- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
takbal
csendes tag
válasz
zsero #104861 üzenetére
Én is javaslom a Flint 2-t. Kettőt üzemeltem be a héten, AC68U-ról cseréltem, már nem bírták a 70+ kütyüt a házban.
Most kötötték be a tkom optikait, és load balancing-gal kombinálva használom az eddigi voda koax-szal. A kettő együtt árban ugyanott van, mintha kizárólag 2000/1000 telekomra váltanék, viszont így ha az egyik szolgáltató meghal, ott a másik reccenés nélkül (+ 4G modem failover).
Az eddigi tapasztalat pozitív. OpenWrt 23.05.5 megy rajta hiba nélkül, és szépen viszi az 1000/1000 tkom + 1000/40 voda kombinációt, speedtest tényleg a kettő összege, lásd kép. Ehhez a hardware flow offloading-ot be kell kapcsolni, különben nem bírja. Így a négy mag 2-5% használaton van, 800MB RAM free, a drive-on pedig 7GB szabad minden engem érdeklő package után, szóval akár még valami docker is simán felmenne rá.
Sokan panaszkodtak a mediatek open source wifi driverekre év elején, egyelőre nem tapasztaltam problémát, közelről hozza a 800/800 mbitet S24 ultra-val, és a 2.4 GHz is stabil. A lefedettség észrevehetően jobb, mint az Asusé volt.
Volt egy fagyásom vele, lehet, hogy túlmelegedett, bár rengeteget buheráltam is a héten újraindítás nélkül. Elég hülyén oldották meg a hűtését, az alja iszonyat forró, a teteje meg szinte zárt, és alig hűl, a bútorlap alatta 50 fokos volt. Lábakra kell tenni vagy valami fémre, esetleg függesztve felszerelni. Aláraktam két régi procihűtő lemezeit (venti nélkül), azóta nem volt fagyás.
-
LaCeeN
tag
válasz
zsero #104861 üzenetére
Koszi a tippet!
Ujbol elerheto a Flint2! En most rendeltem egyet magamnak, 47K-ra (113 EUR jott ki adoval es a kupont felhasznalva. Aki szeretne meg belole az siessen, de ha esetleg out of stock lenne megint, akkor varja meg a holnapot mert valoszinuleg csak napi X mennyiseget raknak ki belole.
-
dni
őstag
válasz
zsero #103700 üzenetére
Éppen lehetni lehet, csak nem lesz jó a felhasználói élmény a tervezett helyett:
Why You Shouldn't Hang APs on the Wall Like a Clock (youtube.com)
Amúgy ettől az apró bugtól eltekintve nekem igazán nem volt gondlom a tp-link wifivel sem. Igaz nem használom nap mint nap.
A unifi-tól viszont nem dobom hátra magam, melóhelyen AC-s Unifi AP-k vannak így arra inkább van rálátásom. Persze tök más környezet, ami miatt eleve más az élmény, de volna hova fejlődnie. -
dni
őstag
válasz
zsero #103698 üzenetére
Az u6+ az okés, egy mennyezeti AP kell csak, de sajnos egy másikat csak falra tudok tenni, a harmadikat meg inkább csak asztalra, így kiesik tányér. Az U6 mesh 2x ennyi, a fali modellről meg nem is beszélve. A Swiss Army knife meg csak AC-s és 40e és ezekhez még poe tápfeladó sincs mint pl az Omadahoz volt.
-
válasz
zsero #103688 üzenetére
Sziasztok, a 2 db telekomos "Wifi Extra" mesh, avagy Kaon AR1344 eszköz mennyire ajánlott?
Tapasztalatokért a Telekom topikban nézz be.Jobban járok ha ugyanannyiért (64000 Ft) inkább Asus Mesh-t veszek?
IgenA Mesh úgy is wireless backbonenal menne, igazából mitől jobb a 2 db eszköz mint az 1 db + router? Annyi hogy folyékonyabb az ugrálás az AP-k között?
Mesh esetén van egységes hálózat kezelés és seamless roaming, ha nincsen egységes hálózatba szervezve az eszközök akkor az eszközök közötti váltások bizonytalanok lesznek, elsősorban a kliens eszköztől fog függni, hogy mikor vált. -
adika4444
addikt
A Telekom által adott Sagemcom 5655 v2 beállítható PPPoE Passtrough-ba. Ilyenkor egy PPPoE munkamenet engedélyezett, viszont egy porton csak egy giga megy át a Sagemen. Ezért van az, hogy jelenleg PPPoE PT módban max .a gigás csomag vihető át, a két gigásnak csak a fele megy át letöltésre.
A HWNAT tudás pedig nagyon nem triviális, főleg nem normálisan. Ott van az ASUS AC66U B1, elvileg tudja, gyakorlatilag szétterheli a sebesség a CPU-t.
(#79037) Gabesz87
A v1-ben az az MT chipset dolgozik ami más itt ajánlott routerekben is (AC65P, Xiaomi MiR3G, Ubi ER-X) megtalálható. Ez tud normális HWNAT-ot, azaz a PPPoE-s gigás net is megy rendesen, extrém CPU-terhelés nélkül. Viszont a v2 kis túlzás, hogy nem ajánlott. Az Archer AC1200 tényleg nem ajánlott. Ennél max vannak jobbak. -
-
Ezek szerintem nem alternatívái az N18u-nak -- legalábbis az általános fogyasztói szempontok alapján nem.
A Mikrotik legjobb tudomásom szerint erősen pilótavizsgás, az EdgeRouter Xpedig nem wifis.
Az Edgerouter egyébként nagyon tetszene, de nem tudom, hogy mennyire fogyasztható egy átlagfelhasználó számára.
Az persze lehet, hogy Neked ezek pont testhezállóak, de a legtöbb vásárlónak messze nem.
MaCS
-
szaboi6512
őstag
Nekem a TP_link c5 1200 v1.2 kiválóan teljesít 2.4 ghz-en is. Igaz hogy 500/200-as Digis net van
Speedteszt -
jeni
félisten
Tutit szeretnél ,és a 2.4Ghz elegendő .Akkor az Asus RT-18U amit erdemes megvenned. Az 5Ghz ami kellene Neked olcsón az a TP-Link cuccok. Pontosabban a C5/C6/C7. Amúgy várd meg a legközelebbi fekete pénteket. Most az Edigitalnal voltak akciók.Biztosan lehet majd ismételten kifogni olcsóbban 5Ghz routereket.
-
-
BrownB
tag
A három közül csak a RB951G-2HnD gigabites, szerintem ez éri meg legjobban.
Az elnevezést meg lehet érteni. RB az a routerboard rövidítése, a három szám a modellt jelöli, a G a gigabites portokat, a 2HnD pedig így áll össze: 2 - 2.4ghz, H- high power, n- 802.11n, D- dual chain.Ha nem WiFi-s Mikrotiket veszel, akkor a TP-Link helyett ajánlom figyelmedbe az UniFi AP-t.
-
-
bambano
titán
a webshop szerint egy level4-es routeros benne van az árban. amit oda kiírnak, az benne van.
szerintem a webes felületén nem bonyolultabb beállítani, mint egy tplinket a gyári lomjával, az openwrt-nél szerintem egyszerűbb.
A parancssoros felülete se egy nagy etvasz, de az elsőre meglepő lehet kezdőknek. Szerintem routert nem lehet weben keresztül beállítani, max akkor, ha már van egy működő megoldás régi routerből, amit le akarsz cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged