Hirdetés
- Íme, a One UI 8
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Az ígért képek.
-
p_adam
addikt
válasz
Shufny #19686 üzenetére
Ezekkel a moddolásokkal vannak érdekes tapasztalaim de a vége az hogy legtöbbször úgy jó ahogy eredetileg megtervezték hogy szóljon.
Pl. a HD250II-nél van a fülpárnán belül egy belső lyuk (talán mint egy kis szellőző a párnában lévő szivacsnak) és azt be lehet tömni, még jobban szigetel és a mélyek brutálisak lesznek tőle de ez már túl sok bár még mindig inkább ezt hallgatám mint egy Dr. Dre Beats-et
Meg lehetett még variálni a belső gyűrűvel is de végül csak alapállapotban szól a legkiegyensúlyozottabban.
A HD250I-nél lehet kipróbálom ezt mert annak nekem kevés mélye viszont jobb közepe van (és emiatt sokkal jobban hasonlít a K501-re) de azt gyanítom hogy nem teljesen "úgy" fogja visszaadni a mélyeket ahogy én szeretném. Inkább egy rendes csöves erősítő kéne neki mivel 600 ohm-os, érezhetően több kraft kell neki. -
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #19683 üzenetére
Kiváncsi vagyok már arra a K500+ K601párna megoldásra. Ez a "nem bánt semmit, csak a mély mennyiségét növeli" túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Egyébként szerintem is tisztábban szólt a K501 a K601 -nél, de úgy nem kunszt, hogy gyakorlatilag nincs mélye.
Bici: Ha teheted próbálj ki egy HD250II -t (vagy akár I -et, ha van) Szerintem simán tetszeni fog neked is. Természetesen az én K601 -emet is kipróbálhatod.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #19684 üzenetére
Az AD700-at nem kell moddolni, az alapból jó
Egyébként nem is nagyon lehet. Az 555 meg direkt le van butítva, azért lehet. De technikailag jobb az AT a nem lebutítottnál is, szóval nyugodtan össze lehet őket hasonlítani. Én 25-ért vettem gyakorlatilag újan az enyémet itt, de az is nagy szerencse volt (mert akkor még a dollár sem ennyi volt, mint most). Head-fi-n érdemes figyelni, az amerikai ára 92 dollár, tehát bőven az alatt szoktak menni, csak olyat kell találni, aki postáz Európába. De legrosszabb esetben is kijön 30-ból Amazonról. Sőt, ha hatalmas szerencséd van és a vámnál átjön +áfa nélkül, akkor 24 ezer Ft-ból kijöhet. Bőven alul van árazva szerencsére
-
katonam
tag
válasz
bigmasterg #19680 üzenetére
Bigmasterg, Dave: igazatok van, nem fogalmaztam pontosan! Kerestem, de nem találtam mos használt AD700-at az itthoni aprókon, így annak a mostani használt árát Dave hozzászólására alapoztam. Lejárt hirdetéseket 20-29e között találtam. HD555-ből több aktuálisat is találtam 18-25e között.
Kérésem az összehasonlításra sem volt valami pontos, mert 555-re "mod to 595"-öt írtam, így akkor a mod-os AD700-zal illene összehasonlítani. -
bigmasterg
addikt
Értettem én az előző hsz. végéből is.
Itthon is ki lehet néha fogni jó árú dolgokat, mondjuk nem AT-t, az biztos.
Én a legutóbbi két vételemmel vagyok a legelégedettebb. K500 és HD580 (15ezer + k601párna és 22 ezer) Mondjuk esztétikailag egyik sincs a csúcson, de hangban nem kell szégyenkezniük az utódaik előtt.
Szerk.: Mondjuk mindkettőnek kell dac+amp, anélkül szinte teljesen élvezhetetlenek. -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #19680 üzenetére
lejárt a limit: bár én is úgy értettem, mintha látott volna itthon valami konkrétat jó áron. Szerintem nincs túl sok belőle az országban, ezért is lepett meg. De hátha ő tud valamit, amit mi nem
Egyébiránt pedig head-fi FS fórum.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #19677 üzenetére
A head-fi-s összehasonlítások és a személyes véleményem alapján totál egyértelműen AD700. Mélyben (mennyiségben!, a minőségével semmi gond) gyengébb lesz, de úgy egyébként mindenben állva hagyja a Sennheisert. A mély egy finom eq kompenzációval korrigálható. Hirtelen azt hittem van itt az aprón AD700
Head-fi-t érdemes nézni, 50-70 dollár között megcsíphető, amire jön egy szállítási költség, de még így is hatalmas vétel. Ha máshogy nem, amazon.com-ról legrosszabb esetben 30000 körül megúszható, így 25%-kal olcsóbb, mint a hazai felhozatal.
bigmasterg: head-fin olcsóbban is szokott lenni
Csak annyira idiótán van megcsinálva az a fórum rész, hogy kihívás bármit is megtalálni.
-
guppy
őstag
Azt én is láttam h csak balanced fejes jó hozzá, írni is akartam, csak elfelejtettem, pont az fogott meg most benne h rá lehetne rakni kis-seb hangfalat is, ami kérdés bennem felmerült még az az h akkor a jelnek is amivel etetem annak is szimmetrikusnak kell lennie?
-
Gondar
tag
válasz
bigmasterg #19674 üzenetére
hm köszi
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19671 üzenetére
Igen, bár vannak olyanok amik olyan erősek hogy már hangfal kimenetet is kapnak vagy külön ki van alakítva ilyen szekció (Beta22, CEC HD53N, stb.).
Nekem pl. szemre ez is nagyon tetszik ilyen célra és ezt olcsón is meg lehet építeni:
Persze csak kis hangfalakhoz
-
Gondar
tag
Sziasztok,
szeretnék venni a laptopomhoz egy fejhallgatót. Valami vezeték néküli megoldásba gondolkozok, de legyen megfizethető az ára. Egyébként filmnézésre, játékra, zene hallgatásra használnám. Valakinek ötlete? Logitech termékekről tapasztalat? Köszi a válaszokat előre is. -
bigmasterg
addikt
-
p_adam
addikt
Azt hiszem nincs benne veszély a kialakítása miatt de könnyen lehet hogy tévedek majd még nyilván utána fogok járni (ha komoly veszély lenne akkor azt illett volna a tesztbe is beleírni) de a HD650-el is használta, viszont ami fontos és elfelejtettem hogy nincs külön föld ezért a fejhallgató végének XLR-nek kell lennie (vagy 1x4pin vagy 2x3pin végű) és csak így működik, ez mondjuk egy olyan fejhallgatón egyszerűen megoldható ahol cserélhető a kábel (pl. sennheiser-ek) meg a K1000-nek is alapból ilyen a csatlakozása.
Egyébként használtam a HD250-et más hangfal erősítőkkel (és egy ismerősöm is így használja mert azzal szól a legjobban) csak két 330 ohm-os ellenállás kell az adapter kábel elejére ami védi a fejhallgatót, a T-amp-hoz a design miatt azt hiszem ez sem szükséges csak hogy XLR legyen a vége (vagy gondolom hangfal csatlakozóval is ugyanolyan jó megcsinálni de az XLR jobb mert az ember nem dugja be véletlen ahova nem kéne...)
-
guppy
őstag
válasz
p_adam #19664 üzenetére
Ha jól olvastam ezek az erősítők hangfalakhoz vannak tervezve, menyire veszélyes a fejeseket hallgatni róla, nem tud eldurrani a membrán ha pl 12o-nál tovább csavarom, valamint a hangfalak általában sokkal kisseb impedanciájúak mint a fejesek, tehát az erősítőt "nagy" áramokhoz tervezték nem fogja rossz néven venni ha rárakunk egy 300 ohm os fejest?
Jah, még anyit had kérdezzek h szabad ezt használni kissebb imp. fejesekhez is (pl.) vagy csak nagyobb telj igényűekhez?
a válasz mehet majd a másik topikba is, nem akarom ezt itt teleszemetelni. -
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19666 üzenetére
Egy ismerős aki korábban egy komplett Stax erősítőt épített nekem úgyhogy talán ez a project nem is méltó a képességeihez
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19661 üzenetére
Igen valamiféle táp kell hozzá meg a szállítás együtt 140$ (úgy hogy egyedi rendelést csináltam, a honlapról vagy 10$al több lenne a vége), már csak a kábelezés és a csatlakozók hiányoznak ill. kell egy aktív forrás avagy még rakni rá egy hangerőszabályzót.
Ha olyan kell amin alapból rajta van ez is, akkor a T1 Alps változat ajánlható (ez olcsóbb is), a T4 elvileg hasonló mint a T1 de jobb. Headfonia a T2-ről írt tesztet aztán kipróbálta a T1-et ami jobb mint a T2.
Nah ennek bezzeg a másik témába kellett volna mennie
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #19658 üzenetére
Ennyibe kerül a világ egyik fegjobb fejhallgató erősítője, a hasonló árú "kommersz" fejhallgató erősítőket lenyomja simán.
Kell hozzá egy rendes ház, rendes hangerőszabályzó (pl. azért egy Beta22-re nem alps blue potit kéne már rakni) összeadódik az nagyon hamar.
Itt van hozzá kit, a legolcsóbbhoz 2 db amp és egy PSU nyák kell, míg egy rendes szimmetrikus kiépítéshez 4-2 az említettekből. -
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #19654 üzenetére
Tudom, most is asztali erősítőre van kötve. Plusz a hozzá kapott banándugós mellé sikerült vennem ebay-ről egy sima végűt is.
A T4-re meg itt az van, hogy 80$, vagy venni kell még hozzá ilyesmit meg ilyesmit ?
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19645 üzenetére
Nem is kérdés, fejhallgató erősítőből csak nagyon drágák lennének igazán jók hozzá (Beta22) míg hangfal erősítőből valószínűleg nagyon sok olcsó de jó opció is van, gyárilag adnak is hozzá egy adapter kábelt.
Egyébként egy hifimediy T4-et vettem cakkompakk 140$ért (2x180W @ 8 ohm). Ha majd elkészül (csak össze kell kábelezni lényegében meg majd valami házba rakni utána) akkor reményeim szerint mindenhez jó lesz (K1000, HD250II, Stax-ok adapterrel stb.) majd letesztelhetjük ha már mered kötni
Szóval lehet jók ezek a T-amp-ok és azok közül elvileg ez a legjobb csak nem lehet készen megvenni (amiket meg lehet azok valószínű nem ennyire jók mint ez)
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #19652 üzenetére
És az ottani kérdésemre válaszolsz?
Itt egy kérdés az első hsz-ben, mindenkihez szólMent visszaválasz, aztán többet nem szemetelek a hirdetésedhez.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #19650 üzenetére
Mentem is üzletet rontani AVX-re
-
bigmasterg
addikt
válasz
(#19646) baluka26: A balanced felé már megtettem az első lépéseket.
De ha már xlr van rajta, akkor asztali erősítőre kötése is megoldható lenne. -
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #19589 üzenetére
Igazad van, annyiszor előkerül, hogy már tiszta unalmas, az egész topik erről szól
Bezzeg a Superlux, AKG és Sennheiserről alig esik szó, tisztára el vannak nyomva szegények...
zmaster: Audio-Technica és japánok (ez utóbbi válasz a milyenekre). Ha az érdekel mennyire jók, akkor típus szerint érdemes kérdezni, amiben segítünk, ha mondasz árkategóriát. Amiről van itt tapasztalat: AD700 (3 tulaj), AD300 (1), A700 (1), meg van egy SQ5 talán. Ezekről lehet kérdezni. Szerk: közben láttam az árkategóriát. Ebbe szerintem csak használtan fér bele valami, és nem vagyok benne biztos, hogy az jó vétel lesz annyiért. 15 körül már el lehetne csípni némi szerencsével és utánajárással egy AD700-at, de az inkább élményfejes, mint monitor. A monitorok 20 körül kezdődnek AT-ból. Superlux 668B jó lehet, bár a magasa elég rendesen ki van emelve, meg a mélye is.
-
baluka26
veterán
válasz
Én a helyedben egy fejhallgató erősítőt vennék a K1000.hez, és átbalanszolnám a HD580-at.
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #19641 üzenetére
Többször elgondolkoztam már az eladásán, de sajnálnám. Ha eladnám, akkor már tuti nsem tudnék megint venni.
Erősítőre meg még gyűjteni kell, de azt sem tudom, hogy végfok, vagy jó fejhallgató erősítő kellene. (Sima asztali hifiben meg nem nagyon vagyok otthon, szóval még a végfok választással is lennének problémáim...)(#19637) baluka26: Asszem' 55ért fogom felrakni. Avx-en rendszeresen drágábban mennek...
-
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #19640 üzenetére
Az jó állapotban van
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #19633 üzenetére
Én azt hiszem tudom mert hallottam ha csak rövid időre is
Viszont a K500-nak, K1000-nek valahogy zeneibb hangja van mint a korábban felsoroltaknak - tehát szerintem K501>K601/K701, ha megtartod a K1000-et akkor szerintem rakj alá egy rendes erősítőt, ki lehet abból hozni jó mélyeket csak power kell hozzá.
A Stax Sigma/Sigma Pro szvsz jobban tetszik nekem mint a AKG K1000 (nem mintha az utóbbit nem fogadnám el) mert hasonló a térre kihegyezett koncepció de fordított a hangkép, itt a magasak vannak lecsapva meg a mélyek is némileg, a középmély viszont üt rendesen (nem gyakori ez egy Stax-tól), a középhangok meg rettentő jók szóval ennek is nagyon zenei hangja van.
És olcsóbb mint egy K1000, már ha valaha is talál az ember de van még tartalék párnám ehhez úgyhogy ha lehet biztos lecsapok még egyre, a régi SRD7 adapterem is itt lapul még valahol használat nélkül. Az hogy melyik néz ki viccesebben meg teljesen mindegyKár hogy a HD250II-nek nem olyan dupla fejpántja van mint az AKG-knek (nem csodálom hogy a superlux is innen másolt), úgy sokkal jobban nézne ki viselve de ez legyen a legnagyobb gond vele.
-
szakibá...
senior tag
válasz
baluka26 #19613 üzenetére
580-ason már javitottam ezt. Azon szét lehet szedni a fejpántot, sniccerrel 3 oldalon kivágni a müanyag lapon a téglalap alakú cellákat úgy, hogy aztán vissza lehessen csúsztatni, és ki lehet cserélni a szottyadt szivacsot. Most a 600-asomon is meg kell csinálnom, mert levételkor tépi a hajam, valahogy becsipődik egy-egy hajszál. De ha a kis szivacspárnák tönkrementek, akkor a kagylóban a nagy ovális szivacs is el kellett, hogy porladjon már. Én nem akartam eredetivel pótolni, mert az is szétporlad néhány év múlva. Bármilyen szivacs nem jó, mert akusztikusan nem elég transzparens, bár kevésbé porlad el. Egy vékony szivacslapból vágtam hozzá valót, de a hangszóró előtt kivágtam, hogy a membránt ne takarja el. Ezt két laza réteg fekete női harisnya közé téve kiválóan megfogja a fülpárna. Jól néz ki, ahogy megcsillan mögötte a membrán, nagyon kényelmes és szabadon engedi a magasakat áramlani, amire nagy szükség is van ennél a tipusnál.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #19635 üzenetére
Mi az az alcantara?Gugli a barátom volt
Mennyit kéne rádobjak? Mennyiért vetted? -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #19633 üzenetére
HD600-650 csere?
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #19625 üzenetére
Ha a k601 vérszegény, világos, akkor K500hoz nem tudom mit szólnál.
Én meg túlságosan hozzászoktam lassan a K500 és K1000 csapott mélyeihez, pont ezért gondolkodom most a HD650 eladásán. A friss szerzeményem (580) is ugyan úgy színezetten, vastagabban szól, de még nyugodtabb hanggal, kevesebb méllyel. A legtöbb zenéhez ez a kép jobban tetszik. -
Nertpaelg
tag
válasz
Nertpaelg #19628 üzenetére
Báhh, mégis ott van az.
-
p_adam
addikt
Igazából ez is analitikus (a HD600 és HD650 ami nem ilyen) csak valahogy a mélye különlegessé teszi és így számomra nem érződik unalmasnak, a felsorolt másik három fejhallgató alapvetően abban különbözik hogy a kevesebb a mély (a Qualia-ban a legtöbb) és olyan mint ha a magasak felé húzna finoman a hang és a zenének kevés lenne az energiája. Szerintem. Gondolom valami nagyon jó erősítővel javítható a helyzet de az alap hangkarakter akkor is megmarad valamennyire és én inkább egy alapból favorizált hangkaraktert alakítgatnék tovább.
Persze van még az a dolog hogy a nyitott fejhallgatók természetesebben szólnak de én ebben olyan nagy különbséget nem érzek csak a Stax-okhoz képest, azoknál ez tényleg érezhető. Viszont nem lakok egyedül úgyhogy legtöbbet akkor is valószínű a HD250II-t venném elő ha azt kedvelném a legkevésbé (kivéve ha kényelmetlen lenne de nekem egyáltalán nem az, kényelmesebb mint a HD800 ami viszonylag kényelmes csak valahogy nem annyira mint vártam).
-
pr1mzejEE
addikt
Játékra mit ajánlotok úy 10-12k-ig? Legyen rajta mikrofon, hosszú kábel és valamennyire kényelmes. Eddig g35-öm volt..
-
válasz
p_adam #19625 üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Ezek szerint nagyon más a kettő...
Tulajdonképpen egy AKG K601-re fáj a fogam, csak spúr vagyok és sajnálom rá a Thomann-os árat. Ezért nézelődöm más irányba is.
El tudnék képzelni egy ilyen sennheisert is, de ezek szerint inkább mellé, mint helyette (én pont a vékony, analítikus hangot szeretem, de néha jól esik más is).
A kettő együtt meg horror összeg lenne számomra... -
p_adam
addikt
Az AKG K601 számomra ugyanez a vérszegény világos hangkép mint a HD800 csak még alacsonyabb szinten, persze ettől még sokaknak tetszik de ehhez képest már egyértelműen jobbnak mondom, a HD800 meg gondolom el tud húzni bár elég sokat kell csiszolni a hangján hozzá (beta22-t szokták hozzá ajánlani mint erősítő csak nagyon drága és meg is kell építeni), az "alap" hangja a HD250II-nek szerintem sokkal 'élhetőbb', azért egy beta22-vel vagy hasonlóval kipróbálnám mert valószínűleg még jobb lenne mint most.
Persze nem mondom hogy minden zenére jó aki mondjuk egy teljesen közép-orientált hangot szokott meg annak elég fura lehet elsőre mivel itt van kiterjesztés magas és mély irányba is bőven, enyhe hangsúllyal.
Amikor schawo meghallgatta a talin, az EQ véletlen be volt kapcsolva a Creek erősítőn amit a Sigma-hoz használtam (mély- magas+), természetesen semmi EQ nem kell neki és akkor magas hangerőn is hallgatható bár szerintem nincs rá szükség ha egyszer lejjebb is jó már.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #19620 üzenetére
Look at it this way:
A Qualia/HD800 sokkal sokkal transzparensebb mint a HD250II, nagyobb tér és részletesség stb stb. de valahogy amit eddig hallottam belőlük, vérszegényebben szólnak (különösen a HD800), nem csalnak olyan sok mosolyt az arcomra inkább a technikai dolgokkal akarják lenyűgözni az embert.
De olyan jó ez minden esetben, hozzáad a zenehallgatás élményéhez hogy a végtelenségig kimutatnak mindent ami akár a felvételnél is kezdődhet tehát tökmindegy milyen jó a rendszer ha a zene gagyin van felvéve?
Egyelőre annyira nem látom hogy igen de persze még alakítok a rendszeren hogy kiderítsem.A Stax Omega II is hasonló de egyáltalán nem vérszegény mint a másik kettő (sőt a közepekben jobb mint a HD250II) és valahogy a zenére fókuszál nem a részletekre ami jó.
Nekem a HD250II Számomra az a szint ami Lényegesen jobb azoknál amit ebben a kategóriában hallottam szóval ennél kevesebbel nehezen tudnék együtt együtt élni, többre viszont nem biztos hogy szükségem van a HD250II (pl. a tér szerintem teljesen jó, nyitott fejhallgatónak is elfogadnám ezt annak ellenére hogy tudom hogy van nagyobb is) nagyon jól skálázódik mint a forrás mind az erősítés tekintetében annak ellenére hogy egy viszonylag olcsó forrásból is jól szól. Kell valami ami hangképben és térben nem ilyen mint ez (zeneibb és közelebbre szól) de ugyanennyire tetszik, a többit meg majd eldöntöm hogy mennyire legyen jó ezekhez.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #19616 üzenetére
Le tudom magamtól is írni mikor megérkezik
Egyébként ezen kívül az új fülpárnákkal, HD650 kábelekkel összeraktam két újabb HD250-II-t, már csak pár maradt belőlük, ugyanolyan jól szólnak mint ahogy legutóbb emlékeztem rájuk, szerintem sokkal élettelibben szól mint a HD800 v. Qualia
Ezen kívül feladtam a postán a visszaküldött Stax adaptert, ha visszakapom a pénzt ami több mint valószínű akkor -5000 Ft az egyenleg belőle, tűrhető de a közeljövőben inkább jobban vigyázni fogok ezekkel.
Kielégitő volt a válasz?
-
jericho69
tag
Hello!
Új fejhallgatót szeretnék vásárolni az Asus Xonar DX hangkártyámhoz. Leginkább játékra és zenehallgatásra használnám. A két kiszemelt az AKG K514 és a Superlux 668B. Ti az előbb említett felhasználási területekre melyiket ajánlanátok? Mindkettő azonos árban van kb. és elég jókat is olvastam róluk.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #19612 üzenetére
Kengyelpárna nálam is nagyon lapos a HD600-on, de nekem így kényelmes
Purchase, goods. -
bigmasterg
addikt
Itt van a HD580, a felső fülpárna (kengyelpárna?) nagyon lapos, a fülpárna sem a legfrissebb, de az még használható.
A hangja viszont rendben van, hasonlít a hd600hoz, (emlékezetből még talán kicsit jobbak a magasai, mint az általam hallottnak, de annak a driver és fül közötti szivacsa el volt kopva.)Kényelmesebb, mint a 650, mivel használt, puhábbak a párnái, és maga a fejhallgató is jobban ki van tágítva, így kisebb a szorító ereje.
Hangra pedig: a 650nek több mélye van, meg egy picivel több magasa, e miatt fent részletesebbnek tűnik. (De lehet hogy újabb driver és tényleg részletesebb, nem csak a kis kiemelés(?) miatt. Kiemelésben meg azért nem vagyok biztos, mivel a k500-ban sem igen visszafogottabbak a magasak.)
Az 580nak viszont sokkal nyugodtabb hangja van, e miatt és a kényelem miatt könnyebben a fejemen felejtem . -
Slownz
senior tag
válasz
p_adam #19609 üzenetére
(#19608) baluka26; (#19609) p_adam: Köszi! Maradok a +3% mellett (~1000HUF), és akkor nincs izgulás, hogy lutri-e. Mellesleg nekem az nem tetszik, hogy a csávó kérte, hogy giftként küldjem, holott neki ebből semmi "haszna" nincs, hiszen ő semmiképp sem fizetne érte díjat.
-
p_adam
addikt
válasz
Slownz #19607 üzenetére
Legutóbb megtettem és kicsit idegelem még rajta magam mert eléggé lassan küldte el a dolgot, de ha igaz amiket írt akkor nem teljesen az ő számlájára írható a dolog (királyi esküvő, stb.) de talán ha simán küldöm akkor "ijeszgethetem" az esetleges PayPal-os dolgokkal és akkor sokkal hamarabb elküldi. A képek alapján amit küldött nekem elég valószínűtlen hogy átverés lenne, az ő helyükben egyébként is valami sokkal értékesebb dologgal próbálkoznék ilyen esetben úgyhogy nem valószínű.
A lényeg az hogy ha PayPal-al kártyáról fizetsz egy gift-el és nem PayPal balansz-ról (ami csak akkor töltődik automatikusan ha valaki így fizet neked aztán eldöntheted hogy visszamenjen a kártyára kis levonással vagy ott maradjon a rendszerben és így olcsóbb a PayPal-os fizetés) akkor ennyi erővel lehet hogy egy banki tranzakciót is csinálhatsz mert a kettő egyenértékűnek mondható (itt is csak rajta múlik hogy visszaadja e vagy nem, a sima PayPal-nál általában az eladó van hátrányosabb helyzetben mert vitás esetnél szinte mindig a vevő aki "nyer") és esettől függően akár olcsóbb is lehet a tranzakciós díj.
-
p_adam
addikt
válasz
Slownz #19603 üzenetére
Viszont a hátránya az hogy nem tudsz utána reklamálni, ha valami gond van csakis őrajta áll hogy visszaadja e a pénzt vagy nem míg sima fizetésnél be lehet nyújtani kérelmet PayPal-on keresztül.
Egyébként én is mindig ezt használom head-fi-n csak érdemes megjegyezni mert ebay-en akkor sem választanám sosem ezt az opciót ha olcsóbb lenne tőle 3%al mert túl kockázatos, így már nem védi a vevőt semmi. -
Slownz
senior tag
-
AMDFan
addikt
válasz
Neilontero #19598 üzenetére
Most volt thomannál, egy barátom szombaton rendelte meg a 668B-t, ma kapta meg (Münchenben). Tetszik neki. Nem akart sokat költeni fülesre, szerintem ennyiért jól járt vele. 28 euro vicc ár érte.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Íme, a One UI 8
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest