Hirdetés
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Az AX53U-ban biztosan van. Sajnos nem nagyon lehet megmondani melyikben mi van, amikor én vettem az AX1800U-ban pl. nem volt mesh, utána meg egy FW frissítéssel lett. Szóval ez ilyen.
Ha csak kliensként akarod használni akkor nem kell ragaszkodnod az Asus-hoz. Akármilyen régi használt kétsávos router jó lehet. Ha pedig van kedved szórakozni, felrakhatsz egy OpenWRT-t egy olyanra amin nincs kliens mód és ott tutira meg tudod csinálni. Szerintem ha hasraütésre vennék egy TP-Link vagy egy Tenda routert 10 ezer alatt, jó eséllyel tudná a kliens módot. -
"a mai sebesség felezés pedig nem akkora hátrány.. bár az antennák száma is duplázódott, nem vagyok benne annyira biztos, h még mindig feleződne"
Az antennák száma nem befolyásolja a sebességet, és különösen nem azt, hogy a repeater felezi a sebességet. Akkor nem feleződik a sebesség, ha a két adatirányra külön rádiós egység van, amelyek folyamatosan adják át egymásnak egy egyébként half duplex wifi jelet. Ilyet pedig az otthoni kategóriában nem nagyon látsz.
Azon pedig szerintem kár csodálkozni, hogy az alső árkategóriával nem akarják felzabáltatni a drágább eszközeiket.
MaCS
-
woodworm
veterán
Tudtommal az n12e újabb verziói ismerik a repeater funkciót, amire a dobozán utalnak is 3-in-1 felirattal. Bár az a1 és a c1 verzió nem tartozott az acélos routerek közé.
A kétsávos routereknél pedig nem általános a szélessávú antenna, pl az említett ax52-esnél is sávonként vannak párban az antennák.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 3 DB Levovo ThinkPad T450 hibás noti
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) Camo Edition
- HP DesignJet T525 24" (A1) nagyformátumú plotter állvánnyal, újszerű állapotban, Wi-Fi-s
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 16GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Silver Titanium- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo L15 Gen 2 Ryzen5 5650U
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX