Hirdetés
- Íme, a One UI 8
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Zakna
csendes tag
Erről mi a véleményetek?
-
Bodz
nagyúr
Megnémult az RP-HT600 jobb oldala. Most vihetem gariztatni.
-
Maxtreme
addikt
Srácok lenne nekem egy nagy kérdésem, hátha ti tudtok nekem segíteni.
Van nekem egy AUDIO-TECHNICA ATH-M 40-FS típusú fejhallgatóm és ehhez szeretnék párnákat vásárolni, ugyanis piszkosul elkezdett rajtuk kopni a bőr.Magyarországon hol tudnék ilyet beszerezni?
-
dudika10
veterán
Mikrofonos normális nincs.
Így első körben a superluxokat tudnám ajánlani. 1-2 hét és elvileg itt lesznek az országban és megkezdődik a hivatalos forgalmazás. Keress rá picit itt a fórumon. HD668 pl.
Lesz egy mikrofonos is, de az azért picit több mint 10k lesz, de valószínűleg megéri majd az árát.
Sajnos azért a kis vacak mikrofonért elég nagy felárat kell fizetni általában. -
Zakna
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni egy fejhallgatót mert előző (noname) tönkrement és úgy gondoltam, hogy akkor már veszek valami normálisat. Otthon szeretném használni főleg zene hallgatásra (metal + dnb), de skype is játszik szóval mikrofonos jó lenne. Circumaural kéne vezetékes, zárt / félzárt (lakótársak) és kb egy tizest szánok rá. Ha adnátok pár tippet megköszönném
-
Shufny
őstag
Szerintem bigmasterg odaadja 8000 -ért. Abból már kijön elég jó SR-009 rendszer is. (
)
Közben jó kis hírtelen pénzhiány:
SR-404 & SRM-300 "To simplify matters, I've decided I'll sell it for $619 to whereever including the shipping cost, yes that is in USD not AUD."
Illetve egy eredeti V6, $90 szállítva.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #20973 üzenetére
Akkor most neked van egy olyan?
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #20968 üzenetére
Közben az 'eladódott' és abba lett beleszámítva a Grado.
Nem rossz ez a grado amúgy, szokni kellett egy kicsit de már 'tudom' rockon kívül mással is hallgatni, de azért még mindig válogatós.
De fő fejhallgatónak nem feltétlenül venném, mivel supraaural, így hosszabb hallgatás után kényelmetlen lehet.Hordozhatónak is jó lenne, ha nem lenne nyitott. Amúgy kicsi, könnyű és könnyen is hajtható.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #20970 üzenetére
Pedig valamit trükköztek vele, bár lehet a félrepozicionálás nem jó szó rá. Bizonyos dolgokat inkább előtérbe hoz, másokat pedig háttérbe tol. Emiatt a széthúzott tér miatt érezni szerintem úgy, hogy gyakorlatilag nincs vége, kinyúlik a messzeségbe. Nem vagyok hangmérnök, de úgy gondolom köze lehet a frekvenciagörbének is ehhez a "játékhoz".
-
-
Balage@88
csendes tag
Egyébként köszönöm a segítséget. Szerintem ebből adódóan marad a jelenlegi cucc, meg majd hamarosan akkor lesz egy csőcsere is. Én így most hangzásra nagyon szeretem a cuccomat (még ha nem is a legjobb). Régebben, amikor Sennheiser HD435-öm volt és az volt alaplapira kötve, azt is szerettem. A mostani cuccom meg fényévekkel jobb. Nekem még kifejezetten plusz élvezet a Bravo V2, mivel csöves és nekem nagyon bejön ez a fajta hang, ami rocknak meg kifejezetten jót tesz
.
Ha már szó volt itt a fejhallgatós találkozóról, mikor lesz várhatóan a legközelebbi? -
Balage@88
csendes tag
válasz
dudika10 #20962 üzenetére
Aha, amúgy nagyon szeretem a HD555 hangját. Semmi bajom a színezéssel sem, bejön a színezés. A zárt Audio-Technica -kal mi a tapasztalat rock téren? Ezenkívül olvastam még egyébként, hogy a Grado fejhallgatóit ajánlják még rockra nagyon. Hol lehet esteleg Grado-t meghallgatni?
-
Balage@88
csendes tag
Értem, bár én is gondoltam, hogy így sok különbség nincs, pláne, hogy a Bravo-ra van kötve. Azért a minimumért meg kár pluszba költenem szerintem is. A csöves hang megvan így is és nagyon tetszik. Inkább nálam a tuning egy cső lesz, mert még most a gyári Shu Guang van benne. Nagyon gondolkodom egy Electro-Harmonix 12AU7 csőben, ami made in Russia.
AD700-at mellőzném, mert a visszább olvasva nemigen ajálják rock zenére és én meg rockot hallgatok 90%-ban. De ha már szó van az Audio-Technica-ról, akkor melyik a "legrockerebb" Audio-Technica az ATH-AD és az ATH-A sorozatból? -
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #20958 üzenetére
Mert nem egyszerű. Nagyon nehéz szerelni. Ha vastagabbat teszek bele, akkor nemtom kivezetni, merthogy a hely erre a célra passzentos. Illetve akkor már utána kell járni, hogy mit érdemes, mi ront vagy épp javít a hangminőségén, meg kell tervezni, hogy hogyan vezessem ki, ha már vastagabb, akkor hogyan forrasszam be a kis pöcökhöz, vagy esetleg azt is cseréljem-e le, vigyázni a driverre, mert az olvasottak alapján forrasztással haza lehet vágni (nem bírja a hőt), stb, stb... Ez meg így fél órás munka volt, és ha megint kibír egy fél évet, akkor már megérte. Ezalatt meg olvasgathatok a témában, hogy mit érdemes.
Na, fel is teszem a fejemre és rá is zúzok egy kis metállal arra a driverre.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Shufny #20954 üzenetére
Ja igen, jogos. A fülhallgató az más kategória.
(#20955) Dave™: A K601-et valóban szokni kell, de miután ez megvan, minden más színezettnek tűnik, még ha nem is igazán az.
Szeretem én is fejesem, na.
Nálam ez a malőr nem vont le az értékéből (annyit), mert barkácsszellemű vagyok, így az ilyesmit még megoldom saját kezűleg. A hangja meg magáért beszél.
Legközelebb ha szét kell szedni ilyen miatt, akkor lehet tervezni is fogok bele valami komolyabb kábelezést is, hogy hosszabb távra is bírja.
-
Balage@88
csendes tag
Hi,
malwy, azt szeretném megkérdezni tőled (bár nem feltétlenől ebbe a topicba tarzik), hogy mivel neked ugye van egy Xonar DG és egy Prodigy HD2 hangkártyád, hogy milyen különbségek vannak a két kártya között? Ezt azért kérdem, mert nekem is egy Xonar DG van és mostanában már a rendeszerbe került egy Bravo V2 is. A fejhallgatóm egy Sennheiser HD555. A hangzás, amúgy így is nagyon remek, sokkal jobb mint simán csak a DG-ről. Csak a kérdésem az, hogy érdemesebb lenne-e a DG-t lecserélni a HD2-re vagy valami másik drágább hangkártyára (példáulXonar D1)? -
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #20953 üzenetére
Technikailag biztosan jobb az AKG. Írták is pár helyen, hogy részletesebb és jobb a szeparáció. De nem is egy kategória a kettő
A technikai paramétereken túl is másként szól, megvan az egyedi "AT karaktere", ami a túl pedáns K601-ből hiányzik
(persze ezt ki hogyan értékeli).
Balage@88: ugyan nem tőlem kérdezted, de nekem is HD2-m van. Jobbnak jobb a DG-nél, de egy amúgy is erősített HD555-tel szerintem nem vennél észre különbséget. Direktben már inkább, azt is elsősorban a cserélhető opampok miatt. Ha ápgréditiszed van, inkább a fejhallgatót cseréld. Például egy ATH-AD700-ra
(ez utóbbi persze vicc, de csak félig
)
-
ntomka
nagyúr
válasz
Shufny #20951 üzenetére
Tudod, most hogy láttam a kezeim közt szétszedve hogy működik, nehéz lenne nem a gyártóra fogni. Ez egyszerűen alul van tervezve jelenlegi formájában. Szerintem kétszer vastagabb szálú kábelek kellenének bele, azok hosszabb távon is bírnák. Persze akkor meg nem lenne hely hol kivezetni őket. És elhiheted az ára miatt úgy vigyáztam rá, mint a szemem világára, tehát nem lóbáltam a kezemben, hogy hadd törjön a cucc.
Egyébként az enyém már china gyártmány, de a head-fi-s képek tanulsága alapján az osztrákiában gyártottakkal is ugyanez a helyzet, még ha kis különbségekkel is, de más a szerelés.
(#20952) Dave™: Jogos, fogjuk rá.
Egyébként kipróbálnám már nagyon az ATH-dat, persze venni nem vennék. A vélemények alapján a K601 mellé hangzásban talán felesleges lenne.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #20948 üzenetére
Nem tudom mennyi van benne, de azért egy 50 óra legalább kell neki. 15-20 után kezd el látványosan változni, főleg a mélyek terén
Ja és a pontosság kedvéért: Audio-technica. Sokan elrontják
dudika10: fogd fel úgy, hogy a zenekar körbevesz, és mindenhonnan szól a zene, nem pedig csak onnan, ahonnan kellene
Tudom nem ugyanaz, de ha nagyon kukacoskodunk, akkor semmi sem adja vissza azt, ahogyan élőben játszik egy zenekar. Az összes füles, de még a hangfalak is csalni fognak. Persze az AD700 játszik a térrel, méghozzá direkt. De az élményfaktorhoz ez jelentősen hozzájárul, persze "márakinek"
ntomka: én a K601-re mondtam a felsőt. A felső alja a közép teteje, ahogy tetszik. De AKG-nál már csak a 701 van felette, középre inkább a K242 lenne tehető, persze csak az ára alapján. A HD800 meg a többi elvetemült szerintem másik szegmens, azoknak semennyire sem reális az áruk, nevezzük azt prémiumnak
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #20948 üzenetére
Akkor legyen itt ez is: [link]
Szerintem az újabb szériákkal volt bajuk. Hordozható fejeseik és fülhallgatóik erősen hullanak. Bár a felhasználók hajlamosak a gyártóra fogni, mikor megtörik a kábelt. Azért jópár K601 kibírta évekig. Főleg, hogy a konstrukció a K300 óta azonos. [link]
Mackósajt: Igen, nagy előrelépés lenne.
-
Mackósajt
senior tag
Mostanában fontolgatom, hogy fejlesztek a hangtechnikán. (Ami azt jelenti, hogy 1 éven belül talán lépek is...) Zárt fejhallgatóban gondolkodom, mivel fontos, hogy ne nagyon hallatszódjon ki. Szerintetek egy ATH-A700 jól érezhető előrelépés lenne a HD428 után?
Figyelembe véve, hogy:
- mindenféle műfajt hallgatok.
- egy Asus Xonar DX hangkártyám van.Jelenleg nincs semmilyen erősítőm, és azon a fronton elég tanácstalan is vagyok. Nem nagyon akaródzik 100 000 Ft-os erősítőt venni, miközben minden egyéb tartozék együtt sem kerül annyiba.
-
contaxg
veterán
válasz
ntomka #20944 üzenetére
A minap hallottam, hogy az egy prémium cuccokat forgalmazó lánc kilistázta az AKG termékeket, minőségi problémák miatt. Egy kicsit szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban mint indok, de ezek szerint lehet igazságalapja a dolognak.
Járatódik az Audio-Technika AD700-as szépen. Nem hibátlan, de nagyon szerethető!
Rockerek ne ilyet vegyenek, de klasszikusokat hallgatni vele nagyon jó! Hihetetlen tiszta, finom, részletes a középtartománya és talán ezért is nagyon jó, széles a sztereó színpada.
Érdemes lenne kipróbálni egy Lehmann erősítővel szerintem!Apró hír. Hamarosan a fülemen fog landolni egy ATH-W5000-es egy próba erejéig.
Legalább is nagyon remélem! -
ntomka
nagyúr
Igen. Nagyon jó érzés volt összeszerelve meghallani a hangját, mert az kategórián felüli (a jenlegi árát tekintve). Ellenben meglátva ezt a belsőt, hát... igazából talán ez az oka, hogy ennyire lement az ára. Ahogy olvasgattam head-fi-n, ez a leggyakoribb ok, amiért megy vissza gariba. Én is csak azért estem neki, mert messze vannak thomannék.
Egyébként nemtom mennyire felső kategória egy K601, inkább közép, nem? A K701 a felső jelenleg az AKG-nél, amennyire tudom.
-
ntomka
nagyúr
Azért K601-nél vigyázni kell az erősen konstrukcióhibás kialakításnál.
Csupán fél év normál használat után épp ma kellett nekileselkednem a megbontásnak.
Belül a kábelek a csukló mozgása miatt simán megtörnek, mert túl vékonyak. Nálam ez a képen is látható fehér szál volt, ami a bal oldal némulását okozta. Utána olvasva ez a leggyakoribb (talán egyetlen) hibája a fejhallgató kialakításának, ami a K701-eket is érinti. A szerelése nem egyszerű. Ha nemtod hogy kell, tuti a króm színű rácsot sérülés nélkül nem szeded le, ahogy nekem sem sikerült (a szerelési leírások nem egyszerűek). A kis tartó lábai megtörtek, így ahogy talán az uccsó képen is látszik kis gyurmaragasztóval kellett alulról odafogatnom. Ennyi esztétikai hibája lett a dolognak, a rácsok csupán a szerelést fedik el, de ha legközelebb kell valamelyik oldalt javítanom így, már menni fog (mert tuti fog kelleni a konstrukció miatt). A javítás egyébként két emberes: egy tartja, a másik forrasztja. Egyedül képtelen lettem volna úgy megtartani, hogy meg is forrasszam, úgy mozog az egész, ha szét van szedve.
Sajnos ez van, ettől még én szeretem.
-
Dave™
nagyúr
Az Audio-Technica ATH-AD700 eléggé természetes, hatalmas térrel, viszont nem teljesen hű a térleképezése az eredeti "helyzethez" képest, tehát ha pontosan szeretnéd a színpadon pozicionálni a zenészeket, akkor inkább a K601. Az AD700 picit játszik a térrel, inkább élmény fejes, mint monitor. Persze nagyon durva túlzásokra sem kell gondolni, de azért van benne némi mesterkéltség. Én személy szerint ajánlom, szerintem még 33-ért is nagyon jó vétel. K242-t csak futólag hallottam a MM-ben, erre nem alapoznék, de ha minden igaz jobbnak kell lennie az AT-nak. A 668B-nél mindenképpen jobb, nem is kicsivel.
-
malwy
senior tag
Túlározott, valóban. Amúgy azt ne mond, hogy egy ismert, kívülről tudott (netán számtalanszor játszott) darabnál nem tűnik fel, hogy jé már. Egyébként nem csak "más a csengése".
Akkor szerintem konvertálni nem tudokNem mondtam, hogy túlárazott, csak keress rá az akg 242esre a topikban, és már lassan a teszkós füles is jobban megéri.
Jelenleg ár/értékben valóban a Superlux a legjobb. Nagy slágertípus (volt) az 555ös. A megszokás elhiszem, hogy perdöntő.Milyet kéne kipróbálnom ezek szerint minimum? Vmi plasztikusabb, természetes hangzású felé kívánok elmozdulni.
Audio-Technica ATH-AD700 jó választás lenne? Vagy akkor már 601es márkán belül? -
dudika10
veterán
Általában az a vége, hogy az MP3 milyen szar és aki nem flac-et hallgat az nem is audiofil (pedig ennek a szónak aztán tényleg nincs semmi köze ezekhez). Vagy valami hasonló.
Az, hogy valaki 10/8-as eredményt mutat vakteszten az még semmit nem igazol.
Kíváncsi lennék, hogy mit szólnál hozzá, hogyha a gravitáció csak 10-ből 8-szor működne... általában működik, de van az a két kivétel...
-
Shufny
őstag
Hallhat, csak szerintem nagyon rossz ötlet így összehasonlítani valamit, hogy melyikkel milyen bitrátát, tömörítést, bitmélységet stb. stb. tudsz megkülönböztetni. Főleg ha a megkülönböztetés úgy zajlik, hogy berakod egymás után a kettőt, és "jé tényleg jobb." Nem értem, hogy az emberek miért sértődnek meg olyan hihetetlenül, ha megemlítik nekik a placebó hatást. Vagy akár, hogy rengeteg dolog fejben dől el. (Elfáradsz, más a hangulatod meg ilyesmik, de legfőképpen az elfogultság. Ne mondja nekem senki, hogy képes kizárni minden elvárását, amikor tesztel.) Nem értem, hogy akkor az optikai illúzióknál miért nem kommentelik mindig, hogy "Én nem is látok semmit. Ti mind hülyék vagytok. Ez csak pár párhuzamos vonal. Nincs elég jó szemetek/rendszeretek. Az optophilség ott kezdődik, hogy az agyad nem természetesen működik. Sajnálom akiket ilyenekkel be lehet csapni"
-
dudika10
veterán
10/8 az semmit nem jelent. Ahogy Shufny is írta, random tippel is lehet hasonlót csinálni. A lottót is meg szokták nyerni pedig arra lényegesen kisebb az esély.
100/80 az még mindig legfeljebb annyit jelent, hogy ha nagyon odafigyel (márpedig AB tesztet hogy máshogy csinálná az ember?) akkor is sokat hibázik.
Hallhat különbséget, de ezek alapján azt mondani, hogy az mp3 szar vagy bármi hasonló...
Nem feltétlenül kell egyhuzamban csinálni. 1 héten keresztül minden nap kétszer előveszi az ember és megnézi. -
KMT
addikt
válasz
dudika10 #20931 üzenetére
Ezt felejtsük már el, hogy a 8/10 azt jelenti, hogy nem hallHAT különbséget. Itt messze nem olyan egyértelmű dolgokról van szó, hogy valami piros, vagy zöld-e. Aki próbálgatott nehéz abx teszteket, az talán sejti mire gondolok. A fül könnyen elfárad. De erről már írtam korábban.
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #20933 üzenetére
Valahogy kizártnak tartom, hogy a 242 -nek olyan magasa legyen mint a Superlux -nak. Azért hoztam fel a "mi lenne ha dolgot", mert a 668B ár/érték arányát semmi nem éri el. Ilyen alapon minden egyéb létező fejes rakás szar. Ezt mégse jelentjük ki. Szerintem bőven elég, hogy nem ajánlott a K242, nem kell feleslegesen ugrálni még rajta. Van rengeteg hasonlóan, vagy jobban túlárazott termék a piacon.
A HD555 annak köszönheti a "szent" pozícióját. Hogy rengeteg embernek az első vagy egyetlen "komoly" fejese.
-
dudika10
veterán
válasz
Shufny #20932 üzenetére
Legyen 3/4. Akkor mondom úgy, hogy majd 10k-val drágább.
És míg a superlux a K242-höz hasonló vonalat képvisel a HD555-től teljesen eltérőt. Így előbbinek sokkal viccesebb az ára a tudásához képest mivel harmadáron lehet kapni hasonlót.
Az a kérdés, hogy "mi lenne ha" meg sokszor nagyon érdekes, csak semmi értelme feltenni. Persze, amíg nem volt 668B addig nem volt semmi baj az AKG-val, de így...
Ráadásul a K601-es ára is szépen esett, nincs sokkal távolabb mint a HD555 (ha meg külföld is játszik akkor pláne...).
Én nem nagyon látom jelenleg létjogosultságát a piacon a K242-nek. -
baluka26
veterán
Hagyjad már...
Volt dolgom kicsit komolyabb fejesekkel, mint a K242HD (K601, HD600, HD650), ABX tesztjeim max 6/10-esek voltak.
24/88.2 vagy 16/44.1 között nem fogsz semmilyen különbséget hallani, ahogy CBR320 vagy FLAC között sem sokat. Ha tényleg meg tudod különztetni, akkor legalább 8/10es ABX-eid vannak, de ezt nem hiszem -
dudika10
veterán
Amihez hozzá vagy szokva az lesz a referencia és bármi mást hallgatsz ami ettől eltér az nem fog tetszeni. Én is érzem úgy néha 1-1 cserénél, hogy ez rosszabb lett, aztán 1 hónap múlva meghallgatva az előző berendezést általában rájövök, hogy nem rosszabb volt, csak szokatlan.
Azért hűtlenek az emberek, mert árához képest vicc a K242. Na nem mintha a sennheisert többre tartanám... Csak a senn sokkal populárisabb, sokkal több embert könnyebben megfog. És nem utolsó sorban fele annyiba kerül. -
malwy
senior tag
válasz
baluka26 #20890 üzenetére
Nem tudom, hogy azért hűtlenkednek az emberek, mert Made in Chine van egy ideje az Austria helyett a fülesen. Mondjuk nekem Austria.
Kb 2,5 hete alkalmam volt kipróbálni egy SteelSeries Siberia Gaming fülest, mondanom se kell, eszméletlenül szar volt az AKG k242HD-hoz képest minden téren. Nem is vártam mást.
Akg k44: ugyanúgy rendre rosszabb, részleteznem szintén nem kell, bár siberiánál jobb választás.Na és a lényeg: Sennheiser HD555: színpad szélessége AKG-nak jobb, magasak nagyságrendekkel tisztábbak, hangszerek jobban kivehetők AKG-nél, mély sokkalta dinamikusabb, egyenesen lassú volt hozzá képest a seni. Az meg egyenesen elborzasztott, hogy mint ha más számokat hallgatnék: elszínezi a közepet, de veszettül. Példa, valóéletben történő reprodukálásra: Hegedűnél, kisebb erővel kell lenyomni magas fekvésben a húrt, és előjön az a furcsa, színezett, erőtlen hang.
MP3-ra viszont jobb, mert nem tudtam megkülönbözteti a 320ast a flactól HD555 esetén, továbbá kényelmesebb volt a HD555. Előbbi lehet betudható annak, hogy még szoknom kellett volna azt a fülest több hónapon keresztül, báár nem hiszem.
Ami a vicc: AKG 242HD esetén a 88,2kHz 24bit-et számok a sima cd formátumhoz képest ugyanolyan előrelépést jelentenek, mint egy közepes mp3 és 320as között. Nagyon nem mindegy mi a forrás. Prodigy HD2es hangkarival is teljesen más az élmény, plána különböző opampok alatt.Megint kettős tesztelés volt: nővérem, ki hegedűtanár, és jómagam.
Zenék: AVLOSSLESS oldalról stúdióminőségű felvételek, általam konvertálva mp3-ra, rosszabb flacra stb. Stílusból pedig jazz, blues, classical, psytrance, meg ilyen filmzenék voltak.Na most már egy Audio-Technica-t kell szereznem vagy egy komolyabb senit. Szóval elég furcsák számomra azok a vélemények, hogy még egy 555ös is jobb mint az AKG K 242HD, K240 stb.
UI: Metált nem hallgattunk
-
kungzi
veterán
sziasztok
van egy zalman theatre 5.1-es fülesem. tegnap édesapám megbotlott a kábelében és szerintem valahol megszakadt. mozgatom szól, nem nyúlok hozzá nem szól. gari már sajnos nincs rá. tudnátok nekem valakit ajánlani, aki ért hozzá és meg is csinálná nekem? posta is ok!!!
előre is köszi
-
tigipuf
senior tag
Elnézést,hogy belepofáznék az itt zajló magasröptű fórumozásba
.De most komoly ,mert én csak annyit szeretnék kérdezni milyen fejhallgatót ajánlanátok prodigy HD2.ről hajtva.
Jelenleg akg k450-t használok ,és rendben is volna,de szeretnék más alternatívát is kipróbálni,zeneileg minden játszik 80-as évek metál ,rock klasszikus disco,mai zenék is persze.Az a baj,hogy voltam a MM-ben fülelni,de nem olyan mint otthoni környezetben saját forrásból.Különben várom már a superluxos hazai indulást,onnan szeretnék ajánlást,mivel vacillálok a hd681b és a hd 668b közt(fontos szempont a kényelem!)Szép magas,korrekt közép,ütős mély előnyben!(de ebben az árkategóriában!) -
DEJVID
őstag
Jövőhéttől újra túlerőben a Sennheiserek
-
Ma volt szerencsém meghallgatni contaxg kedvenc "koszát".
A Porta Pro hatására először a nevetés kerülgeti az embert, amikor meglátja a Lavry DA10-be dugva. Aztán jön a döbbenet, amikor meghallgatja őket együtt.
Hétvégén nyúzom a K701-et a DACPorttal. Eddig zongorával nagyon ott van a K701. Viszont az AD700 nekem sokkal kényelmesebb.
Kíváncsi leszek contaxg véleményére az AD700-ról pár nap után. Sajnos még nem járattam be. Remélem ő megteszi a hétvégén, amennyire lehet. -
Bodz
nagyúr
Kis folkos death metalt javasolnék, flacba Suidakra. Vagy valami nagyon gonoszat, Tryptikon pl.
-
Nertpaelg
tag
válasz
bigmasterg #20913 üzenetére
Hát az valóban izé, mintsem metál.
ntomka: Load-ig metál volt (többnyire), de leginkább arra gondoltam, hogy kicsit ilyen sztereotíp gateway-drug metál, ami messze nem fedi le teljesen a stílusra jellemző hangzást. Pl. már csak azért sem, mert "túl jól" van mixelve.
(Nem a legutolsó próbálkozásuk...)
fi:zi'k: Hát, ja, valami kecskedaráló norvég metállal is ki lehetne próbálni.
-
Nertpaelg
tag
válasz
bigmasterg #20910 üzenetére
Szólj, ha igazi metállal is kipróbáltad.
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #20908 üzenetére
Először csak simán, emlékezetből. Éreztem, hogy egy kicsi mintha hiányozna.
580al még nem néztem, K500-al és az srh440-el igen.
Először amúgy a(z általam válogatott) K1000 tesztzenéivel néztem. De most találtam azok között is olyan Apocalyptica számot, ami jól áll neki. Ami jól áll neki, azzal jobban tetszik, mint a K500, de másik számmal ugyan ettől az együttestől meg a K500 jobb.
-
contaxg
veterán
Egy nagyon jó és rövid összefoglalókkal szerkesztett ajánlás csokor egy angol hi-fi lapból (ami soha nem volt a kedvencem).
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #20905 üzenetére
Mihez képest? K1000?
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #20905 üzenetére
Tényleg nagyon jó Rockhoz Metálhoz és Pánkhoz
, komolyabb stílusokhoz viszont már tényleg nem az igazi, én pl progrockhoz sem használom, azt jobb szeretem a HD600 al
viszont a fent említett stílusokhoz tényleg nagyon jó a prezentációja bár nekem is sokáig tartott mire eldöntöttem mit is gondoljak erről a fejesről, ami meg a kényelmet illeti hozzá lehet szokni, még szerencse h nem olyan erősen szorít mint a senik.
most jut eszembe h metallikát még nem is hallgattam rajta (úgy h figyeltem is vna), bár az S&M lehet jobb lenne a sennheiseren
-
bigmasterg
addikt
Itt van a fejemen az sr225.
Pofás kis darab és meglepően könnyű, simán lehetne hordozható is.
Hangjáról kicsit később.szerk.: Így elsőre annyit, hogy rock-hoz tényleg jó. Metallica ezen szól talán eddig a legjobban. Komolyabb stílusoknál viszont hiányzik valami. Azoknál fent, középen nem érzem, hogy 'élnek' a hangszerek, meg nem is szeparál annyira szépen.
(Közben Metallica megy még mindig. Jól áll neki és lábdob is kellemes.)
-
GabN73
addikt
Üdv nektek fejesek!
Régebben ajánlgattatok Sony / Shure fejhallgatót zeneszerkesztésre. Valaki nem tudná megmondani ezeknek a típusait? Annyit tudok róluk hogy 30nál nem kerültek többe (legalább is használtan)
A shure meg is van: SHR440 volt, ha minden igaz. Már csak a Sonyt kell előkaparni...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest