- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
coolpet #107075 üzenetére
Az Asus routereknek van saját mobilappja amivel menedzselhetőek. A stabiltás meg olyan, hogy bármelyik gyártónál bele lehet futni olyanba amit nem sikerült rendesen összerakni. Erre van a garanciaidő. Az ASUS routerek topikban rákereshetsz, hogy volt-e vele nyűgje valakinek.
-
kpityu2
őstag
válasz
coolpet #107072 üzenetére
Próbáld meg, hogy felcseréled a két router tápját. Persze csak ha azonos feszültségűek és polaritásúak. Ha a másik kezd vacakolni akkor a táp öregedett el (pl. a kondi bennük). Újraindulásnál természetes, hogy törlődik a log és a log időbélyege a firmware idejét mutatja amíg le nem frissíti egy NTP szerverről.
-
uniqm1
tag
válasz
coolpet #107042 üzenetére
A 470-est, a táp mögött. Ránézésre nálam sem volt baja egyiknek sem, de mivel a tápfesz jónak tűnt, tettem egy próbát.
Az 59U nálam épp a kinézete miatt (is) nyert, de hát ez ízlés kérdése. A kábelek nálam nem látszódnak jobban, mint más routernél, egymás fölött vannak. A visszajelzésre csak egy LED csík szolgál. Különböző színekkel jelzi, ha valami kínja van, normál állapotban pedig fehér. [link]
-
válasz
coolpet #107013 üzenetére
Szüleimhez AX59U-t tettem le a már nem támogatott AX56U helyett fő routernek. Teljesen jó a lefedettsége annak ellenére, hogy nincs külső antennája. Ha jól emlékszem csak egyetlen LED van rajta, ami kb. azt jelzi, hogy üzemel, vagy ha valami nyűgje van akkor megváltozik a színe. De ilyen LAN portonként meg wifi rádiónként villogó LED-ek nincsenek, szerintem nincs is rá szükség.
Ebben a hozzászólásban írtam róla, az azóta eltelt fél évben hozzá se kellett nyúlnom. Hibátlanul teszi a dolgát, jó vétel volt.
Annyi limitációja van, hogy csak 3 LAN portja van.
-
-
Galopp
tag
válasz
coolpet #95185 üzenetére
"A kérdés az, hogy megadhatom e a Wifinek mindkét routeren ugyan azt az SSID-t, hogy a telók átálhassanak az erősebb jelre épp ahol vagyok?"
Ennek alapvetően működnie kell.
Mindig a kliens választja ki magának a megfelelő hozzáférési pontot. (Amit persze meg lehet segíteni mindenféle szoftveres turpissággal AP-oldalon..)Ugyanakkor a "varázslások" nélkül sajnos a kliensek néha körömszakadtukig ragaszkodnak ahhoz az AP-hoz, amihez csatlakoztak, és néha akkor sem válnak le róla, ha a közelükben van izmosabb elérhető is.
-
-
-
válasz
coolpet #50616 üzenetére
N12+-on sincsen USB port.
Mi a problemaja?
Gyenge hardver, sokan panaszkodnak különböző hibákra.#50617 nlpK
De mi indokolja a 8k-s árkülönbség béli eltérést a AC1200G+ javára, ha ráadásul újabb és mint írták itt korábban erősebb a procija is és külön antennája van mind két frekire...???
Nem tudom, anno az N18U megjelenésekor is kimondottan alacsony ára volt (ami azóta sem változott).Vagy a RTAC55U kifutó darab lenne és az AC1200G+ váltaná a kategóriájában?! Valami magyarázatféle csak van erre az árbéli eltérésre?
Az eltérő chipset és kialakítás miatt nem valószínű.Torrent kliens nekem annyira nem fontos, van még valami "hátránya" az AC 1200G+-nak az RTAC55U-val szemben?
Jelenlegi nincsen rá egyetlen CFW sem, azt hiszem az AC55U-ra van OpenWRT. -
-
válasz
coolpet #50612 üzenetére
A PPTP is egy fajta VPN, de nem azonos az OpenVPN-el, így nem is tudod OpenVPN klienssel használni. Windowsban nem szükséges hozzá külön kliens, beállítása így történik:
Windows 7 PPTP VPN Setup Howto Screencast
Ha értesz annyit a dologhoz, hogy a Windows-ban beállítasz fix IP címet, akkor nem lehet gond az fw cserével sem.
Hogy ezzel meg tudod-e kerülni a céges filtert, azt nem lehet megmondani, mert annak módjától is függ, illetve lehetnek még más buktatók is. Például OpenVPN-hez szükséges TUN/TAP adaptert nem tudod telepíteni rendszergazdai jogosultság hiányában, vagy épp új hálózati kapcsolatot sem tudsz létrehozni ugyanezen okból.
Természetesen az eredeti fw bármikor visszatehető ha nem tetszik a Tomato, vagy gond lenne a routerrel.
Milyen linket? Mihez?
-
válasz
coolpet #50605 üzenetére
PPTP VPN az RT-N12 D1 gyári fw-ben is van. Illetőleg Tomato-val OpenVPN.
-
-
-
válasz
coolpet #48154 üzenetére
Kifejezetten jó a gyári FW is, és van egy a gyárira alapuló, azt felokosító HGG nevű rendszer is -- sokak számára ez a nyerő, mivel tartalmazza az Asus gyári extráit is.
Hátul viszont van USB 2.0, és a routeren nem igazán van különbség a 2.0 és a 2.0-ás USB között.
MaCS
-
-
-
válasz
coolpet #24925 üzenetére
Én nem tudok Neked olyat mondani, ami USB-s, Gbit-es, 5GHz-es, 30k alatt van, nem TP-LINK, sőt lehetőleg még BroadCom-os, és ASUS is legyen, ami jól moddolható! Ha tudtam volna, akkor nem tartanám magamban... Ha ragaszkodsz a paraméterekhez, akkor egy variáció marad, a használt router! Én legalábbis nem tudok mást! Bár kétséges, hogy mondjuk mostanában kapsz használtan egy RT-N66U-t 30k alatt...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
coolpet #23592 üzenetére
Linksys E3200, és így hirtelen ezen kívül szerintem csak TP-LINK ami ebbe belefér! Abból WDR3600!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone-t használók OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Onkyo Integra A-8450 Amlifier
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest