán rossz helyen van a fenti VRM bordád.
Bár egy próbát megér, hogy a CPU hűtő feletti ventit befele irányítod, nem vesztesz egy kísérlettelAmi nekem van Scythe Big Shuriken 3 hűtő, az sem férne el az alaplap bordái miatt? Direkt úgy van kialakítva, hogy aránylag nagy borda is elfér alatta a VRM és hátlap környékén
És ennek 120-as ventije van, nekem is ezért tök jó, mert a 120-as venti miatt közvetlen a VRM hűtőbordájára is nyomja a levegőt -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni.
Pont azt. A kupak és a szilikon közti pasztát. Delid és újrapasztáz. Ha nem te, akkor valaki más.* Intel-nél ez egy időben komoly para volt és ha ez a gond, azon az se segít, ha nitrogénnel locsolod napestig.
Esetleg megpróbálhatod garanciálisan cseréltetni, de azt is max akkor, ha frisstiben, vásárlás után jelzed a problémát és még akkor is elhajthatnak, hogy kipróbálták, náluk jó...
* - Anno én 3db Intel procit pasztáztattam újra. 4-5k volt darabja. Lehet még most is hirdet itt az ember aprón. -
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #59093 üzenetére
BIOSban a CPU rögtön indítás után 50 fokos
A BIOS a legfrissebb#TESCO-Zsömle: A pasztázást kizárnám, már vagy kétszer újrapasztáztam, jó minőségű hővezetővel, ideális mennyiséggel.
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
és #59088HUN_Sector: Ha a proci forró, de a hűtő nem, és vízhűtéssel is ugyanezt tapasztaltad, akkor a hiba a hűtő talpa és a szilikon közt keresendő! Mivel két hűtővel, eltérő felfogatással is ugyanaz a helyzet, vagy a pasztázás a bibi, vagy a kupak és a szilikon közti rész a gond.
Feltéve, hogy nem fogtál ki egy gyári hibás procit. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #59092 üzenetére
BIOS mit mond (esetleg legfrissebb-e)? Másik alkalmazással is ugyanezt olvasod ki?
Bocsi ha hülye kérdések, és túl vagy rajtuk, csak gondoltam érdemes leírni. -
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #59090 üzenetére
Nem machináltam, bolti, gyári i5-11400-as.
A vrm-et most nem néztem, de egy korábbi mérés peakje 65 fokra írta, ami kizárt, mert forróság ömlik onnan. A cpu-ra a CPUIDHWMONITOR progi ellenben 100C peaket ad ki teljes torture terhelésen (miközben langyos szellőt fúj ki a cpu hűtő).
Ez most idle állapotban, csak a google chrome megy. Képzelheted mi lesz, ha nyomok rá egy 3D alkalmazást.
15 perc Cyberpunk 2077 (fhd, ultra) után:
Lehet a hőmérőszenzor sz*rt be. Szóval feladom. Hónapok óta ezt próbálom megoldani, de esélytelennek látom.
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #59088 üzenetére
Pedig elsőre nekem is az volt a felvetésem, hogy a cpu hűtő blokkja gyári hibásan van elkészítve pl nem megfelelő konkávitás, így hiába húzod meg valójában nem ül fel rendesen. Van nem 1-2 ilyen hűtőtípus amik emiatt azonnal túlmelegszenek.
De ha több hűtővel is próbáltad akkor más lehet.
Egyébként az a "VRM borda" az vicc...hol vannak a "bordák" belőle? Akkor tud rendesen működni hogy a CPU légárama kiviszi a VRM melegét, ha az alaplapra rendesen merőlegesen van a bordázat, mint EVGA alaplapoknál...minden más csak dizsájn...
Simán lehet hogy forrópontként felfűti az egész környezetet az alaplapon, mondjuk akkor sem kéne ennyire.
De mivel dizájn, lehet hogy az sem érintkezik rendesen a hűtendő csipekkel... -
mpierre
veterán
Skalpolt a proci? A vrm 120°C-a - ha nincs terhelés - akkor hanyag felfekvés is lehet.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59087 üzenetére
92x15 a cpu, 92x25 a hátsó. Mivel a kettő bracket (fém kar) ami a cpu hűtőt tartja a 15mm-re van méretezve, nem csereszabatos sajnos.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59085 üzenetére
92 x 25 mm-re gondoltam. A hátsó venti az nem ilyen?
Én is a topflow hűtőket szeretem jobban. Azért 120-as bordákból is van olyan, ami alatt elfér a memória vagy hűtőborda. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Másik hűtővel próbáltad esetleg (hibakeresés végett..)?
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59084 üzenetére
92 mm * 15 mm-es. Sajnos ebben a méretben nincs slim amivel megcserélhetném. 120mm * 15 mm-es nem fér be az alaplap bordái miatt, maximum toronyban, de az meg nekem nem tetszik.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59083 üzenetére
A cpu hűtőn 15mm-es a venti? Esetleg megcserélni a hátsóval, ha az 25-ös?
Próbálgatni kell, sajnos az ilyen kis házakban csak így lehet, és sokszor olyan elrendezés is jó lehet, ami nem feltétlen egyezik a hétköznapi felállással. -
HUN_Sector
őstag
válasz
hegegabi80 #59082 üzenetére
Azt nem próbáltam még. Sajnos feljebb nem tudom már állítani, így a vrm részt pont nem éri el, nem tudná hűteni. A kiszívott levegő kb 50 fokos, így az nem túl meleg.
Még az egyik fenti 120-as forgásirányát meg tudnám változtatni, hogy az fentről a vrm-et hűtse, s akkor a hátsó 92-es ki tudná fújni a meleg levegőt, de a légáramlat miatt félek, hogy a cpu meg telibe kapná a lefele fújt meleget.Mris megint ott vagyunk, hogy a ház nem ideális erre a feladatra
-
hegegabi80
addikt
válasz
Esetleg a hátsó ventit befújóra?
Én a Jonsbo V9-be úgy akarom, alul kettő 120-as be, felül kettő vagy egy 120-as ki, és hátul a 92-es be. A felső attól függ, hogy ATX vagy SFX táp lesz majd benne.
Igaz csak egy 2600-át kell lehűteni, meg egy RX 470-et. Ezeket lehet még házventi nélkül is megoldaná. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #59079 üzenetére
A vga értékeivel nincs baj, azok rendben vannak. Ha befele fújná, a vga meg kifele, akkor ott egy légpárna jön létre és az alacsony távolság (1 cm) miatt nem lenne szerencsés.
#Francia91: köszönöm az infót
Egyelőe sajnos nicns is olyan ház, ami 32 cm alatti lenne, fehér, mesh paneles és üveglapos, kellően keskeny, rövid, 120-as aio-t fogadna, sok venti hely lenen benne és tetszene is.
Szóval a házcsere napolva (a tower 100 tetszene, de nem fér el, a raijintek metis evo tg meg fehérben drága. A tk-1 még nem jelent meg, de az is túl magas az asztalom polcos részéhez. Hasonló házra meg nincs értelme váltanom.)
-
HookR
addikt
válasz
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #59078 üzenetére
Nekem a 2 alsó befele tolja, a videokártyára
-8-9 fokott jelent is a videokártyának, a korábbi maximum 74 fok helyett ritkán megy 67 fok fölé -
Francia91
veterán
válasz
Nem hinném, hogy a házzal van a probléma. A két felső ventid merre fújja a levegőt? Nekem úgy van a Top Flow hűtő és a táp miatt, hogy mindkét felső 120-as ventim kifele nyomja a gépházból a levegőt. Így a tápegység és a CPU hűtő meleg levegőjét segíti kijutni a házon kívülre. És jól működik a dolog. A VRM (és annak hűtőbordája) nekem a hűtő bal oldalán helyezkedik el, így a CPU hűtő légáramlatából jócskán kap. alapjáraton 38 fok körül mocorog, full terhelés alatt 55 fok a plafon. Mondjuk egy Ryzen 5 5500-as van benne, nem kell egy erőművet hajtania, de szerintem azzal sem melegedne sokkal jobban a VRM
-
HUN_Sector
őstag
Filozofálok, de nem vagyok ógörög bölcs...
Ha jól sejtem, a fenti, hűtőbordával borított rész az a VRM borda, igaz?
(alul van az ssd, a bal oldali meg akkor kizárólagosan a chipset)
Minekutána terheléssel, leszedett üveglappal is 90-93 C fok felső értékeket kaptam a procira, gyanakodni kezdtem.
A gép teteje valóban forró, de a cpu cooler langyos levegőt fúj. A cooler felső részénél, felső része felett érezni melegebbet.
Ergo a cpu hőmérő szenzor a vrm értékeit mutat(hat)ja.Hisz az nem létezik, hogy a 30 fokos szobában, per pillanat terhelés nélkül, üvegfal nélkül, a friss pasztával, közvetlenül indítás után, rendesen meghúzott hűtő mellett is 50-55 fok hőmérsékletet mutasson a rendszer.
Ellenben a VRM-nél a 120 fokos hőmérsékletek sem ritkák. Vehetek szellőse4bb itx házat, de valószínűleg az sem fogja megoldani a hőmérsékleti értéket.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
gianni85 #59073 üzenetére
Jó hát ~7L játék közben...
Egyedi gyártású alkatrészek és gépház azért más világ.
NR200 jó cucc.Nekem is volt (illetve van még, csak szerkényben
).
-
gianni85
veterán
válasz
sff-cucc #59070 üzenetére
Tölcsérrel használtam a noctua-t. Előtte a táp volt a leghangosabb, egy CM V550, szerencsére időben vissza tudtam vinni és elállni a vásárlástól. Az SF750-ben a venti se pörgött már fel, még úgy se, hogy fűtötte minden is a házban. Vga egy inno 4070 3x volt, jó darab, éppen befért.
Na de azt is visszavittem, és már ma átvehettem a nagyobb és olcsóbb Gainward Panther-t… na ez az Nr200-ban uv nélkül 60 fok kb még alacsonyabb venti fordulaton. Egyelőre még az NH-L9 van benne, nagyon nem fekszik neki ez a kialakítás, hangos és felmegy 80-85-re is a proci. Hétfőn jön egy Silentium Fera 5, azzal szerintem már meglesz terhelés alatt is a csendSajnálom, hogy a kis méretben ez nem jött össze, de itt még uv/co se kell majd.
sasNAXO
igen játékra gondoltam, este zavar a hang. Nap közben a tv még elnyomná. Mint mondtam xbox-hoz vagyok szokvaaz is benyal 150-200W-ot, de semmi hangja nincs.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
gianni85 #59062 üzenetére
"(...)CPU-t nem tudtam megfelelően halkan lehűteni (...) pedig csak egy Ryzen 5600-ról volt szó(...)"
Nekem egy Blackridge van az 5600X-en, alaplap alatt NF-A9x14, a táp alatt NF-A9. Játék alatt nekem is van hangja, ha arra gondoltál, de azért alapjáraton szépen elvan magában... -
sff-cucc
csendes tag
válasz
gianni85 #59064 üzenetére
A Dan A4-SFX-nel felul nemigazan gyulemlik fel a levego, hanem siman kimegy. Felso ventilatorok ezt tudjak segiteni, de azok nelkul is kijut. Alul viszont mas a helyzet. Oda legalabb egy darab 25mm-es jo ha van a tap alatt ami kiviszi foleg a videokartya fuggoleges hutoracsa altal lefujt levegot, hogy ne ragadjon bent es melegitsen fel mas alkatreszeket.
Vagy adott esetben ut kozben beszivja az L9a ha nem tolcserrel hasznalod (vagy a Dancase oldalarol letoltheto 3d-nyomtatott verzio vagy a Noctua altal kiadott hivatalos).
Egy 5600-assal az L9a-nak el kellene boldogulnia siman ha van hozza az a fan duct - foleg pici undervolt mellett.
De a videokartyatol nagyon szep hogy csupan 40%-os porges mellett 70 fokos odabent. -
válasz
hapsitapsi #59068 üzenetére
Streacom F7C
-
válasz
hapsitapsi #59066 üzenetére
Quad Port-os ethernet kártyát
Low Profile, vagy normál magas a kártya? -
hapsitapsi
csendes tag
Sziasztok,
keresek egy minél kisebb mITX-es házat, passzív hűtésű alaplaphoz, külső DC tápos, NVMe meghajtóval, nem kell se 2.5 se 3.5 collos hely - eddig nem is lenne kihívás, de bele kellene tennem egy Quad Port-os ethernet kártyát is és innentől kezdve már csak min. SFF méretet találok
esetleg vmi ötlet?
-
TESCO-Zsömle
titán
No, ha minden jól megy, ma meghozza a posta a hűtést és a rizsát is, úgyhogy hétvégén szerelés/kábelezés.
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59063 üzenetére
“A házikódban a cpu hűtőventi ventilátor cseréjén nem gondolkodtál még? Azok általában csereszabatosak”
Mármint a DAN-ben? Azt már elengedtem… ott egy NH-9a volt és esetleg még alulra tehettem volna 2db 92es Noctua-t, de már nem próbáltam. Talán ha felül lennének a ventinek a helyek, akkor jobban kiszedné a felgyülemlett meleg levegőt a házból.
Az rtx4070 30-40% venti mellett 70 fok körül hangtalan volt, a platinum sfx táp is… egyedül a cpu hűtéssel nem voltam megelégedve. Ha hagytam egyedi ventiprofillal 80 fok fölé emelkedni a cpu-t, akkor már elment, de akkor meg valami más melegedhetett túl az alaplapon, mert játek közben dobálgatott ki
Egyébként vga alulfeszelve volt, cpu is kapott neg. co -t… előbbinek olyan 160w körüli fogyasztást mutatott, utóbbi 40-70 között mozgott.
Az a baj, hogy a néma xbox sx-hez vagyok szokva… méretben a DAN már ott volt, teljesítményben lepipálta a konfig, de hangban elmaradt.Jövő héten meglátom milyen lesz az NR200p egy toronyhűtővel és a fenti 2x120-as kifúvó ventikkel…
-
HUN_Sector
őstag
válasz
gianni85 #59062 üzenetére
Alul kettő 120-as noctua fúj ki, felette fekszik a 3060-as. Felül kettő 120-as fújki. A jelenlegi léghűtés az alaplap miatt egy pici jonsbo. Papíron 225 wattig tudna ha jól dereng, de mindig 100 fokig szalad a hőfok (több hűtővel, 120-as vízzel is csekkoltam)
Aztán utolsó reményként tettem még hátra egy 92mm-es noctuát, de így is 80 fokos a proci egy grafikailag nem túl erős Stellaris alatt
A házcsere már biztossá vált, csak a Jonsbo TK-1-et még nem kapni
A házikódban a cpu hűtőventi ventilátor cseréjén nem gondolkodtál még? Azok általában csereszabatosak
-
gianni85
veterán
válasz
HUN_Sector #59061 üzenetére
Fasza
én is most költöztetem a gépet Dan A4 Sfx-ből NR200p-be, talán hétfőn összeáll a konfig. Majdnem tökéletes volt a Dan ház, de a CPU-t nem tudtam megfelelően halkan lehűteni, és nem akartam 92-es játékvízzel se tovább próbálkozni(pedig csak egy Ryzen 5600-ról volt szó)
Neked hogy néz ki a konfig/hűtés, hogy muszáj volt a 92-es ventit beszerelni?
-
HUN_Sector
őstag
Rendeltem az nr200p ramaty hűtés miatt egy noctua 92mm-es hűtőventit, ma jött meg.
Elég szűk helyem van az asztalnál, beszereléskor nem láttam, hogy a csavar egy furattal lejjebb ment be.
Csak mondom, ott a kábel megy.Megvolt augusztus 20-a
De attól függetlenül működik hogy szikrázósra csavaroztam a kábeleket.
-
HUN_Sector
őstag
Az intelnek sajnos nem jött be a vga üzletág, talarékra is rakták a fejlesztést. Apu-val tudnák kompenzálni, ők se nem az nvidia, se nem a radeon, ha akarnák, megboríthatnák a piacot
-
válasz
TESCO-Zsömle #59055 üzenetére
megtáltosodna
... ja, de az ára is! -
hegegabi80
addikt
Ráadásul ha túl erősre sikeredne az APU, akkor nem tudnák a vga gyártók eladni az alsó-közép kat kártyákat. Nem tudnának mit kezdeni a azokkal a chipekkel.
Szerintem sose lesz olyan erős APU/iGP, max a távoli jövőben, ha a vga gyártók is áldásukat adják rá. -
válasz
TESCO-Zsömle #59052 üzenetére
Elhiszem, de asztaliban most léptünk DDR5-re, és PC-n még van egy csomó haszontalan szoftveres réteg, ami konzolon nincsen, szóval meh.
-
HUN_Sector
őstag
A samsung is legyártotta közben az rlső gddr7-es memóriachipjeit
-
válasz
HUN_Sector #59047 üzenetére
Egyenlőre még az új Ryzen-ek sem hozzák ezt a szintet, szóval bilibelóg.
Persze nem lenne rossz... -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #59047 üzenetére
"hozhatja" Ezt mar evek ota igerik mindenfele apu-ra...
-
HUN_Sector
őstag
Alakul ez, tényleg lassan el lehet hagyni a dvga-t full hd-n
[link]
“az iGPU a GTX 1650 Ti és RTX 3050 közötti szintet hozhatja” -
HUN_Sector
őstag
A thermaltake v1-re próbált már valaki üveglapot rakni a plexi helyett?
-
TESCO-Zsömle
titán
Önmagában a drabális hűtők engem nem zavarnak, valamilyen szinten még meg is értem őket, hogy az SLI/CF halála után hasznosítani akarták a sima ATX szabvány adta 7 slot-nyi helyet, ráadásul ugye a 2-4 kártya ette 300-1200W-ra most egy kártya jut így a teljesítmény tartása végett elengedték a fogyasztást is. Mikor az EVGA bejelentette, hogy véga a VGA-ágazatnak, egy interjúban Kingpin nyilatkozta, hogy az egykori 4-kártyás rekordjait most kezdik csak megközelíten/-döntögetni.
Ami zavar, hogy a "kis" hűtők eltűntek. -
L4D1K
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59038 üzenetére
Nekem ne mond, teljesen lesokkolt milyen batár nagy hűtők vannak már.
-
L4D1K
őstag
Remélem nem volt még
Pár hsz-el feljebb pont ilyen hűtő kialakítást hiányoltam.
-
válasz
HUN_Sector #59035 üzenetére
Nyugi, a T8 Plus is elért az EU-ban, csak idő kérdése...
-
válasz
HUN_Sector #59033 üzenetére
Szép és kompakt, de inkább megvárnám a Jonsbo TK-1-et!
-
HUN_Sector
őstag
Ezt a házat véletlen találtam. Na egy ilyen kuckóba örömmel átcuccolnék.
Az ára miatt mondjuk esélytelen.
Segotep Slath Mini [link] -
Szállingóznak a 16GB-os RTX 4060-ak... nem rosszak, de 165W-ra kompaktabb modelleket várnék. Szerencsére pl. MSI Ventus 200mm alatt jön (a sima 4060-on eléggé jól teljesít), illetve még az egy ventis Palit StormX, Gainward Pegasus modellek várósak számomra.
-
Bírnám, ha több gyártó is előállna a saját megoldásával... MSI, Zotac, stb.
Ha megmarad niché terméknek, akkor nagyon magas lesz az ára, és úgy már lehet inkább apróról néz az ember RTX A2000-et. -
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #59024 üzenetére
Óóóóóóó..4!!4!!!!négy A végén mégis csak lesz dvga a minigépben.... Már csak az a kérdés, hogy milyen hosszú lesz?
TESCO-Zsömle: Nézz körbe aprón.... A4 H2O ügyileg.
-
Ebben a topikban nem volt róla szó, de ugye mindenkinek megvan...
Gigabyte RTX 4060 8GB Low Profile -
Sziasztok,
Cooler Master H100 házzal kapcsolatban van tapasztalata vkinek? Érdemes lehet venni?
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59018 üzenetére
Mer' a szendvics jól néz ki.
Ahogy írtam, elég kompromisszumos ház, nem véletlenül nem dobtam fel. Pl az sem világos, hogy ha má' a másik oldalon is üveg van, miért nem arra néz az alaplap, meg ilyenek...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59018 üzenetére
Ha megelégszel a 240-es aio-val, akkor a Lian-Li A4 H2O pazar kis ház. Még épített víz is elfér benne. [link]
A ddc-ből van vmi 3D mod, hogy a cpu-ra felcuppanjon, tartályostúl, így a vga is maxos lehet. Mondjuk aio mellé nem kell sokat matekolni. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #59016 üzenetére
Én így nézegetve azt nem értem, hogy ez miér lett szendvics? 18x26 centibe csont nélkül bele kéne férnie egy ITX deszkának kb akármekkora VGA-val is klasszikus elrendezésben.
#59017mpierre: Feliratkoztam a listára, meglátjuk mi lesz. Formd T1 is birizgálja a csőröm, de nyilván több ponton kompromisszum az a 10 liter. Szendvics, max 240 AIO, az is csak papírvékony ventikkel...
-
mpierre
veterán
válasz
Pista0001 #59016 üzenetére
Alapvetően a Dan c4 lehetne a nyerő neki (nincs rájzer kábelre szükség). Minden más opcióban a 280-as aio okoz fejtörést. Nincs túl sok mitx ház, ami szívesen bevenne egy akkora radit.
Ha pedig reálisan nézzük, kb mindegyik mini ház valahol kompromisszumot követel.
Ha máshol nem, akkor az ujjak épsége terén.
Szerk.: 310-320 körül vannak a 280-as aio-k hosszban. Más lesz ott az akadály. A ház 350 kintről, így az io portok okozhatnak gondot. Persze pullra rakott ventivel megoldható... talán.
-
Pista0001
addikt
válasz
mpierre #59015 üzenetére
Úgy rémlik, belefér, de mérget nem veszek rá. Amúgy sok szempontból kompromisszumos ház, mondom ezt tulajkánt, ezért is fogtam be inkább a számat. Ja és risert is csak 3-ast adnak hozzá...
Szerk.: egy francia tesztben azt írják, nem fér bele a 280-as. Talán a radi hossza miatt...
-
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59011 üzenetére
Akkor ha nem, marad a dremel/állványos fúrógép és a Kolink rocket heavy. (180 széles, így elméletben belefér a 280-as aio.)
Elnézve a fotót, lehet nem is kell sokat küzdeni érte: [link]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crabface #59012 üzenetére
RX9900XTX-hez kéne, ha AMD tartja a jó szokását és a B650E lapba bele tudom pattintani a 9900X3D-t is...
Lényegéne ez az egy értelme van a B650Extreme chipnek, hogy ne kelljen lapot cserélned csak majd ha új foglalat jön.
sz: Ha anno nem fogok ki Alzán egy faxa akciót, akkor jelenleg egy X370-es lapban lenne az 5900X. Ami azt illeti, 2018.04.21-én vettem a jelenleg is használt X470-es lapot. -
Crabface
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59011 üzenetére
Aztán mihez kellene neked a gen5 riser? Rtx7090? LOL
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
coccolino #59006 üzenetére
Lásd:#59008
#59007HookR: Ezt jó tudni. Én csak árgép grafikonjából indulok ki, ahol 2020-ban volt utoljára két ár, azóta -gondolom- csak a Merlin tartja a webshopon, állítólag 4-7 nap a beszerzése, de az alapján, amit mondasz, ez kétséges...
#59008mpierre: Csak azokon megint csomó háj van fölöslegesen a design miatt, ami persze önmagában nem gond, csak ahogy látom mocsokmód terebélyes ez a piac is, annyira meg nem olcsóak, hogy 2-3 házat is berántsak. Elég, hogy itt pihen mellettem/mögöttam 3 generációnyi Fractal Define.
#59010Dapro: Úgy, hogy se a 3-as, se pedig a 4-es riser nem 5-ös.Egy ilyen kompakt házba meg -szvsz- kell a méretre gyártott/saját Riser, mert itt aztán nem teszed sehova a fölös kábeleket. A riser hajtogatása meg végképp olyasmi, amit házilag nem csinálnék, mert legjobb tudomásom szerint ezek meglehetősen érzékeny cuccok, ráadásul verziószámmal nő az érzékenység is. -tévedés joga fenntartva-
-
Dapro
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59005 üzenetére
Hogy érted , hogy hogy szerzel risert? Van hozzá riser (alapból járt is), bár 3-as de 4-est is simán lehet kapni neten. Az összes ilyen itx-es webshopba kapsz amugy risert is, pár case-hez pedig adnak alapból.
-
mpierre
veterán
válasz
coccolino #59006 üzenetére
Abba nem fér be a 280-as aio....
TESCO-Zsömle: Azért linkeltem a két másikat is. Azok - elméletben - kaphatók. Esetleg Dan C4 klónokat keress.
Szerk.: Ha nem riadsz vissza az Aliexpress-től, akkor a MetalFish is csinál trükkös házakat. Bár nem tudom, hogy léteznek-e még.
-
HookR
addikt
válasz
"Ez a Dan C4 elsőre maga a tökély.
Másodjára meg már 3 éve nem kapni...
"
Már több, mint 3 éve be lett lengetve, igen. Aztán átesett néhány iteráción, mire idén májustól végre lehetett kapni (V1), de pikk-pakk elkapkodták a készletet."The current ETA for the V2 is: Q4 2023-Q1 2024" - computerorbit.com
Ha komolyan érdekel, akkor érdemes előrendelni, mert lehet a V2-t is elkapkodják. - Where to buy a lap alja környékén.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Lian Li A4-h2o
-
TESCO-Zsömle
titán
313 a mostani, de az már úgy nagyon passzos és nem is hagy túl sok lehetőséget a következő generációknak. A 9,5l viszont nice.
Csak hogy szerzek hozzá Riser-t...
#59003HUN_Sector: NRP200P batárnagy ITX-nek. Abban a méretben mATX-nek is bele kéne mennie. Cserébe nyilván könnyebb szerelni és több az opció is...
#59004mpierre: Ez a Dan C4 elsőre maga a tökély.Másodjára meg már 3 éve nem kapni...
A hagyományos nem gond, ahogy nézem pont annyi a PCIe 5.0-ás RISER a piacon, mint zsebembe a nyertes lorrószelvény. -
mpierre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #59001 üzenetére
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Az NR200P-be 330 mm-es vga fér be ha jól dereng. Van hely egy 280-as radiátornak is és sfx/sfx-l, illetve 3d nyomtatással kinyomtatott tartókeret esetén akár ATX tápos is.
-
Dapro
senior tag
válasz
nekem lenne eladó egy formd t1 v1.1 de sajna asszem 316-os max vga fér bele (meg 240aio). de legalább 9.5liter
ajánlom a master list-et -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Keresek egy minél kisebb házat mITX alapra, SFX táppal, 280-as AIO-val és egy minimum 32x14x6cm-es VGA-val. Meghajtó csak NVMe van tervben.
A hűtés a legfontosabb, a kinézet másodlagos.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest