- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
Rederik #104662 üzenetére
A mai igényeket csak mesh hálózattal lehet kielégíteni. Ilyenkor több, normál vagy akár kisebb teljesítményű AP fedi le a területet amelyek egyetlen wifi hálózatot alkotnak. Nagyon érdemes meglépni, mert minden erőlködés nélkül rendes lefedettség van mindenhol. Egy átlagos lakáshoz 2 v. 3 AP (mesh node) elég szokott lenni.
-
osonte
őstag
válasz
Rederik #104658 üzenetére
Szerintem nem találsz olyat panelba, ami alattad 2 szinttel lejjebb is viszi a netet Wifin, még 200 ezerért sem. Eleve panel, ahol tele van szomszédos hálózattal, ami zavar, hiába választasz üres csatornát (ha találsz). A másik, hogy egy 46 ezres routerral kimaxolod az EU-s szabványt, a 2x-4x annyiba kerülő nem fog 2x-4x akkora hatótávot tudni. Ami gond, hogy legmesszebb a 2.4GHz tudna menni, de ez a leglassabb, vagyis gigabit kilőve és ez van kb mindenkinek, illetve az összes okoseszköz általában ezen kommunikál. Van az 5GHz, aminél kifoghatod, hogy kevés/alig van használatban, de nekem például 1 másik hálózat van, mégis néha 250-et mérek, néha 480-at (500-as csomag, kicsi lakás és kb rálát mindenre a router). Próbáltam 3 routert is, vettem kínai Xiaomi-t dupla teljesítménnyel, mint ami engedélyezett EU-ban, hát panelben nem lett jobb (családi házban biztos jó ha meg van küldve és nem zavar senkit + a kert végében is van WiFi). Az új 6GHz-es frekvencia tuti üres lesz, de annak a legkisebb a hatotávja, szóval ott még az egy szint ha nagyobb, akkor lehet csak kettő routerrel tudod lefedni. Sajnos ez ilyen. Gondolom mivel pince, ezért nincs ablak a pincébe, mert ha lenne, akkor hamarabb terjedne a WiFi az utca felé ablaknál lévő router esetén, de ez se játszik ha jól sejtem (nem szokott ablak lenni a pincébe). Régen nekem volt WiFi-m a buszmegállóban is, úgy hogy panelba a 9-ik emeleten volt az 5 ezer Ft-os router, de az az ablakon keresztül/szabadban terjedt...
Persze ha valaki tud megoldást mondani, akkor félretájékoztatlak, de nekem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest