Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Aktív témák
-
guppy
őstag
A Grado Sr225 hátrányai sztem:
a legfőbb problémám vele a kábel, az "Y" elosztó után szép vastag azzal nincs is probléma, de előtte mintha egy másik világ lenne, két vékony darab kábel van belehúzva egy vastag(valszeg PvC) csőbe, ami meg van csavarodva egy pár helyen(legalább is az én esetemben) és ahol az elágazáshoz kapcsolódik, ott ki van lapulva, továbbá rövidnek találom.(ezért is gondolkodom újrakábelezésen)
a másik hátránya számomra h elég kicsi fülem van és teljesen körbeöleli a szivacs, de ahhoz nem elég vastag h azon támaszkodjon, így a fülcimpámon teszi, de valszeg egy HD414es párnával ez orvosolható.Ami a különbségeket illeti a HD 600 al szemben, a seni puhábban, finomabban, pihentetőbben szól, kevésbé nyers(remélem ki lehet hámozni mire gondolok).
schawo, mi a véleményed erről a kábelről ami a cserét illeti, illetve az aranyozott neutrik csatikról hozzá, tenni fogják a dolguk, vagy fölösleges ilyen vastagot használni, és elég csak a 0,14 es érvastagságú is ?(mindenképpen szövöttet szeretnék, így könnyebb lesz áttérni szimmetrikusra ha esetleg olyanom lenne a jövőben.) - persze erre más is nyugodtan válaszolhat
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #18797 üzenetére
Valamiért nagyon nem szimpatikus neked ez az AT márka, de majd nagyon igyekszem jelen lenni a fejes találkozón, hogy meg tudjatok barátkozni
Amúgy nem mindenkinek jön be a hangja, néhány számnál a közép háttérben érződik, mintha picit süllyesztve lenne, ezt pl. bátyám kifogásolta a 668B-vel szemben, tehát neki az jobban bejött. Kb. 3-4 számba hallgatott bele vele. Akusztikusabb zenéknél viszont akkora hatalmas különbség szokott lenni, hogy el is adtam elég gyorsan a 668-at, egyszerűen nincsenek egy szinten. Tuti trükköztek a térrel és azért más a közép, mint a megszokott. Emlékszem, amikor már egy ideje rajtam volt az AT, és visszaraktam a 668-at, olyan volt, mintha minden a fejemből szólna, rettenetesen szűknek és zártnak hatott. Nem tudnám párhuzamosan használni a kettőt.
-
Land
veterán
Üdv!
2 csíptetős mikrofont találtam az Edigitalban: Hama SC-460, Ednet
Eléggé hasonlítanak. Vajon van minőségkülönbség? Csak TeamSpeak-re kellene, így valami olcsó is megfelel. Ha ezek jók arra, akkor melyiket válasszam(Ha van különbség)?
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
t-bali3 #18791 üzenetére
Az AD nagyon hangos kifelé, ha ez zavar másokat, akkor nem jó választás. Másik szobában azért már nem hallani, csak ha veled egy légtérben vannak. Az A700-ról nem vagyok meggyőződve, hogy best buy lenne, a zártak teljesen más világ. Az AD700 egy kivételesen jó ár/érték arányú fejhallgató, viszont ezt a zárt AT-kra nem érdemes ráhúzni, könnyen csalódás érhet. Nyitottban egyszerűbb jobb hangot elérni, és olcsóbb is szokott lenni "ugyanaz" a szint. Volt a médiában AD700 kirakva?
schawo: nem haragszom, tudom nem bántásból kérded
Részemről csak a 668B-vel, de sokáig nem kellett A/B-zni, mert elég egyértelmű volt a helyzet. Konkurenciában van ugye a HD555 (558), azt már nem tegnap hallottam, de emlékezetből nagyon messze van tőle, és utánaolvasva is ez köszön vissza. Az AKG-nak ezen az áron nincs is nyitott fülese, a K242 a 668B miatt alapból kiesik, a Beyereket passzolom. Ha tudsz jobbat 100 dollárért, ne tartsd magadban, oszd meg mindenkivel
-
t-bali3
senior tag
Akkor ezzel megválaszoltad a következő kérdésemet is, miszerint van-e nála jobb 100 dodóért
Az a baj, h nekem zárt kellene, mert este használom és zavarna mást, az úgy $117, azon az áron zárt fejhallgatók között is best-buy?Egyébként Ad-t meghallgattam Mediában, igen jól szólt, tényleg különválasztotta a hangszereket, ahogy valaki már írta korábban...
-
-
jozsi252
veterán
válasz
baluka26 #18782 üzenetére
A steelseries siberia v2 ről mondtak jókat a roccatról viszont nem annyira bár azért jónak néz ki, dehát kinek a pap kinek a ... szóval mindenkinek más a jó. elsőként game-re meg filmre kellene aztán csak zenére néha néha
Nem 25k volt az hanem 20 környéke de olyan hülye dobozos hangja volt neki, szóval nagyon nemjött be.
-
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Végülis 2 féle fülest néztem ki
Roccat Kave
Steelseries siberia v2szerintetek melyik a jobb? játékra filmre és zenére is használnám, valamint ha tudtok mást ilyen árba akkor írhattok nyugodtan, köszönöm előre is.
-
baluka26
veterán
Hallgassunk zenét inkább, ne veszekedjünk. Köszi
-
törölt tag
válasz
schawo #18749 üzenetére
Van a hifisták között olyan irányvonal, mely szerint a túl rövid kábel problémákat okozhat. Erre egyes szakik műszaki magyarázatot is adtak, ebbe itt nem mennék be és nem értek hozzá.
A táp-, összekötő és hangfalkábelek hangprodukciója közötti különbségek a jelenség praktikussága miatt nem hitkérdés. Van, aki hallja, mások kevésbé, vagy egyáltalán. Utóbbiak általában nem tudják, mit kellene észrevenniük, előbbiek meg néha azt is észreveszik, ami nincs. Az elmúlt évtizedekben sokat szórakoztam madzagok cserélgetésével, összehasonlításával és eredeti szakmámmal némileg hadakozva hallom a differenciák mértékét és irányát. Erről viszont nem áll szándékomban másokat is meggyőzni.
-
Nertpaelg
tag
Jé, zennhájzert használnak a "komolyzenészek", 203/3-asok, ha jól látom. Fúj-fúj.
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #18752 üzenetére
Az jó
Valami jó flexibilis kábelt tud esetleg valaki? Ha nem, akkor marad a Blue Jeans, az eléggé hajlékonynak néz ki -
baluka26
veterán
válasz
schawo #18749 üzenetére
Én értem amint mondasz
Én -ha veszek majd tápkábelt- azt tuti csak egy Alces/más hálózati szűrő mögé tenném. Egyébként én sem látom véleményét. Mondjuk ezek a párezer forintos kábelek nem hatnak meg, de pl a Lessloss féle félmillás 50 centis tápkábelek...
szerk:Valaki megválaszolná azért az eredeti kérdésemet is? Elég 30 centi kábel erősítő és DAC közé, ha azok egymáson/közvetlen egymás mellett vannak?! -
válasz
#92251648 #18748 üzenetére
- A szimmetrikus kábelekkel, azok működési elvével tisztában vagyok, magam is használok ilyeneket. Nem is erről beszéltem.
- Én nem várok el senkitől szűrést. Még mindig: csak arra reagáltam, hogy szerintem nincs semmi értelme annak, hogy egy kábel jobb, ha 1m, mintha 30cm,,hiszen egy azonos minőségű, de hosszabb kábel csak rombolhat. Ha visszaolvasol, látod, hogy innen indult. Erre írtam, hogy a fantáziám olyat esetleg el tud képzelni (hinni nem, csak képzelni), hogy egy tápkábel csinál valamit, mondjuk valamiféle hálózati zajt szűr. Ha nem végez szűrést (vagy bármi mást), akkor te magad miért látod jelentőségét a tápkábel minőségének? (Félreértés ne essék, én nem látom jelentőségét, és szerintem baromság több kilométer rézkábel után 1 m csodakábelt használni, csak szeretném megérteni mások gondolkodását.)
Nekem tényleg gondom van az információ átadásával, mert sokszor fordul elő, hogy nem tudjátok megkülönböztetni, hogy mikor vagyok az ördög ügyvédje, és mikor beszélek magam nevében.
-
törölt tag
válasz
schawo #18747 üzenetére
Némileg félreértettél (?). A (valódi) stúdiós kábelek pl. abban térnek el a misztikus HiFi kábelektől, hogy hosszabb jelutakat is ki tudnak szolgálni drámai jelveszteség és zavar nélkül. Pl. erre találták ki a szimmetrikus kábelezést is. Én semmiképpen sem várnék el semmiféle szűrést egy kábeltől a továbbítandó jel spektrumában. Csupán annyi a feladat, hogy veszteség és hozzáadott tartalom nélkül juttassa el a jelet A-ból B-be. Ez persze egyiknek sem sikerül.
Nagy hibát talán nem vétünk, ha feltételezzük, hogy a kábeleink nem intelligens mosóporok, de mi okunk lenne ez másként gondolni a tápkábelek esetében? Azt hiszem, a kábelek lelkivilága annyira szűk réteg számára átlátható, hogy e fórum keretein belül max találgatásokra van lehetőség, azokra meg vitát sem érdemes építeni.
-
válasz
#92251648 #18744 üzenetére
A tápkábel a hálózaton már utazó zavart szűrheti esetleg, hiszen onnan hasznos audió jelek nem érkezhetnek. Hogy valóban szűr-e valamit vagy sem, az már más kérdés. Ha azonban ezt egy ic kábel teszi, akkor kénytelen vagyok megkérdezni, hogy mi teszi a fémkristályokat (vagy más szerkezeti elemeket) olyan intelligenssé (mosópor, valaki?), hogy el tudja dönteni, hogy egy frekvenciatartomány szűrésekor a zavart, vagy pedig a "jó", számunkra hasznos jelet szűri.
-
Xero
nagyúr
Ma megkaptam a Beats Studiot.
Mit is mondhatnék, a körítés kiváló. Maga a termék is jó minőségű. Az, hogy refurbished annyiban jelent meg, hogy kicsit koszoska volt a doboz. Ennyi.Hang:
Eléggé színezett ez kétségtelen. A basszus is nagyon durva. Nem feltétlenül sok, de nagyon nagyot üt. EQ-val szépen lehet normalizálni.
Nem fárasztó hallgatni és a megfelelő EQ-val szinte mindent megeszik. Ami nagyon kellemes rajta az az RnB, Pop, Rock és elektronikus muzsikák.
A klasszikus zenéhez nagyon nem illik, bár a Stocfish albumokkal nem volt gondja. David Roth - Streets Of Londonja nagyon kellemes rajta, de egy szimfónikus nagyzenekarba már belezavarodik.
Nagyon igényli a jó forrást. Egyébként is háklis vagyok a veszteséges forrásra, de ezen is jelentkeznek a szokásos hibák. Losslessel kell etetni nincs mese.
Ami fura az a szűk tér, alig a vállam vonaláig ér a színpad két széle. Zárt fejhallgatótól nem is vártam mást. Be is fogok szerezni mellé egy 668B-t.Egyébként arra számítottam, hogy Pop és RnB/Rap-en kívül semmit nem fog szeretni. Pozitív csalódás volt.
Az viszont durva, hogy mennyire könnyen hajtható. Nyilván ebben szerepe lehet a kettő AAA elemnek, bár nem tudom, hogy azok csak és kizárólag a zajszűréshez kellenek-e?!
MacBookPro-n, bekapcsolt EQ-val, nem tudom 3/4 fölé tolni a hangerőt, mert rövid távon is fájdalmas. Ipod videoval a maximum közelében érzi jól magát, iPhone-al a maximumon.A teljes árát nem éri meg ez tény, de így nyomott áron (100-150dollár körül) szerintem vállalható.
-
válasz
#92251648 #18742 üzenetére
"Könnyen előfordulhat, hogy egy bizonyos kábellel megszokott hangzáson javít egy másik kábel bekötése."
vö: "Rontani viszont tudja, ez alapján viszont minél rosszabb és/vagy hosszabb a kábel, annál inkább." magyarul: kevésbé ront az úgy tűnik, mintha javítana. Amúgy én itt a kábel hosszára (hosszabb jobb, mint a rövidebb) reagáltam."Zavarszűrés pedig nem csak tápkábeleknél lehetséges. Az összekötő kábelek is szednek össze zajokat, amire egyes típusok kevésbé érzékenyek."
Ez se végez zavarszűrést, hanem ellenáll a zavarnak. Az más tészta. A már bekerült zavart nem szűri. -
törölt tag
válasz
schawo #18741 üzenetére
Mivel két készülék közötti elektromos szakadékot kénytelenek vagyunk kábelekkel áthidalni, nem tudjuk megmondani, milyen lenne a hangzás kábelek nélkül. Könnyen előfordulhat, hogy egy bizonyos kábellel megszokott hangzáson javít egy másik kábel bekötése. Azt hiszem, így érdemes érteni a kábelek közötti különbséget, tehát nem értelmetlen a kijelentés, hogy egy kábel javíthat a hangminőségen.
Zavarszűrés pedig nem csak tápkábeleknél lehetséges. Az összekötő kábelek is szednek össze zajokat, amire egyes típusok kevésbé érzékenyek.
-
Nehogy már egy IC kábel javítsa a hangminőséget
Rontani viszont tudja, ez alapján viszont minél rosszabb és/vagy hosszabb a kábel, annál inkább.Ahol "javítást" el tudok képzelni, az a tápkábel, ott esetleg zavarszűrést végezhet maga a kábel is, de azért ehhez jobb, ha felveszem az alucsákómat.
-
Land
veterán
Üdv!
Úgy néz ki Superlux fejesem lesz, amihez ugyebár nincs mikrofon. tudtok ajánlani olcsó csíptetős mikrofont? Csak TS-re kellene, így nem kell, hogy világbajnok minőségű legyen.
Land
-
dudika10
veterán
válasz
baluka26 #18734 üzenetére
Persze, hogy nincs ha így állsz hozzá.
Viccet félretéve, ha negatívan állsz hozzá akkor a különbséget akkor se veszed észre ha van. Ha pozitívan akkor a nem létezőt is észreveszed.Nem kérdés, hogy szerintem sincs értelme kiadni kábelre 1,5Misit, de ha az embenek van egy 50M-s rendszere akkor az a 1,5M már aprópénz. Arányaiban ugyan olyan mint a 100k-s rendszerhez egy 3k-s kábel ami ugye, hogy nem olyan elrugaszkodott. Ha van az embernek mit költeni hát költse.
Kérdésedre válaszolva: Minél rövidebbet szerintem.
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #18733 üzenetére
Másfél milliós kábelnek így sincs, úgy sincs értelme szvsz.
Megvan az a határ amit kiadnák kábelért. Ha lesz "értelmes" DAC-om akkor is valószínű egy nem túl highend Blue Jeans LC1 kábel lesz a kettő között.
Apropó, ha már erről van szó, forrás és erősítő közé hány centis kábelt érdemes tenni?
Mivel én a kettőt egymáson/egymás mellett szándékozom tartani, így az a tippem, hogy 2×30 centi elég lenne. Elég lenne? -
dudika10
veterán
válasz
fi:zi'k #18729 üzenetére
Ha nem szkeptikusan állsz a dologhoz akkor bizony nagyon sokat jelent a 1,5M-s kábel. Csak nem fizikus hanem pszichológus szemmel kell hozzáállni.
Drága kábel -> jó kábel -> jobban fog szólni. Ha elhiszed akkor valóban.Szerintem el kéne kezdenem nagyiparban termelni a kábeleket. Ha ez fél éve eszembe jut már milliomos vagyok.
Időközben elkészült az állványom.
Hát a lakkon már meglátszik, hogy nem vagyok asztalos, de szerintem egész jó lett.
Én hülye mindent megmértem, csak azt nem, hogy a monitorok milyen magasan vannak így most nem fér el úgy, ahogy gondoltam.
[link1]
[link2] -
fi:zi'k
nagyúr
Azért ez így nem teljesen oké. Egy termék egy adott ársávban lehet jó ár/érték arányú.
Tehát míg a 668B mondjuk 50 USD-ért jó vétel, addig az általad említett AD700 meg 90 USD-ért. Az más kérdés, hogy abszolút értékben jobban jársz-e az AT-val.Az írást meg csak poén miatt linkeltem.
Kábel-téma
Komolyan mondja már meg valaki, hogy mi a francot tud egy kábel 1-1.5M-ért? Mármint, amit meg is hall az ember. -
AMDFan
addikt
válasz
schawo #18726 üzenetére
Én mindig azt mondom, hogy amíg valakinek van, addig arra költi amire neki jól esik. Ha ő 1,3 milliós kábelt vesz, akkor vegye, őt ez teszi boldoggá. Van aki ennyiért órát, vagy ékszert vesz, szerintem az sem jobb semmivel.
Persze ha valaki panelban 30-40 millás rendszert hallgat azt már én is furcsállom
-
válasz
bigmasterg #18721 üzenetére
A hülyeség pénzben kifejezhető mértékű.
Bocs, ha valakit ezzel megsértettem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #18716 üzenetére
Szerintem is a legjobb új fejhallgató az árán, de még mindig nagyon félrevezető a "that is matching and even beating the performance of headphones 10x its price". Az AD700 pl. az USA-ban 90 USD, és ott szerintem még ár/értékben is talán az AT a jobb, abszolút értékben meg végképp. De a 10x-es szorzóba már rengeteg minden belefér, ami valószínűleg sokkal jobb (még nem hallottam őket, azért csak valószínűleg). Ez nem becsmérlés, az is nagyon jó, hogy hazai viszonylatban 3x áron is keresni kell a konkurenciát, csak megtévesztő tud lenni, és megint előkerült a headfonias cikk, ami minden, csak nem objektív
Na de up neki, én nagyon szerettem, majd lehet egyszer még találkozunk
-
fi:zi'k
nagyúr
-
sirdond
őstag
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Segítséget szeretnék kérni fejhallgató vásárlásában. Eddig Razer Megalodont használtam de nemnagyon jött be. Más alternatíva szerintetek? 20-25k-t szánok rá többet nem nagyon akarok. Márka igazából mindegy, mikrofon legyen rajta mert ts ventri skype szoktam használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18705 üzenetére
Nem, már majdnem egy éve eladtam. Hangban már nem versenyképes a maiakkal, de a 205-nél simán jobb volt, az szerintem most sem túl jó választás, max. tényleg dj-zésre. A HD200 bizonyos szempontból a legkényelmesebb füles, amivel dolgom volt, egyrészt a csészékbe pont belefért a fülem, teljesen körbevette, másrészt pehelykönnyű volt, könnyebb bárminél, ami eddig volt. Viszont műbőr volt a párnája, és izzasztott is szépen, ez volt a legnagyobb hibája kényelmi szempontból. De az a "súlyt" nem feledem, észre sem lehetett venni
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ati3120 #18703 üzenetére
Ez a Sennheiser borzasztóan kényelmetlen, hatalmas a szorítóerő. A sima 205-öt próbáltam, de szerintem ugyanaz, max a driver más. A hangjára nem emlékszem, csak arra, hogy a szintén zárt HD200 sokkal-sokkal jobban tetszett, ezért is vettem anno azt. Ez kb. 2 percig volt a fejemen és alig vártam, hogy levehessem.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Eladó kitűnő állapotban lévő HP Pavilion notebook
- Stranger Things 3: The Game (Switch, Limited Run) használt
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest