- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
coolpet #107075 üzenetére
Az Asus routereknek van saját mobilappja amivel menedzselhetőek. A stabiltás meg olyan, hogy bármelyik gyártónál bele lehet futni olyanba amit nem sikerült rendesen összerakni. Erre van a garanciaidő. Az ASUS routerek topikban rákereshetsz, hogy volt-e vele nyűgje valakinek.
-
kpityu2
őstag
válasz
coolpet #107072 üzenetére
Próbáld meg, hogy felcseréled a két router tápját. Persze csak ha azonos feszültségűek és polaritásúak. Ha a másik kezd vacakolni akkor a táp öregedett el (pl. a kondi bennük). Újraindulásnál természetes, hogy törlődik a log és a log időbélyege a firmware idejét mutatja amíg le nem frissíti egy NTP szerverről.
-
uniqm1
tag
válasz
coolpet #107042 üzenetére
A 470-est, a táp mögött. Ránézésre nálam sem volt baja egyiknek sem, de mivel a tápfesz jónak tűnt, tettem egy próbát.
Az 59U nálam épp a kinézete miatt (is) nyert, de hát ez ízlés kérdése. A kábelek nálam nem látszódnak jobban, mint más routernél, egymás fölött vannak. A visszajelzésre csak egy LED csík szolgál. Különböző színekkel jelzi, ha valami kínja van, normál állapotban pedig fehér. [link]
-
uniqm1
tag
válasz
coolpet #107038 üzenetére
Szintén N-18U-ról váltottam, nemrég kérdeztem én is, hogy mi legyen az utód. Bár az AX57 is bőven elég lett volna, kicsit feljebb akartam lépni, így az erősebb hardver miatt én is az AX58U v2 és az AX59U között vacilláltam. Ezeket az infókat halásztam össze:
ASUS RT-AX58U V2
Pro:
Megbízható teljesítmény kisebb és közepes méretű otthonokban. Egyszerű beállítás és felhasználóbarát felület. Jó ár-érték arány.
Kontra:
Ha esetleg ez is szempont, a Merlin firmware támogatása nem hivatalos, és bizonyos funkciók nem működnek stabilan. A 160 MHz-es sávszélesség hiánya korlátozhatja a maximális sebességet.ASUS RT-AX59U
Pro:
Magasabb Wi-Fi sebesség, különösen az 5 GHz-es sávon.
Modern, esztétikus dizájn, amely jól illeszkedik a lakásbelsőbe.
Jó teljesítmény nagyobb távolságokon is.
Kontra:
A belső antennák miatt a jelátvitel falakon keresztül gyengébb lehet. Nincs támogatás az ASUSWRT-Merlin firmware-hez.A magasabb sebesség és a modern dizájn miatt végül az AX59U mellett döntöttem. Még csak pár napja van meg, eddig nem tudok rosszat mondani. Kissé tartottam a hatótávtól, de meglepően jó az is - nem sokkal kisebb, mint a megboldogult (bár közben újraélesztett*) N18U-é volt. Azon annak idején DD-WRT, majd később Tomato, illetve FreshTomato volt - ehhez szoktam hozzá, ezért az AX59U kezelőfelülete először nagyon idegen volt, de aztán kb mindent magától értetődően be tudtam állítani, amit akartam. A szülői felügyeletet egyelőre nem aktiváltam, talán nem is fogom (már tinik, nem biztos, hogy értékelnék
), de a menü alapján az is fejlettnek, jól kezelhetőnek tűnik.
*OFF
Az N18U nálam nem indult ugyan újra, de egy idő után folyamatosan dobálta a kapcsolatot, lecsatlakozott a DIGI ONT-jéről és csak reboot után volt hajlandó csatlakozni. Kicseréltem egy kondit, elvileg most jól működik, bár hosszabb ideig még nem volt időm tesztelni. -
válasz
coolpet #107013 üzenetére
Szüleimhez AX59U-t tettem le a már nem támogatott AX56U helyett fő routernek. Teljesen jó a lefedettsége annak ellenére, hogy nincs külső antennája. Ha jól emlékszem csak egyetlen LED van rajta, ami kb. azt jelzi, hogy üzemel, vagy ha valami nyűgje van akkor megváltozik a színe. De ilyen LAN portonként meg wifi rádiónként villogó LED-ek nincsenek, szerintem nincs is rá szükség.
Ebben a hozzászólásban írtam róla, az azóta eltelt fél évben hozzá se kellett nyúlnom. Hibátlanul teszi a dolgát, jó vétel volt.
Annyi limitációja van, hogy csak 3 LAN portja van.
-
-
Galopp
tag
válasz
coolpet #95185 üzenetére
"A kérdés az, hogy megadhatom e a Wifinek mindkét routeren ugyan azt az SSID-t, hogy a telók átálhassanak az erősebb jelre épp ahol vagyok?"
Ennek alapvetően működnie kell.
Mindig a kliens választja ki magának a megfelelő hozzáférési pontot. (Amit persze meg lehet segíteni mindenféle szoftveres turpissággal AP-oldalon..)Ugyanakkor a "varázslások" nélkül sajnos a kliensek néha körömszakadtukig ragaszkodnak ahhoz az AP-hoz, amihez csatlakoztak, és néha akkor sem válnak le róla, ha a közelükben van izmosabb elérhető is.
-
-
-
válasz
coolpet #50616 üzenetére
N12+-on sincsen USB port.
Mi a problemaja?
Gyenge hardver, sokan panaszkodnak különböző hibákra.#50617 nlpK
De mi indokolja a 8k-s árkülönbség béli eltérést a AC1200G+ javára, ha ráadásul újabb és mint írták itt korábban erősebb a procija is és külön antennája van mind két frekire...???
Nem tudom, anno az N18U megjelenésekor is kimondottan alacsony ára volt (ami azóta sem változott).Vagy a RTAC55U kifutó darab lenne és az AC1200G+ váltaná a kategóriájában?! Valami magyarázatféle csak van erre az árbéli eltérésre?
Az eltérő chipset és kialakítás miatt nem valószínű.Torrent kliens nekem annyira nem fontos, van még valami "hátránya" az AC 1200G+-nak az RTAC55U-val szemben?
Jelenlegi nincsen rá egyetlen CFW sem, azt hiszem az AC55U-ra van OpenWRT. -
-
válasz
coolpet #50612 üzenetére
A PPTP is egy fajta VPN, de nem azonos az OpenVPN-el, így nem is tudod OpenVPN klienssel használni. Windowsban nem szükséges hozzá külön kliens, beállítása így történik:
Windows 7 PPTP VPN Setup Howto Screencast
Ha értesz annyit a dologhoz, hogy a Windows-ban beállítasz fix IP címet, akkor nem lehet gond az fw cserével sem.
Hogy ezzel meg tudod-e kerülni a céges filtert, azt nem lehet megmondani, mert annak módjától is függ, illetve lehetnek még más buktatók is. Például OpenVPN-hez szükséges TUN/TAP adaptert nem tudod telepíteni rendszergazdai jogosultság hiányában, vagy épp új hálózati kapcsolatot sem tudsz létrehozni ugyanezen okból.
Természetesen az eredeti fw bármikor visszatehető ha nem tetszik a Tomato, vagy gond lenne a routerrel.
Milyen linket? Mihez?
-
válasz
coolpet #50605 üzenetére
PPTP VPN az RT-N12 D1 gyári fw-ben is van. Illetőleg Tomato-val OpenVPN.
-
-
-
válasz
coolpet #48154 üzenetére
Kifejezetten jó a gyári FW is, és van egy a gyárira alapuló, azt felokosító HGG nevű rendszer is -- sokak számára ez a nyerő, mivel tartalmazza az Asus gyári extráit is.
Hátul viszont van USB 2.0, és a routeren nem igazán van különbség a 2.0 és a 2.0-ás USB között.
MaCS
-
-
-
válasz
coolpet #24925 üzenetére
Én nem tudok Neked olyat mondani, ami USB-s, Gbit-es, 5GHz-es, 30k alatt van, nem TP-LINK, sőt lehetőleg még BroadCom-os, és ASUS is legyen, ami jól moddolható! Ha tudtam volna, akkor nem tartanám magamban... Ha ragaszkodsz a paraméterekhez, akkor egy variáció marad, a használt router! Én legalábbis nem tudok mást! Bár kétséges, hogy mondjuk mostanában kapsz használtan egy RT-N66U-t 30k alatt...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
coolpet #23592 üzenetére
Linksys E3200, és így hirtelen ezen kívül szerintem csak TP-LINK ami ebbe belefér! Abból WDR3600!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest