- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tudi13
aktív tag
-
válasz
BB9000 #107129 üzenetére
AX53U mitől is zsákutca?
Sok ilyet tettem le (vagy AX1800-at, de az ugyanaz), meg AX57-et is, fikarcnyival nem tapasztaltam jobbnak az AX57-et... Ugyanúgy csak kétféle trendmicro védelmet tud, nem hármat, mint a komolyabbak, és ráadásul még USB port sincs rajta, szóval még egy USB-s backup SIM kártyás megoldást sem tudsz rajta beállítani.
Összehasonlításnál sem látok sok különbséget, oké, az AX57-ben erősebb a proci (valódi négymagos, nem virtuálisan négymagos), de sem memóriában sem flashben nem jobb. Eddig még egy AX53-at sem sikerült kifektetni ott, ahova leraktam őket, pedig kettőt egy háromgyerekes családhoz raktam le meshben, ahol aztán van kliens dögivel.
AX53U ár/érték arányban szerintem verhetetlen, legalábbis ha Asus fronton maradunk. Most is kapható 20 ezer forintért, az AX57 meg már majdnem 30 ezer.
-
uniqm1
tag
válasz
BB9000 #107000 üzenetére
Köszönöm az ajánlást. Mielőtt kérdeztem, ránéztem több, az összefoglalóban ajánlott típusra - köztük erre is, de aztán kicsit elvesztem a specifikációk között.
Biztosan remek választás lenne (vagy lesz) az ax57, de nem az a fő szempont, hogy a legolcsóbb legyen. Vagy az én esetemben teljesen felesleges lenne kicsit feljebb mennem (pl. 58U_V2 vagy esetleg 59U)?
-
tototos
addikt
válasz
BB9000 #106892 üzenetére
A mesh nem must have. Számomra a lényeg, hogy a kertben legyen normális wifi jel. Ezt vagy egy kültéri AP felszerelésével tudom megoldani(ebben az esetben valahogy a meglévő routerektől kell kábelt vinnem az AP-hoz), vagy arra gondoltam, hogy az egyik meglévő routert lecserélem mesh képesre és mellék helyiségekbe wifi backhaul-al mesht építek ki. Azt nem tudom, hogy ezek a beltérre szánt kis mesh node-k milyen erős antennával rendelkeznek és képesek lesznek-e 1-2 falon át is megfelelő jelet biztosítani, valamint látják-e majd egymás 2 fal és 20 méter távolságon belül. Hardveraprón van most Dec X20-es pack ami beleférne az árba.
Másik kérdés: Van olyan switch ami bírja a poros szigeteletlen padlást? Oda tudnék jelenleg rakni egy elosztási pontot ahonnan tudnék vinni kábelt a melléképületekbe. -
CMR
tag
-
woodworm
veterán
-
-
313313
addikt
-
válasz
BB9000 #105508 üzenetére
Az AX58 v2 azért nagyon nincs egy kategóriában a GT-AX6000-rel és az RT-AX86u PRO-val. A 1043-ashoz képest persze hatalmas ugrás, de ha változnak az igények, és a kolléga nem véletlenül nézte ki ezt a két típust utódnak, akkor könnyen lehet, hogy kevés lesz neki.
Én wifis szempontból tudtam összehasonlítani a GT-AX6000-est az AX58 v2-vel, és látványos volt a különbség az előbbi javára.
Arról nem is beszélve, hogy az AX58 v2 nem Merlin-képes, ami viszont a kolléga számára szempont.
MaCS
-
petakpa1
őstag
válasz
BB9000 #105508 üzenetére
Köszi a véleményt.
Sajnos az ügy viszonylag sürgős, mert van, hogy 2 naponta van, hogy hetente rebootolni kell már TPLinket, mert a mögötte lévő vezetékes klienseken akadozik a net.
Igazából már vagy 2 éve érik bennem a csere gondolata, csak mostanra jutottam oda, hogy cselekszek is. Innen nézve nem gond, hogy esetleg egy már 2-3 éve piacon lévő terméket veszek most meg. Egyébként ahogy nézem az AX58U V2 is két éve piacon van már.
Azt meg elfogadom, hogy wifi 7-em akár mostantól 10 évig sem lesz, mert a wifi kilenseim nagy része (okos eszközök) eleve csak 2,4 GHz-en működik. AC-s wifit jelenleg mindössze 2 okosteló használ, de azokra és utódaikra is bőven elég lesz az AX még jó ideig.Időközben még képbe jött Az Asus TUF-AX6000. Ha jól értem, ez csak az alábbiakkal kevsebb
- 1 USB port (azaz csak 1 DB USB 3.2. port van, külön nincs USB 2.0)
- 512 RAM van csak, mígy a fenti két Asusban 1 GB van.
Viszont
+ Erre már most van OpenWrt, azaz ha Asus netán nem is adna ki hozzá több biztonsági frissítést, OpwnWrt-re átállva még ezt követően is használható lenne a TUF...RAM-nak mennyire van jelentősége egy routernél?
Asus vajon meddig ad még ki legalább biztonsági frissítéseket foltozó formware-eket ehhez a 3 rourethez?
Megjeleneési dátumok az alábbiak:
Asus GT-AX6000: 2021.11. hó
Asus RT-AX86U PRO: 2022.12 hó
Asus TUF-AX6000: 2023.06 hó@MaCS_70
Köszi. Asus GT-AX6000 és nem Asus GT-AX6000u ugye? Azaz erről van szó: https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/gt-ax6000-90ig0780-mo3b00-p765643536/# -
válasz
BB9000 #105468 üzenetére
Hasznos olvasmány: AX3000 használati utasítás.
Részlet a harmadik oldalról:
"Mesh hálózat
Helyezze a másik routert abba a helyiségbe, ahol Wi-Fi-lefedettségre vanszüksége. Kapcsolja be az routert, és várja meg, amíg elkezd működni. Ezután a router műholdként funkcionálva automatikusan befejezi a vezetéknélküli hálózatot konfigurálását.
A hálózati kábel segítségével a műholdas router WAN-portját is
csatlakoztathatja a fő router LAN-portjához, és a hálózatkialakítás ezutánautomatikusan befejeződik." -
HoTDoG
tag
válasz
BB9000 #105469 üzenetére
Ilyesmit én is találtam magyar oldalakon, amiknek az elméleti sebessége 100 Mbps, de ezzel nem lennék előrébb. Az Asus MA-25 adapter vagy egy ScreenBeam érdekesebb lenne.
-
-
sb
veterán
válasz
BB9000 #104711 üzenetére
Nem akarok tiszteletlen lenni de nem úgy nézem, hogy értitek/elolvastátok miről írok. Ill. a szokásos ágyúval verébre érzésem van mint oly sok szaktopic esetén...
1. Azt írtam nem akarok érdemi területbeli növekedést. Most is van a lakás minden pontján lefedettség, ahogy írtam, kb. 1200-300Mbps közötti. 90nm. Nem akarok további 90, vagy +50nm-t lefedni ahol l*sz sincs, lefedettség helyett.
2. Nem írtam, de nem tudok kábeles mesh-t telepíteni. Azt írod, hogy 1-2 fallal elbírnak. Pont ezt írtam én is, ezt szeretném, lehet, hogy egy kicsit optimálisabb lenne 2 router - több esetben lenne 1 falas átvitel - de ahol a minimumokat mérem ott pont ugyanez lenne a felállás: 2 fal, csak a 2 router között (biztos ez is jobb, mint kliens-router között, de nem tudom mennyivel).
Viszont a fontosabb, hogy lásd 1. pont: most sem szar a helyzet, írtam, hogy csak két vékony falról van szó, nem födémet, egyebeket kell átvinni.
3. Az igényeket direkt írtam, hogy nincs több és tudom, hogy milyen extrák lehetnek drágább routereknél. Nekem kizárólag az érdekes, hogy ha erősebb a wifi jel/lefedettség.
Azzal pedig tisztában vagyok, hogy itt nem csodát lehet várni, nem 2-3x erősebb (és főleg nem 2-3 nagyobb terület lesz lefedve exponenciális jelerősség-igénnyel) lesz, de azért a másik végletet is túlzásnak érzem, hogy nincs különbség a routerek között. Fizikailag csak kell, hogy legyen ha mondjuk egyik-másik nem olyan erősségű jelet ad, más az antennák száma (nyeresége?).
Én magam is írtam, hogy az AX73-on jóval erősebb volt a jel ugyanitt. Rákeresve neten ugyanezt találom, van különbség pl. az AX58U és AX73 között. Szóval nem teljesen értem akkor miért húzunk egyenlőségjelet közéjük és mehetünk csak mesh irányba.Amúgy megtaláltam a tesztet:
5GHz, 2 fal. Nyilván minden környezet más, de a lényeg, hogy itt is van különbség... ahogy pl. egy 3m-es direkt rálátásos tesztben meg kb. nincs ezek között a routerek között.TLDR, rövidre vágva a kérdésem:
1. Máshol is olvastam, hogy az AX58U gyengébb 5GHz-en kicsit, mint a többi. Lásd ábra, de innen is vártam volna esetleges tapasztalatokat, hogy ne 1 képből induljak ki. AX73-nál én is ezt láttam, de Asus-t szeretnék.
2. Ennyit különbséget várok, nem többet. Ennyi elég, csak ez a része érdekel és nem vmi jóval nagyobb lefedettség, betonfödém átvitele, extrák, stb... a routerek is nagyon hasonlóak, árban/hw-ben is, ez tényleg nem ezen múlik csak kis jelerősség-különbségen esetleg meg antennákon - gondolom. Ezért is érné meg a csere kis előrelépéssel is, kis csere, kis haszon.Ennyi a történet.
Bocs, ha hosszú voltam. Már kezdetben is azt hittem, de ott igyekeztem röviden viszont minden releváns dolgot leírni, pont azért mert félrevihet ha vki más gondol: vasbeton panelbe kell, 200 lakás közé, 200nm-t akarok lefedni, stb, stb...szerk: Közben látom más is írta, hogy lehet/van különbség. Köszönöm a megerősítést.
-
válasz
BB9000 #104711 üzenetére
"A meglévő, modernnek számító, AX-es WiFi routered újabb AX-es routerre cserélésével a lefedett terület nagysága érdemben nem fog nőni! Ennek hátterét már sokszor kiveséztük itt a fórumon is. Ha érdekel olvass vissza."
Az én tapasztalataim mások -- és éppen itt le is írtam azokat. Kifejezetten jelentős lefedettségi eltérést tapasztaltam Asus GT-AX6000 - RT-AX86s - RT-AX58 - RT-AX53 vonalon (ebben a sorrendben gyengülve), hogy a Mikrotik hAP AX3-ról ne is beszéljünk. Egy három és egy két szintes házban méricskéltem, és ahol a GT az egész házat és környékét lazán ellátta wifivel, az AX53 már nagyon nem szerette a poroszsüveges födémet és a válaszfalakat, a Mikrotik pedig gyakorlatilag csak egy légtéren belül volt használható.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
BB9000 #104457 üzenetére
…amely az ASUS RT-AX57-es router példáján mutatja be a WISP előnyeit és beállításának módját. - AX57 Go
az AX-57 kézikönyvében nem szerepel.- mert nem tudja.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
BB9000 #104436 üzenetére
Biztos hogy a falakba vannak beépítve a kábelek, azokkon a csatornákon keresztül kizárt új kábel bevezetése.
"A társasházban a közös területeken történő vezetékezésre vonatkozó szabályok ismerete és betartása elvárt." - ezzel kapcsolatban tudsz konkrétabb információkat?
-
smallmer
őstag
válasz
BB9000 #104286 üzenetére
Valóban összeszedetlenül írtam le. Akkor előröl az egészet.
Hétvégén itt vagyok:
- Adott egy 3 szintes ház, amelynél a 0. és az 1. szintnél vasbeton födém van.
- A 0. szinten (földszinten) van egy Asus RT-AX58U v2
- Az 1. szinten van egy Asus RT-AX57
- A 2. szinten egyelőre nincsen semmi
- A 0. szintről közvetlenül megy CAT5e kábel az 1.-re és a 2. szintre is, azaz az RT-AX58U v2 közvetlenül kábelen csatlakozik az RT-AX57-hez és az új router is kábelen fog csatlakozni.Ezek most az adottságok.
Hétköznap itt vagyok:
Egy ASUS AX6000 van használatban.Azt is meg tudom tenni, hogy a hétköznapi házban felkapom az AX6000-et és oda egy teljesen másik routert vásárolok, ami jobb vagy veszek egy másik routert a hétvégi házba és marad az AX6000 a jelenlegi helyén.
Amennyiben az AX6000 átkerülne a hétvégi házba mint 3. router akkor keresnem kell a helyére valamit. Ekkor hajlandó vagyok jóval többet költeni rá, de ha csak a hétvégi házba veszek újat, akkor 50 ezer forintig jó lenne megúszni.
Mi lehet a jobb megoldás? AX6000-ez rakjam át vagy vegyek egy gyengébbet oda, mert felesleges az AX6000.
Még nem zártuk le a témát szerintem. Jól körbe szeretném járni.
-
kpityu2
őstag
válasz
BB9000 #104262 üzenetére
Sajnos a rögzítés se mindig megoldás, nálam is van, hogy ragaszkodik a távolabbi node-hoz. Általában akkor, ha valami miatt nem tudott a közelebbihez csatlakozni és ilyenkor akkor is a távolabbihoz csatlakozik, ha egyébként fixálva van. És utána már valamiért nem is barangol, legalábbis egy jó ideig még akkor se, ha elérhető az erősebb. Volna még mit csiszolni az algoritmuson.
-
válasz
BB9000 #103956 üzenetére
A 4G és az 5G azért két meglehetősen különböző kávéház.
Ha pedig 4G, akkor szerintem külső egység. Az általam számtalanszor ajánlott Mikrotik SXT, LHG. Hacsak nem annyira baromi jó a vétel, hogy a lakáson belül is hozza a helyben elérhető maximumot. De a 4G már tényleg kezd a múlttá válni. Csak az tartja életben, hogy az 5G nem akar engedelmeskedni a jóslatoknak.
MaCS
-
Theseus
csendes tag
válasz
BB9000 #103866 üzenetére
Próbálok pontosítani. Kamerák mennek a POE switchről, pár épületgészeti eszköz, illetve 4 aktív tartalomfogyasztó mindenféle kütyüvel, egy időben max 25-30 db eszköz de ezek nagy része kamera, illetve okosotthon/épületgépészeti eszköz.Talán a legszélsőségesebb esetben sem lenne több kb 200Mbit letöltésnél, a net Vidanet 400as lesz.
Írtam az UBI 6+, így gondoltam egyértelmű hogy WiFi is lesz, ezek kb 45e körül mennek, egy alap Mikrotik rack router szintén ekörül, szóval ez a tervezett budget. Kb hasonló rangben keresek, nem is feltétlenül az anyagi korlát miatt, hanem mert így is sokkal többet tud a rendszer, mint amire valaha használnánk, de ha már lett rack, akkor gombhoz kabátot. TP POE switch már megvan, azt kifogtam egyet jó áron(így is horror), de minden más még hiányzik.
Ubi 6+ -hoz mát volt szerencsém pár évig, atom stabilak. De minden másra nyitott vagyok, amit tudtok ajánlani, nem vagyok ITs, láma vagyok -
-
válasz
BB9000 #103818 üzenetére
Tudom, én sem vennék magamnak már AC-s routert, ezért vannak már AX-es AP-k otthon, viszont ismerőshöz kéne, ott meg nincsenek nagy igények, inkább a költséghatékonyság a fontosabb, én hiába mondom nekik, hogy a wifi6 jobb lenne, mert nekik az nem prioritás. Jelenleg N-es 1000 éves TP-Linkkel vannak.
Még 2db olcsóbb Asus routerre gondoltam, van Mesh-t is tudó AC-s routerük amit használtan nem olyan sokért lehetne vadászni? -
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103680 üzenetére
Egyébként jól gondolom a következőket?:
1. Alagsori router LAN2, 3, vagy 4-éből kábel be az új routerem WAN portjába
2. Ezután az alagsori router internetével csinálhatok teljesen saját nevű és jelszavú wifit a saját routeremmel
3. A saját routerem LAN portjaival pedig használhatom a netet vezetékesen isValahogy így képzeljem el?
Egyébként azért tartok az újabb Asus modellektől, mert több helyen olvastam, hogy 1-2 éven belül hajlamosak megadni magukat, teljesen alap használat mellett...
-
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103680 üzenetére
Valójában itt az osztrák net sebességével nem vagyok tisztában. Annyi biztos, hogy az AP-k jelét pocsékul lehet fogni a lakásomban. Lemérem majd vezetéken a sebességet valamikor. Amúgy megpróbálom majd beüzemelni, legalább lássam, hogy be tudok-e egyáltalán állítani rajta mindent, ami kell a céljaimnak. Egyébként meggyőztél, ha minden faxa lesz és tényleg 1GB alatti a vezetékes net, veszek egyet az általad ajánlottból, a Pro megy vissza és spóroltam 100 öjrót. Köszi mindent!
-
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103677 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Azért, ha már megrendeltem, kipróbálom majd, egy hónapig vissza lehet küldeni, térítésmentesen. A helyzet azért is bonyolult kicsit, mert Magyarországi tartózkodásom esetére is ezt a routert használnám (vinném magammal), ott meg jó gyors az internet, továbbá sok az eszköz is.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103659 üzenetére
Huhh, bonyolult kérdés... Egyszer már részleteztem régebben, de most leírom, pontosabban:
Adott egy kisebb társasház Ausztriában. Az alagsorban van egy router az internet-eléréssel. Abból egy kábel vezet egy switch-be. A switchből sok-sok kábel megy szét az egész házban, mindegyik egy-egy access point-hoz csatlakoztatva. Na most én magából a routerből húzok be a szobámba az ablakon keresztül egy kábelt, arra fogom dugni az Asust. Majd az Asus routeremmel a pincéből jövő internet használatával fogok csinálni egy saját wifi-t külön névvel, jelszóval, hogy csak én használhassam. Csak egyetlen szobában lesz használva a router (gondolom, a két méterre lévő klotyóig meg fürdőig elér a hatósugara
). Egyébként amihez lehet, kábellel fogok csatlakozni, igazából csak a tablethez meg a telefonhoz lesz használva a wifi része az Asusnak. Az újabb Asusokra egyébként elég sok a panasz, ezért választottam egy 2 éves típust, mert alapból egy megbízható márka, plusz a telefonos applikáció is jó pont. Véleményedet előre is köszi!
-
válasz
BB9000 #103653 üzenetére
Egy jó ax Wi-Fi kapcsolatnál azért nincs már akkora különbség válaszidőben a kábeleshez képest, illetve sebességben még jobb is lehet, de tény, hogy ha minden befolyásoló tényezőt figyelembe veszünk, a legbiztosabb a vezetékes hálózat.
De a fentiekre, hogy nálunk mi a helyzet:
Telekom optika, 1000/1000 net, szolgáltatói ONT ax Wi-Fi képességgel, illetve a saját és céges laptopok is tudják.
Kábel: 947/947 Mbps, 2-2.5 ms válaszidő
ax Wi-Fi: 1000+ (1200+ is akár, pedig a laptop csak 2*2 MIMO, az ONT 4*4) Mbps, 3-3.5 ms válaszidő -
Capella
senior tag
-
tomgabor
senior tag
válasz
BB9000 #98855 üzenetére
Kb 3méter távolság, egy vályog és egy gipszkarton fal, nincs más router a közelében, közvetlen a router melett sem gyorsabb a net(40-50Mbps). Telekom modem tudja a 600-700Mbps csak nem ér el a jel hozzám.
Telekom modembe megy 2 PC, 1 Iptv, Tp-link router és 2 telefon wifi. Tp-linkbe 2pc, 2 Iptv és 2 telefon wifi. A telefonok Redmi 6A és 6, 9c, Galaxy A52s. Van egy Steam Deck-em és a szobámba csak a Tp-link jele ér el ami 40-50Mbps, ezt szeretném gyorsítani legalább 400Mbps-re.
-
osonte
őstag
-
csoki46
senior tag
válasz
BB9000 #98073 üzenetére
A TV-n nincs LAN csatlakozási lehetőség, ezért gondolkoztam router cserében. Xiaomi Box S-el használjuk.
Én is arra gyanakszom, hogy sok az eszköz a 2,4GHz-es sávon, ezért gondoltam egy dual band routert megoldásnak. Úgy talán csökkenne a 2,4Ghz sáv terheltsége, telefonok tabletek az 5GHz-es frekvenciát használnák.
Lehet, hogy rosszul gondolkodom, nem vagyok otthon a hálózati kérdésekben.
Végső megoldásnak majd a TV csere megoldja a porblémát. -
Pali23
csendes tag
válasz
BB9000 #97964 üzenetére
Köszönöm. A lényeg hogy most ingadozik 1-30ig a sebesség. Kint stabilabb és gyorsabb telefon, de ott se tökéletes. A mostani router külső antenna fogadására képes. Ha külső antenna akkor milyet vajon? Mert nagy szórás van. Ha más nem akkor veszek valamit és legfeljebb 14 elállással élek.
-
umfrider
senior tag
válasz
BB9000 #97646 üzenetére
Végül xiaomi mesh lett, mert egyik barátom rájött, hogy neki felesleges, így eladta.
Van bármi, amit fontos beállítani, hogy minél jobban üzemeljenek? Egyelőre jónak tűnik.Azonban a garázsban egyre gyengül a jel, a legvégső pontján, ahol wifi kamera lesz, már nincs is. Ez alapján vagy kell vegyek még egy mesh-t, vagy elegendő egy jeltovábbító? A legfontosabb, hogy jó, stabil legyen a garázsban is.köszi
-
FireFox1996
őstag
válasz
BB9000 #96815 üzenetére
Valóban. Regisztrálás után már adnak 3 év garit
Euronicsban Asus TUF Gaming AX-3000 V2 35e ft-ért lehet kapni. Ez jó vételnek tűnik. -
válasz
BB9000 #96711 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok éppen.
Megbízható villanyászom azt javasolta, hogy inkább a közelébe egy AP, mert villámcsapás, bármilyen okból bekövetkező túláram esetén szépen bevezetheti a LAN kábel a feszültséget a házba.
Én amúgyis akarok egy kültéri AP-ot rakni, hogy a kertben mindenütt legyen jó wifi. -
Hrabovszki
csendes tag
-
rekop
senior tag
válasz
BB9000 #96638 üzenetére
Igen, ez az Ubiquiti saját online tervezője, bárki számára elérhető egy regisztrációt követően.
Értelemszerűen csak UniFi eszközöket tudsz elhelyezni benne. -
Antilhu
tag
válasz
BB9000 #96243 üzenetére
Köszi a tippet, lerendelem elősször a 2 Asus routert és megnézem úgy, minden bontás/átalakítás nélkül. Még azt is fontolom, hogy lerendelem a TP-Linket Deco M5-öt 2 antennával és maradjon az erősebb...
Egyébként tegnap csináltam mérést a ház több pontján és durva eredmények jöttek ki kb 35Le/18Fel Mbps 150-200-as latency-vel.Viszont a szekrény ajtó nem osztott, de alárakom a polcra, csak érdekesség miatt mértem.
Illetve most látom, ASUS RT-AX58U-nál csak pár ezerrel drágább a TUF Gaming AX5400 inkább arra hajlok.
-
-
blakey
titán
válasz
BB9000 #96148 üzenetére
Ahhoz néha egy számítógép sem elég, a gondtalan mozizáshoz inkább felejtsétek el a DLNA-t, sokkal jobb megoldások vannak. A DLNA esetében is lehet problémamentes a lejátszás ha a kliensoldalon normális a támogatottság és nincs szükség semmilyen átalakításra. Zenéhez jól használható a DLNA is.
-
MZsoltee
veterán
válasz
BB9000 #96141 üzenetére
Ha nem kell a sok lan port, akkor elég lehet a AX1800U-ból kettő. Én most rendeltem, és a vége 1 db AX1800U és egy ASUS RT-AX58U V2. Ez így kb 60k.
Két AX1800U 40k-ból megúszható.
Két Asus RT-AX55 55k körül megúszható. Én nem látom az előrelépést a A két AX1800U-hoz képest a +1-1 LAN portonkívül. Esetleg el lehet gondolkodni az egy AX1800U és egy AX55 kombináción is.
Én most rendeltem, és a vége 1 db AX1800U és egy ASUS RT-AX58U V2. Ez így kb 60k.
* #96147blakey: Jogos, javítottam. A Lan port helyes? -
Pipu
csendes tag
válasz
BB9000 #96142 üzenetére
Torrent egyébként nem sok fut egyszerre, 4-5 db max.
Az AX86U már valóban kicsit drága, de a másik belefér még. Az AX 58U V2 is jó lehet?Multibit által felvetett kérdés is megfordult a fejemben, én azt gondoltam,h azt úgyis a tv dekódolja, ezért csak a sávszél a fontos.
-
woodworm
veterán
válasz
BB9000 #95456 üzenetére
"Az Archer C7-es jobb, gyorsabb, újabb eszköz,"
Ha a linken szereplő fekete 1043-asa van, akkor a C7 annyiban gyorsabb, hogy van benne 5GHz-es ac rádió, mivel szinte csak ennyi a különbség közöttük.
(#95454) matta2003
Ha van ac-s eszközöd, akkor azon észlelhető sebességnövekedést észlelhetsz, de a helyedben nem foglalkoznék a C7-essel, mert mára belépőszintű eszközzé vált és ehhez képest elég drágán mérik. A 3x3-as rádióját pedig megfelelő kliens híján ki sem lehet használni. Sokkal jobban jársz egy árban megfelelő ax-es routerrel vagy egy olcsóbb ac-ssel. -
kpityu2
őstag
válasz
BB9000 #95456 üzenetére
Én lecseréltem egy régi jól működő 1043ND-t, mert a vírusirtó nyavalygott, hogy támadható a firmware. TENDA A8-at vettem mert azt ajánlotta a helyi bótósgyerek. Azóta naponta 3x dobja el a WAN-t. 3 mobil, 1 okoskonnektor, 1 webkamera lóg a wifin, meg két desktop a madzagon.
-
Soma01
veterán
válasz
BB9000 #95284 üzenetére
Ez az Omada rendszer [link] neked sem lenne rossz. De egy ekkora rendszer megtervezéséhez és kiépítéséhez szakember kell. A Tp-link biztosan tud ajánlani valakit a te környékeden is. Hívd fel őket. Más rendszerek szerintem drágábbak lesznek, de ha egy egész rendszert rendelsz, szokott más márka is jó ajánlatot adni. pl. AccessPoint Kft. hívd fel őket is. Ez a rendszer ettől bonyolultabb, hogy itt megmondjuk a tutit. De ha nagyon olcsón kell kihozni a rendszert, akkor lehet itt ötletelni még...
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
BB9000 #95050 üzenetére
Bakker! Ez érdekes! Hetek óta nézem, de az AX1800U a hivatalos oldalon biztosan azt írta, hogy NEM mesh ready.
Persze mára már le is rendeltem az AX55-öt, ki is fizettem. Az AX55 mellett az szól, hogy 4 magos, míg az AX1800U pedig tud USB-t, ami backup netre jó is akár...
Hát ez jó kérdés most. -
kiir
tag
válasz
BB9000 #95046 üzenetére
Az Asus RT-AX53u és haverja, az Asus RT-AX1800u igenis AiMesh-képes. Nézd csak meg a hivatalos honlapon:
https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/WiFi-Routers/ASUS-WiFi-Routers/RT-AX1800U/HelpDesk_BIOS/
https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/WiFi-Routers/ASUS-WiFi-Routers/RT-AX53U/HelpDesk_BIOS/
-
woodworm
veterán
válasz
BB9000 #94802 üzenetére
Mondjuk kábelezés nélkül pont jól jönne az ax58 dupla akkora linksebesége. A telefonok többsége ugyan nem tudja a 160MHZ-es csatornaszélességet, de a két router kapcsolódása során nem mindegy a sebesség. Bár kétszintes épület esetén sokkal jobb lenne a kábeles hálózat.
A kérdés egyébként az ax58uv2-ről szólt, az pedig friss termék.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3104
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest