- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
kpityu2 #107252 üzenetére
Ez is egy magyarázat. Nálam is 2.5Gbps router van, 2.5Gbps LAN-nal. A wifi csak 6-os és egyelőre nem is szeretném lecserélni. Telefonhoz, tablethez, egyéb rádiós eszközökhöz elég.
Csak arra vonatkozott a felvetésem, hogy korábban is jöhettek volna a 2.5Gbps portos routerek. A gyártók fillérb....k. -
válasz
kpityu2 #107178 üzenetére
Köszi a választ! Mit értesz az alatt, hogy gyenge az AX53U? Illetve az USB port miért lehet fontos? Egyetlen dologra haszáltam eddig: be volt dugva egy USB-s asztali óra
A kinézet teljesen mindegy egyébként, az lenne a lényeg, hogy ne kelljen össze-vissza konfigurálgatni mindent, illetve hogy stabil legyen a kapcsolat.#107180 Alex91: biztosan jók a felsorolt eszközök, de ezeknek az anyagi vonzata elég magas, én nem akarom ennyire bonyolítani a rendszert. Okosotthont nem tervezek, így ha elég lenne plusz egy router beillesztése a rendszerbe ~20 ezer magyar pénzért, az lenne a legjobb.
-
Gabesz87
veterán
-
-
coolpet
senior tag
válasz
kpityu2 #107074 üzenetére
Sajnos az 1 hetes N12E router indulgat újra, mindenképpen visszaviszem.
Nem hiszem hogy annak a tápja amit most bontottam ki lenne öreg, ez gáz lenne.Az N18U kapott egy erősebb újabb tápot, de azzal sem stabil.
N12E - 5V
N18U - 12VA kérdés, hogy az AX57 stabil e, van e valami nyűgje, és hogy managelhető e telóról?
Nem szeretnék WRT szoftvert rátenni, és nem kell USB sem.
-
gabka86
csendes tag
válasz
kpityu2 #107049 üzenetére
Visszaolvastam a Cudy WR3000S-re keresgélve és tényleg jó tapasztalatok vannak róla. Mivel a Cudy M3000 típus vele egyezik hardverileg (talán picit erősebbnek mondták a wifit) és nekem kinézetre is tetszetős, valamint egész jó árban hozzájutni a 2-es szetthez, teszek vele egy próbát. Mivel nekem alkalmi használat lenne és lan port is elég 1, még örülök is a kedvező árnak.
-
gabka86
csendes tag
válasz
kpityu2 #107047 üzenetére
Wifi7 még borsos lenne és a laptop sem támogatja amit használnék erre a célra.
Tudom, hogy a távolságtól, rálátástól és a zavaró egyéb jelektől, esetleges falaktól függ a dolog és általában optimálisabb szokott lenni a helyzet, nincs fal, vagy ajtó mellett el tudom helyezni a routert ami a pc-vel van kapcsolatba és a notebook is viszonylag rálát vagy legalább is nincs fal közte, de akadhat komolyabb helyzet amikor az egy router nem lenne elég és emiatt a mesh szükség.
-
válasz
kpityu2 #107006 üzenetére
A külső antennás megoldások irányíthatóvá teszik a WiFi jelet és már csak fizikai méretüknél fogva is általában több MU-MIMO és nagyobb dbi érhető el a dedikált (tehát adott Ghz-re méretezett) megfelelő számú és nagyságú antennával. Ezrét van a nagy teljesítményű eszközökön sok, nagy és állítható antenna.
Persze aki csak egy szobát akár lefedni ott erre kevésbé van igény, mert a plafonon lévő ufó is lefedi az alatt lévő szobát.Irányíthatóság: kedvencem amikor az antennát arra döntik amerre akarják, hogy menjen a jel... .mert hát oda mutat az antenna....
Nem értve az omnidirectional fogalmát. A gyártó is hibás, mert sajnos semmi útmutatót nem ad a mezei usernek, hogy az állítható antennának mi a lényege.
-
CMR
tag
válasz
kpityu2 #106848 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy ezek a hordozható 5G routerek, külső antenna nélkül mennyivel fognak erősebb jelet, mint egy sima mobiltelefon. Hiszen azzal is lehet hotspotként netet osztani. Onnan szeretnék feljebb lépni. Lehet mindenképp kéne legalább egy nagyobb beépített antenna
Fontos szempont a hordozhatóság, mert nem mindig ugyanott használnám.
-
poat88
kezdő
válasz
kpityu2 #106831 üzenetére
Az akkor oké, a Deco is megy, csak ott két port van, az kevés. Akkor így technológiánként keresek, valami csak lesz nem horror összegért. Van egy unifi ap AC lr, akkor még 100 ezer felett volt egy wifi6 mesh router. Bővíteném is, csak nem találtam még egyet, lehet egyszerűbb lenne eladni, és mindent cserélni.
-
Ch4r0n
tag
válasz
kpityu2 #106812 üzenetére
Köszi neked is!
Igen nézegettem korábban, igaz nem teszteltem ki konkrétan, de nem tűnt annyira kiforrottnak mint a Cloudflare. Úgy nézem a tailscale hivatalos promo videója is inkább arról szól, hogy ha ideiglenesen meg szeretnél mutatni az ügyfeleidnek mondjuk egy készülő weboldalt, ami belső webszerveren fut, jó megoldás, de én arra következtettem ebből, hogy főleg security téren nem annyira kiforrott, hogy permanens módon fusson rajta egy szolgáltatás.A Cloudflare-t tényleg le tudtam korlátozni Mo-ra. Ki tudtam zárni a robotokat. Most úgy tűnik nem törik annyira mint mikor létrehoztam.
Egyből szkennelni kezdték a domaint Oroszországból, Szingapúrból meg Isten tudja honnan. Igaz a Cloudflare nem működik regisztrált domain nélkül, de évi 3 ezer forint nem nagy ár érte.Jelenleg úgy tűnik a másik háztartás LG TV-je valóban elérhetőnek érzékeli a plex szervert és ha kell 4K remux 70Mbps minőségben is átjátsza rá a dolgokat. Igaz nekem a 300Mbps feltöltésemből el is vissza 100-at, de úgy tűnik a Cloudflare alagútnak tényleg elég jó a teljesítménye. Persze tudom, hogy semmi értelme ilyen jó minőség áttolni csak a teszt miatt csináltuk és tök jól ment, úgy tűnik bírta az alagút is. Ugye az volt az alapvetés, ha az eszközön nem tud tailscale kliens lenni pl TV, akkor is menjen a dolog.
-
Ch4r0n
tag
válasz
kpityu2 #106800 üzenetére
Igen van rajta Tailscale, de nyitnám a Plex-et, Overseerr-t, meg kipróbálnám a Nextcloud-ot is. Kicsit azt érzem, hogy a NAS elég korlátozott így. Tartok én is attól megnyissam a net felé, ezért szeretnék felkészülni rá. Úgy érzem van így egy tök jó ökoszisztéma, de kvázi használhatatlan, ha teljesen bent tartom.
-
válasz
kpityu2 #105931 üzenetére
Egyáltalán van olyan USB-s Asus, amelyik nem tudja? Nálam már az N18 és az AC87 is így ment évekig, és több ismerősömnél akár évtizedes távlatban is ez a megoldás.
Arra viszont oda kell figyelni, hogy a valós USB-s teljesítmény könnyen jelentősen elmaradhat a névlegestől.
MaCS
-
-
válasz
kpityu2 #105738 üzenetére
Az EIRP szerintem éppen hogy változik a nyereség változásával, azonos adóteljesítmény mellett. Ezért van EIRP. Éppen ezért ezzel nem is nagyon lehet játszani -- adásoldalon. Ami viszont izgalmas, az a vételi oldal.
Jártunk már úgy, hogy 5 dBi-s antennával a tetőtérben volt egy nem vak-, de lassú folt, elég sok dB deficittel. Aztán egy 2 dBi-s antennapár befoltozta ezt a lyukat, de okozott helyette más problémákat. Végül egy gyárilag 2 dBi-s antennákkal szerelt router lett a megoldás -- ez viszont nyilván nem összehasonlítható az eredeti felállással, hiszen egészen más eszköz volt az antennák mögött.
MaCS
-
HoTDoG
tag
válasz
kpityu2 #105697 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni, így már lehet nem futnék neki további eszközöket kipróbálni.
Mindenesetre érdekes, hogy az összes eszköz közül magasan a Cudy WR3000S produkálta a legerősebb jelet és letöltési sebességet.
Korábban írta valaki, hogy van lehetőség openwrt-vel tovább növelni a hatótávot. Erről tudtok linkelni valamit? Keresgettem, de nem találtam eddig. -
válasz
kpityu2 #105621 üzenetére
Csakhogy számára sajnos nincs nyugodt lélekkel adható javaslatom.
A wifis tapasztalataimat az Asus GT-AX6000 / RT-AX86s / RT-AX92 / RT-AX58 / RT-AX53 viszonylatban az idén is többször leírtam. Történetesen azt, hogy jelentős köztük a lefedettségbeli különbség.
Annyit tudtam segíteni, hogy igenis van korreláció az eszköz ára / pozicionálása és a wifis paraméterei között -- még ha ezzel nagyon nincs is kisegítve a kolléga. De jó, ha tudja, hogy van jelentősége az árnak.
Érdemben annyit tudok mondani, ami visszatérő mantra itt, hogy nem egy mikrohullámú sütőt érdemes betenni középre, hanem több, kisebb teljesítményű AP-ot. DE! Mivel maga az EIRP tényleg maximált, gyári állapotú készülék nem fog ebédet melegíteni, más paraméterek alapján pedig életszerű a komoly központi egység olcsóbb node-okkal megsegítve forgatókönyv.
Ha most én lennék az ő helyében, és is vakarnám a fejemet és itt kérdezősködnék, mert én még mindig az AX86 PRO-nál vagyok leragadva, de Wifi7-es eszközt még nem mernék ajánlani -- sőt, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a 7 elterjedése beleér majd a most megvett eszközök élettartamába.
MaCS
-
Fromtropoja
csendes tag
válasz
kpityu2 #105603 üzenetére
Köszönöm a válaszod, pont az bizonytalanított el, hogy elolvastam, túl sok a lehetőség és túl kevéssé értek hozzá.
A kertet igazából el tudom engedni, inkább az a fontos, hogy a ház körül 2 méter távolságban stabil legyen a wifi. Számít a kinézet és jobban is tetszenek a ZenWifi illetve Deco megoldások de lehet, hogy nem ez alapján illene választanom. Van konkrét típus amit te választanál a helyemben?
Feltétlen szükséges a nappalin kívül mind a 3 szobába tenni? Alább a ház tervrajza. Szerinted nem elég az 1, 3 és 5-ös számú LAN portoktra?
[link] -
válasz
kpityu2 #105592 üzenetére
Patice, Gyurka, Kpityu!
Köszi! Egy másik router beüzemelése tényleg jó megoldás, de én még a multilayer switchnél ragadtam le.
A VLAN szerintem azért elegánsabb -- de nyilván sokkal kevésbé közkeletű megoldás.Nálam szerencsére adottak a műszaki feltételek a VLAN-ozához.
Köszönettel: MaCS
-
dik
őstag
válasz
kpityu2 #105563 üzenetére
Oké akkor én átlagos vagyok simán.
Márkahű maradok azt majd elválik jól döntöttem vagy sem. A TP-Link AX55 vagy a AX55 pro akkor már csak az a kérdésem hosszú távra melyik állná meg helyét jobban vagy teljesen mindegy kb akkor?
Annyi a szitu 2 szintes házról beszélünk. Lent van egy C6 ap(ebbe megy egy vezeték fentről aminek keresem most az utódját) meg egy Re200 a c6 kötve Wifin lent. Így van wifi a házban mindenhol is ha épp valaki akarja használni. Jó annyi így lépkedni kell az eszközök között épp merre akarják használni(nem sokat van a wifi használva persze így nincs gond ebből sok). Röviden ennyi... -
Tin
veterán
válasz
kpityu2 #105263 üzenetére
Ja úgy értelek, nyilván nem lenne DDWRT meg Tomato, azzal gondolom fel lehet tolni az adó erősségét rendesen. Én csak arra gondoltam, hogy a szabványokon belül használva biztosan jobb jelerősséget, és főleg távolabbi "beszórást" tud biztosítani egy erre a célra kitalált antennás router, mint egy antenna nélküli szolgáltatói ingyenmodem.
Hiszen ha semmi különbség nem lenne, ezek is eladhatatlanok lennének. A sokkal szót valószínűleg rosszul választottam meg, de mondjuk +30%-ot tud lefedettségben (távolságban), nem? Vagy te mire gondoltál a "sokkal" alatt?
-
-
op9
aktív tag
válasz
kpityu2 #105083 üzenetére
Nem akartam ragaszkodni az Asus-hoz, csak említetted, h abban media bridge-ként található meg. Így arra kerestem rá.
Elhiheted, h már jópár adatlapot, és emulátort megnéztem különböző verziókkal, h melyikben milyen mód található.Pl: Mercusys MW325R V1/V2 WDS bridge van, de Range extender nincs, V3-ban WDS nincs, de Range extender van.
Mercusys AC12 V1/V2 se WDS se Range extender, V3-ban van Range extenderRange extender-rel, meg WISP-pel szokták kiegészíteni az AP és router módokat, kliens-et nem láttam.
Tendákat is néztem egy darabig, amíg meg nem láttam, h mekkora hibák vannak benne, már-már felmerült, h direkt hagynak benne backdoor-okat.
OpenWRT-vel nem akartam szórakozni, még anno WRT54G(L)-re tettem DD-WRT-t, de anno atom stabilnak az sem bizonyult.
-
op9
aktív tag
válasz
kpityu2 #105069 üzenetére
Szia,
Köszi szépen a választ!
Ugye az említett Media Bridge-et az Operating Mode-nál kell keresni.
Ár szerint növekvő sorban az RT-N12E az első, melynél nincs ilyen lehetőség.
A következő az RT-AC1200 V2, aminek szintén nincs.
És már el is jutottunk a 19 ezres RT-AX52-höz, aminek szintén nincs media bridge, de legalább van repeater.Értem, h jó a vezetékes mesh, de itt nem wifi lefedés a cél.
Amint látod, a media bridge (kliens) funkciót kiveszik az eszközökből, mert a repeater módban wifin is lehet csatlakozni, és a mai sebesség felezés pedig nem akkora hátrány.. bár az antennák száma is duplázódott, nem vagyok benne annyira biztos, h még mindig feleződne.
Azt meg már csak zárójelesen jegyzem meg, h egy 2.4 és 5 GHz-et támogató eszközön az antennákat mind a két sávra tervezik, így egyiken sem a legoptimálisabban fog dolgozni. Lehet, h egy csak 2.4GHz-et tudó eszköz jobb jelerősséget produkál, mint egy dual band router 2.4Ghz-en, ha az összes antennája ugyanolyan. -
jozsi252
veterán
válasz
kpityu2 #104598 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást!
Jól működik egyelőre minden így nem fogok belenyúlni hogy rögzítsem.
Erre a barangolás térerő küszöbre nem akadtam még rá hogy hol lehet ezt állítani.
QR kódot azért írtam csak mert ha megadsz egy nagyon húzós wifi jelszót akkor azt nem kell egyik eszközön se beírni, hanem elég az Asus appból a QR kódot előhozni és aki akar azon keresztül fel tud menni a netre.
Nem bántam meg hogy mindkettő routert lecseréltem, így végre az egész házban egyetlen 1 hálózat van.Ami az AX52-nél van UTP kábel azon le kellene cserélnem a cat csatlakozót mert az a kis biztosító pöcök le van törve. Nyilván nem olyan nagy dolog mert ha nincs mozgatva a router nem jön ki, csak azért zavar kicsit.
Viszont iszonyat módon utálok UTP kábelt krimpelni. Mikor kiépítettem itthon a kamerahálózatot akkor is inkább vettem keystone csatikat plusz rövid utp kábelt hogy a kamera tudja fogadni küldeni UTP-n az adatot, illetve áramot is kapjon.Láttam már YT-on 1-2 videót ahol olyan cat csati van amin átmegy a kábel és a krimpelő olyan ami levágja a felesleget. Van aki esetleg használ ilyen csatlakozót illetve krimpelőt? Melyik tudná ajánlani?
Egyszerűen utálok szöszölni vele hogy röviden megblankoljam a kábelt, plusz a kis ereket rendesen be tudjam illeszteni. Nyilván aki már az 1000. krimpelést csinálja annak megy..
De én inkább megblankolnám hosszabban a kábelt, plusz a kilógó kábelvégek miatt könnyebb csekkolni a helyes sorrendet.Köszönöm a segítséget ebben is!
-
jozsi252
veterán
válasz
kpityu2 #104575 üzenetére
Köszönöm az infókat! Ma elhoztam az AX52-t, kábellel össze is kötöttem a routerrel, hibátlanul megy a Mesh hálózat!
Viszont szeretnék kérdezni 1-2 dolgot.
- Ha rögzítek pl egy adott eszközt a node-hoz akkor az csak arra megy rá? Vagy ha a jel már nagyon gyenge akkor megy át a routerre ami nálam az AX6000?
- WPA3 Personalt érdemes használni, van bármi hátránya? Pl egy régebbi telefon lehet nem fog tudni felcsatlakozni? Asusrouter appból ki tudom nyerni a QR kódot a csatlakozáshoz a wifire, így érdemes egy jó nehéz jelszót megadni de mondjuk csak WPA2 Personalt használva? -
Lordus
senior tag
válasz
kpityu2 #104303 üzenetére
ácsi, az én nd1043-amat ha átkapcsolom usa-ra, akkor még jobb lesz a térerő?? mert akkor elsőre ezt próbálnám ki!!
ostone: köszi, magyar menü ne érdekel, ha angol van benne, akkor az jó. simán rendelek aliról, nem félek ilyentől, szóval várom, hogy megoszd majd a tapasztalatod!!
árban sem vészes a 30E! -
Noxy
veterán
válasz
kpityu2 #104276 üzenetére
Hát én nem tudom, de nálam a 2 Cudy mesh router között egy fal meg egy beton födém van, de ha az emeleten vagyok akkor ahhoz csatlakozik, ha a fszt akkor meg ahhoz.
A 2 router között légvonalban kb 4.5 m távolság.
Nincs semmilyen mókolási lehetőség a routerben.
Teszi a dolgát, amire kitalálták. -
gurabli
őstag
válasz
kpityu2 #104209 üzenetére
A Cudy WR3000 nagyon korrekt teljesítményre és úgy alapvetően mindenre. Az utóbbi tíz napban két helyen szereltem be hármat (anyósnál egy db - mindenhol tökéletes a net, előtte nagyon gagyi volt a szolga eszköz, és bátyámnak 2 db meshben, az egész ház, udvar, minden hibátlan). Hogy mennyire beszél haza, nos ez jó kérdés. Valahogy úgy érzem, nem jobban, mint bármelyik más. És van hozzá OpenWRT, amit a gyártó hivatalosan támogat, így gyanítom nem az a cél, hogy minden európai lakásban kiskapu legyen, különben ezt nem tennék (vagy pont ezért teszik, ha érted). Szinte kizárt, hogy hardveres megoldás legyen, max a szoftver, de az is EU-s firmware, szerintem ha kiderülne a kiskapu, tiltanák az eszközt (vagy nem).
-
Parson
addikt
válasz
kpityu2 #104191 üzenetére
A kérdés jó… az emlitett TP-link antennái passzolnak…
sajnos az RP-SMA és az SMA csatlakozók közti különbséget még nem sikerült felfedeznem. - Szerk.: utánanéztem: csak SMA csatlakozós antennákról van szó.
Talán pontosítsunk: a HUAWEI 4G CPE 3 routerhez kellene 2 passzoló antenna.
-
doktordrog
aktív tag
válasz
kpityu2 #104144 üzenetére
Nekem nincs ilyen opcióm. De egy Samsung A54gyel működött!
1/ Telefonon kívül van bármi 5G-s eszköz, ami ráköthető? Ha nem, akkor gondolom, marad a telefon.
2/ Az egyes megoldásnál mennyivel jobb/drágább, ha veszek egy dedikált 5Gs eszközt? Láttam 100k-tól indulnak, az ajánlóban meg 250k körül van a javasolt eszköz.
3/ Az SXT Lte-t is többször próbáltam, de nem hozza az elvárt sebességet. A yetteles 4G-s Huawei eszköz 10-50es sebességet produkált, de az SXT csak 5-10 körül megy. Mit lehetne állítani?
Köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz
kpityu2 #104106 üzenetére
Na jó, de hol húzzuk meg a határt? Csak paranoia kérdése. Ma már minden "kínai". Ami nem, az hamisítvány
Mindenki OEM gyártókkal dolgoztat, tehát hw tekintetében sokat nem tehetünk. Az open source szoftverekben lehet bízni. Router vasakra is vannak nyílt forráskódú oprendszerek, biosok.
-
woodworm
veterán
válasz
kpityu2 #104092 üzenetére
+gurabli
Ami biztos, hogy egy tp-linkes manager alapította a céget. Nagy valószínűséggel nincs is saját gyártókapacitása és a winstars a beszállító. Elég megnézni az alaplapokról készített képeket.
Plusz itt egy cikk a kínai router gyártók öszefonódásáról, biztonsági kockázatairól. A hozzászólások között egy mini eszmefuttatás a cudy érintettségéről. -
gurabli
őstag
válasz
kpityu2 #104092 üzenetére
Elvileg igen, ex TP-linkes emberek vannal mögötte.
De igazából mindegy is.
A lényeg, hogy ez tényleg jóra kerekedett, főleg ezen az áron. Nem is látom, hogy mivel tudna többet egy tudásban hasonló Asus.Aki meshben használja, az mit tapasztal? Szépen vált pl. a telefon a két router között?
Nagyobb terhelés alatt (mondjuk torrent, stream, stb párhuzamosan) szintén szépen teljesít? -
gurabli
őstag
válasz
kpityu2 #104069 üzenetére
Az Asushoz képest nem tudom, mert most anyósnál szereltem be a WR3000-et a szolgáltatói hulladék helyett.
Őszintén? Eddig egyik routerre sem mondtam azt, hogy ejha, ez valami hihetetlen. Pedig még a/b korban kezdtem az "ipart", pcmcia wifi kártyával a Compac laptopban.A jelerősség valami hihetetlen mennyire jó lett. Az udvar távoli pontján is van, nagyon durva. Nekem Wifi6 a telefonom (S10), azon különösen hasít. De a többi eszközön szintén. És egyetlen darab lett berakva, szinte biztos voltam, hogy kettő kell majd meshben. De teljesen felesleges. Bridge mód, 10 perc alatt firmware frissít, beállít minden, Wireguard szerver, CF DoT DNS, a Wifit Smart Connect-re raktam (ez kérdés, hogy mennyire jó, de legalább nincs külön 2,4GHz és 5GHz sáv).
A sebesség is tökéletes (de ez nem mérvadó, mert 50/3 Mbit a kábelnet). Kíváncsi vagyok, hogy nálam Digi optikán mennyit teljesítene. Szerintem ki is fogom próbálni, mert ez most nagyon meggyőző volt. Az ára pedig különösen kedvező.Amit szerintem nem tud (még), pl. CF Family DoT címet nem lehet megadni, mert csak IP cím írható be. Mondjuk annyira nem érdekes, mert RPi Adguard Home mindenhol a DNS szerver és reklámszűrő.
Az USB port hiánya csak azért fájó, mert egy kis OrangePi Zero vígan kaphatná a tápot a routerről, de ez legyen a legnagyobb baj.És ez teljesen lényegtelen, de kegyetlen szép a kütyü.
Egy nap elteltével csak ajánlani tudom (ami nyilván csak első benyomás). És mondom, kíváncsi lennék Digi mellett és meshben mit tud.
-
Gabail
csendes tag
válasz
kpityu2 #104085 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de maradnék x86 alapon. A mostani "router" és egyúttal házi mindenes egy Intel i3-4130T 16GB egy kétportos GbE kártyával az alaplapi mellett, amivel elégedett vagyok, csak ideje szétválasztani a funkciókat. És attól, hogy az N100-as minigép most kifejezetten router lenne, később talán másra (is) használnám majd, amihez mindenképp egy x86 volna előnyös.
-
woodworm
veterán
válasz
kpityu2 #103812 üzenetére
Pont az ac65p. A webes felületen nem lehet se country, se region értéket módosítani. Az nvram alapértéke FCC régió és GB országkód (ami elő se fordulhatna ugye). Azzal se vagy előrébb, ha kézzel beállítod a helyes értékeket, mert nincs hozzá sku táblázat a routerben. Helyette be van téve egy általános sku fájl, de nincs benne köszönet.
-
samycool87
csendes tag
válasz
kpityu2 #103719 üzenetére
Az emeleten nekem tök elég lenne, ha stabil a kapcsolat, nincs szükségem nagy letöltési sebességre. Amit írsz gondolom akkor valósul csak meg, ha épp valaki az emeleten is szipkázza a netet, ugye? Egyébként csak a legközelebbi nyomorult hálószobában szar a net, mindenhol máshol teljesen jó stabil.
-
samycool87
csendes tag
válasz
kpityu2 #103712 üzenetére
Igen, ezért is gondoltam, hogy leírom itt, mert nekem spórolt volna egy kört, ha korábban valaki próbálkozik hasonlóval és megosztja a tapasztalatát. Érdekes egyébként, hogy a tp link mennyivel nagyobb, nehezebb, masszívabb, komolyabb eszköz benyomását kelti és mégse hozza azt a teljesítményt mint az Asus. Az emeleti hálószobában a tp link képtelen volt csatlakozni, 5ghz-re, Asus azon keresztül kiprésel még magából kb. 200mbpst, bár sajnos néha megszakad a kapcsolat. Ami azért is szomorú, mert kb. pont a router felett van a szoba, lövésem sincs, hogy mi árnyékolhatja ennyire. Emelet minden más pontján betonstabil a kapcsolat.
Asus XD4-et néztem ki, azt wireless is lehet csatlakoztatni meshben? Kábeles bekötés elég strapás lenne, sőt lehet nem is tudom megoldani -
rumos XIII
aktív tag
-
Cadal
őstag
-
-
Moric
aktív tag
válasz
kpityu2 #103084 üzenetére
A samba v3 emlékeim szerint 2015-ös szabvány. Ennek ellenére nagyon sok ma is kapható router nem támogatja mert a firmware nagyon régi core-ra épül. Nincs frissítés vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele.
Persze lehet custom firmware-t tenni, de az enyémhez pl. nincs ilyen.Vettem most egy az ajánlóban is szereplő Asus TUF-AX3000v2 routert. Este kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest