- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
Fromtropoja #105608 üzenetére
Igény és pénzfüggő. Az én igényemet kielégíti a két RT-AX53U is összekábelezve.
Én mindenhova tennék ha már van csatlakozó, de nem kell feltétlen kiépíteni elsőre a teljes hálózatot. Elsőnek veszel egy 3-as packot, ha kevés akkor tudod bővíteni további egységekkel. A drágább eszköz nem jelent erősebb wifit és ha elég az 1 gigabites kapcsolat akkor bármelyik AX-es eszköz jó. Asus vonalon pl az XD4 sorozat. Amit Alex91 ajánl ExpertWifi is jó, az a különbség, hogy Triband routerek, vagyis van dedikált rádió a vezeték nélküli mesh vázhálózat kiépítésére. De ha mindenhol van RJ45 kivezetés akkor ennek nincs jelentősége. Akkor van, ha esetleg oda is szeretnél eszközt ahol nincs. Persze ha épp jóárasítva van, akkor érdemes a többet tudót megvenni. Meg mondjuk több LAN portjuk van, ennek akkor van jelentősége, ha valahol szeretnél vezetékesen is csatlakozni (pl tévé), akkor nem kell külön switch.
-
Alex91
félisten
válasz
-
Patice
nagyúr
válasz
Szerintem az 1-es és 5-ös pontokra kellene wifit szóró eszköz.
1-esre egy komolyabb Asus, 5-re meg valami kisebb is elég.
Így lenne még a teraszon is értékelhető sebességed. -
Patice
nagyúr
válasz
Fromtropoja #105601 üzenetére
Szerintem egy eszközzel nem fog menni a ház + kert is.
A kerthez kellene kültéri AP, amihez kellene egy vezeték a kertre néző külső falra.
Bentre lehet egy jobb router, de akár egy combosabb AP is meg tudná oldani.
TP-Link AP-okkal vagyok képben jobban, azokból a HD jelölés a típus nevének a végén arra utal, hogy tud sok klienst kezelni.
Pl. EAP620HD, vagy a 660HD. -
kpityu2
őstag
válasz
Fromtropoja #105601 üzenetére
Az Asus AiMesh képes AX-es sorozata megfelelő lehet. A sok eszköz miatt mindenképpen AX-es sorozat ajánlott. Középkategóriától felfelé szerintem kiszolgál mindent. Minden szobába egy eszköz, ethernet segítségével kiépített mesh hálózat. Vendéghálózatot mindegyik tud, kettőt is, az IoT eszközöket érdemes arra tenni.Az udvar a necces, mivel az Asusnak nincs mesh képes kültéri eszköze. Ha fontos az udvar, akkor a TP-Link EasyMesh rendszere jöhet szóba, nekik van kültéri eszközük is. Ha számít a beltéri kinézet akkor mindkét cégnek van pofásított mesh rendszere is (ZenWifi illetve Deco). A topik Összefoglalót érdemes átnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest