-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58298 üzenetére
Köszi a tippet, azért raktam vissza az eddig használt tápot. Az oké hogy ha 1-5% közötti az eltérés és a régi táppal annyi.
De akkor megnézem a még korábban használt ATX táppal is, anno nem figyeltem hogy mennyivel tér el.A HDplex egy kísérleti projekthez fog kelleni, de nem szeretném ha az ahhoz költsön kapott alkatrészeket hazavágná...
#58297 Qkackca
Pont ez az, hogy a neten összevissza olvasni hogy most egyáltalán a 8. genes alaplapok esetében van-e bármi ami ténylegesen használja és az a bármi az tényleg érzékeny-e rá.Ez azért gond, mert ugye az alaplap nem tud 2.5G lan-t, így külön 2,5G lan kártya, meg egy M.2 NVME SSD-t is pcie slotban használok.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Grave_444 #58296 üzenetére
Ezen az ITX lapon csak hátul van M.2 foglalat. Ráadásul a házban nem fér el egy lapos borda (ok, a legvékonyabb ráragasztós aliexpress-es igen) az alaplap mögött, szerintem rövidebb az alaplapi távtartó a chopinban mint a szabvány, persze lehet csak benéztem.
Egyébként az alsó 2.5" tartót fel lehet még szerelni, annyi, hogy csak az alsó két fül és a csavar tartja, tehát kis HDD-t már nem raknék bele (a felső kettő fül hiánya miatt el tud mozdulni picit oldalra a keret), de SSD hibátlanul mehet rá.
...de pont azon agyalok hogy kellene még benne minimálisan szabdalni, hogy beférjen a 250W GaN.#58295 PROTRON: Egy minőségi ATX táppal is nézd meg, hátha nem a tápok a hunyók.
-
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #58295 üzenetére
Az megy tönkre ami nem bírja.
De ha minden igaz akkor a pcie busz-on lévő dolgok (nem a nagy fogyasztók mint pl a vga), m2 nvme, talán a ram, talán a perifériákat vezérlő dolgok.
Majd jönnek az elektromos szakik, pontosítanak, remélem.
Amúgy nem 10% a tolerancia, csak 5? -
PROTRON
addikt
Én meg a prototípus projektemhez ugye szereztem 250W HDplex HIfi DC-DC, meg 230W Hp laptop ACDC tápot (böszme egy darab méretileg, megeszi a 130-as deltát reggelire...2esével).
Eddig a háziserver az inter-tech 200W nas pico-psu + led traforól üzemelt, gondoltam kipróbálom a HD plexet hogy lezárjam a használtpiaci tranzackiót.
A server: Asus H310m, i3-8100, 2x4GB ram, igpu, M.2 rendszer NVME.Elsőre tettszik hogy csendes, a LED trafó coil whineol...dulván.
Aztán feltűnt hogy a BIOS szerint (és HWinfo szerint) is a 3.3V ágon 3.648-as értéket mér, ami kívül esik a hivatalos tűrésmezőn.
Szétszedtem, visszaraktam az inter-tech teljes összeállítást (mert az 12V tehát nem köthetem a 19.5 V téglára), arról járatva 3,408V-ot kapok, ami határok között van.Mit tehet így tönkre ha egyáltalán tönkre tesz valamit a HDplex?
Hogyan tudnám ellenőrizni hogy lesz-e ebből bajom-esetleg javítani?
Lehet hogy nem jól érintkezett az alaplapi 24 tűs kábel?
Még lehet megnézem majd hogy a rövidebb 24 tűs esetén is ilyet produkál-e(ugye két hosszat is adnak ami jófej HDplextől), csak 2 szétszedés este elég volt. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #58291 üzenetére
Venti hang miatt csinálom.
Amúgy a chopin max tápja rosszabb lenne, vagy miért így kérdezted?#58292 Grave_444: Igen.
-
törölt tag
válasz
sasNAXO #58289 üzenetére
tobb hdplex tapot is hajtottam mar a nevleges kepessegeik kozeleben huzamos ideig es sosem volt veluk gond. ha tovabbra is ezt a tervezest koveti Larry, akkor nem lesz gond a GaN-nal sem. nalam ~140W-ot visz es kezzel mar eleg meleg, de a dc-atx-ek sem voltak huvosek sosem.
-
sasNAXO
aktív tag
És úgy néz ki, hogy a HDPLEX 250W GaN bele fog férni:
...bár, hogy pontosan hogy fog jól elférni, az még nem teljesen körvonalazódott.A táp maga tetszik, hangtalan, 2 óra terhelés teszt után 55°C körül volt (akkor még külön volt, nem gépben, gépben valszeg több lesz..). 5600G APU ment róla, átlag ~81W fogyasztás körül. Nem tudom egy nagyobb terhelés esetén mennyire melegedne.
-
HookR
addikt
válasz
PROTRON #58283 üzenetére
A Jonsbo D31 STD Screen / Mesh Screen házakba épített kijelzőről írtam, aminek nem olvastad el a leírását.
Nem alternatívát javasoltam. -
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #58281 üzenetére
De nem volt benne a bejegyzésedben az előlapról fotó, hát honnan tudjam én azt.
#58282HookR
Az a baj hogy ha normális méretű kijelzőt pakolok, akkor tuti másra fogom használni és tele lesz mindennel, pl 50tabos chrome-al.
Megint elvesznek az értesítések.
Az kell hogy ne tudjak belepiszkálni, ehhez meg kis méretű kijelző kell, hogy NE IS AKARJAK.
Még jobb ha jön egy üzenet, akkor pulzálva villog mondjuk.
Tudom vannak ilyen billzetek, de azok nem érdekelnek. -
HookR
addikt
válasz
PROTRON #58279 üzenetére
HDMI-n csatlakoztatott második kijelző 1280x800-as felbontással. Azt jelenítesz meg rajta, amit akarsz. A háttereket a képeken a Wallpaper Engine váltogatja, a monitorozó program pedig az AIDA64, amihez a Jonsbo biztosít néhány SensorPanel skin-t, de innen is tölthetsz le sok félét: forum.aida64.com
Illetve készíthetsz magad is, ha érzed az elhivatottságot.Nem tudom, hogy Windowsban lehet-e kijelzőnként állítani alvó állapotot.
Amúgy pár hozzászólással feljebb Grave_444 linkelte, hogy beköltözött egy kijelző nélküli változatba....elkéstem. -
PROTRON
addikt
Köszi, ez tényleg faja.
Nincs most energiám végig olvasni a leírást.
Csak érdekességképp a kijelzőre vajon értesítéseket is ki lehet rakni? Mert akkor tökre jól rá lehet beszélni a főnököt hogy ilyen kell irodában.
Csak 1 napig nem szabad válaszolni az emailekre, aztán lehet is mondani hogy:
"látod főnök, ha ilyen értesítés paneles házikó lenne, tuti látnám hogy jött egy email" -
Rick4
félisten
Naaaa, valami ilyet kerestem... Ez a tuti az asszonynak.. [link] Kár hogy matx, de cserébe egy csomó embernek jó lesz!
-
HookR
addikt
#ahogyaprofikcsinálják
Lian Li A4-H2O Hot Rod - reddit -
HookR
addikt
válasz
PROTRON #58246 üzenetére
"Az 5 literes házikó nagyon bejön, már csak rtx 4xxx kártyát kéne beledarálnia valamelyik gyártónak."
Bepattintasz egy ilyet: PNY NVIDIA RTX 4000 SFF Ada Generation
Aztán öröm és bódottág...... a jelzáloghitel törlesztésének végeztével.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #58272 üzenetére
Igen, gondoltam is rá, hogy most már valaki csapjon a kezemre mielőtt tele lesz a totyik a nyugalom megzavarására alkalmas posztokkal!
-
hegegabi80
addikt
Na most már tessék befejezni az emberek ingerlését ezekkel a jó kis kuckókkal.
Ráadásul találtam egy Xiaozhe Premium C1S, ami nagyon tetszik, ilyen elrendezést még sose láttam, de jól ki van használva minden. Kár hogy ilyen drágán is szállítanak hozzánk, de azért lementem magamnak hátha egyszer jól jön.
#58271Grave_444: Igen én is észrevettem, mindig nézek más fotókat is róla, mert sokszor még kábelek sincsenek benne.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58270 üzenetére
Igen, sok a szép köztük.
A gyári oldalon néha megtévesztőek a képek az rgb stb miatt, érdemes felhasználók által készített fotókat is keresni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58265 üzenetére
V9 masszívabb, azért vastagabb anyagból készült és nem lyukacsos mindenhol. Amúgy hasonló kategória, teljesen elégedett vagyok vele. Régen a Cooltek/Jonsbo U2 is ugyanilyen minőségi volt.
-
HookR
addikt
Seatay "Computer Host Case Ultra-Small Mini Portable ITX Chassis" nem hivatalos oldal - aliexpress
- 135 x 193 x 312 mm (8,13l)
- DAN A4-SFX klón -
HookR
addikt
MetalFish S1 hivatalos oldal - [link] / Aliexpress
- 160 x 240 x 310 mm (11,9l)
- Vezeték nélküli mobil töltővel. -
HookR
addikt
CAPTAIN S. V7-DC nem hivatalos oldal - aliexpress
- 92 x 206 x 210 mm (3,98l) -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #58264 üzenetére
Gondoltam, hogy jobb lesz szellőzés terén, hiszen külső méretben is azért nagyobb a V9-nél.
Igen ebbe a D31-be mehetnek nagyobb vga-k is. Ez a közvetlen alatta venti felállás biztos sokat dob rajta.
Nekem sose lesz ilyen erős konfigom, így a V9 is bőven elég lesz.
Amúgy anyag használatban is jobb a V9-nél vagy az kb azonos? -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #58263 üzenetére
Köszi.
Maga a kártya ott is jól teljesített az alsó ventilátorok miatt, most ugye van elöl is egy pluszban, illetve felülre-hátra is nagyobbak férnek és teljesen szellős az egész.
Szóval összességében sokkal jobb igen, a V9-nél. Oda nehezebb lett volna nagy procihűtőt keresni.Így halkabb is lett, terhelésen is minimális a zajszint.
14-es hűtők 5-600rpm-en mennek load, kártya is minimum fordulaton 1200-on 60-65 fok körül megáll. Ebbe majd tervezek 3 ventis Gaming X / Suprim / TUF vgat.
(4090 is befér a házba.)
-
PROTRON
addikt
-
HookR
addikt
ERYING Fantasy i7-12700H G660i nem hivatalos oldal - Videocardz / SFF.net / Aliexpress / Facebook / Youtube
-
HookR
addikt
LZmod II-33Z4 nem hivatalos oldal - aliexpress
- 141 x 215(/247) x 326 mm (9,88l / 11,35l)
- Vándor alaplapi tálca szélesebb dVGA-k érdekében
- DAN A4-SFX klón -
Grave_444
nagyúr
Jonsbo D31 Mesh lett a befutó.
Mivel 30l felett tartok már, így képeket, illetve pár sort itt találtok róla.
Már Merlinnél is kapható, kijelzős kivitelben is.
Maga a ház olcsóbb volt Németországból, a szállítás miatt így nekem 3-4000-el került többe, cserébe már összeállt a gép, szóval megérte. -
törölt tag
jofej az lzmod, de erdekes h a render kepeken ket egyszlotos low-profile kartya van. ranezesre nincs eleg hely egy extra szplitternek alajuk, uatx lap pedig a melysege miatt nem hiszem h beleferne.
a tobbit leszamitva nekem is tetszik, bar az 1U tap helyett talan megprobalnam ebbe a HDPlex 250W GaN-t.illetve itt van megegy erdekesseg, ahogy a linked nyoman keresgeltem:
gyakorlatilag ugyanazt a hazat lehet hasznalni pcie kartya nelkul, 1slotossal v 2slotossal, es akkor csak a 'vastagsaga' valtozik. szoval ha igy egyszlotos kartyaval pl 15mm-es venti lehet a processzor bordajan, akkor ketszlotossal mar beferhet egy 25mm-es
eleg kompakt.
Xslim Mini -
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #58246 üzenetére
Valszeg nincs, inkább arról van szó, hogy mutatja a kép, hogy lehet beépített tápos és csak picoPSU-s is. (Valszeg eredetileg taobao-s a cucc és lehet ott lenne opció táphoz bele.)
Ezek az lzmodok nagyon jól néznek ki (pl. egy másik redditről), csak hát az áruk...
-
PROTRON
addikt
Az 5 literes házikó nagyon bejön, már csak rtx 4xxx kártyát kéne beledarálnia valamelyik gyártónak.
De az a 69 mm-es max cpu venti kicsit kevésnek tűnik.#58245 Rick4
Ez nekem sántít, kicsit mindenbe bele akar kapni és két szék között a pad alá.De ha már akkor ez érdekes, kicsit fura hogy most akkor van-e benne paneltáp vagy sem:
[link] -
Rick4
félisten
Ehhez mit szóltok? Elég dizájnos, de mégse csicsás, matx is befér... [link]
-
HookR
addikt
Space Sagitta NAS ház nem hivatalos oldal - CaseEnd / aliexpress.1 / aliexpress.2
- Skyarrow / Skyrocket neveken is fellelhető
- 195 x 258 x 228 mm (11,47l)
- 6 db 3.5"-os HDD hely
===============================================
LZmod A24-V5 nem hivatalos oldal - aliexpress
- 231 x 91 x 240 mm (5,05l)
=============================================== -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #58235 üzenetére
Redditről egy mod, ha esetleg ezt még nem találtad meg.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #58193 üzenetére
Addig, addig nézegettem a Kolink Satellite-ot, hogy végül bevillant valami, ami valójában magától értetődő kellett volna, hogy legyen. A jelek szerint új értelmet nyerhet az Asszony korábbi, már bedobozolt Cooler Master Elite 110-je.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58231 üzenetére
Hááát, abból élek 20 éve, hogy egy csomó dolgot én importálok, még olyat is, amit másoknak nem hogy lehetőségük sincs, de meg se találnak, olyan cucc is van, amit a MOL nak szállítok be, mert ők se tudják beszerezni, szóval elvileg nem lesz ez se nagy feladat, de értettem, köszönöm!
Grave_444 déli, és a nyugati csücske.
-
PROTRON
addikt
Félreértettél. Direkt "kitakartam" az összeg részt, hogy ne arra fokuszálj, erre sikerült ráfókuszálni.
A lényeg az volt, hogy ha az a kérdésed hogy a PICO-dat ki tudja ellátni tégla táp megoldással adott teljesítmény, adott csatlakozó fej esetén, akkor nála mindenféle választék van és ellenőrzött alkatrészekből dolgozik.
A Te dolgod, csak gondoltam 1 levélváltást megér, mivel úgy is csak házhosszállítással küldi.
Csak nem mind1 hogy eboytól valamit berendelsz egy dél amerikai ismeretlentől, aztán kapsz valami egész mást és megy a hercehurca, ahogyan az sem megoldás hogy ali expressről random kínai csodát rendel az ember és épp nap közben a legrosszabbkor robban le a gépe...vagy viszi is magával a cuccokat.
Ehhez képest Ő legalább országon belül van és érdeke hogy saját maga meggyőződjön róla hogy megbízható alkatrésszel dolgozik. -
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58228 üzenetére
Ez jó, viszont ez itt nem az árról, és nem az ár- értékről szól, amikor kell valami, akkor azonnal kell, és az ár kevésbé számít, ilyesmikre általában péntektől vasárnapig van idő, közben meló van, tehát ha kell valami, annak ide kell érnie péntekig.
Pont a négy ventim példa erre, több helyen szerettem volna a 120-asból a 3 darabos szettet, meg egy 140-est mellé rendelni, mert pénteken Pesten volt dolgom, alzától bluechipig mindenki ígérte, hogy lenne, de csak az egyik, a másik bizonytalan, azaz két helyre kellett volna mennem, végül az ipon volt a befutó, mindkettőt tudták szállítani, és a 14:30-as határidőhöz képest már 11 órakor jött az sms, hogy átvehető, pont akkor indultam a Soroksári útról a Váci útra, csak beléptem, átvettem, ott se voltam, de hogy most máshol lett volna 5 forinttal olcsóbb, vagy akár 10-zel is, nem tudom.Pont ezért költöztem el Szegedről, egy marha nagy város annak minden hátrányával, ahol az 5 km-re lévő postára a legjobb időm délután 5 után a nagy forgalomban, tele lámpákkal, autókkal, 8 perc volt odaérni, reálisan parkolással 15, viszont soha semmi nem volt kapható azonnal, polcról, ami mégis volt az legalább jó drága volt, itt a Balaton mellett meg egy 450 fős kis faluban lakom, ahol ugyanúgy nincs semmi, sajnos még a 110m-re lévő posta is bezárt, viszont 3.5km-re van a következő, oda 5 perc alatt kényelmesen odaérek, rendelni meg ugyanúgy tudok bármit a világ bármely pontjáról, egyedül a ups-nél vagyunk remote area, ahol +1 nap a kiszállítás..
Szóval nekem tervezni kell az ilyesmiket is, viszont sokat nem szoktam vacakolni, inkább legyen nekem 4-5 db mindenből, ha kell hajnal 2-kor, mert eszembe jut valami, legyen ott a fiókban.
Ez szerencsére nem sürgős, a jelenlegi állapot is működőképes, ráadásul megjött az arctic vízhűtéshez a revizionált motorfedél, amivel be fog férni rendesen a cpu blokk, itt van előttem, de erre is csak hét végén, vagy ma késő este lesz idő.
Majd hét végén nekifekszek a kérdésnek, és megmérem, az a gép mit eszik max, mert már annyi gép van, hogy keverem, melyiket mértem, és az mennyi volt, ebből kiderül, melyik táp kell, bár én szeretek biztosra menni. -
PROTRON
addikt
"300w-os paneltápból van itthon kettő is, az nem gond, az adapterrel nem vagyok tisztában, mert 200W-nál már TFX-re váltottam, aztán abból lett 350w ugyanabban a házban, végül a kix itx tornyom..."
Pont ezért idézném a nemrég lezajlott privát beszélgetésünket az említett kollegával:
"
tapkockam 12voltos a legnagyobb 400w
de van 300 is
hany wattos a pico amit meg akarsz vele hajtani? ar/ ertek aranyban a 180 es 220 wattos jon ki jol,ezek yxz forint kornyeke,a 300 es 400 wattos meg zxy forint
"De persze nem szólok bele a dolgodba.
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #58226 üzenetére
A roger smith nevű fórumtársat ismerem, pontosabba tudok róla naponta át szoktam lapozgatni az aprót...
AxBattler: csak valami lapos, és épphogy itx méret jöhet számításba, mert az asztalon fekvő monitor alatt kell odanyúlni hozzá, nekem most 20 centi hely van, szóval max 15 cm magas a jó, fekvő kivitel a szerencsésebb, se vinyó, se más nem lesz benne, eg ylap m.2 ssd-vel, a felcsatolt mappák a nason futnak..
RGB meg pláne nem hatja meg, most vettem egy csom pénzért 4 zsírúj A-RGB ventit a gépbe, (1 db 140-es, 3 db 120as) beraktam, minden frankó, kérdeztem, ugye, milyen szép?
Háát, őt abszolút nem hatja meg.
Sebaj, akkor oda mehet a fele árú sima fekete!
hegegabi80:
300w-os paneltápból van itthon kettő is, az nem gond, az adapterrel nem vagyok tisztában, mert 200W-nál már TFX-re váltottam, aztán abból lett 350w ugyanabban a házban, végül a kix itx tornyom...Gergello, egyelőre ez az évi 1 szett még valahogy nagy nehezen belefér a költsévetésbe,
De ha megunnám, lehet visszatérek vezetékesre, 20K-ért már Logitech Prodigy G213 gamer billentyűzetet veszek..
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #58220 üzenetére
Jaja, egér+ bill is használatban, csuklótámazos- zselés szövetes egérpaddal együtt teljesen jó, nekem hangos volt az egérgomb, így a felső műanyag lap alá tettem egy kis 3m kétoldalas ragasztót, egyrészt halkabb lett, másrészt jobb lett a kattintás érzékelés. Vehetnék bármit, de nálam az á-é-a betűkről fél év alatt lekopik a festék, utána csere, már sok ilyen billentyűzeten túl vagyok, évente veszek egyet, és mindig új. Ez is talán picit hangosabb lett, én is püfölöm, de mire igazán hangos lenne, csereérett lesz, úgyhogy mindegy.
Nem olyan home office ez, amiről képeket kell feltenni, semmi extra, két telekomos asztal két szekrénykével jobbról- balról, két monitor, két jó szék, két gép, és ennyi.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #58218 üzenetére
Vizes hűtés megy majd bele ezek szerint valami i5-8600-zal, mert azt egy msi lapban láttam a hét végén, de így kerül be vga is, és majd újgazdát keres, itt igazából akármekkora az asztal, kevés a hely, tehát nem nagyobb, hanem kisebb ház kell, szebb persze lehet. Egy chiectec fi03 van most neki, ennyi a hely:
a jobb oldalon látszik egy picit az ő monitorjának a széle, ugyanilyen asztal, és ugyanilyen monitor van neki is, és a monitor és a fal között rengeteg kihasználatlan hely, oda kell betegyek valamit. ID cooling is 60-as van bent, hibátlan, marad is az, jó neki a kicsi ház...
-
-
Rick4
félisten
Máris itt van a kövi probléma (mindenkinek annyi van, amennyit csinál magának), asszonynak tetszene is a kolink rocket heavy, de sokat kellene az asztalon alakítani, főleg az elpakolás, meg a gép elhelyezés lenne nyűg, így másfelé mozdulok, amúgy se játszik a gépen, tehát VGA se kell, emiatt az üveges, házba benézős megoldásnak se lett volna sok értelme, keresnem kellett másik házat, ez van kinézve: [link] de itt jön a baj, külső táp kell.
A kis asrock b550m-itx lap és egy ryzen 7 -5700g-vel, 32GB DDR4 rammal, egy 512-es SSD-vel ehet 100-140w-ot max, van is itthon 300W-os pico psu, szóval valószínű ez megoldott, de melyik külső táp lesz a jó, ami szintén tud 300w-ot, és rendesen bekábelezős, műanyag házas, tehát nem led tápegység? Ha mégis led táp esz, nem gond, megoldom a kábelt, dugaszt, el tudom vezetni, az asztal alatt van egy régi tv állvány, amiben már bent van szünetmentes 60Ah-s akksival, 2 db kis szerver, switch, meg elosztók, kapcsolók, ez az, ami teszi a dolgát, oda be is tudom rakni, ha már nem lesz, de egy gyárias megoldást keresnék első körben. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
zsoltee10 #58211 üzenetére
Hiába nézel teszteket, én tapasztalatból írom.
99%, de minimum, 1% minimum értékben sokat dob egy erősebb proci, ez által az átlag FPS is magasabb.I7 6-7. generáció nagyon rossz ár-érték arányban.
10. gen I3 erősebb és újonnan olcsóbb, mint az használtan.3060 mellé az alja egy I5 10400, de FHD-n az is hagyhat benne. Szintén volt és sokat gyorsult 12400-al.
Nem offolok ebben a témában többet, ez nem az a szakmai topik, de azért nem árt ezeket tudni. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #58206 üzenetére
Nekem egy Kolink 350W sfx táp mellett elfért a 120-as venti a Satellite-ben. (sőt dupla 120-as
)
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #58206 üzenetére
Igen, nem kizárt, hogy egyszer egy ilyet veszek majd én is. Amennyiben a mostanit meghekkelném, akkor elvileg kb. 20.5cm-ig lennék jó, a Tiéddel pedig szemre akár 22.5cm-ig is. Persze ki kellene szépen mérni.
Szét se kell kapnom a gépet a kérdésedhez, anno én is kutakodtam.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #58200 üzenetére
Igen, ráadásul így 18.5cm-nél szélesebb MoBo is berakható a későbbiekben - már ha az ATX-SFX adapter visszahajlított szélét leflexelem, vagy aszimmetrikus adaptert veszek.
Csak a 22.6cm-es hossz marad így változatlan. Ezáltal viszont jelentős mértékben nőtt a berakható lapok száma, jobban lehet majd meríteni.
-
Vigneau
félisten
válasz
zsoltee10 #58201 üzenetére
Szia!
A fentebb említett Kolink Satellite is megélt már ezt-azt.
1) Korábban egy i5-4670K volt benne az RX 6600 társaságában. Az egész társulat (B85M-ITX, 16GB RAM, 1-1 SSD és HDD) ellátásáért egy 400W-os Be Quiet! felelt. Ott egy 132W-os VGA-ról beszélünk. A Te esetében 170W-os a VGA, de úgyis UV-zni fogod. Nem hinném, hogy gondod lesz vele.
2) A PCIe 4.0 lefelé kompatibilis, valamint a 16x miatt még teljesítménybeli csökkenésed sem lesz. Az enyém ráadásul 8x volt, de nem volt az sem érezhető.
Vigi
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Használ valaki korábbi generációs platformon modernebb vga-t?
Van egy mini itx gépem. Corsair 450W, Asus H110i lap, i5-6600, 16GB RAM, 1TB SSD, és egy 1060 6Gb vga. A Last of us part 1-hez sajna a 1060 már kevés, még a cyberpunk2077-hez találtam jó kompromisszumos megoldást, de azt hiszem itt a vége.
Kérdés. 3060 kártyát gondoltam bele tenni, minden más változatlan lenne. 2 ventis kártya elvileg befér a Metis házba ugyanúgy, mint a 1060-ból. Két dologban vagyok bizonytalan. 1. Elég-e a 450-es Corsair táp így 7 éves kor környékén?
2. Egyáltalán jó lesz-e a lapba a 3060? Ez ugye már 4.0 PCI Express. Míg az alaplap csak 3.0.Köszönettel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest