- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Celithrandi #105485 üzenetére
Tehát csak egy troll röpke látogatásáról volt szó...
MaCS
-
válasz
Celithrandi #105476 üzenetére
Jó tíz éve ajánlgatok Asusokat a baráti, ismerősi körben. A teljes számot nem tudom összeszedni, de a jelen pillanatban kb. 20 Asus router megy aktívan, amelyekre rálátásom van. (N18, AC56, AC87, AX53, AX86S, AX58, AX92, GT-AX6000). Kétharmaduk öt évnél régebbi, de van két tíz éves N18-as is a sorban.
Egyetlen egy darabbal sem volt soha semmilyen probléma.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
Celithrandi #105478 üzenetére
Semmi baj a minőségével, rengeteg Asusom volt (teszteltem, használtam kb. 15 routert, most is az van, igaz, nem alsó polcos) és a tapasztalatom az, hogy inkább Asus, mint TP-Link, előbbi jó minőséget képviselt és megfelelő gyártói támogatással bírt, TP-Link minőségben nem rossz, de gyártói támogatásban eléggé a "béka segge" alatt van, FW frissítés helyett inkább kiadnak egy újabb revíziót.
-
Tin
veterán
válasz
Celithrandi #105485 üzenetére
Hatalmas bajba fogom keverni magam azzal, hogy felhívom a figyelmed arra, amit csinálsz.
-
Tin
veterán
válasz
Celithrandi #105482 üzenetére
De emberem, alap nélkül nekiállsz fikázni egy márkát egy nyilvános topikban, majd többen is rákérdeznek, hogy mire alapozod, és akkor meg nem válaszolsz, vagy elkened.
Akkor tehát: miért hulladék az Asus? Most már vagy válaszolsz, vagy húzz innen. Szerintem az utóbbi, amit csinálsz, az szimpla alap nélküli mocskolás, és a topiklátogatók félrevezetése.
-
Tin
veterán
válasz
Tehát akkor összefoglalva szerinted az Asus szar minőség, mert neked TP-Link van?
Nekem van egy 8+ éves Asus routerem, egy 6-7 éves Asus laptopom, és 3 db TP-Link switchem, különböző korúak, és mindegyik tökéletesen működik. Ja bocs, van egy szintén majd 10 éves TP-Link WIFI stickem, meg most vettem pár TP-Link okoskonnektort is. Jaj, a családban van pár Asus laptop, azok is tökéletesen mennek. Meg asszem volt egy haveromnak egy Asus telefonja sok évvel ezelőtt, nagyon szerette. Meg asszem volt egy Asus alaplapom is régen.
Szóval, mi a gond az Asussal?
-
HoTDoG
tag
válasz
"Amíg van tplink addig minek asust venni."
Ez igen, ezek aztán érvek. Amíg van BMW, minek a Mercedes. Esetleg amíg van Xbox, minek a PS.
Én tök új vagyok ebben a témában, tehát nekem aztán mindegy melyik márka, egyelőre csak tesztelgetem a routereket. De sokadik nekifutásra sem látom a miérteket a kommentjeidből. -
Tin
veterán
válasz
Celithrandi #105476 üzenetére
Elmondod mi a baj az Asussal? Épp azt tervezek venni, a topikban ajánlott, máshol szintén, te meg sejteted, hogy hulladék, de érdekelne, hogy miért.
-
kpityu2
őstag
válasz
Celithrandi #105473 üzenetére
Amikor feltételes az állítás, valami nem sumákság van. Olyan ez, mint, hogy "a jól konfigurált linux sohase fagy le". Ha pedig mégis lefagy akkor nyilván nem jól konfigurált.
-
Noxy
veterán
válasz
Celithrandi #105459 üzenetére
Arra hogy lehet magyarázatot találni hogy a szomszédom, az ikerház túloldalán levő lévő T-Com routerének Wi-fi jele még elérhető nálam a nappaliban? A router az utca felőli oldalon van az emeleten, a laptopom a fszt van, a kert felőli oldalon. 20-25 éve épült házak. Pld a YT 4K-ban simán megy a laptopon.
-
kpityu2
őstag
válasz
Celithrandi #105462 üzenetére
Csak akkor fikázás, ha nem mondod meg, hogy mit vegyen helyette.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Celithrandi #105460 üzenetére
Na, majd mindjárt megkapod a magadét az Asus fanclub valamelyik aktivistájától
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
Celithrandi #105439 üzenetére
A router hátulján ezek vannak csak
Date
Product
Model
Power
SSID / password
Mac
Gpon sn
D-snA dobozán és papírjaiban pedig semmi nincsen
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
Celithrandi #105437 üzenetére
Wifi6 mert írja a telefon is, de a routerbe nem lehet belépni. Írtam is, hogy semmit nem lehet vele kezdeni. Nem gond ha kell venni mellé valamit csak mi lenne a megoldás vagy hogyan hogyha azt szeretném hogy wifin is meglegyen a 7-800mega ?
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
Celithrandi #105433 üzenetére
700-800mega között volt
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Celithrandi #105407 üzenetére
Ezt próbálom megérteni.
Csak pár napja olvasgatok a WiFi 7-ről, de egyelőre arra jutottam, hogy jelenleg csak akkor lenne értelme WiFi 7 Mesh rendszert építeni ha az wireless backhaul lenne. Mivel akkor a 6GHz-es csatornát is használná a rendszer a wireless hálóhoz, és így kevésbé lassulna a 2.4-es és 5 GHz-es csatorna. Ha viszont vezetékes a backhaul, akkor WiFi 7 eszközök hiányában tök fölös beruházás az egész.. -
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #89253 üzenetére
Közben megnéztem, a 40ezres két darabos, csak a hozzánemértő lusta alkalmazott copypastolta a termék nevét és csak a termékkódot írta át.
-
dkess
őstag
válasz
Celithrandi #89235 üzenetére
Amennyiben az a "3ezer forontos xiaomi" többszintes házat meg azon kívül 40 méterig erős és gyors WiFi -t ad, akkor azt eszedbe ne jusson lecserélni. Viccen kívül. Bár senkinek nem volt azzal még megközelítő tapasztalata sem, de ha ez tényleg így van, akkor annál jobbat úgy se kapnál.
Az AX20 mesh -ben nem tud kábeles backhaul -t (ami kéne). Egy OneMesh -t támogató repeatert tudnál mögé tenni, de ezzel a felállással sokkal beljebb nem lennél ...
-
osonte
őstag
válasz
Celithrandi #89231 üzenetére
Nekem volt mindkettő és az AX20-nak erősebb a Wifije, 5Ghz-en és nem AX-es klienssel. Szóval én azt választanám a kettő közül.
-
TeeJay
félisten
válasz
Celithrandi #89229 üzenetére
Ha a wikidevi nem téved akkor 2,4GHz-en nem tud AX-et
csak 5GHz-en -
válasz
Celithrandi #89214 üzenetére
Minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen lesz a sebesség/lefedettség.
-
válasz
Celithrandi #89215 üzenetére
Ez már sokkal jobb ötlet.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #89214 üzenetére
vagy inkább egy switch és 2 mesh egység?
-
válasz
Celithrandi #89212 üzenetére
Próbálkozhatsz egy eszközzel de garancia nincsen rá, hogy elég lesz. Ha most sincsen megfelelő kültéri lefedettség akkor valószínűleg az új eszközzel sem lesz.
-
válasz
Celithrandi #89210 üzenetére
Az igény nem más mint egy két szintes nem nagy 100nm családi ház rendes beadása és nem baj ha jut a kertbe is belőle egy 40-50 méter távolságba.
Gondolom a két szint között vasbeton födém van.
Valószínűleg két eszköz kell ide, egy fentre és egy lentre, hogy megfelelő lefedettség/sebesség legyen, a kültéri lefedettséghez pedig még egy kültéri eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest