- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowi84
aktív tag
válasz
viperabácsi #54102 üzenetére
Esetleg ott van még a Cemo M1. Na az igazán kicsi!
-
Kowi84
aktív tag
válasz
FireKeeper #53769 üzenetére
Ez milyen házikó?
-
Kowi84
aktív tag
válasz
cinemazealot #50879 üzenetére
Erre felkaptam a fejem:
"...Gazdasági megfontolásból downgrade-eltem..."Ez hogy jön össze?
A downgrade és a gazdaságosság valahogy nekem nem fér össze.
Bocsi az off-ért, de tényleg nem tudom megérteni...
-
Kowi84
aktív tag
Ígérem most már elengedem a kérdést, de minél többet keresgélek és olvasok a témában annál inkább elbizonytalanodom.
Ami fix Thermaltake Core v1, Asus Rog B460i Gaming, i5-10400f. A házban elől egy 200-as venti húzza be a levegőt, hátul 2 db 80-as arctic fújja ki. E közé ékelődne a processzor hűtés...
A két végleges lehetőség már összeállt a fejemben, ki melyiket javasolná?
1. Alpenföhn Ben Nevis álló torony. Frankón beilleszthető a "kereszthuzatba", nem kavarja meg a tervezett légáramlás útját, de előfordulhat, hogy a processzor mellett így pang majd a meleg levegő, és a vrm, a memória, m.2 stb. csak a passzív hűtésre támaszkodhat.
Anyagilag ez a kedvezőbb megoldás.
2- Be quiet! shadow rock lp. Megtöri a kereszthuzatot (illetve konkrétan tönkreteszik...), így valamelyest lassabban cserélődik a levegő a házban, cserében viszont hűti az egyéb komponenseket is az alaplapon. Árban majdnem a kétszerese, plusz szükség lesz még 90 fokos adapterekre az usb3-hoz illetve a tápcsatihoz, hogy nem akadjanak a hűtőbe. Ez ellen szól még, hogy elképzelhető, hogy a hűtőn "nyitni" kell egy kicsit, hogy a memóriát ne karcolja. Nem vagyok híve a feszegetésnek és erőltetésnek, ha valami gyárilag nem jó oda az nem jó...
Ezek fényében ki melyik verziót javasolná? Esetleg más szempont, amit még számításba kéne vennem? -
Kowi84
aktív tag
válasz
Crabface #50822 üzenetére
Thermaltake core v1.
Mintha ehhez a hűtőhöz találták volna ki. Pont ott van benne +hely, amerre túllógna a lapon a shadow rock lp. Ha marad ez a setup, akkor csak egy 90 fokos usb header csatit, illetve 90 fokos 24 pin csatit kell szerezzek, mert a túllógás miatt ezeket neccesen fogom függőlegesen bedugni.Amúgy van tapasztalat ezekkel a "közbetétekkel"? Használahtó gond nélkül, vagy inkább kerülendő?
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Crabface #50819 üzenetére
A gyári hűtés kuka. Szóval mindenképp akartam volna egy másikat.
Először egy Ben Nevis-t néztem, aztán elkezdem azon agyalni azon, hogy az lp hűtők nem csak a proicit hűtik, hanem a lapon lévő egyéb komponenseket is.
(Még ha direktben nem is fújja az adott részt, de ha egy 120-as ventivel 5 centiről fújatsz a lap felé, a levegő oldal irányban is járni fog, és mivel szűkösen vannak a dolgok, így szerintem mindent fog hűteni.) Vagy tévedek? Mert ha ez nem így zajlana, akkor maradok az olcsóbb Ben Nevis-nél, mert ott nincs centizgetés, hogy elfére-e, és az is vastagon lehűti a procit, de az mondjuk csak a procit. -
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Crabface #50811 üzenetére
Én pcpartpicker oldalon keresgéltem a kész buildek között és találtam is egy kettőt, ahol az említett corsair memória van ez alatt a hűtő alatt. Az lehet, hogy az amd tokozás+proci magasabb pár milivel az intelnél és ebből adódóan fér be alá a memória? Részemről teljesen kibékülnék a képen látható távolsággal.
Viszont konkrétan olyan összeállítást, ahol lga1200 + corsair lpx + be quiet shadow rock lp lenne olyat nem találtam...
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Crabface #50809 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. De nem közvetlenül a nyákra teszem a hűtőt, hanem emel még rajta a processzor foglalat, és maga a processzor is. És azt is tudom, hogy a memória is emelkedik valamennyit a foglalat miatt. Szóval tapasztalatokra lennék inkább kíváncsi, hogy a gyakorlatban működik-e?
Ha nem, akkor maradok az álló toronynál, és lesz egy Ben Nevis... -
Kowi84
aktív tag
Hosszas tépődés és olvasgatás után megrendeltem egy be! quiet shadow rock lp hűtést az ASUS ROG b460i lapomra. (Az IS-60 és ez között vacilláltam, de végül maradt a fenti.)
Visszaolvasva a fórumot kicsit elbizonytalanodtam. A hely szűke miatt a hűtő tájolására csak 1 mód van: memóriák fölött túllógatni. Elképzelhető, hogy a Corsair Vengeance LPX modulok nem férnek be alá? -
Kowi84
aktív tag
Már a "cpu hűtős" topikban is megkérdeztem, de hátha az itten tagok jobban képben vannak...
Szóval:"Léteznek olyan cpu hűtők, amik az elhelyezésükből és/vagy légszállítás irányából adódóan rá tudnak segíteni a vrm bordák hűtésére?
Lehetséges, hogy egy "szűkebb" mITX konfig esetén a szorosan a cpu hűtő mellett lévő vrm bordákat is hűteni tudja a processzor hűtő lamellái közül kiáramló levegő? Létezik olyan összeállítás, ahol mérhető és számottevő a vrm hőmérséklet különbsége bizonyos processzor hűtőket használva?
Én józan paraszti ésszel itt elsősorban a lapos lefele fújó hűtőkre gondolnék (persze, ha létezik a fentebb említett jelenség)..."
-
Kowi84
aktív tag
válasz
HUN_Sector #50726 üzenetére
Elsődlegesen igen. Nincs bizodalmam a vízhűtésben. A víz és az elektromos dolgok valahogy nem jönnek nálam össsze. A 15-20e forintos, belépő szintű vizeknél gyakori a csöpögés, folyás. Ennyiből viszont már lehet minőségi léghűtést is kapni (szerintem). A normális vizek valahol 30 környékén nyitnak, de ennyit nem kívántam szánni rá.
Tehát léghűtés!
-
Kowi84
aktív tag
Elsősorban azoktól kérdeznék, akiknek Thermaltake core v1 házuk van, de persze mástól is szívesen fogadok javaslatot.
Ebbe a házba, egy i5 10400-ra szeretnék rakni - a lehetőségekhez méreten a leghatékonyabb - hűtést. Néztem a Cryorig H7-est, de attól tartok, hogy egy olyan lap esetében, mint mondjuk az ROG STRIX B460-I vagy az MSI MPG B460I GAMING EDGE, ahol az I/O burkolat eléggé termetes, lehet nem fér el egy ekkora darab.
Milyen hűtést tudnátok javasolni? -
Kowi84
aktív tag
Sziasztok!
Hát "vénségemre" én is meghülyültem és ITX építésre adtam a fejem.
Hellyel közzel már összeállít a fejemben az alkatrészek listája, de az alaplap kérdésében elég tanácstalan vagyok. Elsődlegesen B460-as intel lapot szeretnék. Túl nagy választék nincs, és ami van, arról se lehet a neten találni semmi infót. Szóval a kevésből ezt néztem ki: Asus Prime B460i Plus
A fentivel kapcsolatban van itt a tagoknak tapasztalata? Esetleg tudtok szebbet, jobbat, okosabbat ajánlani ebben az árkategóriában?Másik a ház: Thermaltake core v1
Azért választottam az itx kategóriában egy kicsit nagyobbat, hogy a lehetőségekhez mérten normálisabb szellőzést tudjak bele tenni. Meg lehet oldani ebben a házban, egy mid-gaming konfig normális hűtését? Esetleg másik, a fentieknek megfelelő ház? Árban max. 20e.Köszi előre a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest